Ovaj "balavc" ti vjerovatno moze biti otac, genijevauvau wrote:Pa izvali čovjek glupost da je kupio golfa dvicu i vozio a ne zna da taj motor nije bio u ponudi
Ali džaba se raspravljat s balavcima
Još mu ovdje ljudi koji se razumiju u to objasnili i on opet
I još kao hoće da njega naprave maloumnim a nema vjeruj potrebe kad ti sam doprinosiš tome
Nismo se najbolje shvatili. Pokusavam skontati zasto me napadate, a onda skontam da se nisam najbolje "odrazio", i izvinjavam se radi konfuzije. Sad vidim da sam gore napisao da se lista odnosi samo na dizelase, sto je glupost jer su na listi i benzinci, logicno i ocigledno (diesel i otto). Htjedoh napisati da se zabrane odnose samo na dizelase. Do mene.mali_milojica wrote:Pazi, čovjek se potrudi, nadje posebno i tacno koji model zadovoljava normu. Model!
I krenes da ga ispravljas
A da se zabrane odnose samo dizelase, potvrdjuje i taj tekst s tog linka. Evo i prevod na nas.
Na jednom od gornjih linkova su i potvrde da su dizelasi daleko veci zagadjivaci od benzinaca - http://www.greencarcongress.com/2017/08-empa.html , radi cega se eko-zabrane i uvode samo za njih.Oni koji zele nastaviti voziti u urbanim zonama s niskim emisijama, gdje prijete nove zabrane voznje, trebaju se odluciti za alternativu dizelu ili pricekati s kupovinom dizela, sve dok vozila s novim emisijskim standardom Euro 6d TEMP ili Euro 6d ne budu dostupna. Ko ne planira ulazak u zone zastite okolisa u kojima bi moglo doći do novih ograničenja u voznji, ne treba se bojati nikakvih ogranicenja. ADAC ce nastaviti sirenje ovog pozitivnog popisa za Euro 6d TEMP i Euro 6d.