Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
medvjed23

#176 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

dezurni_ucenik wrote:
medvjed23 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ejs ti bi da ti al jourgensen na uvce zapjeva. :D . Na zalost, taj pravac nije nikad bio nesto popularan kod nas.
jednom sam nekog gitaristu čitavu noć vuko za rukav i molio da svira đoj diviziju, al džaba, ne umije pa ne umije..

ma ne fura se to druze kod nas ... joy division, the cure, bauhaus, fields of nephilim, ministry, nin. Mi smo generalno drustvo koje ne slusa i ne prihvata stranu muziku.

darkerizam, gotika, to uglavnom su cure furale al vise kroz imidz. I to u ono vrijeme kad su Evanescence, Him i Nightwish bili popularni.
ma strane i donekle zanimljive muzike je, opet kažem, u moje vrijeme, u sarajevu, bilo.. nirvana, the offspring, deep purple - to i još ponešto se moglo čuti, al nešto trunku opskurnije, teško..
dezurni_ucenik

#177 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

PeppermintSA wrote:
dezurni_ucenik wrote:A prije 5-10 godina, pa vala i ne sjecam se da je nesto vise klubova bilo u Sarajevu u odnosu na danas.
Sto posto - hajmo redom:

AG - radio punom parom, danas je polu-mrtav.
Hacienda - bio elektronski klub koji je svaki vikend bio pun, a sad okuplja tamburaše vikendom.
Pussy Galore - možda i najbolji alternativni klub u regionu, zatvorio se.
Podrum - meni bio mnogo bolji nekad nego što je sada, mjesto za odlazak nakon Pussyja.
Mucha Lucha - bila fenomenalna do prije godinu dana kad je prestala sa radom.
Buddha bar - zatvorio se.
Internet - za mlađu raju, zatvorio se prije desetak godina.
SA klub - po meni điberluk, ali je bio klub i zatvorio se.
Lavirint - zatvorio se prije desetak godina.
Basement - frcerao u 16 prije 5-6 godina, zatvorio se.
Unitik - frcerao u 16 prije 9-10 godina, zatvorio se.
Bok - imao super alternativne partyje, zatvorio se.
Kriterion - kad se pojavio prije 5-6 godina pravio fenomenalne partyje, danas mrtav.
itd. itd.

U Sa klubu ti je sada Trezor. Gdhje je Bok bio, ne mogu se sjetiti? Unitik nesto dugo nije ni radio. Bio je i onaj kod vjecne vatre, jel se Orange zvao?
HAVANA

#178 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Ne kontam ovo nema na carsiji...Kreni od havane pa do city puba,svrati kod rake pa se premjesti u cheers,pa u onu pored,pa do undergrounda,pa se vrati u rikverc oko pozorista par kafana,ako ti je do tambure kod tope il pivnice,imas sad i u sedefu lipa toci,pa do sloge,aquariusa...ako ti je do cirilice i seljackog seksa idi do bosne...Kome se pije,popice.Cuj nema...Nema vremena,ima svasta.Evo hajmo u 2 ujutro u antwerpen recimo i hodacemo od centra prema nedje,hobokenu il tako nesta...da vidis loma,al u curq...U 2 popodne u mojoj ulici ziva roba nije bilo na ulici.Vikendom se nedje oderu ko stoka i opet jovo nanovo.De ba.Mnogo stvari fali i ima dosta minusa ali sarajevo ima nesto i ko kaze da nema,laze il ga mrzi iz nekog njemu znanog razloga.A turisti,pisao sam vec,mnoge sam ugostio zadnjih godina.Ni meni samom koji ga bas volim nije jasno zasto su toliko odusevljeni.Redom.Svi. :-D
dezurni_ucenik

#179 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

PeppermintSA wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:
Prije je bilo solidnih mjesta gdje si mogao otici i naci curu za to vece. Doduse mozda ima i danas ali se ostarilo. A mozda se za to danas na shishu ide :D

koliko se sjecam prije 10 godina je hacienda bila popularna. Ne znam jel to i sad radi.
Sad su tamo tamburaši. :D

zadnji put sam tamo i bio prije deset godina kad je house picio. Znaci drasticna promjena. :D
Bodkin

#180 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:
dezurni_ucenik wrote:A prije 5-10 godina, pa vala i ne sjecam se da je nesto vise klubova bilo u Sarajevu u odnosu na danas.
Prije je bilo solidnih mjesta gdje si mogao otici i naci curu za to vece. Doduse mozda ima i danas ali se ostarilo. A mozda se za to danas na shishu ide :D

koliko se sjecam prije 10 godina je hacienda bila popularna. Ne znam jel to i sad radi.
To mi je mjesto uvijek odron bilo. Basement je tito bio. Sloga nekad prije turaka :D danas fakat nema jebiga. Al opet kazem, nije do toga u ovom slucaju
triconja

#181 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

medvjed23 wrote: ma strane i donekle zanimljive muzike je, opet kažem, u moje vrijeme, u sarajevu, bilo.. nirvana, the offspring, deep purple - to i još ponešto se moglo čuti, al nešto trunku opskurnije, teško..
Sta ce papci kod kojih je citav rok ekvivalentan deep purple, ne mozes nista bolje od njih ni ocekivat.
suncana_strana

#182 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Da, u Sarajevu se zenska seksualnost posmatra iskljucivo kao promiskuitet, i to se osudjuje kroz zube mahale koja misli da ima Bogom dano pravo da prosudjuje svakoga ponaosob

Zato su cure takve kakve jesu.

sto u prevedenom znaci koja je zena koja je spoznala svoju seksualnost seksualno aktivna, onda je i ku*va ako je imala seks sa nekim tko nije njen muz
ili dugogodisnji decko.
I onda komsije krenu mjeriti tudje zivote , i sindrom mahale onda pokaze pravo lice

Zbog toga su ljudi generalno zatvoreni

Bila je tema na radiju u kojem se cura javila da opravda svoje stavove jer je bila u vezi sa momkom 5 i pol godina, a nisu odrzavali seksualne odnose nit su imali uopce seks.
Mislim da cura nije bila bas iz Sarajeva, nego iz okolice

Mada, ima i ona gdje i muskarci u BIH zbog pritiska okoline, roditelja posmatraju cure kao nemoralne, ako su imale vise od 1 ili 2 partnera.
Ili ih posmatraju kao nekompatibilne ako su druge religije, ateisti ili sl
Previse je jak taj utjecaj po kojem se odredjuje kurs zivota u BIH

Tako da... sve je to jedan optereceni zacarani krug iz kojeg nema izlaza
dezurni_ucenik

#183 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

medvjed23 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
medvjed23 wrote:
jednom sam nekog gitaristu čitavu noć vuko za rukav i molio da svira đoj diviziju, al džaba, ne umije pa ne umije..

ma ne fura se to druze kod nas ... joy division, the cure, bauhaus, fields of nephilim, ministry, nin. Mi smo generalno drustvo koje ne slusa i ne prihvata stranu muziku.

darkerizam, gotika, to uglavnom su cure furale al vise kroz imidz. I to u ono vrijeme kad su Evanescence, Him i Nightwish bili popularni.
ma strane i donekle zanimljive muzike je, opet kažem, u moje vrijeme, u sarajevu, bilo.. nirvana, the offspring, deep purple - to i još ponešto se moglo čuti, al nešto trunku opskurnije, teško..

Pa dobro, Nirvana, Offspring, Rammstein, Pantera to i sad mozes cuti, Johnny , Biker i tako ta mjesta.
triconja

#184 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

HAVANA wrote:Ne kontam ovo nema na carsiji...Kreni od havane pa do city puba,svrati kod rake pa se premjesti u cheers,pa u onu pored,pa do undergrounda,pa se vrati u rikverc oko pozorista par kafana,ako ti je do tambure kod tope il pivnice,imas sad i u sedefu lipa toci,pa do sloge,aquariusa...ako ti je do cirilice i seljackog seksa idi do bosne...Kome se pije,popice.Cuj nema...Nema vremena,ima svasta.Evo hajmo u 2 ujutro u antwerpen recimo i hodacemo od centra prema nedje,hobokenu il tako nesta...da vidis loma,al u curq...U 2 popodne u mojoj ulici ziva roba nije bilo na ulici.Vikendom se nedje oderu ko stoka i opet jovo nanovo.De ba.Mnogo stvari fali i ima dosta minusa ali sarajevo ima nesto i ko kaze da nema,laze il ga mrzi iz nekog njemu znanog razloga.A turisti,pisao sam vec,mnoge sam ugostio zadnjih godina.Ni meni samom koji ga bas volim nije jasno zasto su toliko odusevljeni.Redom.Svi. :-D
Pa gdje nece bit odusevljeni jer gledaju direkt kako je svijet bio prije 100 godina (naravno po pisanjima pojedinih) :thumbup:
PeppermintSA

#185 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

triconja wrote:Ne kontam sto je juzni vjetar i turbo folk kod nas toliko popularan da jednostavnu bilo kakvu drugu vrstu muzike pomete sa scene u tako kratkom periodu, ima li neko neko objasnjenje?
Zato što je turbofolk doživio metamorfozu. Od điberluka koji se puštao po tavernama i gostionama na ibarskoj magistrali prije rata, danas je u njega upumpano strahovito puno novca i postao je sountrack ovoj new age/new money generaciji. To je taj cijeli milje - babini sinovi, audi i mećke, brodovi viskija, napucane trebe, a sve sa oreolom patrijarhalnosti i nacije. A svi ostali bi da budu to. Nešto poput hip hop kulture gdje crnci po getima žele da butu 2Pac i P Diddy.
dezurni_ucenik

#186 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:
dezurni_ucenik wrote:

To mi je mjesto uvijek odron bilo. Basement je tito bio. Sloga nekad prije turaka :D danas fakat nema jebiga. Al opet kazem, nije do toga u ovom slucaju
E vala meni je Basement odron bio :D . A Hacienda je bila medju ejdinim koji su radili malo duze. Pa je bilo il ces slusat Mileta Kitica ili slusat stupidne house ritmove. :D. Nekadasnja Sloga, cetvrtkom.
Bodkin

#187 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:
dezurni_ucenik wrote:

E vala meni je Basement odron bio :D . A Hacienda je bila medju ejdinim koji su radili malo duze. Pa je bilo il ces slusat Mileta Kitica ili slusat stupidne house ritmove. :D. Nekadasnja Sloga, cetvrtkom.
E ta sloga. Generacija smo izgleda ili blizu negdje
HAVANA

#188 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Bodkin wrote:Nocni zivot je sad pao kur** za usi, a ni nekad nije bio sjajan.
Poenta je u mentalitetu mahale. To se nece mijenjati i zato je glupo ocekivati od sarajeva da bude kao drugi gradovi. Znaci nije do manjka alkohola, droge ili klubova. Poenta je u “joj da me vidi babo”
Ja vazda kontam,joj da me ne vidi cerka... :lol: Al jes mahala,moja vazda kuka mogu li ja igdje izaci a da me ovi tvoji ne vide? :lol: :D Znao sam konobara na telefon nazvat i poslat im pice,tata poslo. :lol: Ozna sve dozna.
dezurni_ucenik

#189 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:
E ta sloga. Generacija smo izgleda ili blizu negdje

Zagazeno debelo u tridesete. :D
triconja

#190 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

PeppermintSA wrote:
triconja wrote:Ne kontam sto je juzni vjetar i turbo folk kod nas toliko popularan da jednostavnu bilo kakvu drugu vrstu muzike pomete sa scene u tako kratkom periodu, ima li neko neko objasnjenje?
Zato što je turbofolk doživio metamorfozu. Od điberluka koji se puštao po tavernama i gostionama na ibarskoj magistrali prije rata, danas je u njega upumpano strahovito puno novca i postao je sountrack ovoj new age/new money generaciji. To je taj cijeli milje - babini sinovi, audi i mećke, brodovi viskija, napucane trebe, a sve sa oreolom patrijarhalnosti i nacije. A svi ostali bi da budu to. Nešto poput hip hop kulture gdje crnci po getima žele da butu 2Pac i P Diddy.
Zanimljivo objasnjenje :thumbup:
triconja

#191 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

HAVANA wrote:
Bodkin wrote:Nocni zivot je sad pao kur** za usi, a ni nekad nije bio sjajan.
Poenta je u mentalitetu mahale. To se nece mijenjati i zato je glupo ocekivati od sarajeva da bude kao drugi gradovi. Znaci nije do manjka alkohola, droge ili klubova. Poenta je u “joj da me vidi babo”
Ja vazda kontam,joj da me ne vidi cerka... :lol: Al jes mahala,moja vazda kuka mogu li ja igdje izaci a da me ovi tvoji ne vide? :lol: :D Znao sam konobara na telefon nazvat i poslat im pice,tata poslo. :lol: Ozna sve dozna.
Kad smo kod mahale zbog cega bi mogla mahala da ima ovoliko puno uticaja kod nas? Mislim koji su moguci razlozi?
HAVANA

#192 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Bjezi ba odo spavat valja u 7 na poso.
PeppermintSA

#193 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

HAVANA wrote:Ne kontam ovo nema na carsiji...Kreni od havane pa do city puba,svrati kod rake pa se premjesti u cheers,pa u onu pored,pa do undergrounda,pa se vrati u rikverc oko pozorista par kafana,ako ti je do tambure kod tope il pivnice,imas sad i u sedefu lipa toci,pa do sloge,aquariusa...ako ti je do cirilice i seljackog seksa idi do bosne...Kome se pije,popice.Cuj nema...Nema vremena,ima svasta.Evo hajmo u 2 ujutro u antwerpen recimo i hodacemo od centra prema nedje,hobokenu il tako nesta...da vidis loma,al u curq...U 2 popodne u mojoj ulici ziva roba nije bilo na ulici.Vikendom se nedje oderu ko stoka i opet jovo nanovo.De ba.Mnogo stvari fali i ima dosta minusa ali sarajevo ima nesto i ko kaze da nema,laze il ga mrzi iz nekog njemu znanog razloga.A turisti,pisao sam vec,mnoge sam ugostio zadnjih godina.Ni meni samom koji ga bas volim nije jasno zasto su toliko odusevljeni.Redom.Svi. :-D
Sve je to tanko i zapravo jedan profil objekata. Daleko od toga da nemaš gdje izaći, popiti koje piće, popričati s rajom, svratiti na klopicu isl. Toga ima, samo nema mjesta gdje možeš ludovati, no razlog nije jedino nedostatak samim mjesta nego i profil ovdašnjeg stanovništva.

Što se tiče stranaca - da se ne lažemo, jedan specifičan profil stranaca dolazi kod nas i njihova oduševljenost je iz drugih razloga. Evo, ja lično radim u night lifeu i moja firma je organizovala nekoliko bachelor partyja u Sarajevu za strane goste. Zapucaju likovi iz Holandije u Sarajevu da provedu vikend, a spremni su platiti perverzne pare. Objektivno, izuzev Cristala, nemaš gdje da ih odvedeš.

Ljudi žele onaj film The Hangover, a ti ih možeš odvesti u polupraznu Slogu ili da popiju flašu u Tesli.
medvjed23

#194 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

dezurni_ucenik wrote:

Pa dobro, Nirvana, Offspring, Rammstein, Pantera to i sad mozes cuti, Johnny , Biker i tako ta mjesta.
da.. naprimjer, u bajkeru sam slušao jako lijepu živu izvedbu pjesme child in time.. bilo je sličnih momenata, recimo, i u underu i u klubu pussy galore.. šta je sad sa underom, ne znam, a evo, na temi pročitah da je pussy galore zakatančen.. šteta ako jeste..
triconja

#195 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

PeppermintSA wrote: Ljudi žele onaj film The Hangover, a ti ih možeš odvesti u polupraznu Slogu ili da popiju flašu u Tesli.
To bi mogla biti citava srz problema :lol: :lol: :lol:
suncana_strana

#196 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

I zaista kako tocno definirati nocni zivot u Sarajevu?
Provela sam u njemu 4 i pol godine.

U klubovima u kojima sam bila, nitko zapravo i ne prilazi, cak se i ne plese
Vec zapravo samo se stoicki tapka u mjestu, svatko se zapiljio u mobitel, i gleda u svoje pice i svoj stol

A da se netko ohrabri pa da pridje, ma nema sansi
Meni za 4 i pol godine boravka u Sarajevu nitko nije prisao
(Nisam imala decka, svog decka za vrijeme studiranja sam upoznala u Zagrebu )

I uvijek se sve zavrsi samo na pogledima
I one cure koje su bile u vezama, uglavnom nikoga nisu upoznale vani, vec su to bila interna poznanstva sa kolegama sa fakulteta koje su rezultirale nekim vezivanjem.
uglavnom jako nezrelo i neozbiljno

I da, i cure u Sarajevu drze tu neprirodnu distancu i poprilicno su arogantne i bahate sto je meni osobno prilicno odbojno
PeppermintSA

#197 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

suncana_strana wrote:I zaista kako tocno definirati nocni zivot u Sarajevu?

Vec zapravo samo se stoicki tapka u mjestu, svatko se zapiljio u mobitel, i gleda u svoje pice i svoj stol

I one cure koje su bile u vezama, uglavnom nikoga nisu upoznale vani, vec su to bila interna poznanstva sa kolegama sa fakulteta koje su rezultirale nekim vezivanjem.

I da, i cure dole drze tu neprirodnu distancu i poprilicno su arogantne i bahate sto je meni osobno prilicno odbojno
Sarajevo ima pabovsku kulturu izlaska koja je dosta slična određenim, manjim gradovima u Americi. Okupi se raja i ode u neki pab, sjedne, cuga, priča i ne miješa se previše sa drugim gostima.

Ta kultura izlaska koja je, da se razumijemo, legitimna zapravo prekriva konzervativnost šireg društva jer kontaš - jebaji ga, ima se popiti, pojesti; ima se gdje sjesti ali to je to.
PeppermintSA

#198 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

triconja wrote:
PeppermintSA wrote: Ljudi žele onaj film The Hangover, a ti ih možeš odvesti u polupraznu Slogu ili da popiju flašu u Tesli.
To bi mogla biti citava srz problema :lol: :lol: :lol:
:lol:
dezurni_ucenik

#199 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

medvjed23 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

da.. naprimjer, u bajkeru sam slušao jako lijepu živu izvedbu pjesme child in time.. bilo je sličnih momenata, recimo, i u underu i u klubu pussy galore.. šta je sad sa underom, ne znam, a evo, na temi pročitah da je pussy galore zakatančen.. šteta ako jeste..

under radi i dalje, pussy galore preselio u Podrum, sada se zove Silver and smoke. House/techno partyji svaki vikend.
suncana_strana

#200 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

PeppermintSA wrote:
suncana_strana wrote:I zaista kako tocno definirati nocni zivot u Sarajevu?

I da, i cure dole drze tu neprirodnu distancu i poprilicno su arogantne i bahate sto je meni osobno prilicno odbojno
Sarajevo ima pabovsku kulturu izlaska koja je dosta slična određenim, manjim gradovima u Americi. Okupi se raja i ode u neki pab, sjedne, cuga, priča i ne miješa se previše sa drugim gostima.

Ta kultura izlaska koja je, da se razumijemo, legitimna zapravo prekriva konzervativnost šireg društva jer kontaš - jebaji ga, ima se popiti, pojesti; ima se gdje sjesti ali to je to.
Da , ali gdje se onda ljudi upoznavaju, kako pronadju nekoga za vezu, kako ide interakcija izmedju muskaraca i zena u Sarajevu?
Ne kuzim to nikako.. kao neki plemenski savezi u doba antike to funkcionira
Locked