Halucinogene droge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#176 Re: Halucinogene droge

Post by insomnia78 »

Pušil ti se ruža
HAVANA

#177 Re: Halucinogene droge

Post by HAVANA »

:lol: Nemam namjeru to probati.Ja sam staromodan tip.Il svakako il nikako.
medvjed23

#178 Re: Halucinogene droge

Post by medvjed23 »

da je sad leće, dvje-tri kutljače navaditi, pa preko pavlake trehnuti
Edin H.

#179 Re: Halucinogene droge

Post by Edin H. »

Jos cete me sada ubjediti da je bolje biti poguzija nego narkoman. :shock:
kmirsad

#180 Re: Halucinogene droge

Post by kmirsad »

medvjed23 wrote:da je sad leće, dvje-tri kutljače navaditi, pa preko pavlake trehnuti
Ja narkosa , mila mati... to se i lećom drogira...udara se ćim stigne...
Last edited by kmirsad on 02/04/2018 17:55, edited 1 time in total.
insomnia78

#181 Re: Halucinogene droge

Post by insomnia78 »

medvjed23 wrote:da je sad leće, dvje-tri kutljače navaditi, pa preko pavlake trehnuti
Vidi se da nisi ratno dijete
Edin H.

#182 Re: Halucinogene droge

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:

Pade mi ovo takodje na pamet, muka mi je kada vidim lecu.
HAVANA

#183 Re: Halucinogene droge

Post by HAVANA »

Pa dje lecu nadje. :evil: Nema tih para da to pojedem.
medvjed23

#184 Re: Halucinogene droge

Post by medvjed23 »

kmirsad wrote:
Ja narkosa , mila mati... to se i lećom drogira...udara se ćim stigne...
leća, ikar, voćna salata iz lanč paketa - ko se tim uradi, ne treba mu žuto..
insomnia78 wrote:
jesam, jesam, al nije tema :D

:run:
Edin H.

#185 Re: Halucinogene droge

Post by Edin H. »

Stvarno ne kontam zasto su nam slali lecu u humanitarnoj pomoci, a ne grah?
Ipak ovdje narod voli da jede grah, pa makar i bez mesa.
Da li je leca jeftinija?
studiorum_tuzlaensis

#186 Re: Halucinogene droge

Post by studiorum_tuzlaensis »

Žuto je zlo nad zlom, alkohol pored njega izgleda kao limunada. :shock:

Probao sve dostupno kod nas osim žutog, koje mi se jednom nudilo da šmrčem na stolu. Hvala Bogu pa nisam, jer je jedan iz te ekipe zglajzo baš sa tim poslije. xD Danda i bobe su opet popularni sad u Sa koliko mogu povezati stvari kod raje, a sretne se i žutalja na cesti svuda od Sebilja do Dobrinje. Znači aktuelno je itekako i danas sve to, s tim da imam osjećaj da je puno više tabletomana koji se šibaju leksovima, tramalima, subovima, antidepresivima i ko zna čim. Takve namirišem na kilometar, onaj tupi pogled bezličnosti ih odaje samo tako.

Od halucinogenih, jeo gljive u Amsterdamu one legalne, i par puta psilobicinske sa rajom, one su zeznutije, važan je setting kod gljiva, obično je dobrila mrtva. Zvekno sam se tripom jednom daaaavno krajem 2009 na nekom partiju u Skenderiji, totalni mindfuck i mindblow, al sve OK ispalo, iako sam više molio Boga da prestane, jer mi je ta noć bila ko vječnost, a ne 8 sati :lol:. Ketamin isto jednom mahalci sa darkweba naručili i da probamo, muzika na tome zvuči ko da dolazi iz Raja :D 8) ...

Sad sam out iz toga, žena i djeca su u fokusu. Ostala samo vutra i to ponekad jer me izbije iz cipela jedan džo. Naučio sam nekako cijeniti svoje tijelo i pamet i puno veći respect imam prema drogama nego sa 19-20 godina. Trenutno, mišljenje mi je da ništa ne bi trebalo konzumirati prije 25 godina starosti dok ti se ličnost ne formira, a pogotovo bilo koju vrstu halucinogenih droga. Labilne ličnosti ili bilo kakvi psihološki poremećaji bi dotad već trebali biti utvrđeni. Probati, može se, jer život je jedan.

Iz vlastitog iskustva tvrdim da neke droge (MDMA kao empatogen, DMT, LSD) otvaraju moždane puteve i podstiču nove moždane veze i sinapse čime ljubav i poštovanje prema drugim ljudima, okolini i samom životu dižu na neki veći nivo. To su potvrdile i mnoge studije...
studiorum_tuzlaensis

#187 Re: Halucinogene droge

Zbog momka koji je otvorio temu.... Da se još nadovežem na sebe zato što mislim da je važno jer sigurno okolo ima omladine željne eksperimentisanja:

Konzumiranje bilo kakve droge u stanjima emotivne rastrešenosti, teškog psihičkog ili fizičkog stanja, depresije, nedostatka novca, zlostavljanja od strane roditelja, loše finansijske situacije, straha, anksioznosti itd. može uzrokovati ozbiljne psihičke poremećaje i naštetiti vlastitom razumu.

Svaki slučaj konzumiranja rekreativnih droga ima svoje vrijeme, mjesto i setting o kojem se treba prije dobro informisati, kao i o efektima. To je ono što mladi ljudi trebaju da znaju, jer mislim da je suvišno govoriti o tome da je danas teško doći do droge. Ako neko hoće da se lupi, nema te potencijalne kazne koja će ga odvratiti od toga.

Pored prevencije, društvo/škola/policija bi trebala raditi na psihološkoj pripremi i boljem obrazovanju omladine o efektima droga (ne lažnim istraživanjima, već objektivnim i realnim), isto kao i ne voditi se sistemom da momak ili cura uhvaćeni sa džointom u parku budu vječno obilježeni kao 'narkomani' svoga društva.
Rexi1

#188 Re: Halucinogene droge

Post by Rexi1 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Zbog momka koji je otvorio temu.... Da se još nadovežem na sebe zato što mislim da je važno jer sigurno okolo ima omladine željne eksperimentisanja:

Konzumiranje bilo kakve droge u stanjima emotivne rastrešenosti, teškog psihičkog ili fizičkog stanja, depresije, nedostatka novca, zlostavljanja od strane roditelja, loše finansijske situacije, straha, anksioznosti itd. može uzrokovati ozbiljne psihičke poremećaje i naštetiti vlastitom razumu.

Svaki slučaj konzumiranja rekreativnih droga ima svoje vrijeme, mjesto i setting o kojem se treba prije dobro informisati, kao i o efektima. To je ono što mladi ljudi trebaju da znaju, jer mislim da je suvišno govoriti o tome da je danas teško doći do droge. Ako neko hoće da se lupi, nema te potencijalne kazne koja će ga odvratiti od toga.

Pored prevencije, društvo/škola/policija bi trebala raditi na psihološkoj pripremi i boljem obrazovanju omladine o efektima droga (ne lažnim istraživanjima, već objektivnim i realnim), isto kao i ne voditi se sistemom da momak ili cura uhvaćeni sa džointom u parku budu vječno obilježeni kao 'narkomani' svoga društva.
Hvala na odgovoru, mozda i najblize onom sto sam htio da znam..
triconja

#189 Re: Halucinogene droge

Post by triconja »

studiorum_tuzlaensis wrote:Žuto je zlo nad zlom, alkohol pored njega izgleda kao limunada. :shock:

Probao sve dostupno kod nas osim žutog, koje mi se jednom nudilo da šmrčem na stolu. Hvala Bogu pa nisam, jer je jedan iz te ekipe zglajzo baš sa tim poslije. xD Danda i bobe su opet popularni sad u Sa koliko mogu povezati stvari kod raje, a sretne se i žutalja na cesti svuda od Sebilja do Dobrinje. Znači aktuelno je itekako i danas sve to, s tim da imam osjećaj da je puno više tabletomana koji se šibaju leksovima, tramalima, subovima, antidepresivima i ko zna čim. Takve namirišem na kilometar, onaj tupi pogled bezličnosti ih odaje samo tako.

Od halucinogenih, jeo gljive u Amsterdamu one legalne, i par puta psilobicinske sa rajom, one su zeznutije, važan je setting kod gljiva, obično je dobrila mrtva. Zvekno sam se tripom jednom daaaavno krajem 2009 na nekom partiju u Skenderiji, totalni mindfuck i mindblow, al sve OK ispalo, iako sam više molio Boga da prestane, jer mi je ta noć bila ko vječnost, a ne 8 sati :lol:. Ketamin isto jednom mahalci sa darkweba naručili i da probamo, muzika na tome zvuči ko da dolazi iz Raja :D 8) ...

Sad sam out iz toga, žena i djeca su u fokusu. Ostala samo vutra i to ponekad jer me izbije iz cipela jedan džo. Naučio sam nekako cijeniti svoje tijelo i pamet i puno veći respect imam prema drogama nego sa 19-20 godina. Trenutno, mišljenje mi je da ništa ne bi trebalo konzumirati prije 25 godina starosti dok ti se ličnost ne formira, a pogotovo bilo koju vrstu halucinogenih droga. Labilne ličnosti ili bilo kakvi psihološki poremećaji bi dotad već trebali biti utvrđeni. Probati, može se, jer život je jedan.

Iz vlastitog iskustva tvrdim da neke droge (MDMA kao empatogen, DMT, LSD) otvaraju moždane puteve i podstiču nove moždane veze i sinapse čime ljubav i poštovanje prema drugim ljudima, okolini i samom životu dižu na neki veći nivo. To su potvrdile i mnoge studije...
Steta jaro, trebo si bar godinu dvije odsluzit u siriji na strani brace jer se uklapas u taj fazon :lol: :lol: :lol:
triconja

#190 Re: Halucinogene droge

Post by triconja »

studiorum_tuzlaensis wrote:Zbog momka koji je otvorio temu.... Da se još nadovežem na sebe zato što mislim da je važno jer sigurno okolo ima omladine željne eksperimentisanja:

E jebiga jaro, gdje to nadje. Ja pusio sa jaranima cigare (drinu gold) kraj jednog vjerskog objekta i prolazi neka cura na baciklu i kae bac'te do drogerasi. Malo je cudan osjecaj ali eto. Treba ih i prozivat, sto da ne, kad more u japanu da se prozivaju pojedine profesije sto se ovdje ne bi prozivali oni koji krse zakon?
studiorum_tuzlaensis

#191 Re: Halucinogene droge

Hahaha, ako je u zakonu problem onda jbg xD njega najviše krše političari, doduše na druge načine... moramo onda i njih prozivat... heh :gunjastajl: 8-)
cehaja

#192 Re: Halucinogene droge

Post by cehaja »

Neka raja narucuje preko net-a neke nove droge...

Smisli se neka hemiska struktura drugacija i u sustini mozes je i narucit i sve jer je jos nisu zabranili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta sve budale ne rade.
kmirsad

#193 Re: Halucinogene droge

Post by kmirsad »

TERMINOLOGIJA

U ovom delu prezentacije bavićemo se osnovnim pojmovima o drogama, kao i žargonskim (uličnim – eng. “Street terms”) nazivima pojmova u vezi narkomanije i pojedinih vrsta droga, odnosno narkomanskim slengom.

Reč “droga” potiče od francuske reči “drogue” što znači lekarija, nepreradjen lek, farbarska roba, tj. u širem značenju “sirovi ili napola preparirani proizvodi, životinjskog ili mineralnog porekla, koji služe za lekove, kozmetičke ili tehničke potrebe”. Očigledno je da ovako definisana droga ima veoma malo veze sa onim što se u svakodnevnom životu podrazumeva. Medjutim, kada imenici droga, dodamo pridev “opojna”, dobijamo pojam “opojna droga” koji ima sasvim drugo značenje. Zakon o proizvodnji i prometu opojnih droga pod tim podrazumeva supstancu prirodnog ili sintetičkog porekla čijom se upotrebom mogu stvoriti stanja zavisnosti koja mogu da izazovu oštećenja zdravlja ili da na neki drugi način ugroze ljudski integritet u fizičkom, psihičkom ili socijalnom smislu.

Vremenom ovaj pojam se sve više ograničavao u govornom i u naučnom jeziku, pa se pod njim podrazumevaju ne samo opojne droge, već i neke druge supstance sintetičkog porekla koje deluju na centralni nervni sistem. Danas je ova reč uobičajena u mnogim svetskim jezicima, pa i u našem, čak je od nje izveden i glagol “drogirati se”.
ŽARGONSKI (ULIČNI) NAZIVI POJMOVA U VEZI NARKOMANIJE I VRSTA DROGA

Narkomanski sleng igra značajnu ulogu i u procesu identifikacije sa narkomanskom subkulturom i kao neka vrsta propusnice, ili znak za raspoznavanje u grupi narkomana. Budući narkoman, istovremeno sa započinjanjem uzimanja droge, prihvata i narkomanski sleng, a narkomanski sleng postaje njegov čuvar. Narkomanski sleng je pogodan za razgovor pred nepoželjnim osobama, i obezbedjuje konspirativnost u svim vrstama komunikacija, naročito u telefonskim razgovorima.

Pravila slenga se primenjuju i u narkomanskom slengu. Neka od primenjenih pravila su: tajnovitost (na primer: belo je kokain), dvostruka igra (imaš li vespu – vespa je vesparasketa/sredstvo za uspavljivanje), asocijativnost (), pežorativnost (poštar je kengur), nadrealistički spojevi (“šlogirani kaktus” ili “kisela glava”), besmislenost (“silovanje iz nehata”), zvučnost (“džidžibudžiti”), slikovitost (“crnjak” – jak opijum), kontast (“strašan” ili “krvav” je divan).

Poznavanje slenga može pomoći i deci i roditeljima, kao i drugim zainteresovanim osobama u cilju otkrivanja i identifikacije narkomana ili preprodavca droge, kao i prilikom ostvarivanja uvida u ponašanje dece ili ljudi.
ŽARGONSKI (ULIČNI) NAZIVI VRSTA DROGA:

Marihuana – Haš, trava, vutra, meri džejn, meriš, gras, doza, biljka, ganja, korov;

Amfetamin – Spid, amfi, srca, crna lepotica, podizači, energetske pilule, zvezda;

Metamfetamin – Met, krank, kristal, vatra, kripto, beli krst, led, odnosno ajs;

Ekstazi – MDMA, XTC, X, Adam, Eva, ljubavna droga, kolač, pilulica;

Kokain – Koka, sneg, koks, medeni nos, dama, belo, snežna ptica, pahuljica;

Krek kokain – Stena, kamen, bejzbol, duboko, Bi Džis (od eng. BJs);

Heroin – Konjina, žuto, paja, otpadak, so, cmok, dlakavi, šećer, ha, radost;

Morfijum – Makica, ujka, hokus, sanjalica, tab, gospodjica Ema;

Hašiš – Haki, staf, šit, džoint (duvan i hašiš), tiš; čistak (hašiš za pušenje u luli);

LSD – Kiselina, mini kuglica, šećerna kocka, trip, bure, žaba, mesec;

ŽARGONSKI (ULIČNI) NAZIVI IZ NARKOMANSKOG SLENGA:

Dobra roba – naziv za čistu drogu;

Duvati – pušiti marihuanu i hašiš, ili udisati pare lepka;

Fiks – droga koja se unosi u organizam putem injekcije (najčešće opijum/heroin);

Fiksati se – uzimati drogu injekcionim putem;

Snifovati – uzimati drogu putem ušmrkavnja (kokain, heroin);

Izdilati gudru – prodati drogu;

Lutka – pola grama heroina;

Mić – jedan gram heroina;

Diler – prodavac droge;

Dauns – umirujuća sredstva, za “spuštanje”;

Panj – paketić droge;

Paip – lula;

Na igli – uzimati drogu injekcionim putem;

Fleš – kratkotrajno stanje fascinacije izazvano drogom;

Hai – stanje povišenog raspoloženja;

Prefurati – prevelika doza nekog leka ili droge;

Overiti se – predozirati se, uzeti preveliku količinu droge;

Zikra (u zikri) – biti u krizi;

Trip – imaginarno putovanje pod dejstvom halucinogenih supstanci;

Džanki – težak zavisnik;

Dupljak – čovek sa dva lica: kriminalac i narkoman;

Drukara (druker, pevač) – čovek ili narkoman koji potkazuje policiji;

Mardelj – zatvor;

Navlaka – postati zavistan, stvaranje zavisnosti;

Usetka, banka – 10 grama droge;

Petarda – 5 grama droge;

Postoji mnogo više naziva pojmova iz narkomanskog slenga koje nismo objavili zbog limita prostora internet prezentacije. Pored navedenih, postoje i drugi nazivi za odredjene vrste droga ili pojmove, koji se koriste u lokalnom žargonu u zavisnosti od područja ili jezika kojim se uživalac služi.
insomnia78

#194 Re: Halucinogene droge

Post by insomnia78 »

:lol:
HAVANA

#195 Re: Halucinogene droge

Post by HAVANA »

Sta ima profesore? :lol:
animals

#196 Re: Halucinogene droge

Post by animals »

Nikad nisam probao nista..
jednom su me nagovarali na travu..
ali znam sebe, da sam probao, sad bi bio na heroinu..
lako se navucem, i nisam smio probati..
kmirsad

#197 Re: Halucinogene droge

Post by kmirsad »

:zoka: :lol:
Rugafet

#198 Re: Halucinogene droge

Post by Rugafet »

Moj omiljeni lik, dio kad testira drogu je antologijski

Limunada bi me bar malo ono :lol:

Image
insomnia78

#199 Re: Halucinogene droge

Post by insomnia78 »

Mada bi za temu korisniji bio onaj kad mu treba umre
Rugafet

#200 Re: Halucinogene droge

Post by Rugafet »

Jeste i to je odglumio za oskara, onaj strah...I ono kad prica o maturskoj veceri
Post Reply