To s ponavljanjem istih priča nije uvijek samo pitanje godina. Istina, česta je pojava kod starijih ljudi koji kao da se grčevito drže za ista sjećanja da ih ne zaborave. Međutim, ima mnoštvo znatno mlađih ljudi koji su jednostavno ili dosadne osobe čiji se svijet interesovanja svodi na minimum ili se radi o osobama koje ne znaju ili ne žele dijeliti više od istih "sigurnih" priča.Maraschino wrote: Kada se pocnes ponavljati, pricas iste price...htio ti ili ne, mladost je prosla.
Kriza srednjih godina
- dobar osjecaj
#176 Re: Kriza srednjih godina
- Maraschino
#177 Re: Kriza srednjih godina
ima to veze i sa svakodnevnim problemima i opterecenoscu.dobar osjecaj wrote:To s ponavljanjem istih priča nije uvijek samo pitanje godina. Istina, česta je pojava kod starijih ljudi koji kao da se grčevito drže za ista sjećanja da ih ne zaborave. Međutim, ima mnoštvo znatno mlađih ljudi koji su jednostavno ili dosadne osobe čiji se svijet interesovanja svodi na minimum ili se radi o osobama koje ne znaju ili ne žele dijeliti više od istih "sigurnih" priča.Maraschino wrote: Kada se pocnes ponavljati, pricas iste price...htio ti ili ne, mladost je prosla.
- Ramzess Veliki
#178 Re: Kriza srednjih godina
Haj' ti ovome objasni da je u krizi srednjih godina ...

- dječak sa šibicama
#179 Re: Kriza srednjih godina
Kad ti djeca pocnu govoriti "ciko" znas da ulazis u srednje godine, kad ti djevojke pocnu govoriti "ciko" gotovo je.
- pirmin
#180 Re: Kriza srednjih godina
Onu vasu Mel B(43) je bas pogodilo.Edin H. wrote:
Meni reče: “Moraš promijeniti rodni list!”
Skidanje sa ovisnosti od alkohola i seksa.
- djevojka bez imena
#181 Re: Kriza srednjih godina
"cetrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje. Tada se u svakome gase nemiri, da bi postao jak navikom i stečenom sigurnošću u nemoći što dolazi. A ja tek činim što je trebalo učiniti davno, u bujnom cvjetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri, a sve zablude korisne koliko i istine. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno ud aljio od nje, mladost koja se ničega ne boji, pa ni sebe."
Mesa Selimovic
Mesa Selimovic
- dječak sa šibicama
#182 Re: Kriza srednjih godina
Mesa sjebe i one koji nisu sjebani, optimiste.
Nemoj Mesa vise, svega ti.
-
moonca
#183 Re: Kriza srednjih godina
Cetrdesete su prave godine da pocnes da radis ono sto si oduvijek zelio a nisi imao sredstava, hrabrosti.To su godijen kada to konacno mozoes da ostvaris i uglavnom i uspijes. 
-
shandrprcSA
#184 Re: Kriza srednjih godina
a to se podrazumjeva da u tim godinama imas srestavamoonca wrote:Cetrdesete su prave godine da pocnes da radis ono sto si oduvijek zelio a nisi imao sredstava, hrabrosti.To su godijen kada to konacno mozoes da ostvaris i uglavnom i uspijes.
- djevojka bez imena
#185 Re: Kriza srednjih godina
dječak sa šibicama wrote:Mesa sjebe i one koji nisu sjebani, optimiste.
- uglavnomja
#186 Re: Kriza srednjih godina
dječak sa šibicama wrote:Mesa sjebe i one koji nisu sjebani, optimiste.
-
detroit-mercy
#187 Re: Kriza srednjih godina
I sto je najvaznije, imas lovu za uzivanje.Ramzess Veliki wrote:Kriza srednjih godina je izmisljena of feministkinja.
Veca je kriza mladih godina kad mlada osoba pocne upoznavati sebe I ljude oko sebe.
U srednjim godinama si valjda vec prezivjeo najvece krize I imas pravo da malo uzivas.
Pa neces vozat Porsche-a kad ti je 22-23 godine (osim ako ti babo nije SDA tajkun), nego valjda kad stvoris karijeru/business. To su godine u kojima pocinjes da uzivas u plodovima rada, djeca su vec poodrasla mnogima vec na svojim nogama i sad je red da nesto i za sebe ucinis. Jer u vecini do tada su ti isti radili na karijeri, porodici, kuci.................
-
Hakiz
#188 Re: Kriza srednjih godina
Meni je, kada sam imao oko 25, djevojka od svojih 18 ustala u tramvaju "Hoćete li sjesti?". Moja usta su joj uzvratila "Ne, hvala", a moje oči du joj uyvratile pogledom koji, da je mogao, ubio bi jedječak sa šibicama wrote:Kad ti djeca pocnu govoriti "ciko" znas da ulazis u srednje godine, kad ti djevojke pocnu govoriti "ciko" gotovo je.
- pirmin
#189 Re: Kriza srednjih godina
Mozda si bio obucen kao SDA-kadar?
-
Hakiz
#190 Re: Kriza srednjih godina
To je najveći problem. To što tek kada si srednjovječan imaš lovu da priuštiš stvari koje su, realno gledajući, za klince.detroit-mercy wrote:I sto je najvaznije, imas lovu za uzivanje.Ramzess Veliki wrote:Kriza srednjih godina je izmisljena of feministkinja.
Veca je kriza mladih godina kad mlada osoba pocne upoznavati sebe I ljude oko sebe.
U srednjim godinama si valjda vec prezivjeo najvece krize I imas pravo da malo uzivas.
Pa neces vozat Porsche-a kad ti je 22-23 godine (osim ako ti babo nije SDA tajkun), nego valjda kad stvoris karijeru/business. To su godine u kojima pocinjes da uzivas u plodovima rada, djeca su vec poodrasla mnogima vec na svojim nogama i sad je red da nesto i za sebe ucinis. Jer u vecini do tada su ti isti radili na karijeri, porodici, kuci.................
-
detroit-mercy
#191 Re: Kriza srednjih godina
Pa sad sta je za klince, mozda je to i stvar percepcije da je Porsche za klince a ne za srednjovjecne ljude.Hakiz wrote:To je najveći problem. To što tek kada si srednjovječan imaš lovu da priuštiš stvari koje su, realno gledajući, za klince.detroit-mercy wrote:I sto je najvaznije, imas lovu za uzivanje.Ramzess Veliki wrote:Kriza srednjih godina je izmisljena of feministkinja.
Ja gledam po svom komsiji, nekih 50 godina, lola voza crvenu Corvette-u, on i zena se napucaju, sjedu u Corvette-u i odose kulirat. Djeca mu se vec ostamostalila, znaci sve sto zarade mogu proturit kroz svoje guzice.
Kod nas je percepcija za te godine, sjedi u parku sa penzionerima i igraj saha ili domina a hanuma sa konama po mevlutima
Realno, kako moze auto od 60-70k biti za klince, za klince su KIA i one male Honde, opet iskljucujem djecu tajkuna. Ali koji si to normalan klinac moze priustiti stvari za koje ti treba malo dublji dzep.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#192 Re: Kriza srednjih godina
nou.shandrprcSA wrote: a to se podrazumjeva da u tim godinama imas srestava

-
Hakiz
#193 Re: Kriza srednjih godina
Ma, ne bih ni ja odbio ni corvette niti porche. Ali, opet, kontam, šta će mi auto koji ide 300 km/h, kome se dokazujem jurcajući tim brzinama. Jasno mi je za adrenalinske ovisnike, ali šta je sa ostalima? Ostali vjerovatno produžavaju mladost. Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.detroit-mercy wrote:Pa sad sta je za klince, mozda je to i stvar percepcije da je Porsche za klince a ne za srednjovjecne ljude.Hakiz wrote:
To je najveći problem. To što tek kada si srednjovječan imaš lovu da priuštiš stvari koje su, realno gledajući, za klince.
Ja gledam po svom komsiji, nekih 50 godina, lola voza crvenu Corvette-u, on i zena se napucaju, sjedu u Corvette-u i odose kulirat. Djeca mu se vec ostamostalila, znaci sve sto zarade mogu proturit kroz svoje guzice.
Kod nas je percepcija za te godine, sjedi u parku sa penzionerima i igraj saha ili domina a hanuma sa konama po mevlutima.
Realno, kako moze auto od 60-70k biti za klince, za klince su KIA i one male Honde, opet iskljucujem djecu tajkuna. Ali koji si to normalan klinac moze priustiti stvari za koje ti treba malo dublji dzep.
Kao što rekoh, kada ti je 20 stalo ti je da se dokazuješ raji, kokama i sebi jurcajući 300 na sat. Ali nemaš 100.000 za takav auto. A kada ih stekneš, već na rođendanskoj torti piše 40, 45, 50. Ako ti je i tada do 300 na sat, a pored tebe još dva života, žena i dijete, trebalo bi se nešto zapitati. A teško je, rijetki su ti koji znaju da imaju auto koje ide 300 na sat, a voze ga maksimalno 130 na autoputu. Iskušenja su velika. Jer, zašto kupuješ auto koji ide 300 ako ćeš ga voziti 130? Nema smisla. Ako nemaš racionalan razlog, ideš na trke, onda se neka pitanja samom sebi logično nameću. Hajde, ispunio si mladalački san, eto to je još jedan razlog. Ja od 10. godine maštam o maseratiju. Ima boljih automobila, ali ostalo mi od djetinjstva čitajući o njima, gedajući fotografije itd, nešto šta me privlači kod njih.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#194 Re: Kriza srednjih godina
Hakiz wrote: Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.
- cendlerbing
#195 Re: Kriza srednjih godina
Možda je htio reći "pametniji".lmo wrote:Hakiz wrote: Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.
ima smisla, prepotencijom skrivati impotenciju. često viđeno.
-
Hakiz
#196 Re: Kriza srednjih godina
Da. Kao što je mržnja prema nečemu skrivanje latentnog pripadanja tome ili barem zainteresovanosti za to. Najčešće je u pitanju mržnja prema LGBT.lmo wrote:Hakiz wrote: Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.
Vidiš i sama kako neke riječi nemaju slučajno isti korijen (potentan-prepotentan). Svaka dobra stvar ima svoju drugu, mračnu stranu.
-
Hakiz
#197 Re: Kriza srednjih godina
Ne, baš sam htio reći potentniji. U smislu životne snage, energije, čiji je dio, naravno, i libido.cendlerbing wrote:Možda je htio reći "pametniji".lmo wrote:Hakiz wrote: Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.
-
moonca
#198 Re: Kriza srednjih godina
Momak vidjen u Porsche je za posmatrace- mehanicar, koji ga servisira.

- cendlerbing
#199 Re: Kriza srednjih godina
Potencijom se ni ne zamaraš, sve dok je ne manjka.
-
Hakiz
#200 Re: Kriza srednjih godina
Istina.cendlerbing wrote:Potencijom se ni ne zamaraš, sve dok je ne manjka.
Afrička šljiva, kao i prostamoli itd. Sve su to preparati namijenjeni muškarcima srednjih godina. Što li se baš oni toliko reklamiraju?
Sa druge strane preparati za žene starije od 35 ili 40 kada ih reklamiraju petnaestogodišnjakinje.
Sve je to dokaz da, uprkos svoj priči, svi mi brinemo o tim stvarima, želimo na tim poljima biti što duže relevantni, da se tako izrazim.
Last edited by Hakiz on 27/08/2018 18:08, edited 1 time in total.