Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U Tuzli kad je kablovska provucena pisalo je Elta Kabel. Onda su preimenovali u TXTV gdje je na racunu dolazio u jednom cosku Elta logo a u drugom TXTV logo.
Na vašoj cijenjenoj stranici Tuzlarije objavljena je informacija da je Kantonlno tužilaštvo TK podiglo optužnicu protiv mene za počinjeno krivično djelo porezne utaje.
Da bi ste kao i do sada bili objektivni, molim vas da objavite i moju stranu priče i javnost upoznate o sljedećem:
Tokača Muhamed je dana 23.11.2006.godine SAM PROTIV SEBE podnio POREZNU SAMOPRIJAVU – član 88 Zakona o poreznoj upravi !
Naveo je da je Firma dužna približno 220.000.-KM, da bi on taj dug platio, ali NE MOŽE NI UĆI U SVOJU FIRMU.
Ako je javnost već počela zaboravljati zašto vlasnik firme koji ju je stvorio i koja nosi njegove inicijale nije mogao ući u svoju firmu – odgovor je poznat: ušao je Drago Jurić i njegov vječni «igrač-direktor» vješt prljavim poslovima Ešef Oštraković.
Metoda dvojca Jurić – Oštraković (dvojac sa kormilarom u osobi Krešić Mije – zamjenika ministra sigurnosti BiH) je poznata i surova: zaštitari na vrata i niko više ne može ući, a radnici napolje i to svi odmah !
Poreznu samoprijaviu Vam dostavljam kao dokaz da Tokača Muhamed nije ni imao izbora – da je morao prijaviti dug jer ga Oštraković nikad ne bi platio.
Konačno, prijava za utaju predata je i protv Oštrakvića, ali o tome niko ni ne govori.
A Oštraković je u nedostatku dokaza protiv Tokače, prijavio i zadužio firmu za besplatne priključke i pretplatu koju nikad nije naplatio i nije mogao naplatiti i to sad država smatra dugom zbog čega me i terete.
Dakle, tek će pred sudom Tokača Muhamed imati šansu da se odbrani, da dokaže da nije mogao platiti dug ali da je prije nepune dvije godine tražio prinudnu naplatu duga koji je prijavio. I to je istina koja će dokumantovano PRED SUD, ali i pred medije, jer ću objasniti šta je istina.To sam činio i protekle dvije godine i na kraju dokazao da sam govorio istinu iako mi mnogi nisu vjerovali.
Na kraju samo želim postaviti pitanje, kako to da se predmeti sa imenom Muhameda Tokača rade u rekordnom roku, a da još uvijek niko nije uradio ništa po pitanju krađe ELTE, svih nezakonitih radnji, otuđivanja više od milion maraka iz moje firme, prekoračenja ovlasti. Postavlja se i pitanje šta je sa predmetima Livnica, Resod Guming, Bosnia Valves koja su prošla istu agoniju kao i ELTA. Očito je da Jurić i Optraković još uvijek imaju jako dobru pozadinu u Tužilaštvu i Sudu.
Postojanje čitavog tog Pink paketa je sramno i vjerovatno u suprotnosti sa svim mogućim zakonima o zaštiti autorskih prava, intelektualnom vlasništvu i šta se već odnosi na njih. Bože sačuvaj!
ma ne mogu se oni nikako sastaviti. Recimo na ZG ide kandidat pjeva i samo sasjeku reklame. Valjda će se sad uključiti a vrijeme u drugo poluvrijeme utakmice