Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Capsicum

#176 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote: Zavrnuti nam pipe i to će zaustaviti rat? Misliš ko 92'? Ja stvarno ne mogu da vjerujem da poslije svega još uvijek postoje ljudi koji misle da će u slučaju nekog novog rata neka međunarodna zajednica da nas brani... Dajte ljudi dozovite se...
Kakav ba rat...ko o tome prica. Baš bi nas opet pustili da se koljemo. A ti stvarno mislis da kad bi ŽK ušao sve bi krenulo nabolje? Ili bi bilo isto samo da se ne talasa?
Mislim da bi bilo bolje na čelu države imati zlatnog ljiljana, nekog sa iskustvom u uniformi za razliku od kojekakvih metroseksualaca i sl. Međunarodna zajednica ne postoji kao bilo kakav faktor koji može ili hoće spriječiti ponovno divljanje fašista s istoka i sa zapada. U situaciji kad se Hrvatska i Srbija naoružavaju, pričati o tome kako neka međunarodna zajednica neće dati da se koljemo, nakon svega što je ta međunarodna zajednica dozvolila, je stvarno vrhunac infantilnosti. nhf
Leverage

#177 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Lik ubjeđuje ljude po forumu da su SDA i SDP isto. Nevjerovatno.
Capsicum

#178 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Kikibombona wrote:
Roccohljup wrote:
Capsicum wrote: Zavrnuti nam pipe i to će zaustaviti rat? Misliš ko 92'? Ja stvarno ne mogu da vjerujem da poslije svega još uvijek postoje ljudi koji misle da će u slučaju nekog novog rata neka međunarodna zajednica da nas brani... Dajte ljudi dozovite se...
Kakav ba rat...ko o tome prica. Baš bi nas opet pustili da se koljemo. A ti stvarno mislis da kad bi ŽK ušao sve bi krenulo nabolje? Ili bi bilo isto samo da se ne talasa?
Ti zaboravio da je pred svake izbore RAT. :D

Aktivirali se stranacki stabovi, placeni mediji i armada poltrona. Tek ce se zakuhati. Tek slijedi pljuvacka kampanja u kojoj se ne biraju sredstva.

Kampanju poput ove koju vodi stranka 'Reuf' moze voditi bilo kakva budala. Vec milion puta ispricane price. Najjeftinija demagogija i propaganda. Bilo ko od nas moze voditi onakvu kampanju i raditi sto rade stranke Reuf i Zeljko. Zapravo, ne rade nista, niti su ikada radili, jedino seru i ponavljaju davno izlizanu pricu koja nema nikakvo uporiste u stvarnosti i djelima.

Al' jbg, to pali kod naroda, narod hoce takvu drzavu. Eto vam, pa onda se poljevajte benzinom, ko vas jebe. I oni borci, sto ih je jad doveo na ulicu, glasat ce za iste one koji su ih doveli u takvu situaciju. Pa crknite, ko vas jebe, ha ja.

Poltoncici imaju svoju racunicu, cuvaju posao ili se nadaju da ce dobiti posao ako njihova stranka uzme vlast.

Nakon izbora ce se sve smiriti. Vise nece biti prozivki, laznog nacionalizma, zestokih poruka, etiketiranja itd. Ni Pedja Kojovic nakon izbora nece biti cetnik. Tada ce na sceni biti raspodjela plijena. Sve vec vidjeno bezbroj puta.
Ovakvima kao ti je džaba pričati. Vi imate jedan zatucan pogled, jedno političko sljepilo, nemogućnost sagledavanja realnosti u kojoj se nalazimo. Sigurno postoji u medicini neki izraz za to kad ne želiš da prihvatiš činjenice. Takvi ljudi bi i da im prislone nož na grlo pričali "neka ba, ko će ratovat", "nema para za ratovanje", "neće dat međunarodna zajednica" itd. Je li to neki duboko potisnuti lični strah od ratnih sukoba ili samo personalni kukavičluk nije ni bitno, ali Bog vam dao... šta god da je u pitanju, nemojte ubjeđivati nas koji smo preživjeli što smo preživjeli da je rat nemoguć. Pogotovo kad se u Srbiji i Hrvatskoj značajno pojačavaju izdvajanja za vojsku, kupuje najnovije naoružanje, HDZ već vrši blokade, Dodik ih najavljuje, najavljuje formiranje svoje vojske, kupuju se hiljade jurišnih pušaka... Mislim, ako ne možete izdržati pritisak, slobodno idite u Njemačku ili gdje već pa tamo zagovarajte pacifizam. Poslije 100.000 mrtvih ovdje ne smije biti nespremnih na rat više nikad!
Kikibombona

#179 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Mislim da bi bilo bolje na čelu države imati zlatnog ljiljana, nekog sa iskustvom u uniformi za razliku od kojekakvih metroseksualaca i sl.
Između čovjeka koji aktivno radi protiv Bosne, i čovjeka koji ne radi ništa, dakle ni za Bosnu, a ni protiv nje, glasat ću za ovog drugog. Kraj priče.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo postaje sve bolje. Sljedeca tema koju cu otvoriti ce glasati: 'Politicke mudrosti i aforizmi SDP, Zeljko i Reuf jurisnika'. Materijala ima gomila.

Treba vas angazovati Angela Merkel, kazu da joj se drma stolica. Svaka cast momci i djevojke. Drama.
Capsicum

#180 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Smij se ti koliko hoćeš. Čak i takav pristup, da ne činiš nikakvu štetu, je u situaciji kad državi prijeti raspad, sasvim legitiman i politički prihvatljiv. Ali džaba tebi to pričat. Ne kontaš ti to.
neon-x

#181 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Sigurno da Mirsad ima vise znanja nego svi ostali kandidati za bosnjackog clana zajedno. Parlamente se nadam da ce sto vise popuniti NS i SDP kao jedine dvije stranke sa zvanicnom multietnickom pricom. SDP se debelo ogrijesio o ovaj narod ali su nuzno zlo za formiranje vlasti u naredne 4 godine.
Ima više znanja u svojoj struci, za Denisa Bećirovića je politički amater. Za njega i Falatara masovno će glasati politički neuke osobe sa kompleksom više vrijednosti.
Ako politikom smatras isprazni populizam i borbu za vlast za sto je potrebna prosjecna inteligencija i nadprosjecna ljigavost slazem se da je Becirovic profesionalac. Za njega ce glasati kao sto vec rekoh stranacki uhljebljenici, velikopatriote A-SDA profila i nazalost znacajan procenat finih i normalnih ali naivnih ljudi koji ce nasjesti na pricu o doratima i zastiti od istih. Nadam se samo da ce biti sto vise ovih sa kompleksom vise vrijednosti i mozda bi trebalo poceti promovirati taj kompleks medju narodom jer mi se cini da bi mogao biti spas za ovu drzavu.
Leverage

#182 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

neon-x wrote: Ako politikom smatras isprazni populizam i borbu za vlast za sto je potrebna prosjecna inteligencija i nadprosjecna ljigavost slazem se da je Becirovic profesionalac. Za njega ce glasati kao sto vec rekoh stranacki uhljebljenici, velikopatriote A-SDA profila i nazalost znacajan procenat finih i normalnih ali naivnih ljudi koji ce nasjesti na pricu o doratima i zastiti od istih. Nadam se samo da ce biti sto vise ovih sa kompleksom vise vrijednosti i mozda bi trebalo poceti promovirati taj kompleks medju narodom jer mi se cini da bi mogao biti spas za ovu drzavu.
Znam dvojicu SDA kadrovika, istu tu priču pričaju po gradskim kafićima.

Denisa Bećirovića klasičnim populistom, prosječno inteligentnim i natprosječno ljigavim likom proglasili su SDA stranački jurišnici a na tu priču se uhvatili kvazinteligentni saumoumišljeni snobovi sa kompleksom više vrijednosti. Dakle to jednostavno nije tačno.
Kikibombona

#183 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:Jasno.. S tim da za Zeljka nece samo glasati Zeljko&Reuf uhljebi sto nije neka znacajna brojka vec prosjecne stranacki neopredjeljene Bosnje koje hoce malo da zajebaju ove promotore evropskih vrijednosti jer su isti takav tretman i zasluzili.
Naravno. Kada se moglo glasati za Jerka, Mladena, Stipu, Antu... Ivankovica Lijanovica, za 20km, zasto ne bi moglo za Komsica iz zajebancije?

Bice takvih slucajeva dosta. To su ljudi koji inace najvise kukaju na stanje u drzavi, a glasaju iz zajebancije, da bi nekoga isprovocirali i sl.

HDZ je kao SDA, razvlace se isto glista, za razliku od SDP-a i surogata. SDA i HDZ su prekucali igricu. Vazda na glavnom izvoru novca. SDP i surogati su klasicni idioti, ali ih ima dosta pa pokupe mrvice.

HDZ je bio bez predsjednika i bice opet. Oni hrane svoje oponente kod Bosnjaka i obratno. Sistem spojenih posuda.

Jedina zrtva njihovg sistema je bosanska sirotinja, iz sva tri plemena. Al ta sirotinja je glupa i zazluzuje da bude jebana. Sve manje zalim sirotinju. Aj da te zajebu jednom, dva puta, pet... ali ovo je preslo svaku mjeru, preslo granicu retardiranosti.

Sto se tice Hadzikadica. Ideoloski sam daleko od njega. On je musliman i borac za Bosnjake. Ja sam ateista, nacionalno neopredjeljen, mada sam se izjasnio kao Bosanac i poslije pokajao. Al svakako to ne igra nikakvu ulogu. Medjutim, Hadzikadic je daleko najbolji kandidat i sa te strane je izbor lagan. Njegov izbor bi bio iskorak za sve gradjane BiH. Medjutim, realno, on nema nikakve sanse. Ako uzme 50 000 glasova bice veliki uspjeh i dobar temelj za nastavak politickog djelovanja. Ako uzme 10-20 000, vratit ce se u Ameriku. Svakako zasluzuje podrsku. Definitivno glasam za njega.
Capsicum

#184 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Šta će uradit Hadžikadić ako u Predsjedništvo uđe sa Čovićem i Dodikom? Kad ga Dodik otjera u mp3 i zajedno sa Čovićem pokrene taj plan B za disoluciju ove države? Vratit se u Ameriku?
Kikibombona

#185 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:Šta će uradit Hadžikadić ako u Predsjedništvo uđe sa Čovićem i Dodikom? Kad ga Dodik otjera u mp3 i zajedno sa Čovićem pokrene taj plan B za disoluciju ove države? Vratit se u Ameriku?
Tesko je povjerovariti da neko ovako vidi situaciju, ali da odgovorim...

Da li ti mislis da su likovi poput Sadama Huseina, Huge Caveza, Tajipa Erdogana ili Viktora Orbana jaci od Angele Merkel, Emanuela Makrona, Dzastina Trudoa ili Baraka Obame?

Da li mislis da JAK politicar mora biti sirovi ulicar poput verbalne siledzije i buzdovana Emira Suljagica ili Milorada Dodika?

Dodik moze jedino ocistiti cipele Hadzikadicu. Sa Komsicem je vec duel, dva lika slicnog intelektualnog kapaciteta. Dodik je cak lukaviji i pokvareniji, stari svercer i kriminalac, zna kada treba zategnuti i popustiti.
Leverage

#186 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Ima da Dodik skine gaće čim vidi takvu intelektualnu gromadu.
Roccohljup

#187 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:
Mislim da bi bilo bolje na čelu države imati zlatnog ljiljana, nekog sa iskustvom u uniformi za razliku od kojekakvih metroseksualaca i sl. Međunarodna zajednica ne postoji kao bilo kakav faktor koji može ili hoće spriječiti ponovno divljanje fašista s istoka i sa zapada. U situaciji kad se Hrvatska i Srbija naoružavaju, pričati o tome kako neka međunarodna zajednica neće dati da se koljemo, nakon svega što je ta međunarodna zajednica dozvolila, je stvarno vrhunac infantilnosti. nhf
Za ulogu ŽK tokom rata i sve ratne zaluge, njemu kapa do poda. To nikad nisam niti cu dovoditi u pitanje. Moje razočarenje u njega dolazi nakon sto je osnovao DF kojoj sam i ja u zabludi poklonio svoj glas na proslim izborima u nadi da ce to stvarno biti nesto novo i bolje na političkoj sceni (u građanskim i lijevim krugovima) i narucito u odnosu na SDP koji me je razocarao u prethodnim godinama, ali se pokazalo bas kao zabluda. Ne birati između lošeg i lošijeg, već idem na nesto novo......pa sve dok ne potrefim jednom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#188 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote:
Capsicum wrote:Šta će uradit Hadžikadić ako u Predsjedništvo uđe sa Čovićem i Dodikom? Kad ga Dodik otjera u mp3 i zajedno sa Čovićem pokrene taj plan B za disoluciju ove države? Vratit se u Ameriku?

Da li ti mislis da su likovi poput Sadama Huseina, Huge Caveza, Tajipa Erdogana ili Viktora Orbana jaci od Angele Merkel, Emanuela Makrona, Dzastina Trudoa ili Baraka Obame?

Da li mislis da JAK politicar mora biti sirovi ulicar poput verbalne siledzije i buzdovana Emira Suljagica ili Milorada Dodika?

Dodik moze jedino ocistiti cipele Hadzikadicu. Sa Komsicem je vec duel, dva lika slicnog intelektualnog kapaciteta. Dodik je cak lukaviji i pokvareniji, stari svercer i kriminalac, zna kada treba zategnuti i popustiti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Capsicum

#189 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Kikibombona wrote:

Ipak nisi odgovorio. Šta će uraditi Hadžikadić u toj situaciji? Kao taj neki super genijalac, sigurno ima spreman odgovor na to. Ili nema?

Šta ako Čović i Dodik pokrenu proces blokada s ciljem disolucije? Kako će to spriječiti Mirsad Hadžikadić? Da ne budem nepošten, isto pitanje vrijedi i za Denisa Bećirovića.
Capsicum

#190 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:Za ulogu ŽK tokom rata i sve ratne zaluge, njemu kapa do poda. To nikad nisam niti cu dovoditi u pitanje. Moje razočarenje u njega dolazi nakon sto je osnovao DF kojoj sam i ja u zabludi poklonio svoj glas na proslim izborima u nadi da ce to stvarno biti nesto novo i bolje na političkoj sceni (u građanskim i lijevim krugovima) i narucito u odnosu na SDP koji me je razocarao u prethodnim godinama, ali se pokazalo bas kao zabluda. Ne birati između lošeg i lošijeg, već idem na nesto novo......pa sve dok ne potrefim jednom.
I šta je to novo? Hoće li to novo biti u stanju spriječiti osovinu Čović-Dodik da izvrše disoluciju države?
neon-x

#191 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Ako politikom smatras isprazni populizam i borbu za vlast za sto je potrebna prosjecna inteligencija i nadprosjecna ljigavost slazem se da je Becirovic profesionalac. Za njega ce glasati kao sto vec rekoh stranacki uhljebljenici, velikopatriote A-SDA profila i nazalost znacajan procenat finih i normalnih ali naivnih ljudi koji ce nasjesti na pricu o doratima i zastiti od istih. Nadam se samo da ce biti sto vise ovih sa kompleksom vise vrijednosti i mozda bi trebalo poceti promovirati taj kompleks medju narodom jer mi se cini da bi mogao biti spas za ovu drzavu.
Znam dvojicu SDA kadrovika, istu tu priču pričaju po gradskim kafićima.

Denisa Bećirovića klasičnim populistom, prosječno inteligentnim i natprosječno ljigavim likom proglasili su SDA stranački jurišnici a na tu priču se uhvatili kvazinteligentni saumoumišljeni snobovi sa kompleksom više vrijednosti. Dakle to jednostavno nije tačno.
Ja, kao snob sa kompleksom vise vrijednosti sam Denisa kao ljigavog demagoga prepoznao cim sam ga prvi put cuo kako govori. Ali sam mislio da je to svakome ocigledno i da ce ostati na marginama politickog zivotu u moru slicnih stranackih ljigavaca. Kao i svaki pravi snob sam bio zgrozen kada sam uvidio da jedan takav lik veremenom postaje nekakav stranacki prvak pored toliko kvalitetnijih ljudi u SDP koji su u stvari vremenom sami marginalizirani.

To sto sada protivnici u borbi za drzavnu seharu isticu nesto sto bi valjda svakome trebalo biti ocigledno nije nikakva novost za mene.
pemanapemani

#192 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by pemanapemani »

Niko da odgovori na pitanje:

Ko može građanima BiH garantovati da Željko Komšić neće napraviti koaliciju sa Draganom Čovićem, kao što je to uradio poslije izbora 2014. godine?

Podsjećanja radi, to je bila jedna od vremenski nabrže dogovorenih koalicija u poslijeratnoj BiH.
Leverage

#193 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Zato ćeš ti za svog Šefika, što je sigurno - sigurno je.

Ali je vrlo ružno što svojom pričom nagovaraš poštene ljude da glasaju za SDA proxy kandidate.
neon-x

#194 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Leverage wrote:Zato ćeš ti za svog Šefika, što je sigurno - sigurno je.

Ali je vrlo ružno što svojom pričom nagovaraš poštene ljude da glasaju za SDA proxy kandidate.
Nemas tu brige jer za Mirsada svakako glasaju kompleksasi vise vrijednosti a takvi bezbeli nikada ne bi dali glas ni Denisu ni Sefiku jer misle da ih ovi nisu dostojni. A ne mozes nam previse ni zamjeriti na takvom stavu ;) Glavni Denisov a i Sefikov problem jeste Komsic koji ce odvuci more glasova na koje bi ovi mogli racunati. Dzaba se ovoj dvojici upinjati kako su velike patriote koje ce ih jedine moci zastiti kada Zeljko izvuce Covica iz rukava i plan B osovine Dodik-Covic.
Leverage

#195 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

neon-x wrote:Nemas tu brige jer za Mirsada svakako glasaju kompleksasi vise vrijednosti a takvi bezbeli nikada ne bi dali glas ni Denisu ni Sefiku jer misle da ih ovi nisu dostojni. A ne mozes nam previse ni zamjeriti na takvom stavu ;) Glavni Denisov a i Sefikov problem jeste Komsic koji ce odvuci more glasova na koje bi ovi mogli racunati. Dzaba se ovoj dvojici upinjati kako su velike patriote koje ce ih jedine moci zastiti kada Zeljko izvuce Covica iz rukava i plan B osovine Dodik-Covic.
I Komšić je SDA proxy kandidat.

Znam ja za koga ćeš ti glasat' nego kažem da je vrlo ružno da nagovaraš ljude po forumu da bace glas na SDA proxy kandidata Hadžikadića. Drugi opet nagovaraju ljude da glasaju za SDA proxy kandidata Komšića. Kakva je razlika među vama? Nikakva, radite za Šefika i privatno ćete glasati za njega.

I to je to.
Kikibombona

#196 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:Ipak nisi odgovorio. Šta će uraditi Hadžikadić u toj situaciji? Kao taj neki super genijalac, sigurno ima spreman odgovor na to. Ili nema?

Šta ako Čović i Dodik pokrenu proces blokada s ciljem disolucije? Kako će to spriječiti Mirsad Hadžikadić? Da ne budem nepošten, isto pitanje vrijedi i za Denisa Bećirovića.
Sta bi uradio Denis Becirevic ili Reuf?

Mi smo vec imali mali milion blokada. Zapravo, mi smo blokirani od rata naovamo. Ja ne vidim nikakve nagle promjene na bolje ili gore, samo postepeno i kontinuirano propadanja. Politicari su dobro skontali sta pali kod naroda, igraju taktikom koja donosi rezultate. Taktika koja donosi rezultate se ne mijenja.

Disolucija, ukidanje entiteta, 100% BiH - predizborni supljaci.

U BiH su nemoguce bilo kakve promjene bez agresivnog angazmana Amerike, Velike Britanije, Francuske i Njemacke. Hrvati bi davno proglasili Herceg Bosnu da imaju podrsku navedenih. Srbi bi se davno odvojili da imaju podrsku navedenih.

E sad, dolazimo do kljucnog detalja, kada smo ustanovili da su ovdje Amerika, EU I VB bog i batina. Zasto Dodik trosi milione na lobiste u Americi i EU? Skontaj sam. Zeljko Komsic je kapacitet za predsjednika mjesne zajednice. On ne moze uraditi nista za BiH. Lik je krajnje ogranicen i nesposoban, sto je dokazao za sve godine na vlasti. Ne zna engleski jezik sto je u danasnjem svijetu pitanje elementarne pismenosti. Borisa Falatar ima odredjeno medjunarodno iskustvo, sigurno bi hodao po zapadnim zemljama i lobirao za BiH. Engleski govori bolje nego maternji, kao jos neke svjetske jezike. Evropsko lice, sa evropskim manirima, sve suprotno od Komsica, koji je pravi produkt zapadnjacima odvratnog istoka. Kakve bi rezultate ostvario, to je vec druga stvar. Komsic nije i nece nikakve. To je sigurno. On ce presjediti mandat u Sarajevu. Hadzikadic je profesor, strucnjak u svojoj oblasti. Govori engleski bolje nego maternji. Ima intelektualni kapacitet ravnopravno razgovarati sa svjetskim liderima za razliku od Komsica ili Becirevica.

Ljudi poput Falatara ili Hadzikadica bi mogli promijeniti sliku BiH u svijetu. Mogli bi zainteresovati velike drzave da pomognu BiH. Makar ima neke nade.

Suludo je glasati za ljude za koje pouzdano znas da nista nece uraditi. To se sada otvoreno priznaje. :roll:
Kikibombona

#197 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:I Komšić je SDA proxy kandidat.

Znam ja za koga ćeš ti glasat' nego kažem da je vrlo ružno da nagovaraš ljude po forumu da bace glas na SDA proxy kandidata Hadžikadića. Drugi opet nagovaraju ljude da glasaju za SDA proxy kandidata Komšića. Kakva je razlika među vama? Nikakva, radite za Šefika i privatno ćete glasati za njega.

I to je to.
Ovo su neki novi momenti. :lol: :lol: :lol: :lol:

SDP jurisnici vs. Zeljko & Reuf jurisnici

Komedija. SDA i HDZ ce opet pokupiti kajmak. Fahro ce se prislepati. SDP, Zeljko i Reuf ce pokupiti mrvice.
Leverage

#198 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Ovo su neki novi momenti. :lol: :lol: :lol: :lol:

SDP jurisnici vs. Zeljko & Reuf jurisnici

Komedija. SDA i HDZ ce opet pokupiti kajmak. Fahro ce se prislepati. SDP, Zeljko i Reuf ce pokupiti mrvice.
Što bi tebe jako usrećilo. Međutim ništa od toga, džaba guslaš sa proxy kandidatima.
Roccohljup

#199 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:Za ulogu ŽK tokom rata i sve ratne zaluge, njemu kapa do poda. To nikad nisam niti cu dovoditi u pitanje. Moje razočarenje u njega dolazi nakon sto je osnovao DF kojoj sam i ja u zabludi poklonio svoj glas na proslim izborima u nadi da ce to stvarno biti nesto novo i bolje na političkoj sceni (u građanskim i lijevim krugovima) i narucito u odnosu na SDP koji me je razocarao u prethodnim godinama, ali se pokazalo bas kao zabluda. Ne birati između lošeg i lošijeg, već idem na nesto novo......pa sve dok ne potrefim jednom.
I šta je to novo? Hoće li to novo biti u stanju spriječiti osovinu Čović-Dodik da izvrše disoluciju države?
A hoce li to ŽK uspjeti cak i da uđe u predsjedništvo? ne bih baš rekao da je razhebavanje države jedino moguće ako MD i DČ uđu u predsjedništvo?
Mogu onu državu hebati i na ostalim nivoima vlasti gdje ce sigurno i jedni i drugi osvojiti puno vise glasova of DFa (volio bih da se varam, ali imam suhvu da ce DF biti jedan od većih gubitnika na ovim izborima na ostalim nivoima vlasti), ali ŽK je izgleda važno da se on prvo uhljebi.
Vjerujem da ce na ostalim nivoima DF igrati na prebacivanje odgovornosti i koaliranje sa drugim strankama, ali i to je jako upitno sa obzirom da je ŽK svojim egom i jezikom poprilično otuđio sebe i DF.
Capsicum

#200 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Kikibombona wrote:
Capsicum wrote:Ipak nisi odgovorio. Šta će uraditi Hadžikadić u toj situaciji? Kao taj neki super genijalac, sigurno ima spreman odgovor na to. Ili nema?

Sta bi uradio Denis Becirevic ili Reuf?

Mi smo vec imali mali milion blokada. Zapravo, mi smo blokirani od rata naovamo. Ja ne vidim nikakve nagle promjene na bolje ili gore, samo postepeno i kontinuirano propadanja. Politicari su dobro skontali sta pali kod naroda, igraju taktikom koja donosi rezultate. Taktika koja donosi rezultate se ne mijenja.

Disolucija, ukidanje entiteta, 100% BiH - predizborni supljaci.

U BiH su nemoguce bilo kakve promjene bez agresivnog angazmana Amerike, Velike Britanije, Francuske i Njemacke. Hrvati bi davno proglasili Herceg Bosnu da imaju podrsku navedenih. Srbi bi se davno odvojili da imaju podrsku navedenih.

E sad, dolazimo do kljucnog detalja, kada smo ustanovili da su ovdje Amerika, EU I VB bog i batina. Zasto Dodik trosi milione na lobiste u Americi i EU? Skontaj sam. Zeljko Komsic je kapacitet za predsjednika mjesne zajednice. On ne moze uraditi nista za BiH. Lik je krajnje ogranicen i nesposoban, sto je dokazao za sve godine na vlasti. Ne zna engleski jezik sto je u danasnjem svijetu pitanje elementarne pismenosti. Borisa Falatar ima odredjeno medjunarodno iskustvo, sigurno bi hodao po zapadnim zemljama i lobirao za BiH. Engleski govori bolje nego maternji, kao jos neke svjetske jezike. Evropsko lice, sa evropskim manirima, sve suprotno od Komsica, koji je pravi produkt zapadnjacima odvratnog istoka. Kakve bi rezultate ostvario, to je vec druga stvar. Komsic nije i nece nikakve. To je sigurno. On ce presjediti mandat u Sarajevu. Hadzikadic je profesor, strucnjak u svojoj oblasti. Govori engleski bolje nego maternji. Ima intelektualni kapacitet ravnopravno razgovarati sa svjetskim liderima za razliku od Komsica ili Becirevica.

Ljudi poput Falatara ili Hadzikadica bi mogli promijeniti sliku BiH u svijetu. Mogli bi zainteresovati velike drzave da pomognu BiH. Makar ima neke nade.

Suludo je glasati za ljude za koje pouzdano znas da nista nece uraditi. To se sada otvoreno priznaje. :roll:
Prvo, Reuf nije kandidat za člana predsjedništva.
Drugo, Komšić je vrlo efikasan penicilin za Dragana Čovića jer izborom Željka Komšića, u predsjedništvu neće biti Dragana Čovića. Vrlo jednostavno. A ako tvoj Hadzikadić uđe u predsjedništvo, šta to mijenja? I dalje će tamo biti 2 rušitelja BiH. Džaba bi krečili.

Drugo, Komšić govori engleski jezik.

Treće. Koje lično iskustvo imaju u politici ova dvojica za razliku od Komšića? Ne kandiduju se za poziciju na univerzitetu niti da budu sekretarice lokalnih UN-ovaca u Ugandi.

Četvrto... ne znam što više odgovaram na ove baljezgarije o buđenju nade da će nam neke velike države pomoći. Isto s djecom u vrtiću da pričam majke mi.
Locked