Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#176 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Hakiz wrote:
Ateizam ne može biti satanizam. Da bi se vjerovalo u Satanu, mora se vjerovati u boga. Kako je riječ o ateizmu, to...
Možda misli ili hoće da kaže da je nevjerovanje, odnosno ateizam kao stav, u svojoj osnovi, šejtansko djelo, odnosno šejtanski, đavolji stav, bez obzira na to da što ateista jednako ne vjeruje ni u đavola, odnosno nije stvarni satanist, ne obožava rogatog i to :mrgreen:
Izrazavam sumnju da on to misli, a sta hoce da kaze je samo njemu jasno.
Uvjerena sam da doticni nije uopste upoznat sa satanizmom kao filozofskim ubjedenjem, narocito racionalnim satanizmom, te da se njegovo znanje o satanizmu svodi na religijski satanizam i to sta je pokupio sa interneta i opskurnih stranica i americkih filmova.
Za njega je satanizam zlo, zapad (a on zivi na oblaku koji pluta iznad Kabe), dekadencija, ljudi koji se ne ponasaju i oblace onako kako on smatra da trebaju, zene koje abortiraju cak i kad moraju(silovanja, medicinski problem), homoseksualci, LGBTQ populacija, raspustenice.......te pokusaj komunikacije sa ovakvim vjernikom je nemoguc. Jer je za njega nemoguce da diskutuje. Sve sto je do sada pruzio u svom forumskom zivotu je kricanje o satanizmu, dekadenciji i zapadu i prijetnje vasim bogom.
Mozda ostali vjernici.misle isto kao i on, ali eto iz neke kulture dijaloga obuzdavaju ovakve nagone.
MyTao

#177 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by MyTao »

Hakiz wrote:
MyTao wrote:Ja se kao ateista mogu sloziti sa vjernicima na ovom forumu u jednom, a to je da ne treba vjernike napadati kada se zeli pokazati koliko je zlo vjera i religija. Jednostavno tako im se daje "easy way out" gdje uvijek mogu reci da su zakazali ljudi a ne religija...

To su isto govorili komunisiti sirom svijeta... "Nije zakazao komunizam, vec ljudi su iskvareni previse da bi istinske ideje mogli sprovesti u potpunosti".

Postoji toliko puno materijala u samim knjigama i pravilima, bar tako ne mogu reci da su krivi ljudi. Mada u tom slucaju obicno bude kriv prevod :D
Kominizam i religije (hrišćanstvo naročito) imaju više zajedničkog nego što smiju priznati.
Naravno... jer su i jedno i drugo idologije koje zele nametnuti ljudima kako zivjeti, kako se ponasati id... Ista stvar sa fasizmom.
Bloo
Globalna šefica

#178 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
harač wrote:opa braco, medo nije šija već reformista :evil:
Reformirani šiija 8-)
To nesto kao super saian? :mrgreen:
arzuhal

#179 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Hakiz wrote:
Ateizam ne može biti satanizam. Da bi se vjerovalo u Satanu, mora se vjerovati u boga. Kako je riječ o ateizmu, to...
Možda misli ili hoće da kaže da je nevjerovanje, odnosno ateizam kao stav, u svojoj osnovi, šejtansko djelo, odnosno šejtanski, đavolji stav, bez obzira na to da što ateista jednako ne vjeruje ni u đavola, odnosno nije stvarni satanist, ne obožava rogatog i to :mrgreen:
Uvjerena sam da doticni nije uopste upoznat sa satanizmom kao filozofskim ubjedenjem, narocito racionalnim satanizmom, te da se njegovo znanje o satanizmu svodi na religijski satanizam i to sta je pokupio sa interneta i opskurnih stranica i americkih filmova.
Za njega je satanizam zlo, zapad (a on zivi na oblaku koji pluta iznad Kabe), dekadencija, ljudi koji se ne ponasaju i oblace onako kako on smatra da trebaju, zene koje abortiraju cak i kad moraju(silovanja, medicinski problem), homoseksualci, LGBTQ populacija, raspustenice.......te pokusaj komunikacije sa ovakvim vjernikom je nemoguc. Jer je za njega nemoguce da diskutuje. Sve sto je do sada pruzio u svom forumskom zivotu je kricanje o satanizmu, dekadenciji i zapadu i prijetnje vasim bogom.
Mozda ostali vjernici.misle isto kao i on, ali eto iz neke kulture dijaloga obuzdavaju ovakve nagone.
Izražavam sumnju da svi vjernici to misle, ali to možemo znati samo ako pitamo sve vjernike da se izjasne, ako im je uopće jasno šta misle :mrgreen:
harač

#180 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by harač »

Bloo wrote:
Idemedosumom wrote:
Reformirani šiija 8-)
Image
Idemedosumom

#181 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote:
Idemedosumom wrote:
Reformirani šiija 8-)
Image

I piše se Super Saiyan, odnosno, Saiyajin. :)
arzuhal

#182 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

:lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#183 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

Znas moj stav po tom pitanju :mrgreen:
Bolje mrtav vjerni...ne taj..
United you stand, divided you fall.
U nekim stvarima polazite iz istog izvora i propisan vam je stav o odredenim stvarima. To sto neki odluce da prezentiraju na drustveno prihvatljiviji nacin ili pak presute, je ona stvar kulture.dijaloga i eventualno suzivota.
harač

#184 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by harač »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Hakiz wrote:
volim kad završiš na retoričkom pitanju, zamal klifhenger :D
Bloo
Globalna šefica

#185 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
Image

I piše se Super Saiyan, odnosno, Saiyajin. :)
:lol:
A nekad ubodes sa piktografijom. I aint even mad :mrgreen:
Pise se kako ja nakuckam debelim prsticima sa mobitEla :oops:
arzuhal

#186 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

Bloo wrote:Znas moj stav po tom pitanju :mrgreen:
U nekim stvarima polazite iz istog izvora i propisan vam je stav o odredenim stvarima. To sto neki odluce da prezentiraju na drustveno prihvatljiviji nacin ili pak presute, je ona stvar kulture.dijaloga i eventualno suzivota.
Naravno, u vjeri neki ljudi dvoličnjaštvo ispoliraju do neprepoznatljivosti :mrgreen: Evo, naprimjer, ja: serendam unaokolo o nekim stvarima, a jedva sakrivam taj pakleni bezdan u sebi...Koji, ipak, pronicljivim ne promakne...
Bloo
Globalna šefica

#187 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:Znas moj stav po tom pitanju :mrgreen:
Naravno, u vjeri neki ljudi dvoličnjaštvo ispoliraju do neprepoznatljivosti :mrgreen: Evo, naprimjer, ja: serendam unaokolo o nekim stvarima, a jedva sakrivam taj pakleni bezdan u sebi...Koji, ipak, pronicljivim ne promakne...
Koji je tvoj stav po pitanju abortusa?
arzuhal

#188 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Koji je tvoj stav po pitanju abortusa?
Podržavam abortus do određene dobi trudnoće ukoliko je u pitanju zdravlje žene.
Bloo
Globalna šefica

#189 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Samo zdravlje? Spasimo masinu za reprodukciju? :mrgreen:
U slucaju silovanja? Deformiteta ploda?
Idemedosumom

#190 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Idemedosumom »

Nije samo za reprodukciju, ko će iftar napraviti? :-)
Bloo
Globalna šefica

#191 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:Nije samo za reprodukciju, ko će iftar napraviti? :-)
Ima i tog...vidis.. :mrgreen: zaboravim da ti ne znas kuhati
arzuhal

#192 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Samo zdravlje? Spasimo masinu za reprodukciju? :mrgreen:
U slucaju silovanja? Deformiteta ploda?
Ovo sam rekao generalno jer se ne protivim abortusu apriori, nisam se bavio nikada tim pitanjem ali bih nekada i mogao, pa bih mogao imati i stavove po pitanju raznih tih situacija...

A zbog čega to pitanje?
Idemedosumom

#193 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote:
Idemedosumom wrote:Nije samo za reprodukciju, ko će iftar napraviti? :-)
Ima i tog...vidis.. :mrgreen: zaboravim da ti ne znas kuhati
Ne znam. Al' zato gulim i sjeckam krompire k'o Špiček.
Bloo
Globalna šefica

#194 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

arzuhal wrote: Ovo sam rekao generalno jer se ne protivim abortusu apriori, nisam se bavio nikada tim pitanjem ali bih nekada i mogao, pa bih mogao imati i stavove po pitanju raznih tih situacija...

A zbog čega to pitanje?
Ta, mislim da je jasno zbog cega. :-D komparacija dva vjernicka stava.
Naravno, polazimo od pretpostavke da svi govore istinu, te da ako se stavovi vjernika o jednoj ovako bitnoj stvari skoro dijametralno razlikuju...negdje je nastao kurslus.
arzuhal

#195 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote: Ovo sam rekao generalno jer se ne protivim abortusu apriori, nisam se bavio nikada tim pitanjem ali bih nekada i mogao, pa bih mogao imati i stavove po pitanju raznih tih situacija...

A zbog čega to pitanje?
Naravno, polazimo od pretpostavke da svi govore istinu, te da ako se stavovi vjernika o jednoj ovako bitnoj stvari skoro dijametralno razlikuju...negdje je nastao kurslus.
Tako je uvijek s vjernicima i njihovom iracionalnosti, nelogičnostima, licemjerjem, nagonima...
ExNihilo

#196 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote: Izražavam sumnju da svi vjernici to misle, ali to možemo znati samo ako pitamo sve vjernike da se izjasne...
Image

Dovoljno je naći jednog koji ne misli. :D
arzuhal

#197 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by arzuhal »

ExNihilo wrote:
arzuhal wrote: Izražavam sumnju da svi vjernici to misle, ali to možemo znati samo ako pitamo sve vjernike da se izjasne...
Image

Dovoljno je naći jednog koji ne misli i zaključak će biti da svi misle? :mrgreen:
Nastasia

#198 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Nastasia »

Hakiz wrote:
sarajlija120 wrote:Ova tema se prvenstveno odnosi na ateiste. Mnoge od njih sam pitao ovo pitanje, ali mi niko od njih nije mogao pružiti zadovoljavajući odgovor.

Budući da ateisti tvrde da poslije smrti nema života, zanima me da li smatraju da li je ta ista smrt garancija onima koji su ubili stotine hiljada nevinih ljudi, spalili, silovali, pljačkali, pokrali, itd., da neće odgovarati da će samo nestati? Imamo globalne primjere gdje su tlačitelji radili takve stvari, pa nakon toga umrli, nisu odgovarali na ovom svijetu za svoja nedjela. Mislite li da ih je, da kažem tako, smrt izvukla? :-)

EDIT: Molim vas, bez uvreda i besmislenih komentara. Želim da mi odgovorite na pitanje i iznesete svoje mišljenje.
Priča o život poslije smrti je i izmišljena da bi se sopstvena smrt (prestanak postojanja) lakše prihvatila sa jedne strane, a sa druge da bi se lakše podnijela nepravda nadajući se da će počinitelji na onom životu biti kažnjeni.

To ti je placebo, ništa više.

Ali, ako je ljudima tako lakše podnijeti ovaj život, slobodno.
Ali pazi, LOGIČNO JE da zločinci budu kažnjeni i dobri nagrađeni :lol:
ExNihilo

#199 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:
Image

Dovoljno je naći jednog koji ne misli i zaključak će biti da svi misle? :mrgreen:

Sjo, Arzulaše.

Kažeš da je jedini način da utvrdimo da li svi vjernici to misle taj da pitamo sve vjernike. Ja ti kažem da to ne samo da nije jedini način, nego je najgori. Dovoljno je naći jednog koji ne misli da oborimo hipotezu.
Bloo
Globalna šefica

#200 Re: Da li će oni koji su radili loša djela biti kažnjeni poslije smrti?

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:

A zbog čega to pitanje?
Tako je uvijek s vjernicima i njihovom iracionalnosti, nelogičnostima, licemjerjem, nagonima...
Ili neko laze. Da put it bluntly.
Locked