Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

cyprus

#176 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by cyprus »

Nije mi mrsko ponavljat...

Dugoročno gledano - glas za Komšića je glas za Čovića :!:
BAK-eV

#177 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote:
BAK-eV wrote: Pa do sada se pokazalo, da je hrvatska politika generalno uvjek agresivna prema Bosnajcima, Bosni i islamu.

Bez obzira ko sjedio u Predsjednistvu ili Pantovcaku.
:-)

Nije tačno.

Image
Istini za volju u hrvatskoj naciji postoji jak sloj postenih i miroljubivih politicara, Mesic, Pernar, Pusic ....
Ali jedna lasta ne donosi proljece.
Suzie Q

#178 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Suzie Q »

obzirom da mi se nitko od ponudjenih hrvatskih kandidata ne svidja, ja cu svoj glas dati Radoncicu. Pozivam sve Hrvate koji takodjer ne znaju za koga glasovati, da svoj glas daju Radoncicu. Ako Bosnjaci smatraju da imaju pravo birati Komsica, imamo i mi pravo birati Radoncica.
mO k3

#179 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

Suzie Q wrote:obzirom da mi se nitko od ponudjenih hrvatskih kandidata ne svidja, ja cu svoj glas dati Radoncicu. Pozivam sve Hrvate koji takodjer ne znaju za koga glasovati, da svoj glas daju Radoncicu. Ako Bosnjaci smatraju da imaju pravo birati Komsica, imamo i mi pravo birati Radoncica.
:thumbup: Bujrum to je tvoje demokratsko pravo koje ti je ustavom zagarantovano !!
Capsicum

#180 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

cyprus wrote:Nije mi mrsko ponavljat...

Gledano kratoročno i dugoročno, glas za Čovića i Dodika i sve one koji rade na tome da umanje šansu i osporavaju legitimitet kandidatima građanskih stranaka na izborima za člana Predsjedništva je glas za raspad ove zemlje. :bih:
cyprus

#181 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by cyprus »

Capsicum wrote:

Gledano kratoročno i dugoročno, glas za Čovića i Dodika i sve one koji rade na tome da umanje šansu i osporavaju legitimitet kandidatima građanskih stranaka na izborima za člana Predsjedništva je glas za raspad ove zemlje. :bih:
Slažem se... S tim da kad spojimo tvoju i moju premisu dobijemo sljedeći logički slijed:

Glas za Željka Komšića je glas za Dragana Čovića ---> Glas za Dragana Čovića je glas za Milorada Dodika ---> Glas za Milorada Dodika je glas za raspad ove zemlje ---> Glas za Željka Komšića je glas za raspad ove zemlje.
Hafis

#182 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

A nije ni etički, niti je humano ovisnika o alkoholu postavljati na tako osjetljive funkcije, gdje se još više može posvetiti svojoj ovisnosti.
Njemu je potrebna radna terapija, a ne besplatna klopa i rakija, i još loše društvo.
Capsicum

#183 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

cyprus wrote:
Capsicum wrote:

Slažem se... S tim da kad spojimo tvoju i moju premisu dobijemo sljedeći logički slijed:

Glas za Željka Komšića je glas za Dragana Čovića ---> Glas za Dragana Čovića je glas za Milorada Dodika ---> Glas za Milorada Dodika je glas za raspad ove zemlje ---> Glas za Željka Komšića je glas za raspad ove zemlje.
Neće da može. Na izborima je ili/ili. Komšić ili Čović. A ako aludiraš da ultradesničarske stranke kod hrvata dobijaju izbore samo zbog Komšića, onda razmisli još jednom. 2014. godine nije bilo Komšića. Zašto je zakazala opozicija kod Hrvata? Treba glasati za one partije koje će ove ultradesničare i fašiste poslati na smetljište historije. Zato Komšić i kandidati građanskih partija koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Srbi. Drugi korak ukinuti HDZ-u poluge moći, odnosno oduzeti im pravo upravljanja državnim preduzećima i preduzećima u državnom vlastništvu i polako elminisati korumpirane i njima odane kadrove koji su se infiltrirali u sudstvo i tužilaštvo. Pa da vidimo kako se ruši kula od karata bez uhljebske kaste...
Novak20

#184 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Capsicum wrote: Neće da može. Na izborima je ili/ili. Komšić ili Čović. A ako aludiraš da ultradesničarske stranke kod hrvata dobijaju izbore samo zbog Komšića, onda razmisli još jednom. 2014. godine nije bilo Komšića. Zašto je zakazala opozicija kod Hrvata? Treba glasati za one partije koje će ove ultradesničare i fašiste poslati na smetljište historije. Zato Komšić i kandidati građanskih partija koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Srbi. Drugi korak ukinuti HDZ-u poluge moći, odnosno oduzeti im pravo upravljanja državnim preduzećima i preduzećima u državnom vlastništvu i polako elminisati korumpirane i njima odane kadrove koji su se infiltrirali u sudstvo i tužilaštvo. Pa da vidimo kako se ruši kula od karata bez uhljebske kaste...
A da odeš na Emirov tviterluk pa da pogledaš ko je ultradesničar u Bošnjaka. Probaj za početak ukinuti SDA koja isto kao HDZ počiva na polugama moći, nepotizmu i korupciji uhljebske kaste.
BMX1977

#185 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Novak20 wrote:
A da odeš na Emirov tviterluk pa da pogledaš ko je ultradesničar u Bošnjaka. Probaj za početak ukinuti SDA koja isto kao HDZ počiva na polugama moći, nepotizmu i korupciji uhljebske kaste.
Emir Suljagic je, kao sto je Stijepan Mesic rekao, prvi dosao do Tudjmanovih transkripta u Zagrebu i tajnom ih prebacio preko granice u Bosanksom brodu. Covijek je ustvari zasluzan za dokazivanje agresije RH na BiH. Da nije Emira Suljagica; RH bi se izvukla i slusali bi price Tudjmanske i Bobanovske o tome kako je Hrvatska u stvari "primala izbjeglice" i kako je tamo samo bila kulturna raja a Bosnjaci su sami sebe etnicki cistili.

Dakle Emir Suljagic je patriota. On mrzi Tudjmana i mrzi HDZ Hrvate. Mrzim ih i ja jer su najvise stete donijeli mojim Hrvatima ovdje u Bosni. Da u Sarajevu sjede neki ljudi poput Suljagica davno bi tamo bili poslani specijalci na prvi spomen "stolnog grada" a ne da nas jedan idiot ustaski iz hercegovine pravi budalom.
BMX1977

#186 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

cyprus wrote:
Capsicum wrote:

:lol: :lol: :lol:

Koja ubleha. Pa bez Zeljka Komsica Dragan Covic dolazi na vlast a politika HDZ, koja je dokazana kao zlocinacka u Hagu i koja je nastojala i nastoji srusiti ovu zemlju, je u zadnje 4 godina non stop rusila drzavu. Negirajuci genocid, spominjuci podjele i federalne jedinice, spominjuci raspad i disoluciju, spominjuci Bosnjake kao ISIL-ovce. HDZ vise nikada nece imati moc u BiH ikakvu jer je i Bosnjacima a i nama Hrvatima iz Bosne jasno da to vodi u nove katastrofe.

Ako dozvolimo da 70.000 hercegovaca razbije ovu drzavu i sviju nas povuku za nos onda mi to i zasluzujemo.
Last edited by BMX1977 on 12/09/2018 11:33, edited 1 time in total.
BMX1977

#187 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Suzie Q wrote:obzirom da mi se nitko od ponudjenih hrvatskih kandidata ne svidja, ja cu svoj glas dati Radoncicu. Pozivam sve Hrvate koji takodjer ne znaju za koga glasovati, da svoj glas daju Radoncicu. Ako Bosnjaci smatraju da imaju pravo birati Komsica, imamo i mi pravo birati Radoncica.
Ti to pravo imas. Mozda radoncic sa 20.000 Hrvatskih glasova i dogura do 100.000 ukupnih. :D
Bosnjaci su vec davno provalili da je Radoncic srpski covijek i da radi protiv njihovih interesa. Cak i meni kao Hrvatu je to jasno a kamoli prosjecnom Bosnjaku. Plus covijek prica ekavicom. Ajde bre Vucicu da zapevamo malo. :D
Humljanin

#188 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Humljanin »

BMX1977 wrote: ...i meni kao Hrvatu...
Ti stvarno umislio da si nekakav Hrvat?

Otiđi pregledaj se kod čike hećima jel ti sve u redu sa glavom. To opetovano ponavljanje bedastoća nije nikako dobar znak..

Ili imaš problema sa alkoholom i drogama kao i neki tvoji politički uzori? :shock:
BMX1977

#189 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Humljanin wrote:
BMX1977 wrote: ...i meni kao Hrvatu...
Ti stvarno umislio da si nekakav Hrvat?

Otiđi pregledaj se kod čike hećima jel ti sve u redu sa glavom. To opetovano ponavljanje bedastoća nije nikako dobar znak..

Ili imaš problema sa alkoholom i drogama kao i neki tvoji politički uzori? :shock:
Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati? I oni su se izvnuli u parlamentu BiH za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat i za zlocinacki politiku koju je vodio Franjo Tudjman. To se nesmije govoriti od straane nasih malih ercegovaca? Odma nisi Hrvat nego Bosnjaka ako to govoris. No to je bolna istina moj kamenjarcu iz Bosanske zemlje Hercegov'ne. :)

Evo malo i o Aliji:

Novak20

#190 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

BMX1977 wrote:
Emir Suljagic je, kao sto je Stijepan Mesic rekao, prvi dosao do Tudjmanovih transkripta u Zagrebu i tajnom ih prebacio preko granice u Bosanksom brodu. Covijek je ustvari zasluzan za dokazivanje agresije RH na BiH. Da nije Emira Suljagica; RH bi se izvukla i slusali bi price Tudjmanske i Bobanovske o tome kako je Hrvatska u stvari "primala izbjeglice" i kako je tamo samo bila kulturna raja a Bosnjaci su sami sebe etnicki cistili.

Dakle Emir Suljagic je patriota. On mrzi Tudjmana i mrzi HDZ Hrvate. Mrzim ih i ja jer su najvise stete donijeli mojim Hrvatima ovdje u Bosni. Da u Sarajevu sjede neki ljudi poput Suljagica davno bi tamo bili poslani specijalci na prvi spomen "stolnog grada" a ne da nas jedan idiot ustaski iz hercegovine pravi budalom.
Koji čovjek piše čovIjek ?

Hajde i ti u filter.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#191 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

mostarac1905 wrote:
pa kako im se da pravo izbora ako im bošnjaci biraju predstavnike? kad bih glasao za nekog drugog negirao bih volju vecine svog naroda. ako narod zeli covica, daj im covica. glasao bih mozda i za ovu zeleniku (blize sam stavovima 90ke nego sestrinske im stranke sa slovima :-) ), ali kad znam da nema sanse zasto bacati glas u vjetar.

kad ne bi bilo komsica i slicnih koji koriste manjkavosti ustava i izbornog zakona, mozda bi hrvati mogli izabrat i kakva postenijeg kandidata. nemoj mi sad o 'certificiranim hrvatima', jasno je da ce HRVATI u ogromnoj vecini dati glas covicu. mada mi je on osobno jednako hrvat kao i komsic. znaci nimalo.
e hajdemo redom. davne 2000 i neke godine, ante jelavić podnosi ostavku u predsjedništvu bih, zbog preglasavanja u istom. dakle zato što su dva člana predsjedništva bili za, on podnosi ostavku i onda kreće u projekat koji je za cilj imao nametanje izbornog zakona, te ulazak tenkova u mostar.

svi ti problemi traju do danas, a svi ti problemi su rezultat politike hdza koja glasi "ILI PO NAŠEM ILI NIKAKO. KOMPROMISA NEMA". tako da oni ne dozvoljavaju drugima da biraju, da imaju stavove, da razmišljaju svojom glavom i procjene šta je dobro, a šta ne. toliko su isprepadali svoj narod, zabili ga u geto da je to za nepovjerovati. a informacije radi, hrvata u bih ima 15%, a kontroliraju 33% vlasti i niko od bošnjaka se nikada nije bunio zbog toga i svi to poštuju, kao što poštuju da hrvatima uvijek pripada predsjednik fbih, ministar finansija fbih, agencija za bankarstvo, granična politicija više manje...

i sada će neki hrvati dati glas čoviću jer se oni boje nečega i ponovo će podržati generatore problema u bosni i hercegovini. dakle najveći generatori problema, od 2000 godine do danas su upravo kadrovi hdza. snsd i sds puno pričaju, seru i prijete, a hdz gdje god može nešto opstruirati, opstruira, blokira, odigra duplu igru i tri tačke. i onda se svi pitaju otkud odjednom komšić.
BMX1977

#192 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

malakh wrote:[

e hajdemo redom. davne 2000 i neke godine, ante jelavić podnosi ostavku u predsjedništvu bih, zbog preglasavanja u istom. dakle zato što su dva člana predsjedništva bili za, on podnosi ostavku i onda kreće u projekat koji je za cilj imao nametanje izbornog zakona, te ulazak tenkova u mostar.

svi ti problemi traju do danas, a svi ti problemi su rezultat politike hdza koja glasi "ILI PO NAŠEM ILI NIKAKO. KOMPROMISA NEMA". tako da oni ne dozvoljavaju drugima da biraju, da imaju stavove, da razmišljaju svojom glavom i procjene šta je dobro, a šta ne. toliko su isprepadali svoj narod, zabili ga u geto da je to za nepovjerovati. a informacije radi, hrvata u bih ima 15%, a kontroliraju 33% vlasti i niko od bošnjaka se nikada nije bunio zbog toga i svi to poštuju, kao što poštuju da hrvatima uvijek pripada predsjednik fbih, ministar finansija fbih, agencija za bankarstvo, granična politicija više manje...

i sada će neki hrvati dati glas čoviću jer se oni boje nečega i ponovo će podržati generatore problema u bosni i hercegovini. dakle najveći generatori problema, od 2000 godine do danas su upravo kadrovi hdza. snsd i sds puno pričaju, seru i prijete, a hdz gdje god može nešto opstruirati, opstruira, blokira, odigra duplu igru i tri tačke. i onda se svi pitaju otkud odjednom komšić.
Nazalost Hrvata u BiH nema ni 9%. Ja vidim po ovim mojim Hrvatima iz Tuzle i Lukavca, vecina su otisla u Njemacku da rade i vec davno ili u najboljem slucaju su u Zagrebu. Za to je kriv HDZ. Nama Hrvatima najvie sada odgovara normalna drzava i da stvari krenu naprijed. Jer jos 5 godina i nas vise nema u Bosni a tu zivi 60% svih Hrvata. ostac ce HDZ elita u Mostaru i to je to.
Hafis

#193 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

BMX1977 wrote: Emir Suljagic je, kao sto je Stijepan Mesic rekao, prvi dosao do Tudjmanovih transkripta u Zagrebu i tajnom ih prebacio preko granice u Bosanksom brodu. Covijek je ustvari zasluzan za dokazivanje agresije RH na BiH. Da nije Emira Suljagica; RH bi se izvukla i slusali bi price Tudjmanske i Bobanovske o tome kako je Hrvatska u stvari "primala izbjeglice" i kako je tamo samo bila kulturna raja a Bosnjaci su sami sebe etnicki cistili.
Stijepan je uvijek bio čovijek koji je kvalitetno mijerio stvari.
Ibrice, ne brukaj nas više dina ti.
Capsicum

#194 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Novak20 wrote:
Capsicum wrote: Neće da može. Na izborima je ili/ili. Komšić ili Čović. A ako aludiraš da ultradesničarske stranke kod hrvata dobijaju izbore samo zbog Komšića, onda razmisli još jednom. 2014. godine nije bilo Komšića. Zašto je zakazala opozicija kod Hrvata? Treba glasati za one partije koje će ove ultradesničare i fašiste poslati na smetljište historije. Zato Komšić i kandidati građanskih partija koji se izjašnjavaju kao Hrvati i Srbi. Drugi korak ukinuti HDZ-u poluge moći, odnosno oduzeti im pravo upravljanja državnim preduzećima i preduzećima u državnom vlastništvu i polako elminisati korumpirane i njima odane kadrove koji su se infiltrirali u sudstvo i tužilaštvo. Pa da vidimo kako se ruši kula od karata bez uhljebske kaste...
Jel te to zabolilo što propagiram plan uništenja stranke koja je neodvojivi dio UZP-a? Ne sekiraj se ti ništa za Bošnjake, među njima nikad nije falilo ljevičara i opozicije SDA-u. Radije se brini što su prostori pod kontrolom HDZ UZP-ovaca najzadrtija ksenofobna fašistička sredina u Evropi, a možda i svijetu. Trebalo bi se baš zakopat u statističke podatke pa naći takvo jednoumlje na ovoj planeti, ako uopšte postoji još igdje.

Emir vam je svima noćna mora. :bih:
Hafis

#195 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Kuku njima kad im uđe u skupštinu KS.
mostarac1905

#196 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mostarac1905 »

BMX1977 wrote: Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati? I oni su se izvnuli u parlamentu BiH za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat i za zlocinacki politiku koju je vodio Franjo Tudjman. To se nesmije govoriti od straane nasih malih ercegovaca? Odma nisi Hrvat nego Bosnjaka ako to govoris. No to je bolna istina moj kamenjarcu iz Bosanske zemlje Hercegov'ne. :)

Evo malo i o Aliji:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2ZN0ndMwBZg[youtube]
prijatelju, stjepan mesić je po potrebi 90-ih bio ustaša, kad sutra ameri kažu da bude bošnjak musliman, bit će i to. očito ne pratiš recentnta događanja

https://www.youtube.com/watch?v=swGBnhjRgG8&t=84s

ima još toga koliko hoćeš. 'kako vjetar puše', reko bi narod.
BMX1977

#197 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

mostarac1905 wrote:
BMX1977 wrote: Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati? I oni su se izvnuli u parlamentu BiH za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat i za zlocinacki politiku koju je vodio Franjo Tudjman. To se nesmije govoriti od straane nasih malih ercegovaca? Odma nisi Hrvat nego Bosnjaka ako to govoris. No to je bolna istina moj kamenjarcu iz Bosanske zemlje Hercegov'ne. :)

Evo malo i o Aliji:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2ZN0ndMwBZg[youtube]
prijatelju, stjepan mesić je po potrebi 90-ih bio ustaša, kad sutra ameri kažu da bude bošnjak musliman, bit će i to. očito ne pratiš recentnta događanja

https://www.youtube.com/watch?v=swGBnhjRgG8&t=84s

ima još toga koliko hoćeš. 'kako vjetar puše', reko bi narod.
Nije samo stijepan Mesic govorio kako je Tudjman dijelio Bosnu. Reklo je to barem jos 2 covijek iz Tudjmanove vlade. No evo predsjednika Makedonije Gligorova:

"Ovo ce pripasti hrvatsko, ovo ide srbiji a ovo malo u sredini tu muslimani neka prave drzavicu"

I za tu politku je Hrvatska okarakterizirana u Hagu kao agresor i organizator UZP-a nad BiH. Dakle to su sada cijenice po kojima se pise svijetka povijest i koje obilaze sve relevantne medije u svijetu.
Novak20

#198 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Capsicum wrote: Jel te to zabolilo što propagiram plan uništenja stranke koja je neodvojivi dio UZP-a? Ne sekiraj se ti ništa za Bošnjake, među njima nikad nije falilo ljevičara i opozicije SDA-u. Radije se brini što su prostori pod kontrolom HDZ UZP-ovaca najzadrtija ksenofobna fašistička sredina u Evropi, a možda i svijetu. Trebalo bi se baš zakopat u statističke podatke pa naći takvo jednoumlje na ovoj planeti, ako uopšte postoji još igdje.

Emir vam je svima noćna mora. :bih:
Ma nije Emir nikakva mora. Žao mi ga je i već sam napisao da sam u potpunosti bio na njegovoj strani da ukine ocjenjivanje vjeronauke, a onda je doživio potop i to od svojih stranačkih kolega. Sigurno mu se u politici i u životu desilo previše ružnih stvari i mislim da ga dijelom razumijem, barem što se tiče napuštanja prvobitne političke opcije. Ne živim pod kontrolom "HDZ UZP" pa možda i vjerovatno ne shvatam o kakvom se jednoumlju HDZ radi ali znam da su svi u položaju manjine na.ebali. Živim u jednom bosanskom kantonu i to mi je mjerilo sredine, politike i odnosa prema manjini. Ne žalim se, nije loše, a može puno bolje.

Emirov problem je što svjesno ili nesvjesno potiče dehumanizaciju Hrvata koji ipak većinski glasaju za HDZ. Ako se zakuha, onda te niko ne pita za stranačku iskaznicu ili za koga si glasao. Prošao sam i to, pa znam. Kad nekoga pumpaš godinama istim stvarima, pukne to. Bilo kod pojedinca, još gore kod grupe.

Da ne tražim svoj post o Emirovom tviterluku, preko 70 % objekata je HDZ, Hrvati, Hrvatska, HB i šta ti ja znam vezano za Hrvate. Zašto, ne znam. Njemu i njegovoj porodici, nadam se, nisu naudili pa ne znam zašto mi djeluje kao opsjednut.

I još nešto. Davno smo upali u jednoumlje. Ako možeš, gledaj na moje postove kao na provokaciju uspostavljenih stereotipa. Ako ne možeš, halali.
baxul

#199 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by baxul »

Novak20 wrote: Da ne tražim svoj post o Emirovom tviterluku, preko 70 % objekata je HDZ, Hrvati, Hrvatska, HB i šta ti ja znam vezano za Hrvate. Zašto, ne znam. Njemu i njegovoj porodici, nadam se, nisu naudili pa ne znam zašto mi djeluje kao opsjednut.
to i ne bi bilo problem da je ciljana publika tih tvitova stanovništvo koje glasa za HDZ (iz bilo kakvih razloga). Publika su mu očigledno desničari (ekipa koja je odustala od dijelova BiH gdje bošnjaci nisu većina) i tamo ih oduševljava.

taj antagonizam njega i poskokovaca ide na ruku svim učesnicima antagonizma. poskokovcima učvršćuje njihov položaj među njihovom publikom i daje im argumente za njihovo djelovanje, a suljagiću popoljšava imidž talking heada kod "bošnjačih alt-rightovaca" posebno onih rođenih poslije 1996. apsurdno je što se sa takvom pričom kandidovao za SKS.
Capsicum

#200 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Jel šta slagao Emir? Jel HDZ neodvojivi dio UZP-a? Jel HDZ pokrenuo tzv. "Hrvatsku samoupravu", jel HDZ vrši zajedno sa SNSD-om konstantne blokade države, ne dozvoljava ukidanje apartheida u obrazovanju, ne dozvoljava da se ukine iz naziva javnih preduzeća ime u Hagu osuđenog projekta UZP-a, jel u područjima koje kontroliše HDZ i dalje postoje ulice sa ustaškim imenima... HDZ je najmračnije oličenje fašizma i jednoumlja u svijetu.

Btw. nije mi jasno da prigovaraš Emiru što komentariše probleme koji tište ljude u ovoj zemlji, a koji možda i ne pogađaju njega lično. Doduše ti ono podržavaš Našu stranku... OK, u tom slučaju je mnogo jasnije...
Locked