ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
Smrt fasizmu

#176 ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post by Smrt fasizmu »

Sinek, zaboravih da ti kazem da je TITO TAKVE OLOSE KAO STO SU ALIJA I RADOVAN POCESTO DRZAO U ZATVORU I ZATO JE IMAO TAKO MOCNU I SLOBODNU DRZAVU... SVE STO JE TITO GRADIO SKORO POLA STOLJECA FASISTI POPUT ALIJE SU SKORO PORUSILI ZA NEKOLIKO GODINA..
Smrrt fasizmu-Sloboda narodu!
Prf

#177 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post by Prf »

Smrt fasizmu wrote:Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)...
prijatelju :oops:

zahebo te ko te to naucio :lol: :D

smrt fasizmu---i tebi sine 8)
hary68

Post by hary68 »

JOSIP BROZ TITO
samir.konic

Post by samir.konic »

hary68 wrote:JOSIP BROZ TITO
Za Bosnjake bolji Alija.

Za cetnike i ustase Tito.
hary68

Post by hary68 »

samir.konic wrote:
Za Bosnjake bolji Alija.

Za koje bosance je bolji Alija onih 200.000 mrtvih ili onih 1.000.000 raseljenih Koliko se sjecam ja sam ucio u skoli da se TITO borio protiv cetnika i ustasa, ti si vjerovatno izostao sa tog casa jer si morao uhvatiti voz za svoje selo (kod nas u Sarajevu zvani vozari) zato vozi jarane
nendertalac

Post by nendertalac »

muha_sa wrote:Bogić Bogičević
:)
nendertalac

Post by nendertalac »

hary68 wrote:
samir.konic wrote:
Za Bosnjake bolji Alija.

Za koje bosance je bolji Alija onih 200.000 mrtvih ili onih 1.000.000 raseljenih Koliko se sjecam ja sam ucio u skoli da se TITO borio protiv cetnika i ustasa, ti si vjerovatno izostao sa tog casa jer si morao uhvatiti voz za svoje selo (kod nas u Sarajevu zvani vozari) zato vozi jarane
mozda je zato za njega bolji alija a za tebe tito - jer ti nisi morao izostajati sa nastave a on jeste.
nendertalac

#183 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post by nendertalac »

Prf wrote:
Smrt fasizmu wrote:Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)...
prijatelju :oops:

zahebo te ko te to naucio :lol: :D

smrt fasizmu---i tebi sine 8)
rijecnik sudskog prevodioca sa bascarsije, rodjen i skolovan u sarajevu - musliman iz bosne / hercegovine / sandzaka
nendertalac

#184 Re: ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post by nendertalac »

Smrt fasizmu wrote:Za Krivokapica...
Obicno ne polemisem na forumu, a narucito ne sa KRIVOFESICIMA i KRIVOSUBARICIMA, ali ovaj put cu ti odgovoriti na ovaj tvoj "VELIKI ZAKLJUCAK" da BOSNJACKOG NARODA NE BI BILO DA NIJE BILO ALIJE...
Sinek moj:
:x PRVO: brzo si prihvatio NOVI NAZIV, i odbacio Musliman sa velikm M(Sto ti je TITO podario, a ti to brzo zaboravio).. Mora da si agrearnog porijetla jer ni jedan gradski Musliman za sebe ne bi rekao da je Bosnjo jer je to uvreda (Klaicev rijecnik-Bosnjo je muslimanski seljak nekulturan, prljav, priglup)
:xDRUGO: Muslimana je u ratu poginulo oko 300 000 sto je cirka 10%od populacije, a da rat nije bio ne bi poginuo ni jedan.. Protjerano ih je preko milion i ono sto je ostalo zivi okruzeno Hrvatima i Srbima u rezervatu od 23% teritorije BiH.. Prije rata u Bosni i Hercegovini je zivjelo skoro 60% Muslimana i samim natalitetom danas bi postigli to da bi bili superiorno vecinski narod u BiH (Prema nekim procjenama oko 72%) i samim tim bi i vladali Bosnom i Hercegovinom..
Sinek, ALIJA IZETBEGOVIC JE NAJVECI NEPRIJATELJ MUSLIMANA(Oli ti, Bosnjaka kako ti volis da kazes) JER JE URADIO VISE ZA KRCANSTVO NEGO STO JE ONO BILO U STANJU DA TO SAMO NAPRAVI...
stvarno moras poraditi na ovim ciframa :(
nendertalac

Post by nendertalac »

Miki1 wrote:
samir.konic wrote:
Miki1 wrote: A tebi pomaze zar to stvarno mislis da je Alija bio dobar za Bosnjacki narod i za Bosnu?
Zar ti stvarno mislis da bi Bosnjacima bilo bolje u velikoj Srbiji pod komandom Milosevica i Karadzica?

Image

Velika Srbija

ja mislim da je nama najbolje bilo da smo uradili kao Hrvati , sve srbe sutnuli u srbiju
pa moglo bi se reci da se to i postiglo, svi su srbi u srbiji, zajedno sa BH zemljom - zahvaljujuci tebi i takvima kao sto si ti
nendertalac

Post by nendertalac »

Prf wrote:bezveze pitanje

jedan je region zaduzio kreditima ne primjecujuci kakvu bagru ima sto ce drugog kostati hiljada pobijenih i razvaljene zemlje

s dr. strane, drugi je sabrao narod, odbranio zemlju i sacuvao sto se moglo sacuvati od hordi sa dvije strane i lokalnih firauna

Respect Aliji, za mene je on LIK kojem je pola zapada i pola istoka dolazilo i doslo i na posljednji ispracaj sa stotinama hiljada bh gradana

inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram

ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica ;)
sa stotinama hiljada Muslimana iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i Pady Ashdownom :)
nendertalac

Post by nendertalac »

zlata wrote:
kanone wrote:
mIRCerka wrote:a dedo bio komunista..
Znaci od njega si to naucila :D

Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.

Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga. :x
Joj, ja svrat'la na Saraj'vo-X....pa sve mislim se....nije valjda sad preimenovan u....Beograd-X.
Ovo mora da je jopet....nekakav...."wanna be Bosnian". Pa sve na'zor...satra se...al'ne mere jopet, izd'o se. Izleti mu jopet VERA.
naucis citat i pisat, pa malo pises malo citas, malo pises, malo citas...
nendertalac

Post by nendertalac »

kanone wrote:
mIRCerka wrote:a dedo bio komunista..
Znaci od njega si to naucila :D

Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.

Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga. :x
hoce Mujo u Partiju, pa pita Sulju kako da pristupi
suljo : Mujo, jesi li ti raskrstio s vjerom, znas da bez toga ne moze u partiju?
mujo: jesam Suljo, od kad mi je babo umro nije mi vlah uso u kucu! :) :-)
nendertalac

Post by nendertalac »

mIRCerka wrote:Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....

nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....

PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
jugosloveni su izmisljena nacija. Bosna je postojala prije Jugoslavije i nisu svi ljudi koji su zivjeli na prostorima bivse Jugoslavije bili slaveni.

prekrajanje nacija je bila najveca komunisticka greska.

sljedeca velika greska komunizma je bilo to sto su bili komunisti
nendertalac

Post by nendertalac »

seka wrote:
The_Fluid wrote:kanone=grupe=pravila=risno=independent-bosnia=Anjslag cincilator

rijec je o istoj osobi koja se u par minuta javlja sa istog kompjutera i iste adrese, da ne ulazite u bespotrebnu diskusiju vezanu za njegove komentare.
sizofrenicar :shock:
multiple personality dissorder :)
nendertalac

Post by nendertalac »

Vodenjak wrote:Dajte ljudi nesto ozbiljnije!
Kako uopste mozete porediti ta dva covjeka? :?

Pogledajte malo oko sebe, a onda se sjetite, barem vi stariji, sta ste imali i kako ste zivjeli!

Probudite se vec jednom.... :roll:
Vodenjak pogledaj malo dalje osim oko sebe - da je svima bilo tako dobro ne bi se mi danas svadjali oko ovih tema i likova
nendertalac

Post by nendertalac »

Dezze wrote:
rajvosa4ever wrote:Ne moze se mjeriti.
Vladali u drugim vremenima i uslovima.
Taj isti svijet bio je protiv cijele bosne sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom i ako ne ucestvovao onda odobravao genocid nad muslimanima.
Tito stvorio drzavu sa svim preduslovima da se raspadne,(Sto se je i desilo) a iza Alije ostala drzava koja bi ipak mogla jednog dana da se sastavi u jedinstvenu i suverenu, multietnicku...

Dok je Tito bio pomognut od cijelog svijeta u borbi protiv fasizma (inace bi ga ispusio). - Ovo je jedna vrlo logicna recenica (Tito bi ili bio potpomognut, u suprotnom ne bi, onda bi ga ispusio.....vrlo logicno.) Samo, stvar je u tome STO JE BIO potpomognut. A Aljo, znamo sta bi..... i nije svijetu do muslimana-neka 2 milioncica u cosku Evrope. Samo u Parizu i njegovoj okolini ih ima vise. Mi uvijek mislimo da se svijet oko nas okrece.....
pa mozda ima vise muslimana u parizu nego u bosni i hercegovini - ali ostatak populacije u parizu nisu srbi i hrvati i ne granice se sa srbijom i hrvatskom :)
nendertalac

Post by nendertalac »

Dezze wrote:A da Tita nije bilo, ne bi Alija imao na cemu da vjezba svoje politicke ideje niti bi imao sta da pokrade...
da je bilo manje politickih zatvora i politickih prognanika i da je svako mogao mlatiti praznu slamu - manja bi sansa bila da heroje i nacionalne vodje biramo po zatvorima
nendertalac

Post by nendertalac »

HamzaC wrote:
Prenj wrote:
HamzaC wrote:
Pogledaj malo Tursku i njihov status oko prikljucenja EU. Jesi li cuo reakcije? Mi smo ipak blize srcu Evrope (u poredjenju sa Turskom).
Mi blize srcu Evrope??? Ok
I sta onda?
Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi. Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.

Treba li dalje?
ja sam mislila da je problem sto zene u Turskoj maltene nemaju pravo glasa, ako se usprotivi porodici - nadju nekog maloljetnog muskarca da je ubije, islamisti u vladi su u vrijeme pregovora trazili da preljuba bude krivicno djelo, u turskim zatvorima "bog ne postoji"...
nendertalac

Post by nendertalac »

meatoverhere wrote:
risno wrote:Prije i poslije snimka iz Srebrenice

Kratko i jasno Alija Izetbegovic

"Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"
Kobiva Tito kriv za Srebrenicu, a Aljo je nije prodao. Ma daj....
A ova Aljine gluposti o robovanju mi je vise na vrh vrhova. Kobiva on nas je spasio ropstva. Misli li tu na Visegrad, Focu, Banja Luku, Zepu, Mostar i ostale BiH gradove gdje vise nismo robovi?
pa dobro prodao srebrenicu - teritorije, zgrade... ali niko se nije dogovorio da se pobije 8 000 ljudi. ne bih ja bas aliju tuzila za srebrenicu. zamisli da je alija imao nekog "poludjelog generala" pa da je poslije tog dogovora pobio sve srpske muskarce u sarajevu.
Miki1

Post by Miki1 »

Da je bio i jedan drugi covjek na vlasti sa 1% vise pameti od alije nebi se desio u srebrenici nikad taj genocid, i zbog toga njega i mrzim vise od karadzica i milosevica. Nije on nista bolji od nji prodo bi on svoju mamet da je dobio koju banku.
nendertalac

Post by nendertalac »

Miki1 wrote:Da je bio i jedan drugi covjek na vlasti sa 1% vise pameti od alije nebi se desio u srebrenici nikad taj genocid, i zbog toga njega i mrzim vise od karadzica i milosevica. Nije on nista bolji od nji prodo bi on svoju mamet da je dobio koju banku.
Aliji je sigurnost ljudi u Srebrenici GARANTOVALA EVROPA

Alija je potpisao sporazum o razmjeni teritorija, a ne sporazum o zadnjoj klanici.

Ne mogu nikako pripisivati ta ubistva Aliji. takvo nesto mi isto zvuci kao ona "muslimani su sami sebe gadjali". mani se corava posla.
Miki1

Post by Miki1 »

Daj bolan da je evropa nesto garantovala i da je on to nesto sa evropom stvrdio kod abi evropa ostavila dole holandzane svoje. Nemoj izmisljati i pricati bajke. Alija heroj nikada nije bio nit ce ikada biti za mene! I ovako nerazmisljam samo ja nego i sve one zrtve Srebrenice i mn ogi drugi Bosanci!
Dezze

Post by Dezze »

jedan je region zaduzio kreditima ne primjecujuci kakvu bagru ima sto ce drugog kostati hiljada pobijenih i razvaljene zemlje

s dr. strane, drugi je sabrao narod, odbranio zemlju i sacuvao sto se moglo sacuvati od hordi sa dvije strane i lokalnih firauna

Respect Aliji, za mene je on LIK kojem je pola zapada i pola istoka dolazilo i doslo i na posljednji ispracaj sa stotinama hiljada bh gradana

inace nas Aljo mi je idealan lakmus karaktera ljudi-ne samo bh gradana vec i stranaca sa kojima kontaktiram

ponajbolje se vidi s kim radis kroz stav i objektivnost o velicini r. Izetbegovica ;)
Dezze

Post by Dezze »

Post Reply