Pa realnost je da su posmatrači tu da uzmu petobu i da ih boli kurac za stranku, to si u pravusve_ovo_ja wrote:Inace nakon 15+ sati rada bas mozes upratiti sve. Jos kada bude 5-10 ljudi u prostoriji kada se broji, nema sanse upratiti svaki pokret u 22h navecer. Realnost je da nikog ne boli K za ovo, a svi znaju.Velkoski wrote:svaka stranka ima posmatrače na skoro svim mjestima upravo da neko ne bi dodatno šarao
Izborna kradja?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#176 Re: Izborna kradja?
Naravno da je tačno, oni iz druge smjene ostaju sve do kraja prebrojavanja. Mogu i otići, ali onda se zapitajte zašto ste ih postavili uopšte 
Svi su iz različitih stranaka doduše, dakle tu bude posmatrača iz 5-6 različitih minimalno.
- mirsek
#177 Re: Izborna kradja?
Sta to nije tacno ? Bio sam clan/posmatrac u BO bar 5 puta pa govorim iz licnog iskustva.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo nije tačno.mirsek wrote:E sad koliko su posmatraci i clanovi BO potkupljivi to je dodatna prica.Velkoski wrote:svaka stranka ima posmatrače na skoro svim mjestima upravo da neko ne bi dodatno šarao
Nije nemoguce da neko plati posmatracu lupam 500-1000 KM da pusti malverzacije sto je sica za velike stranke.
Posmatrači su tu uglavnom do završetka glasanja. Potom odlaze i na njihova mjesta mogu (ako stranka ima da im da po 50 maraka) posmatrači za brojanje. Opozicione stranke uglavnom tih para nemaju.
Članovi biračkog odbora koje imenuje gradska izborna komisija su poslušnici vladajuće stranke.
Na mom biračkom mjestu ove godine npr. posmatračica koalicije Pod Lupom je bila kandidat SDA na prošlim izborima na lokalu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#178 Re: Izborna kradja?
Skoro mi prica neki 'neutralni" i "neovisni" posmatrac
Neki od prislih izbora. Oko 19h im dali po stoju i uplatili cevape, rekli "Hajte vi sad mladi malo odmorite, ovaj najtezi dio posla cemo mi stariji. Odvajati vazece, brojati itd". Naravno ovi veselo i sretno pristali. Ne pricajte mi samo da je nemoguce
Neki od prislih izbora. Oko 19h im dali po stoju i uplatili cevape, rekli "Hajte vi sad mladi malo odmorite, ovaj najtezi dio posla cemo mi stariji. Odvajati vazece, brojati itd". Naravno ovi veselo i sretno pristali. Ne pricajte mi samo da je nemoguce
-
Beno
#179 Re: Izborna kradja?
Malo se pretjeruje sa tom kradjom. Ko gubi ima pravo da se ljuti.
Da se krade, krade se, samo sto kradu svi. Ljudi ovdje pisu kao da samo jedni te isti varaju. Ako nisu uspjeli sad, radili su to sto posto kad su bili u situaciji.
Ovo sto kazu da sve stranke imaju svoje posmatrace, to je tacno. Samo sto je fazon sto se stranke dogovore, pogotovo ove manje. Plati im npr. SNSD da oni ispred svoje stranke kao posmatrace postave ljude iz SNSDa. I to ne radi samo SNSD tako, rade svi ostali koji su u situaciji, ako nisu sad radili tako, ne znaci da nisu prije, tako da nemaju pravo da se jave jer su svi ista govna. Tako vjerovatno i biracke odbore stele. Sve je to uvezano i nije nikakva novina. Samo eto uvijek se javi uvrijedjena mlada kad izgubi pa ne smije izaci u javnost 100 posto s tim jer isto rade ili su radili
Da se krade, krade se, samo sto kradu svi. Ljudi ovdje pisu kao da samo jedni te isti varaju. Ako nisu uspjeli sad, radili su to sto posto kad su bili u situaciji.
Ovo sto kazu da sve stranke imaju svoje posmatrace, to je tacno. Samo sto je fazon sto se stranke dogovore, pogotovo ove manje. Plati im npr. SNSD da oni ispred svoje stranke kao posmatrace postave ljude iz SNSDa. I to ne radi samo SNSD tako, rade svi ostali koji su u situaciji, ako nisu sad radili tako, ne znaci da nisu prije, tako da nemaju pravo da se jave jer su svi ista govna. Tako vjerovatno i biracke odbore stele. Sve je to uvezano i nije nikakva novina. Samo eto uvijek se javi uvrijedjena mlada kad izgubi pa ne smije izaci u javnost 100 posto s tim jer isto rade ili su radili
-
sole2mio
#180 Re: Izborna kradja?
It_is_a_Leclerc wrote:Izborna krađa se vrši poništavanjem glasačkih listića koji nose glas protivkandidatima.
85 000 nevažećih glasačkih listića u situaciji gdje je 19.000 glasova razlike između Šefika Paradentoze i Denisa Bećirovića je više nego indikativno.
Tražiti pregledavanje svih listića uz prisustvo posmatrača SDP-a.
-
Seawolf
#181 Re: Izborna kradja?
A kako će se, prilikom naknadnog pregledavanja, dokazati da su neki (mnogi?) od tih 85.000 nevažećih listića, bili važeći prije nego što su prošli proces pretvaranja u nevažeće.sole2mio wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Izborna krađa se vrši poništavanjem glasačkih listića koji nose glas protivkandidatima.
85 000 nevažećih glasačkih listića u situaciji gdje je 19.000 glasova razlike između Šefika Paradentoze i Denisa Bećirovića je više nego indikativno.
Kako, npr. dokazati da je glasački listić, na kojem su označeni i Bećirović i Komšić, bio ispravan u momentu kada je ubačen u biračku kutiju, a da je neko naknadno dodao "x" ispred imena drugog kandidata?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#182 Re: Izborna kradja?
Dakle par stvari. Posmatrači su uglavnom omladina kojoj je bitna svaka marka (ja sam to radio kad sam im'o 18 i 22, sada ne bih da mi plaćaju kokainom i kurvama
) i ima ih SVAKA stranka. Oni iz druge smjene su tu do jutra i moraju poslati "izvještaje" u štab poslije svakog prebrojavanja. U moje doba su do jutra ljude imali i npr. SDU i HSP, a nebitne su stranke. Da li neko može platiti sedam različitih ljudi iz sedam različitih stranaka koji su se prvi put sreli da "zažmiri"? Može, samo očigledno nosi velike rizike.
Prebrojavanje uglavnom traje do jutra jer su "predsjednici" obično nesposobni da organizuju doručak, a ne brojanje.
Prebrojavanje uglavnom traje do jutra jer su "predsjednici" obično nesposobni da organizuju doručak, a ne brojanje.
- shake69
#183 Re: Izborna kradja?
Bezbeli da je tesko Jerbo se svercale olovke. Biracki odbori kao trebaju imati crvene, ali ako je Shibi prosvercao burek u svemir mogu i olovke na koliko hoces BO.Seawolf wrote:A kako će se, prilikom naknadnog pregledavanja, dokazati da su neki (mnogi?) od tih 85.000 nevažećih listića, bili važeći prije nego što su prošli proces pretvaranja u nevažeće.sole2mio wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Izborna krađa se vrši poništavanjem glasačkih listića koji nose glas protivkandidatima.
Kako, npr. dokazati da je glasački listić, na kojem su označeni i Bećirović i Komšić, bio ispravan u momentu kada je ubačen u biračku kutiju, a da je neko naknadno dodao "x" ispred imena drugog kandidata?
- spreca
#184 Re: Izborna kradja?
Pronaci vlasnika listica i pitatimirsek wrote:Nisi me skontao.spreca wrote:ako je listic ispravan onda kazniti komisiju koja je prekrizila i novcano i zatvorommirsek wrote: Ako su listici prekrizeni prilikom brojanja na birackom mjestu dzaba ti ponovno brojanje.
Namjernim skrivenim krizanjem se listic napravi nevazecim tako da po pravilima on nije ispravan a treba dokazati da ga je tajno presarao/prekrizio neko iz birackog odbora tokom brojanja a ne sami glasac tokom glasanja sto je u rangu CSI Miami tj. ogromna procedura.
- spreca
#185 Re: Izborna kradja?
SDA je najveci muljator i kradljivac...stranka koja se prakticno raspala osvaja najvise glasova...imali tu logike...nema...ZNACI KRALI SU I IZBORE TREBA ODJEBATI>>IZACI NA ULICE
- mirsek
#186 Re: Izborna kradja?
Nema svaka stranka posmatrace na svim mjestima, na skoro svim mojim izborima manje stranke nisu imale posmatrace ili nisu bili tu sve vrijeme glasanja i brojanja.Velkoski wrote:Dakle par stvari. Posmatrači su uglavnom omladina kojoj je bitna svaka marka (ja sam to radio kad sam im'o 18 i 22, sada ne bih da mi plaćaju kokainom i kurvama) i ima ih SVAKA stranka. Oni iz druge smjene su tu do jutra i moraju poslati "izvještaje" u štab poslije svakog prebrojavanja. U moje doba su do jutra ljude imali i npr. SDU i HSP, a nebitne su stranke. Da li neko može platiti sedam različitih ljudi iz sedam različitih stranaka koji su se prvi put sreli da "zažmiri"? Može, samo očigledno nosi velike rizike.
Sto se tice sugurnosti
svi su morali koristiti iste olovke, svi koji broje su morali skinuti sav nakit sa ruku, sva brojanja su se radila minimum dva puta i to od strane razlicitih clanova BO radi pouzdanosti/sigurnosti, svi posmatraci su morali biti minimum na metar od stolova gdje se broji itd..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#187 Re: Izborna kradja?
Sarajevo?
- mirsek
#188 Re: Izborna kradja?
Ne moze ni to, moze se naknadno predomisliti pa slagati , moze reci da je zaboravio koga je zaokruzio, moze se pogresno sjetiti pogotovo ovi stariji, itd.. Jednostavno ogromne komplikacije to donosi i bezbroj novih pitanja.spreca wrote: Pronaci vlasnika listica i pitati
- mirsek
#189 Re: Izborna kradja?
Da, sve Sarajevo Centar.Velkoski wrote:Sarajevo?
- agent_zero
#190 Re: Izborna kradja?
O tom cijelo vrijeme govorim (pišem). Pišem po svim temama "opozicionara" da se konkretno nešto proba uraditi, ne dobijam naznake bilo čega. Sve mi liči na ono "puna šaka brade".KatarinaKosaca wrote:Da je opozicija politicka stranka, istinski pokret, barem bi izasli na tv trazeci rucno brojanje na mjestima sa najvise indicija kradje. Ali oni se boje vlasti, prezadovoljni su ovim mrvicana, slave i dogovaraju koalicije. Sa ovakvon opozicijom bolje nismo ni zasluzili.
A zadnja rečenica je tako tužna, a tako istinita.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#191 Re: Izborna kradja?
Čudno, NG je prije uvijek imao bar osam različitih stranaka do jutra, možda se nešto i promijenilo. Kako god, nek' su tu tri različite i dovoljno je da prevare budu na minimumu. Naravno, ako je onaj ko je poslan od stranke imalo zainteresovan za to što radi, a omladinci uglavnom nisu, jer su tu radi petobe i to je to 
- agent_zero
#192 Re: Izborna kradja?
Razočarava ponovo mlakim, odnosni nikakvim reakcijama...It_is_a_Leclerc wrote:105.000 nevažećih listića u utrci za člana Predsjedništva!
Razlika Džaferović - Bećirović je oko 15.000.
Malo sam analizirao i primjetih zapanjujući broj nevažećih listića u urbanim sredinama koje tradicionalno glasaju za lijeve kandidate. Također, nekim ruralnim sredinama Džaferović je pobijedio sa razlikom koja je sve samo ne uobičajna. S druge strane, CIK još uvijek na svojoj stranici oklijeva s unosom rezultata iz velikih gradskih sredina. Konkretno, moje biračko mjesto se još uvijek nije unijelo ni za jedan nivo vlasti.
Opozicija?
- mirsek
#193 Re: Izborna kradja?
Ljudi kako ne kontate, namjerni nevazeci listici se ne mogu rijesiti ponovnim brojanjem.agent_zero wrote:O tom cijelo vrijeme govorim (pišem). Pišem po svim temama "opozicionara" da se konkretno nešto proba uraditi, ne dobijam naznake bilo čega. Sve mi liči na ono "puna šaka brade".KatarinaKosaca wrote:Da je opozicija politicka stranka, istinski pokret, barem bi izasli na tv trazeci rucno brojanje na mjestima sa najvise indicija kradje. Ali oni se boje vlasti, prezadovoljni su ovim mrvicana, slave i dogovaraju koalicije. Sa ovakvon opozicijom bolje nismo ni zasluzili.![]()
![]()
![]()
Ponovnim brojanjem se moze rijesiti jedino to ako neko misli da mu nisu upisani glasovi koje je dobio a a nalaze se na ispravnim/vazecim listicima.
- agent_zero
#194 Re: Izborna kradja?
spreca wrote:SDA je najveci muljator i kradljivac...stranka koja se prakticno raspala osvaja najvise glasova...imali tu logike...nema...ZNACI KRALI SU I IZBORE TREBA ODJEBATI>>IZACI NA ULICE
Ali ne, na ulice se izlazilo samo kad je SDP/Alijansa (nažalost u koaliciji sa SDA) bio na vlasti. Slučajno?
- mirsek
#195 Re: Izborna kradja?
Manjina je ta koja dobije petobu, vecina dobije sendvic i sok, neki do 30 KM za svoje ulozeno vrijeme a i te pare cigance po par mjeseci.Velkoski wrote:Čudno, NG je prije uvijek imao bar osam različitih stranaka do jutra, možda se nešto i promijenilo. Kako god, nek' su tu tri različite i dovoljno je da prevare budu na minimumu. Naravno, ako je onaj ko je poslan od stranke imalo zainteresovan za to što radi, a omladinci uglavnom nisu, jer su tu radi petobe i to je to
- agent_zero
#196 Re: Izborna kradja?
Pa i ne mislim na listiće na kojima je neko pisao "Angela Merkel" ili "Leo Messi" i sl. budalaštine.mirsek wrote:Ljudi kako ne kontate, namjerni nevazeci listici se ne mogu rijesiti ponovnim brojanjem.agent_zero wrote:O tom cijelo vrijeme govorim (pišem). Pišem po svim temama "opozicionara" da se konkretno nešto proba uraditi, ne dobijam naznake bilo čega. Sve mi liči na ono "puna šaka brade".KatarinaKosaca wrote:Da je opozicija politicka stranka, istinski pokret, barem bi izasli na tv trazeci rucno brojanje na mjestima sa najvise indicija kradje. Ali oni se boje vlasti, prezadovoljni su ovim mrvicana, slave i dogovaraju koalicije. Sa ovakvon opozicijom bolje nismo ni zasluzili.![]()
![]()
![]()
Ponovnim brojanjem se moze rijesiti jedino to ako neko misli da mu nisu upisani glasovi koje je dobio a a nalaze se na ispravnim/vazecim listicima.
Mada i u tim slučajevima, ko garantuje da i pored ispravnih listića, tu neko namjerno nije dopisivao takve budalaštine?
-
invincible1921
#197 Re: Izborna kradja?
Kako ce dokazat da to ustvari nije komsicev glasSeawolf wrote:A kako će se, prilikom naknadnog pregledavanja, dokazati da su neki (mnogi?) od tih 85.000 nevažećih listića, bili važeći prije nego što su prošli proces pretvaranja u nevažeće.sole2mio wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Izborna krađa se vrši poništavanjem glasačkih listića koji nose glas protivkandidatima.
- mirsek
#198 Re: Izborna kradja?
Na ulice se izlazilo i kad su Semiha Borovac i Tajo vladali i kad su se razbijali prozori po zgradi Kantona a proteste organizovala opozicija sa SDP-om na celu.agent_zero wrote:spreca wrote:SDA je najveci muljator i kradljivac...stranka koja se prakticno raspala osvaja najvise glasova...imali tu logike...nema...ZNACI KRALI SU I IZBORE TREBA ODJEBATI>>IZACI NA ULICE![]()
Ali ne, na ulice se izlazilo samo kad je SDP/Alijansa (nažalost u koaliciji sa SDA) bio na vlasti. Slučajno?
- Banksy
#199 Re: Izborna kradja?
Sretni što su dobili i ovo, pa misle, hiljada gore-dole. Za njih je to veliki posao, s malim rezultatom. Kako se nisu mogli ujediniti pred izbore, tako ne mogu ni nakon izbora, s istim, zajendičkim ciljem- raskrinkavanjem izborne prevare u režiji vladajuće stranke. Pa neka ih onda i varaju. Lijeno, inertno, podređeno sitnom interesu, naviklo da šuti, trpi i saginje glavu.agent_zero wrote:Razočarava ponovo mlakim, odnosni nikakvim reakcijama...It_is_a_Leclerc wrote:105.000 nevažećih listića u utrci za člana Predsjedništva!
Razlika Džaferović - Bećirović je oko 15.000.
Malo sam analizirao i primjetih zapanjujući broj nevažećih listića u urbanim sredinama koje tradicionalno glasaju za lijeve kandidate. Također, nekim ruralnim sredinama Džaferović je pobijedio sa razlikom koja je sve samo ne uobičajna. S druge strane, CIK još uvijek na svojoj stranici oklijeva s unosom rezultata iz velikih gradskih sredina. Konkretno, moje biračko mjesto se još uvijek nije unijelo ni za jedan nivo vlasti.
Opozicija?
Ujedno, odgovor zašto se Memićima na protestima skupi hiljada, dvije ljudi, a Dragičeviću u BL desetine hiljada.
Do jučer, 400 hiljada nevažećih, na svim nivoima. 400 hiljada.
- Banksy
#200 Re: Izborna kradja?
Ne opozicija, Lagumdžija. Jedan čovjek s jakom voljom i željom da dođe na vlast i pokrade sve što mu šape dohvate. Samo jedan čovjek i jaka želja (kojeg i koje danas nema).mirsek wrote: Na ulice se izlazilo i kad su Semiha Borovac i Tajo vladali i kad su se razbijali prozori po zgradi Kantona a proteste organizovala opozicija sa SDP-om na celu.
Last edited by Banksy on 10/10/2018 12:45, edited 1 time in total.