insomnia78 wrote:Odlicno. Jos samo da se sklonite sa naseg foruma i mirna Bosna
Tvoj forum?
Teras me sa foruma zato sto sam ti srusio popodnevni koncept uzivanja na finom forumu i naterao nekog da napise argumente?
Zasto bih se ja sklonio sa foruma, samo zato sto sam Srbin i to iz Srbije, upalial ti se lampica neka? Zar to nije fasizam? Nisam vredjao, napisem svoje misljenje, konstatacije, solidne argumente i vec je vreme da se sklonim kao i mnogo puta osobe iz Srbije ili eventualno Srpske pre sa takvim pojavama na ovom forumu?
Koliko ja vidim, tema se direktno tice moje zemlje, pa sam i tu dosao, nisam bas otiso na temi o Sarajevu.
Otvoris temu, ocekujes razne ljude, iz raznih drzava narocito i onih koji se to tice.
Pitanje Kosova i Bosne je povezano, da li Srbija ima snage zeli/ne zeli da to dodatno uveze ili ne, nebitno, ali to je sve povezano i bice povezano.
Ne mozes da ignorises milion ljudi i ocekujes da sve ispadne kako treba ili da pokusas da ih preglasas kao Hrvate ili da im ukines neke stvari.
Bosnjaci se ponasaju kao slon u staklarskoj radnji, nisu veliki ali u Bih jesu.
ja sam zapravo zadivljen vasim optimizmom da ce Srbija da propadne ili izgubi uticaj u regionu i da ce Srpska da se ukine ili propadne, da nista od Kosova nece otici Srbiji?
Pre svega, trebate da znate da mi gradjani Srbije placamo 500 miliona evra godisnje za Srbe na Kosovu. I to je cena svega.
To se i krije, ali moras da placas, ako mislis da je i dalje tvoje i ako hoces da ih sacuvas, da prezive, ne placaju struju, Srbija sve placa.
Srbija je placala i dugove Kosova do pre par godina.
Srbija nije dzaba placala sve to vec je cekala buducnost i povoljniji trenutak a sada se cini nesto povoljnijim po nas da dobijemo nesto.
I dobicemo.
Orban se ni danas ne odrice Madjara u Srbiji i ostatku, pa ulaze veliki novac, Madjari voze nove traktore, imaju fondove i pare iz Madjarske koja je ipak dosta bogatija i jaca od nas i Srbija to podrzava, posto se ti regioni prazne, pa je svaki novac dobrodosao a Madjari nemaju skrivenu nameru vec opstanak Madjara na tom prostoru.
Srbija ima interes u Bih i Srpskoj i imace i u buducnosti. S tim trebate vi da se pomirite i prihvatite takvo stanje a ne price o komadanju Srbije, o velkoj Srbiji i genocidima i slicno.
Srpska je veliki interes a bila bi i Madjarima da imaju tako nesto u Rumuniji kao sto je Rumunija ogroman interes Moldavija i pored toga sto su u Eu, sve vise pricaju o ujedinjenju i slicno.
To nije moj problem, nisam ja kriv sto toliko nase rodbine zivi tamo u Srpskoj i Bih. Jbga, tako se zalomilo, sve je moglo bolje da se uredi.
Sad je tako kako je, i po vas i po nas, svako ce gurati svoju stranu narocito sto Bosnjaci misle da su jaci nego sto jesu i da imaju vecu podrsku nego sto je imaju pa hoce da proguraju neke ideje perfidno, ukidaju i slicno.
Veci smo i jaci kao nacija od vas i imamo vise raznih iskustava,a ko se promene i svet, dodatno, verovatno nece biti najbolje za vas i vase nac. interese, kao sto nece biti najbolje za nas ni za vas i ako se svet ne promeni a Evropa pojaca pritisak na Srbiju.
Sta tu nije realno?