Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

sigurnoable

#176 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

Kako ste vi ljudi neupuceni i dezinformisani pa to je strasno. Pribojavate se ako Dodik i Covic udju u Predsjednistvo. Pa je li vama jasno da bez Parlamenta i Doma Naroda u Bosni i Hercegovini ni jedna odluka se ne moze sprovesti na drzavnom nivou. Dzabe lose namjere Dodika i Covica prema Bosni ako znamo dobro ko su brojniji u Parlamentu drzave tj. Bosnjaci. Svaka anti-ustavna i anti-bosanska varijanta ce biti odbijena od Bosnjaka u Parlamentu!
Ja ne glasam za Hadzikadica jer ce on spasiti Bosnu i Hercegovinu, ja glasam za profesora Hadzikadica zato sto predsjednistvo ima jaku funkciju da lobira u svijetu za drzavu a znamo da je lobij jako vazan dio segmenta u drzavnoj politici. Dzabe domace zavrzlame ako Dodik i Covic udju u Predsjednistvo BiH ako mi imamo predsjednika prof. Hadzikadica koji ce svojim znanjem i iskustvom na medjunarodnoj sceni lobirati za snazniju pro-bosansku politiku!
Last edited by sigurnoable on 13/09/2018 00:11, edited 1 time in total.
General War

#177 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Ja sebi nikako ne mogu da dodjem kako ljudi vide u ovom covjeku nekakav kapacitet. Demagogija 95% i dramske pauze 5%. Intervju u kojem ga neko nesto konkretno upita i ocekuje konkretne odgovore on se potpuno pogubi i nakon svakih 10 sekundi prirodno sklizne u demagogiju i isprazne fraze.
To je tvoje viđenje. Ako većina vidi to na drukčiji način onda se zapitaj da li to nešto govori o tebi.
BMX1977 wrote: 130.000 ce Covic dobaciti. Cak treba voditi racuna sa 160.000 jer mobiliziraju dijasporu u hrvatskoj preko HDZ Hrvatske da glasaju. Znaci Zeljko Komsic mora dobiti 200.000 minimalno da bi bili sigurni da nema Covic sanse.
Jednostavno nema toliko ljudi koji bi Čoviću dali toliki broj glasova. Ne zaboravi da je u igri i Zelenika.

Ako Komšić dobije 200 hiljada glasova to bi moglo biti vrlo loše za Bećirovića. Dosta mu je 140 hiljada.
Koja vecina, zasto si tako siguran?
General War

#178 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

last mohicans wrote:
SaraFina wrote:
pemanapemani wrote:Moramo osigurati da Zeljko Komsic naredne cetiri godine moze placati kredit za stan i da usput ne oskudjeva i zivi zivot koji je navikao u zadnjih 16 godina.

Ambasador, nacelnik Opcine, clan Predsjednistva, zastupnik u Parlamentu...

Ako posumnja da ce plata spasti ispod 4 hiljade, ponovo ce Covicu pokloniti sve pozicije iz hrvatske kvote, povuci se u ilegalu i glumiti patriotsku opoziciju.

Naravno. Za opće dobro. Halalosum! :D

Plus ne razvlačiti pamet "antitalentima", Hadžikadićevom kandidaturom i obećanjima.

Izgleda kao fin čikica, pa mu pojasniti da nema logistike i baze i da u ovim debatama samo zavarava neupućene da može uvesti revolucionarne ekonomske promjene.
Zaboravili ste Komsino skijanje u Garmisch Partenkirchenu. @sara je u potpunosti u pravu za Hadzikadica. Fin čikac djeluje, elokventan, obrazovan na visokom nivou, ali slušao sam ga kod Senada. Sve sto govori ima smisla, ali nema apsolutne teorije, mehanizma, ingerencija da sve to sprovede u djelo. Čini mi se da nije ni pročitao nadležnosti Predsjednistva BiH. Uzet ce fin broj glasova, ali mislim da ce biti uzalud bačeni. Ja da sam na mjestu pobjednika izbora, nadam se neke lijeve opcije, uzeo bih ovog gospodina za neku funkciju, ponudio bih mu je. Mozda ministra VP, ako bi sujetni pretedenti na tu poziciju to mogli preboljeti. Mozda neku funkciju pri vijecu EU, za integracije, tako nesto ili funkciju ambasadora u SAD. Sve pod uslovom da to čovjek zeli. Ne znam koji su mu ciljevi. Ako bi ipak ostvario zapazen broj glasova, sto nije nemoguce, sigurno bi mu to olakšalo put ka osnivanju partije. Ako mu je to cilj. Ne znam, hiljadu je nekih pitanja ako.
Pa i ovi do sada sto su bili od Zeljka do SDP-a su imali sve sto "fali" Hadzikadicu pa sta su do sada napravili zivota vam?
Last edited by General War on 13/09/2018 00:09, edited 1 time in total.
BMX1977

#179 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

SaraFina wrote:Faraon će dobiti srpske glasove u FBiH, to je 100% i na to treba ozbiljno računati.
Pa on i jeste srbin porijeklom. Govori tecnim srpskim jezikom, zastupa tu srpsku politku i ima srpsko ime i krv. Kakve on uopste ima veze sa Bosnjacima. Da je malo bilo srece njega je se trebalo rijesiti mnogo prije. Aljo mu dao novine da osnuje i sada srbi iz B. Petrovca i Drvara za njega glasaju. Imamo jos jednog Fikreta Abdica samo ovaj put ne u Velikoj Kladusi nego u Sarajevu.
pemanapemani

#180 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote:Imaš alternativu? Nemaš! I???
Imamo sex. Obecam ti kule i gradove. U devetom mjesecu trudnoce se ispalim bez traga i glasa.

Imas li alternativu za radjanje nezeljenog djeteta? Nemas!!! :-)

Malo prosto, ali takva je situacija sa Komsicem. Doveo nas je pred svrsen cin.
Da sad ne ponavljam pricu o kandidatima Kukicu, Sainu, Marjanovicu itd.
SaraFina

#181 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

last mohicans wrote:
SaraFina wrote:
pemanapemani wrote:Moramo osigurati da Zeljko Komsic naredne cetiri godine moze placati kredit za stan i da usput ne oskudjeva i zivi zivot koji je navikao u zadnjih 16 godina.

Ambasador, nacelnik Opcine, clan Predsjednistva, zastupnik u Parlamentu...

Ako posumnja da ce plata spasti ispod 4 hiljade, ponovo ce Covicu pokloniti sve pozicije iz hrvatske kvote, povuci se u ilegalu i glumiti patriotsku opoziciju.

Naravno. Za opće dobro. Halalosum! :D

Plus ne razvlačiti pamet "antitalentima", Hadžikadićevom kandidaturom i obećanjima.

Izgleda kao fin čikica, pa mu pojasniti da nema logistike i baze i da u ovim debatama samo zavarava neupućene da može uvesti revolucionarne ekonomske promjene.
Zaboravili ste Komsino skijanje u Garmisch Partenkirchenu. @sara je u potpunosti u pravu za Hadzikadica. Fin čikac djeluje, elokventan, obrazovan na visokom nivou, ali slušao sam ga kod Senada. Sve sto govori ima smisla, ali nema apsolutne teorije, mehanizma, ingerencija da sve to sprovede u djelo. Čini mi se da nije ni pročitao nadležnosti Predsjednistva BiH. Uzet ce fin broj glasova, ali mislim da ce biti uzalud bačeni. Ja da sam na mjestu pobjednika izbora, nadam se neke lijeve opcije, uzeo bih ovog gospodina za neku funkciju, ponudio bih mu je. Mozda ministra VP, ako bi sujetni pretedenti na tu poziciju to mogli preboljeti. Mozda neku funkciju pri vijecu EU, za integracije, tako nesto ili funkciju ambasadora u SAD. Sve pod uslovom da to čovjek zeli. Ne znam koji su mu ciljevi. Ako bi ipak ostvario zapazen broj glasova, sto nije nemoguce, sigurno bi mu to olakšalo put ka osnivanju partije. Ako mu je to cilj. Ne znam, hiljadu je nekih pitanja ako.

Slažem se :thumbup:
General War

#182 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

BMX1977 wrote:
SaraFina wrote:Faraon će dobiti srpske glasove u FBiH, to je 100% i na to treba ozbiljno računati.
Pa on i jeste srbin porijeklom. Govori tecnim srpskim jezikom, zastupa tu srpsku politku i ima srpsko ime i krv. Kakve on uopste ima veze sa Bosnjacima. Da je malo bilo srece njega je se trebalo rijesiti mnogo prije. Aljo mu dao novine da osnuje i sada srbi iz B. Petrovca i Drvara za njega glasaju. Imamo jos jednog Fikreta Abdica samo ovaj put ne u Velikoj Kladusi nego u Sarajevu.
U jbt...nisam znao da srba u federaciji ima par hiljada manje nego simpatizera SDA :D ako gledamo zadnje izbore.
tvojkomsija

#183 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

55 hiljada Srba u Federaciji, 50% će ih glasati i ne vjerujem baš da mogu pomutiti planove bošnjačkim kandidatima. Otkud vama da toliko podržavaju Radončića ?
BMX1977

#184 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote:Kako ste vi ljudi neupuceni i dezinformisani pa to je strasno. Pribojavate se ako Dodik i Covic udju u Predsjednistvo. Pa je li vama jasno da bez Parlamenta i Doma Naroda u Bosni i Hercegovini ni jedna odluka se ne moze sprovesti na drzavnom nivou. Dzabe lose namjere Dodika i Covica prema Bosni ako znamo dobro ko su brojniji u Parlamentu drzave tj. Bosnjaci. Svaka anti-ustavna i anti-bosanska varijanta ce biti odbijena od Bosnjaka u Parlamentu!
Predjsednistvo je lice drzave i ima direktno kontrolu nad SIPA-om, OSA-om i vojskom. A cak i da nije tako ono je lice drzave i bitno je za lobiranje po svijetu u kriticnim momentima. Drugacije je kada idu recimo Becirevic i Komsic zajedno sa Ivanicem kod Vucica na sijelo a drugacije je kada je tamo sam Izetbegovic protiv Ivanica, Vucica i Covica.
Leverage

#185 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

BMX1977 wrote: Covic ce dobiti 40.000 glasova vise zbog kampanje HDZ-a iz Hrvatske. Oni vec sire tu propagandu na HRT-u. Znaci i za njih je odlucujuci momenat da li ce biti politicki faktor u BiH u buducnosti ili nece. Covic je dobio prosli put 130.000 ovaj put moze i preko 170.000. Komsic da bi bio 100% siguran mora imati 200.000 i dotle oni nemogu ici nikada.

Ako Komsic izgubi od Covica onda je sve ionako uzaludno za BiH. Pogotovo u momentu kada je Trump na vlasti i stvari nisu toliko jasne u svijetu.
Ponavljam, to je jednostavno nemoguće jer nema toliko ljudi na raspolaganju. I prošli put je bila mobilizovana dijaspora i u tih 130 hiljada figuriše i dijaspora. I srpski glasovi iz Kantona 10. Sve je tu. A 4 godine se bilo u vlasti, na osnovu čega će izgubiti podršku barem 15-20 hiljada iz baze. Nema matematike za tu tvoju priču.

Bilo bi bolje da pobijedi Komšić ali država nije u opasnosti ako pobijedi Čović, to su smijurije. Trump nije promijenio politiku SAD-a prema BiH ni za jotu, osim toga mandat mu je već upolovio, tako da...
General War

#186 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

sigurnoable wrote:Kako ste vi ljudi neupuceni i dezinformisani pa to je strasno. Pribojavate se ako Dodik i Covic udju u Predsjednistvo. Pa je li vama jasno da bez Parlamenta i Doma Naroda u Bosni i Hercegovini ni jedna odluka se ne moze sprovesti na drzavnom nivou. Dzabe lose namjere Dodika i Covica prema Bosni ako znamo dobro ko su brojniji u Parlamentu drzave tj. Bosnjaci. Svaka anti-ustavna i anti-bosanska varijanta ce biti odbijena od Bosnjaka u Parlamentu!
Ja ne glasam za Hadzikadica jer ce on spasiti Bosnu i Hercegovinu, ja glasam za profesora Hadzikadica zato sto predsjednistvo ima jaku funkciju da lobira u svijetu za drzavu a znamo da je lobij jako vazan dio segmenta u drzavnoj politici. Dzabe domace zavrzlame ako Dodik i Covic udju u Predsjednistvo BiH ako mi imamo predsjednika prof. Hadzikadica koji ce svojim znanjem i iskustvom na medjunarodnoj sceni lobirati za snazniju pro-bosansku politiku!
Ma znaju vec se prave blesavi, i po partijskoj duznosti.
SaraFina

#187 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

pemanapemani wrote:
SaraFina wrote:Imaš alternativu? Nemaš! I???
Imamo sex. Obecam ti kule i gradove. U devetom mjesecu trudnoce se ispalim bez traga i glasa.

Imas li alternativu za radjanje nezeljenog djeteta? Nemas!!! :-)

Malo prosto, ali takva je situacija sa Komsicem. Doveo nas je pred svrsen cin.
Da sad ne ponavljam pricu o kandidatima Kukicu, Sainu, Marjanovicu itd.

Sve znam. Ali ovo je kraj. Ne pumpati mu ego sa 300 k glasova, ne pumpati Hadžikadića bez baze i logistike, to je jedino što možemo trenutno.
U računati srpske i uhljeb glasova SBB-a koji idu Faraonu. Hladnokrvno matematički odraditi sve ovo.
Leverage

#188 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote: Koja vecina, zasto si tako siguran?
Šta koja većina?
General War

#189 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

tvojkomsija wrote:55 hiljada Srba u Federaciji, 50% će ih glasati i ne vjerujem baš da mogu pomutiti planove bošnjačkim kandidatima. Otkud vama da toliko podržavaju Radončića ?
Zato sto prica srpski kao Radoncic :D :-) :-) A ni nalik...al hajd, dobro se nasmijem.
BMX1977

#190 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Leverage wrote:
Bilo bi bolje da pobijedi Komšić ali država nije u opasnosti ako pobijedi Čović, to su smijurije. Trump nije promijenio politiku SAD-a prema BiH ni za jotu, osim toga mandat mu je već upolovio, tako da...
Pa nije bio ni rat kada su Arkanovci hodali po Bijeljini. Uvijek spavamo. Drzava jeste u opasnosti jer je Covic imao priliku da godinama u EU parlamentu siri pricu o opasnost islamskog fundamentalizma u BiH zajedno sa Kolindom. Da govori EU parlamentarcima kako je gradjanska drzava Islamska drzava. Da zagovara treci entitet i da siri netowork po svijetu i bazu po svijetu za to! I to na nevjerovatno podmukao nacin.
Last edited by BMX1977 on 13/09/2018 00:19, edited 1 time in total.
last mohicans

#191 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by last mohicans »

tvojkomsija wrote:55 hiljada Srba u Federaciji, 50% će ih glasati i ne vjerujem baš da mogu pomutiti planove bošnjačkim kandidatima. Otkud vama da toliko podržavaju Radončića ?
Fakat ima toliko Srba i FBiH? Nikad ne bih to mi pretpostavio. Zanimljivo ce biti za koga ce oni glasati, ako su redovni glasači.
BMX1977

#192 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

General War wrote:
Zato sto prica srpski kao Radoncic :D :-) :-) A ni nalik...al hajd, dobro se nasmijem.
Ma jok izvorni Bosanac iz kraljeve Sutjeske inacer jedan od potomaka Kotromaniceve loze. Samo ga ekavica malo zeza.
General War

#193 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
Šta koja većina?
Leverage wrote:
To je tvoje viđenje. Ako većina vidi to na drukčiji način onda se zapitaj da li to nešto govori o tebi.
General War

#194 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

BMX1977 wrote:
General War wrote:
Ma jok izvorni Bosanac iz kraljeve Sutjeske inacer jedan od potomaka Kotromaniceve loze. Samo ga ekavica malo zeza.
:-)
Jesil ti njega ikad cuo?
Leverage

#195 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

BMX1977 wrote: Pa nije bio ni rat kada su Arkanovci hodali po Bijeljini. Uvijek spavamo. Drzava jeste u opasnosti jer je Covic imao priliku da godina u EU parlamentu siri pricu o opasnost islamskog fundamentalizma u BiH zajedno sa Kolindom. Da govori EU parlamentarcima kako je gradjanska drzava Islamska drzava. Da zagovara treci entitet i da siti netowork po svijetu i bazu po svijetu za to!
Čović nije član Europskog parlamenta. Preko HDZ-ovaca iz Hrvatske može širiti tu propagandu bio-ne bio član Predsjedništva. I širiti "network" također može bio-ne bio član Predsjedništva.

Bespotrebno širiš paniku i strah u klasičnom SDA maniru.
SaraFina

#196 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Srbi u FBiH za Faraona, Bošnjaci u RS za Ivanića.
Leverage

#197 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote:
Leverage wrote:
Šta koja većina?
Leverage wrote:
Pogledati rezultate izbora na kojima je učestvovao Denis Bećirović. Ubjedljivo najveći procenat glasova u odnosu na bazu koja ga bira.

A vidjećemo vrlo brzo i na velikoj sceni ovo o čemu pričam.
BMX1977

#198 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Leverage wrote:
BMX1977 wrote: Pa nije bio ni rat kada su Arkanovci hodali po Bijeljini. Uvijek spavamo. Drzava jeste u opasnosti jer je Covic imao priliku da godina u EU parlamentu siri pricu o opasnost islamskog fundamentalizma u BiH zajedno sa Kolindom. Da govori EU parlamentarcima kako je gradjanska drzava Islamska drzava. Da zagovara treci entitet i da siti netowork po svijetu i bazu po svijetu za to!
Čović nije član Europskog parlamenta. Preko HDZ-ovaca iz Hrvatske može širiti tu propagandu bio-ne bio član Predsjedništva. I širiti "network" također može bio-ne bio član Predsjedništva.

Bespotrebno širiš paniku i strah u klasičnom SDA maniru.
Ja zagovaram da se glasa za Komsica a ne za SDA.

Leverage

#199 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

SaraFina wrote:Srbi u FBiH za Faraona, Bošnjaci u RS za Ivanića.
Ivanić je najsretniji čovjek kad Dodik vrijeđa Bošnjake. Daje mu prostor da i on Srbuje i da i dalje izgleda kao prihvatljivija opcija za Bošnjake.

Bez obzira na sve mislim da će ponovo povući veliki broj glasova Bošnjaka i ponovo na konto toga dobiti izbore.
Leverage

#200 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

BMX1977 wrote: Ja zagovaram da se glasa za Komsica a ne za SDA.
Znam ja šta ti pričaš. Ali pozivati da se za Komšića glasa u velikom broju znači povećavati šansu Džaferoviću. To je vrlo prosta matematika.

Komšiću je 140 hiljada taman. I to je to.
Locked