lingammuha_sa wrote:kako se ono on zovemad_max_ba wrote:samo za yoniranjeConnaisseur Karlin wrote:
a spavacoj sobi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hidzab i tako to...
- Connaisseur Karlin
#176 Re: Hidzab i tako to...
- dustaban
#177 Re: Hidzab i tako to...
Connaisseur Karlin wrote: eh, relgija je kao vojna duznost , ili je slijedis ili si dezerter
ali u shali si dotakao interesantnu stvar: vojsku.
I gle sta je interesantno - vojska/vojnici cak i kad su potpuno definisani religijom, idu ukorak sa vremenom i danas zapravo svi vojnici u svim vojskama su veoma slicni.
A nekad se bome znalo ko je krstas a ko asker.
Dakle VRIJEME i FUNKCIJA. I nema te svete knjige koja ce sprijeciti modernizaciju vojnika. Ali modernizacija zene je biva nesto sasvim drugo ?!?!
Interesantno...
- Connaisseur Karlin
#178 Re: Hidzab i tako to...
slag'o se , ne slag'o, imamo cinjenicemad_max_ba wrote:Samo ću reći da nisi baš upravu sa ovom konstatacijom ali teška je to tema tebi a Bgmi i meni da sada razglabamo o tome.Connaisseur Karlin wrote:
bome zenama nema tog sivila, tocno se zna gdje im je mjesto, tako rekli muskraci , sapno im Bog na uho
Cijenim tvoje mišljenje ali se ne slažem sa njim...
- mad_max_ba
#179 Re: Hidzab i tako to...
lapsus lingueConnaisseur Karlin wrote:muha_sa wrote:samo kad se nama prohtije iliti kad nama cefneConnaisseur Karlin wrote:
a spavacoj sobi
muha kaze nije ni za to, ni za yoniranje ( vaginalno zadovoljstvo) , samo za lingam ( penisno) zadovoljstvo
samo za dingdongiranja
- mad_max_ba
#180 Re: Hidzab i tako to...
Pogrešno i nasilno protumačene....Connaisseur Karlin wrote:
slag'o se , ne slag'o, imamo cinjenice
-
PeppermintSA
#181 Re: Hidzab i tako to...
Protiv svakog manifestovanja religije na javnom mjestu.
Prepisao bih jugokomunistički odnos prema religiji.
Prepisao bih jugokomunistički odnos prema religiji.
-
emric
#182 Re: Hidzab i tako to...
Zašto ti ne nosiš haltere?Connaisseur Karlin wrote:a kakve veze ovo ima sa olalcenjem zena i krsenjem pravila oblacenja od strane muskaraca ?
zasto musliani muskaci krse pravila svog hidzaba u Islamu ?
- Connaisseur Karlin
#183 Re: Hidzab i tako to...
pa sto se braca mumini ne korigujumad_max_ba wrote:Pogrešno i nasilno protumačene....Connaisseur Karlin wrote:
slag'o se , ne slag'o, imamo cinjenice
- mad_max_ba
#184 Re: Hidzab i tako to...
Ima li kakav normalan brat m"umin??Connaisseur Karlin wrote:
pa sto se braca mumini ne korigujua ne moze, pa nece protiv sebe
- Connaisseur Karlin
#185 Re: Hidzab i tako to...
nisam hajvanemric wrote:Zašto ti ne nosiš haltere?Connaisseur Karlin wrote:a kakve veze ovo ima sa olalcenjem zena i krsenjem pravila oblacenja od strane muskaraca ?
- triconja
#186 Re: Hidzab i tako to...
Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali etoConnaisseur Karlin wrote:nisam hajvanemric wrote:Zašto ti ne nosiš haltere?Connaisseur Karlin wrote:a kakve veze ovo ima sa olalcenjem zena i krsenjem pravila oblacenja od strane muskaraca ?
-
emric
#187 Re: Hidzab i tako to...
Dakle, žene su za tebe hajvani? A nekome prigovaraš za odnos prema ženama? Zanimljivo.Connaisseur Karlin wrote:nisam hajvanemric wrote:Zašto ti ne nosiš haltere?Connaisseur Karlin wrote:a kakve veze ovo ima sa olalcenjem zena i krsenjem pravila oblacenja od strane muskaraca ?
- Connaisseur Karlin
#188 Re: Hidzab i tako to...
pa ne primjetim da musakaci progovaraju drugim muskracima kako se odnose prema zenama , izgleda da muskracima nije zao zena, stara novostemric wrote:Dakle, žene su za tebe hajvani? A nekome prigovaraš za odnos prema ženama? Zanimljivo.Connaisseur Karlin wrote:nisam hajvanemric wrote: Zašto ti ne nosiš haltere?
- Connaisseur Karlin
#189 Re: Hidzab i tako to...
kake veze necije oblacenje ima sa Bogomtriconja wrote: Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali eto
- Connaisseur Karlin
#190 Re: Hidzab i tako to...
ma pusti ga, ne zna ni on sto je htio reci , evo odlicno obrazlozenje sa chatolic.com :sherbett wrote:Kakve su ovo kategorizacije? Sta bi trebalo da znaci klasicno katolicki?triconja wrote: Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali eto
When it comes to Catholic modesty, especially when the Blessed Mother is pulled forward for her opinion and example, there often is a conflation of two different concepts: imitation and mimicry. Imitation is using someone or something as a model for one's own actions; mimicry is to attempt to create an external, superficial resemblance to something or someone else.
Too often in discussions of modesty, it seems that those advocating for using the Blessed Mother as a role model confuse mimicry with imitation. Perhaps that is why you sometimes hear of Catholic women who don't cover their heads in church or elsewhere, or who choose to wear pants, or who do not cover every square inch from neck to toes, denounced as "immodest" for not following some perceived "Marian code of dress for Catholic women."
We are not called to be mimics of the Blessed Mother, dressing as would be appropriate for a first-century Palestinian peasant woman (e.g., long veils, skirts to the floor, sandals). We are called to imitate the Blessed Mother in her virtues. In terms of modesty, that might mean dressing in a way that is appropriate to one's culture and circumstances, not drawing undue attention to oneself either in one's dress or undress, remaining circumspect about one's own choices, and not denouncing the reasonable choices of others.
- zlo zlo
#191 Re: Hidzab i tako to...
vako,sherbett wrote:Kakve su ovo kategorizacije? Sta bi trebalo da znaci klasicno katolicki?triconja wrote: Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali eto
sve ostalo more al ne mora gacice i krunica
katolička skromnost je i u tome da se ne troši toliko tkanine, od jednog pokrivala mi možemo cijelu garderobu zašit sebi
Last edited by zlo zlo on 04/06/2018 19:49, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#192 Re: Hidzab i tako to...
zlo zlo wrote:
vako,![]()
sve ostalo more al ne mora
gacice i krunica
- triconja
#193 Re: Hidzab i tako to...
Pa isto ko pokrivene muslimanke, samo bez marame. Mogo sam rec i klasicno x (bilo koja religija), skoro svaka religija svijeta ima slicna pravila oblacenja muska i zenska. E, evo jos nesta, ima katolkinja kolko hoš sto nosaju nesta na glavi, znaci da postavis muslimanku pored nje, jedino bi se razlikovale u dizajnu pokrivala za glavu.sherbett wrote:Kakve su ovo kategorizacije? Sta bi trebalo da znaci klasicno katolicki?triconja wrote: Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali eto
E sad, drugo je kad neko ode od religije pa kofol povlaci vjernike na "pravi put", naravno nisam pripadnik ni jedne od tri vladajuce religije (u bosni), al sve je to u pet deka. Pustite da ljudi ako nista drugo, barem nek se pokrivaju i otkrivaju kolko hoce.
- insomnia78
#194 Re: Hidzab i tako to...
Deder nam koju od ti kolko hos katolkinja
- Connaisseur Karlin
#195 Re: Hidzab i tako to...
Kakve veze necije pokrivalo za glavu ima sa Bogom i religijamatriconja wrote:Pa isto ko pokrivene muslimanke, samo bez marame. Mogo sam rec i klasicno x (bilo koja religija), skoro svaka religija svijeta ima slicna pravila oblacenja muska i zenska. E, evo jos nesta, ima katolkinja kolko hoš sto nosaju nesta na glavi, znaci da postavis muslimanku pored nje, jedino bi se razlikovale u dizajnu pokrivala za glavu.sherbett wrote:Kakve su ovo kategorizacije? Sta bi trebalo da znaci klasicno katolicki?triconja wrote: Zar se i tebi ne cini da ti napadas islam jer ti se ne svidja kako se oblace a ti se oblacis ono klasicno katolicki (mislim da ne otkriva puno i tako to)? Ima jedna rijec za to ali eto
E sad, drugo je kad neko ode od religije pa kofol povlaci vjernike na "pravi put", naravno nisam pripadnik ni jedne od tri vladajuce religije (u bosni), al sve je to u pet deka. Pustite da ljudi ako nista drugo, barem nek se pokrivaju i otkrivaju kolko hoce.
zene bile pokrivene u pustinji prije i krscanstva i islama
- Kikibombona
#196 Re: Hidzab i tako to...
Evo sta kaze islamski 'superstar', ucenjak Zakir Naik...emric wrote:To su običaji vezani za vrijeme i prostor (uglavnom stara vremena i arapski teritorij), ne Božija riječ, a žene su svetinja, zaslužuju prava i poštovanje, baš onako kako im Islam ta prava daje, nema se tu šta dodati ili oduzeti. Ako im je ko oduzeo prava onda su to ovosvjetski zakoni. Islam je živ i ne treba ga gušiti. Žene se trebaju pristojno odijevati, a ne kriti. Osim toga, ako je prekrivanje lica nekad bilo uobičajeno, treba se shvatiti da je danas samoštetno, iz razloga što izazivaš sumnju i prezir prema cijeloj svojoj zajednici, a bez ikakve potrebe. Suština vjere je u ponašanju, a ne u odijevanju. To nije kompromis na štetu vjere, to je zalaganje za vjeru i njenu prihvaćenost. Nisu muslimani samo Arapi, mnogo je bijelih muslimana koji žive na prostorima gdje vlada klima drugačija od arapske. Arapski način odijevanja je sasvim prikladan za njihove uslove, ali ne može biti uzus za cijeli svijet.
Jel nešto ovoj ženi nedostaje? Jel nešto višak? Je li zdravom mozgu može bilo šta da smeta ovdje?
Islam treba slaviti uspjesima, očuvanjem porodice i odbacivanjem pokvarenosti, ne treba ga gušiti i činiti omraženim tako banalnim stvarima.
https://www.youtube.com/watch?v=QDAFHlLTFJg
Dakle, ne postoji islamski autoritet koji ce reci da nikab nije dio islama. Ne postoji. To nam govori da je nikab itekako dio islama. Postoje hadisi, koji su jedan od izvora islama, koji jasno opisuju nikab. Aisa, majka vjernika, je prema hadisima nosila neku vrstu nikaba i sakrivala lice od muskaraca. Radi se o 'sahih hadisima', koje IZBiH tretira kao vjerodostojne. Stav IZBiH i svih mogucih islamskih zajednica, svih mogucih ucenjaka i islamskih teloga, je da nikab pripada islamu. Nemoj mi samo reci da znas bolje od svih islamskih autoriteta?
Ja se sa tobom slazem i 100% podrzavam tvoje pisanje. Nikab svakako treba marginalizovati jer dehumanizira zenu. Lice je dio tijela po kojem se ljudi prepoznaju. Covjek bez lica je covjek bez identiteta.
Hidzab je sasvim prihvatljiv. Cak moze uljepsati zenu, kao modni detalj. Tu se onda malo gubi poenta hidzaba. Zena sa slike je privlacna i upecatljiva. Valjda je poenta hidzaba, islamske nosnje, da se ne istice, da ne privlaci paznju muskaraca. Mada, lijepa i privlacna zena moze staviti vrecu na sebe, opet ce biti primjecena. Tu pomoci nema. Zato tvrdokorni muslimani insistiraju na nikabu.
Pogledaj ove Iranke, imaju pokrivala na glavi, tacno onako kako je ajatolah Hamnei naredio, ali su opet upecatljive i sigurno privlace paznju...

Svaka zena se voli dotjerivati i biti lijepa, primjecena, impresionirati izgledom gdje god se pojavi. Potpuno prirodna stvar. Zbog toga sam sretan kada vidim da vjernice koje nose hidzab brinu o svom izgledu. One koje ne zele brinuti, koje zele prikriti ljepotu, opet imaju slobodu da tako djeluju. Sve sto covjek radi dobrovoljno ja podrzavam, ako pri tome nikoga ne ugrozava.
- triconja
#197 Re: Hidzab i tako to...
Ja se distanciram od svakog ko je ikakav vjernik, nema od tog fajde ba. Nema po gradovima toliko pokrivenih ni muslimanki ni katolkinja da ih vidis 30 komada za pola sata, ali zato po selima rastura jaro.insomnia78 wrote:Deder nam koju od ti kolko hos katolkinja
-
Hakiz
#198 Re: Hidzab i tako to...
A sunčane naočale kao treba da ih učine jakima, zajebanima, no nonsense tipovima?
- triconja
#199 Re: Hidzab i tako to...
I ja se pitam za mnoge stvari kakve imaju veze sa bogom i religijom pa mi niko ne moze odgovorit, isto kao sto ni ja to ne mogu odgovorit, jebiga, ljudima cefnulo hajmo tako i tako i bi.Connaisseur Karlin wrote:
Kakve veze necije pokrivalo za glavu ima sa Bogom i religijama![]()
zene bile pokrivene u pustinji prije i krscanstva i islamaa bome i msukraci su bili pokriveni
- triconja
#200 Re: Hidzab i tako to...
Ja smijem glavu dat da 90% ovih sto se po necemu isticu to namjerno rade samo da bi se isticali od homogene maseHakiz wrote:A sunčane naočale kao treba da ih učine jakima, zajebanima, no nonsense tipovima?