ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
-
Smrt fasizmu
#176 ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
Sinek, zaboravih da ti kazem da je TITO TAKVE OLOSE KAO STO SU ALIJA I RADOVAN POCESTO DRZAO U ZATVORU I ZATO JE IMAO TAKO MOCNU I SLOBODNU DRZAVU... SVE STO JE TITO GRADIO SKORO POLA STOLJECA FASISTI POPUT ALIJE SU SKORO PORUSILI ZA NEKOLIKO GODINA..
Smrrt fasizmu-Sloboda narodu!
Smrrt fasizmu-Sloboda narodu!
-
Prf
#177 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
prijateljuSmrt fasizmu wrote:Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)...
zahebo te ko te to naucio
smrt fasizmu---i tebi sine
-
samir.konic
Za Bosnjake bolji Alija.hary68 wrote:JOSIP BROZ TITO
Za cetnike i ustase Tito.
-
hary68
Za koje bosance je bolji Alija onih 200.000 mrtvih ili onih 1.000.000 raseljenih Koliko se sjecam ja sam ucio u skoli da se TITO borio protiv cetnika i ustasa, ti si vjerovatno izostao sa tog casa jer si morao uhvatiti voz za svoje selo (kod nas u Sarajevu zvani vozari) zato vozi jaranesamir.konic wrote:Za Bosnjake bolji Alija.hary68 wrote:JOSIP BROZ TITO
-
nendertalac
muha_sa wrote:Bogić Bogičević
-
nendertalac
mozda je zato za njega bolji alija a za tebe tito - jer ti nisi morao izostajati sa nastave a on jeste.hary68 wrote:Za koje bosance je bolji Alija onih 200.000 mrtvih ili onih 1.000.000 raseljenih Koliko se sjecam ja sam ucio u skoli da se TITO borio protiv cetnika i ustasa, ti si vjerovatno izostao sa tog casa jer si morao uhvatiti voz za svoje selo (kod nas u Sarajevu zvani vozari) zato vozi jaranesamir.konic wrote:Za Bosnjake bolji Alija.hary68 wrote:JOSIP BROZ TITO
-
nendertalac
#183 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
rijecnik sudskog prevodioca sa bascarsije, rodjen i skolovan u sarajevu - musliman iz bosne / hercegovine / sandzakaPrf wrote:prijateljuSmrt fasizmu wrote:Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)...![]()
zahebo te ko te to naucio![]()
![]()
smrt fasizmu---i tebi sine
-
nendertalac
#184 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?
stvarno moras poraditi na ovim ciframaSmrt fasizmu wrote:Za Krivokapica...
Obicno ne polemisem na forumu, a narucito ne sa KRIVOFESICIMA i KRIVOSUBARICIMA, ali ovaj put cu ti odgovoriti na ovaj tvoj "VELIKI ZAKLJUCAK" da BOSNJACKOG NARODA NE BI BILO DA NIJE BILO ALIJE...
Sinek moj:
PRVO: brzo si prihvatio NOVI NAZIV, i odbacio Musliman sa velikm M(Sto ti je TITO podario, a ti to brzo zaboravio).. Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)
:xDRUGO: Muslimana je u ratu poginulo oko 300 000 sto je cirka 10%od populacije, a da rat nije bio ne bi poginuo ni jedan.. Protjerano ih je preko milion i ono sto je ostalo zivi okruzeno Hrvatima i Srbima u rezervatu od 23% teritorije BiH.. Prije rata u Bosni i Hercegovini je zivjelo skoro 60% Muslimana i samim natalitetom danas bi postigli to da bi bili superiorno vecinski narod u BiH (Prema nekim procjenama oko 72%) i samim tim bi i vladali Bosnom i Hercegovinom..
Sinek, ALIJA IZETBEGOVIC JE NAJVECI NEPRIJATELJ MUSLIMANA(Oli ti, Bosnjaka kako ti volis da kazes) JER JE URADIO VISE ZA KRCANSTVO NEGO STO JE ONO BILO U STANJU DA TO SAMO NAPRAVI...
-
nendertalac
pa moglo bi se reci da se to i postiglo, svi su srbi u srbiji, zajedno sa BH zemljom - zahvaljujuci tebi i takvima kao sto si tiMiki1 wrote:samir.konic wrote:Zar ti stvarno mislis da bi Bosnjacima bilo bolje u velikoj Srbiji pod komandom Milosevica i Karadzica?Miki1 wrote: A tebi pomaze zar to stvarno mislis da je Alija bio dobar za Bosnjacki narod i za Bosnu?
Velika Srbija
ja mislim da je nama najbolje bilo da smo uradili kao Hrvati , sve srbe sutnuli u srbiju
-
nendertalac
sa stotinama hiljada Muslimana iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i Pady AshdownomPrf wrote:bezveze pitanje
jedan je region zaduzio kreditima ne primjecujuci kakvu bagru ima sto ce drugog kostati hiljada pobijenih i razvaljene zemlje
s dr. strane, drugi je sabrao narod, odbranio zemlju i sacuvao sto se moglo sacuvati od hordi sa dvije strane i lokalnih firauna
Respect Aliji, za mene je on LIK kojem je pola zapada i pola istoka dolazilo i doslo i na posljednji ispracaj sa stotinama hiljada bh gradana
inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram
ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica
-
nendertalac
naucis citat i pisat, pa malo pises malo citas, malo pises, malo citas...zlata wrote:Joj, ja svrat'la na Saraj'vo-X....pa sve mislim se....nije valjda sad preimenovan u....Beograd-X.kanone wrote:Znaci od njega si to naucilamIRCerka wrote:a dedo bio komunista..![]()
Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.
Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga.
Ovo mora da je jopet....nekakav...."wanna be Bosnian". Pa sve na'zor...satra se...al'ne mere jopet, izd'o se. Izleti mu jopet VERA.
-
nendertalac
hoce Mujo u Partiju, pa pita Sulju kako da pristupikanone wrote:Znaci od njega si to naucilamIRCerka wrote:a dedo bio komunista..![]()
Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.
Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga.
suljo : Mujo, jesi li ti raskrstio s vjerom, znas da bez toga ne moze u partiju?
mujo: jesam Suljo, od kad mi je babo umro nije mi vlah uso u kucu!
-
nendertalac
jugosloveni su izmisljena nacija. Bosna je postojala prije Jugoslavije i nisu svi ljudi koji su zivjeli na prostorima bivse Jugoslavije bili slaveni.mIRCerka wrote:Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....
nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....
PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
prekrajanje nacija je bila najveca komunisticka greska.
sljedeca velika greska komunizma je bilo to sto su bili komunisti
-
nendertalac
multiple personality dissorderseka wrote:sizofrenicarThe_Fluid wrote:kanone=grupe=pravila=risno=independent-bosnia=Anjslag cincilator
rijec je o istoj osobi koja se u par minuta javlja sa istog kompjutera i iste adrese, da ne ulazite u bespotrebnu diskusiju vezanu za njegove komentare.
-
nendertalac
Vodenjak pogledaj malo dalje osim oko sebe - da je svima bilo tako dobro ne bi se mi danas svadjali oko ovih tema i likovaVodenjak wrote:Dajte ljudi nesto ozbiljnije!
Kako uopste mozete porediti ta dva covjeka?![]()
Pogledajte malo oko sebe, a onda se sjetite, barem vi stariji, sta ste imali i kako ste zivjeli!
Probudite se vec jednom....
-
nendertalac
pa mozda ima vise muslimana u parizu nego u bosni i hercegovini - ali ostatak populacije u parizu nisu srbi i hrvati i ne granice se sa srbijom i hrvatskomDezze wrote:rajvosa4ever wrote:Ne moze se mjeriti.
Vladali u drugim vremenima i uslovima.
Taj isti svijet bio je protiv cijele bosne sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom i ako ne ucestvovao onda odobravao genocid nad muslimanima.
Tito stvorio drzavu sa svim preduslovima da se raspadne,(Sto se je i desilo) a iza Alije ostala drzava koja bi ipak mogla jednog dana da se sastavi u jedinstvenu i suverenu, multietnicku...
Dok je Tito bio pomognut od cijelog svijeta u borbi protiv fasizma (inace bi ga ispusio). - Ovo je jedna vrlo logicna recenica (Tito bi ili bio potpomognut, u suprotnom ne bi, onda bi ga ispusio.....vrlo logicno.) Samo, stvar je u tome STO JE BIO potpomognut. A Aljo, znamo sta bi..... i nije svijetu do muslimana-neka 2 milioncica u cosku Evrope. Samo u Parizu i njegovoj okolini ih ima vise. Mi uvijek mislimo da se svijet oko nas okrece.....
-
nendertalac
da je bilo manje politickih zatvora i politickih prognanika i da je svako mogao mlatiti praznu slamu - manja bi sansa bila da heroje i nacionalne vodje biramo po zatvorimaDezze wrote:A da Tita nije bilo, ne bi Alija imao na cemu da vjezba svoje politicke ideje niti bi imao sta da pokrade...
-
nendertalac
ja sam mislila da je problem sto zene u Turskoj maltene nemaju pravo glasa, ako se usprotivi porodici - nadju nekog maloljetnog muskarca da je ubije, islamisti u vladi su u vrijeme pregovora trazili da preljuba bude krivicno djelo, u turskim zatvorima "bog ne postoji"...HamzaC wrote:Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi. Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.Prenj wrote:Mi blize srcu Evrope??? OkHamzaC wrote:
Pogledaj malo Tursku i njihov status oko prikljucenja EU. Jesi li cuo reakcije? Mi smo ipak blize srcu Evrope (u poredjenju sa Turskom).
I sta onda?
Treba li dalje?
-
nendertalac
pa dobro prodao srebrenicu - teritorije, zgrade... ali niko se nije dogovorio da se pobije 8 000 ljudi. ne bih ja bas aliju tuzila za srebrenicu. zamisli da je alija imao nekog "poludjelog generala" pa da je poslije tog dogovora pobio sve srpske muskarce u sarajevu.meatoverhere wrote:Kobiva Tito kriv za Srebrenicu, a Aljo je nije prodao. Ma daj....risno wrote:Prije i poslije snimka iz Srebrenice
Kratko i jasno Alija Izetbegovic
"Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"
A ova Aljine gluposti o robovanju mi je vise na vrh vrhova. Kobiva on nas je spasio ropstva. Misli li tu na Visegrad, Focu, Banja Luku, Zepu, Mostar i ostale BiH gradove gdje vise nismo robovi?
-
nendertalac
Aliji je sigurnost ljudi u Srebrenici GARANTOVALA EVROPAMiki1 wrote:Da je bio i jedan drugi covjek na vlasti sa 1% vise pameti od alije nebi se desio u srebrenici nikad taj genocid, i zbog toga njega i mrzim vise od karadzica i milosevica. Nije on nista bolji od nji prodo bi on svoju mamet da je dobio koju banku.
Alija je potpisao sporazum o razmjeni teritorija, a ne sporazum o zadnjoj klanici.
Ne mogu nikako pripisivati ta ubistva Aliji. takvo nesto mi isto zvuci kao ona "muslimani su sami sebe gadjali". mani se corava posla.
-
Miki1
Daj bolan da je evropa nesto garantovala i da je on to nesto sa evropom stvrdio kod abi evropa ostavila dole holandzane svoje. Nemoj izmisljati i pricati bajke. Alija heroj nikada nije bio nit ce ikada biti za mene! I ovako nerazmisljam samo ja nego i sve one zrtve Srebrenice i mn ogi drugi Bosanci!
-
Dezze
Prf wrote:bezveze pitanje
jedan je region zaduzio kreditima ne primjecujuci kakvu bagru ima sto ce drugog kostati hiljada pobijenih i razvaljene zemlje
s dr. strane, drugi je sabrao narod, odbranio zemlju i sacuvao sto se moglo sacuvati od hordi sa dvije strane i lokalnih firauna
Respect Aliji, za mene je on LIK kojem je pola zapada i pola istoka dolazilo i doslo i na posljednji ispracaj sa stotinama hiljada bh gradana
inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram
ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica
-
Dezze
Prf wrote:bezveze pitanje