Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Da li su seksualni odnosi prije stupanja u brak za vas prihvaljtivi ili ne?

Da
38
53%
Ne
11
15%
Da, prirodni su
13
18%
Da, ali ne prakticiram iz ličnih razloga
1
1%
Ne, smatram da nisu poželjni zbog manjka edukacije
1
1%
Ne, zabranjeni su iz vjerskih, tradicijskih, porodičnih razloga
8
11%

Total votes: 72

Bloo
Globalna šefica

#176 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

Connaisseur Karlin wrote: ja sam svog natjerla da pije anti bejbi pilule :D
kontracepcijske :oops:
animals

#177 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

Bloo wrote:
Nikad niste pokusali da izadjete stanicu prije..
dadinjo33

#178 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by dadinjo33 »

animals wrote:
Bloo wrote:
Nikad niste pokusali da izadjete stanicu prije..
Stanica kod Fontane?
animals

#179 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

Sex sa puno razliciti zena i nikad nisam napravio dijete..
rijetko koristio kondom a svrsavao unutra rijetko..
jbg, cijena sigurnosti..odgovornost , prije svega..
Connaisseur Karlin

#180 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:
ah protiv beba je :D :lol:
Results Of The Study
After the study was completed, it was noted that 96% of the males who continued with the male birth control shot were able to successfully prevent pregnancy.

In the second round of study, only 4 pregnancies were reported of the whole study.

However, in the end, the study was stopped because men were complaining about the side effects.
https://www.birthcontrol.com/options/ma ... trol-shot/

pda, nije msukarac lud da trpi side effect kao zene :lol:
S4mpion

#181 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by S4mpion »

Bloo wrote:
S4mpion wrote:Eh, idemo sad u petu.

Ja, lično, upražnjavanje seksualnih odnosa prije braka ne smatram pozitivnim i samim tim ne mogu podržati takvo ponašanje. Razlog leži u tome što većina ljudi uopšte nije sposobna da se nosi sa svojim djelima, da preuzme odgovornost za ono što radi od svog života.

Radi šta hoćeš, spavaj s kim hoćeš, ali stani iza svojih djela, nemoj k'o beskičmenjak kakav sutra pričati kako su drugi ljudi zatucani i krivi jer te ne žele zbog života kakvog imaš iza sebe.
Sad mi je puno jasniji tvoj stav :)

Kakvim djelima? Seksualni odnos prije braka nije baš djelo koje je vidljivo i očito ostatku svijeta (na stranu trudnoća).
Ne mora biti vidljivo, neke stvari se (sa)znaju na ovaj ili onaj način.

Da pojasnim na primjeru, a uzet ću primjer djevojaka, pošto one obično izvlače deblji kraj. Ona je do sada izmijenila 10-15 partnera, ne mari šta će drugi reći, zabava i provod joj je na prvom mjestu-njena odluka, njena stvar. Međutim, 10 godina kasnije ona se susreće s momcima koji je ne žele upravo zbog njenog dotadašnjeg života, ne žele je zato što traže nešto drugo i ona, umjesto da produži dalje svojim putem, zastaje i te momke naziva zatucanim, primitivnim, krivo je nazdano društvo koje se nije opametilo, kriv je čitav svijet što nju neće onaj koga je ona zapikala itd... A i na ovoj temi je, koliko sam opazio, pokrenut trend svaljivanja krivice na "društvo koje se nije opametilo".

Nije krivo društvo, kriv je pojedinac. Radiš šta hoćeš, svojevoljno, ali kad trebaš platiti ceh tih svojih postupaka, ti nisi spreman i drugi su krivi.
Zašto bi te ljudi odbacivali zbog odnosa koje imaš u privatnosti vlastitog doma, između 4 zida?
Neko traži iskusnog partnera, neko traži neiskusnog partnera i ne mogu reći da je jedan u pravu, a drugi ne. Svi imaju svoje razloge, koji mogu biti veoma kvalitetni.
Zoya

#182 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Zoya »

Ma svi vi tražite neiskusne partnerke, manite se šuplje.
triconja

#183 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
Bloo wrote:
naravno, immamo danas mnogo sredina u kojim drustvo tako negativno reagira , kao i stav msukraca prema djevojci, ali to su poslljedice mentlaiteta i reznovoanja drustva, i pracenje starih drustvenih relgijskih normi :) "cuavanje" tradicije :D

a upravo u takvim sredinama se ne osuduje preljuba , ljubavnice , jer smo vec primejtili na pdf lj&s , mnogi se zale na los kvalitet seksa sa samo jednmo zenom u braku :D :lol:
Patrijarhat u kombinaciji sa tradicijom i mahalom :oops:
da, jer nisma primjetila da se osudju msukraci za ulazak u seks prije braka kao zene
nisma primejtila da su muskraci u takvim sredinama negativno ocjenjeni jer imaju ljubavnice , a zive godinama u braku

znaci, pravilo ulaska u seks prije braka je u tkavimm sreinama opet vise usmejreno ka zenama :D
E moja ti, izgleda da ti uzimas informacije samo onako kako tebi odgovara, ja znam koliko hoš slucajeva gdje se zensko more nakon kurvanja da nema nekih ekstremnih osuda i udat fino dok u obratu tesko. Kad musko dobije epitet kurvar tesko da ce on imati ista vise od neke jebacine za jednu noc, jedino ako ode u neko drugo mjesto. Al haj, bitno je vjerovat da su zene potlacene u svemu :D
S4mpion

#184 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by S4mpion »

Zoya wrote:Ma svi vi tražite neiskusne partnerke, manite se šuplje.
Ni ja im ne vjerujem, ali, eto, da ih ne ubjeđujem sad.
animals

#185 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

A ti ko iskusna :D
triconja

#186 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Bloo wrote:
himen se moze raznjeti i masturbacijom, ali haj'd dokazi nekome nepismenom :lol:
trudnoca :-?
3 i 4 :D to jos uvijek postoji, imamo masu primejra sovnista forumasa na forumu :lol:
Himen je seal of freshness :oops: A veze ljudi nemaju šta je to niti kako izgleda, niti da ne mora da krvari....

Pda, to je taj odnos prema ženama :D
Suti bona, dje ces balkancu rec da nema pojma :D :D :D
Bloo
Globalna šefica

#187 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

S4mpion wrote:
Bloo wrote:

Ja, lično, upražnjavanje seksualnih odnosa prije braka ne smatram pozitivnim i samim tim ne mogu podržati takvo ponašanje. Razlog leži u tome što većina ljudi uopšte nije sposobna da se nosi sa svojim djelima, da preuzme odgovornost za ono što radi od svog života.

Radi šta hoćeš, spavaj s kim hoćeš, ali stani iza svojih djela, nemoj k'o beskičmenjak kakav sutra pričati kako su drugi ljudi zatucani i krivi jer te ne žele zbog života kakvog imaš iza sebe.
Sad mi je puno jasniji tvoj stav :)

Kakvim djelima? Seksualni odnos prije braka nije baš djelo koje je vidljivo i očito ostatku svijeta (na stranu trudnoća).
Ne mora biti vidljivo, neke stvari se (sa)znaju na ovaj ili onaj način.

Da pojasnim na primjeru, a uzet ću primjer djevojaka, pošto one obično izvlače deblji kraj. Ona je do sada izmijenila 10-15 partnera, ne mari šta će drugi reći, zabava i provod joj je na prvom mjestu-njena odluka, njena stvar. Međutim, 10 godina kasnije ona se susreće s momcima koji je ne žele upravo zbog njenog dotadašnjeg života, ne žele je zato što traže nešto drugo i ona, umjesto da produži dalje svojim putem, zastaje i te momke naziva zatucanim, primitivnim, krivo je nazdano društvo koje se nije opametilo, kriv je čitav svijet što nju neće onaj koga je ona zapikala itd... A i na ovoj temi je, koliko sam opazio, pokrenut trend svaljivanja krivice na "društvo koje se nije opametilo".

Nije krivo društvo, kriv je pojedinac. Radiš šta hoćeš, svojevoljno, ali kad trebaš platiti ceh tih svojih postupaka, ti nisi spreman i drugi su krivi.
Zašto bi te ljudi odbacivali zbog odnosa koje imaš u privatnosti vlastitog doma, između 4 zida?
Neko traži iskusnog partnera, neko traži neiskusnog partnera i ne mogu reći da je jedan u pravu, a drugi ne. Svi imaju svoje razloge, koji mogu biti veoma kvalitetni.
Malo su ti primjeri cudni.
Ja te upitah za seks izmedu dvoje ljudi u 4 zida, a ti meni primjer lokalne radodajke :mrgreen:
Usput, ako neko izlazi i provodi se, kako onda mahala sazna da je promijenila toliko partnera? U kakvoj su korelaciji izlasci sa necijim seksualnim zivotom? I kako okolina to sazna?
Mislim tvoji stavovi su jasni ako imanje seksualnih odnosa i mahalsku reakciju na isto nazivas placanjem ceha.
spreca

#188 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by spreca »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote: Religijski gledano da
Ali zašto?
Ako posmatraš te propise sa neke antropološke tačke, imaju smisla - seks prije braka dovodi do vanbračne djece, muškarci odlaze i ostavljaju ženu sa djetetom, tu ženu neće niko oženiti. Također uzeti u obzir i situacije gdje se žena posmatra kao tegla nutele - seksualni odnos prije braka i naknadno širenje te informacije od strane muškarca, obara njenu "vrijednost" na tržištu - odnosno neko je probio mitski seal of freshness njenog djevičanstva.
uh sto ga ovdje pretjera :lol:
spreca

#189 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by spreca »

Bloo wrote:
pa sto mu partner ne koristi kondom :lol: :lol: :lol:
animals

#190 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

Srz teme je sto se sex vezuje za trudnocu..
ono seljak zakrka i ne zna izvaditi..
Bloo
Globalna šefica

#191 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

spreca wrote:
Bloo wrote:
pa sto mu partner ne koristi kondom :lol: :lol: :lol:
Zasto bi samo na zeni bila.odgovornost prevencije trudnoce, ako postoje kont tablete i za muskarce?
spreca

#192 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by spreca »

ja sam drugaciji :mrgreen: ...cak i auto vozim u ovlasteni servis...ne interesuju me neznalice :lol:
spreca

#193 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by spreca »

Bloo wrote: Zasto bi samo na zeni bila.odgovornost prevencije trudnoce, ako postoje kont tablete i za muskarce?
pa nemoraju svi koristiti :mrgreen: ....samo osobe koje se mogu "udebljati" :oops: :mrgreen:...zato predlozih kondom...zdravije je
triconja

#194 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Zoya wrote:Ne da mi se ozbiljne postove pisati :lol: Loše mi je u želucu od pomisli da moram ove moje izbjeglice o seksu i kontracepciji da učim. Pomjerila sam za skoro sami kraj školske godine :-?
nema to veze, na savremenom Zapadu, srednjoskloke ostaju trudne,a imaju reodvno seksulano obrazovanje :D
E moja ti, ja cito na crackedu jednom bilo kae da je prema najnovijim istrazivanjima (i naso to istrazivanje i njega sam malo preletio) najmanje tih trudnoca kod maloljetnica od pocetka tih mjerenja (nedje od 19cinimise60) i da ljudi pomjeraju granicu za stupanje u seksualne odnose prema gore. Al haj, lakse je filtrirat informacije kako tebi odgovara nego procitat statistiku i malo razmislit :D :D :D
triconja

#195 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Dobar komentar, bravo. Najlakse je ici kontru na razmisljanje okoline ali onda, eee, valja i prihvatit posljedice. :thumbup:
S4mpion

#196 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by S4mpion »

Bloo wrote: Malo su ti primjeri cudni.
Ja te upitah za seks izmedu dvoje ljudi u 4 zida, a ti meni primjer lokalne radodajke :mrgreen:
Usput, ako neko izlazi i provodi se, kako onda mahala sazna da je promijenila toliko partnera? U kakvoj su korelaciji izlasci sa necijim seksualnim zivotom? I kako okolina to sazna?
Mislim tvoji stavovi su jasni ako imanje seksualnih odnosa i mahalsku reakciju na isto nazivas placanjem ceha.
Evo, vidiš, čak si i ti sklona osudi. :mrgreen:

Nisu čudni moji primjeri, već tvoja pitanja, šta se mene tiče šta ljudi rade među svoja 4 zida, njihova stvar. :skoljka:

E vidiš, dok traje provod onda niko ne šljivi "mahalu" i šta "mahala" kaže, međutim, kad provod stane i kad se treba negdje "ugnijezdit'", onda dolazi surova realnost i činjenica da ti za život treba upravo neko iz te "mahale", neće momak past' s Marsa.
Queen_of_hearts

#197 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Queen_of_hearts »

Sto bi i imalo smisla da se momci iz te iste mahale "ne provode" (jao kakva terminologija :-) ), na isti način....il se ONA sexa s Marsovcima....bit ce da je tako, jer nismo licemjeri...ha ya
Last edited by Queen_of_hearts on 08/04/2018 22:52, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#198 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HardcoreMX »

realno sto bi netko nesto zenio kad je netko to i bez braka trosio....
triconja

#199 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Queen_of_hearts wrote:Sto bi i imalo smisla da se momci iz te iste mahale "ne provode" (jao kakva terminologija :-) ), na isti način....il se ONA sexa s Marsovcima....bit ce da je tako, jer nismo licemjeri...ha ya
Evo hipoteticki, jel ti stvarno mislis da neka cedna (bez zajebancije) cura jedva ceka na nekog ko ih mijenja ko carape? I vazi li to i u obratnom slucaju?
Bloo
Globalna šefica

#200 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

Queen_of_hearts wrote:Sto bi i imalo smisla da se momci iz te iste mahale "ne provode" (jao kakva terminologija :-) ), na isti način....il se ONA sexa s Marsovcima....bit ce da je tako, jer nismo licemjeri...ha ya
Pa on je sasvim nevino i slucajno naveo primjer djevojke :mrgreen:

Dok se muski provode mahala odobrava. On je lafac :mrgreen: ?

Naravno on je naveo seksualne ekstreme.
Locked