ozbiljan sam KarlinkoConnaisseur Karlin wrote:Bjezi u Swansku Republiku muhamuha_sa wrote:šta svjedok KarlinkoConnaisseur Karlin wrote: a joj muha, svai put se pocnem smijati kad procitam ili cujem rijec "papucar"![]()
![]()
uh, zena ti je pretjerala![]()
![]()
![]()
a ozbiljno, da li posotji dksiminacija muskraca od strane zena, a da si bio svijedokna svojoj koži je osjecam svaki dan
kako smo djecu dobili pohasila se
![]()
nece ništa da radi--samo me ruži
kad mi je ding dong bio živ moro na koljenima klecat i molit da mi da malkice yonicu
tek kad obecam da cu prozore oprat smiluje se
![]()
Da li si bio diskiminiran na radm mjestu od strane zenaDa li je bila aktuelna ili aktivn adisiriminacija muskaraca od strane zena u doba Yuge , ozbiljno pitam
Diskriminacija muskaraca
- muha_sa
#176 Re: Diskriminacija muskaraca
-
moonca
#177 Re: Diskriminacija muskaraca
Daj da popricam s njom.muha_sa wrote:mene je moja hanuma izdresirala i kroz iglene uši provukla da ja kad izadjem vani ne smijem pogledat žensko a kamli se družitConnaisseur Karlin wrote:muha_sa, da li tebe diskiminiraju zene kad izadjes iz kuce, da vidimo, kad i kako zene diskriminiraju muskarcemuha_sa wrote:dokle ste![]()
priznam--papucar sam kakvog nema na kugli zemaljskoj
- muha_sa
#178 Re: Diskriminacija muskaraca
moonca wrote:Daj da popricam s njom.muha_sa wrote: mene je moja hanuma izdresirala i kroz iglene uši provukla da ja kad izadjem vani ne smijem pogledat žensko a kamli se družit![]()
priznam--papucar sam kakvog nema na kugli zemaljskoj![]()
šuti
-
moonca
#179 Re: Diskriminacija muskaraca
Nabaci suncane, nece primjetiti.muha_sa wrote:moonca wrote:Daj da popricam s njom.muha_sa wrote: mene je moja hanuma izdresirala i kroz iglene uši provukla da ja kad izadjem vani ne smijem pogledat žensko a kamli se družit![]()
priznam--papucar sam kakvog nema na kugli zemaljskoj![]()
![]()
![]()
šutine do bog nikom
- Connaisseur Karlin
#180 Re: Diskriminacija muskaraca
kriv si, flertovao si a do nisi ni znaomuha_sa wrote:ozbiljan sam KarlinkoConnaisseur Karlin wrote:Bjezi u Swansku Republiku muhamuha_sa wrote: šta svjedok Karlinkona svojoj koži je osjecam svaki dan
kako smo djecu dobili pohasila se
![]()
nece ništa da radi--samo me ruži
kad mi je ding dong bio živ moro na koljenima klecat i molit da mi da malkice yonicu
tek kad obecam da cu prozore oprat smiluje se
![]()
Da li si bio diskiminiran na radm mjestu od strane zenaDa li je bila aktuelna ili aktivn adisiriminacija muskaraca od strane zena u doba Yuge , ozbiljno pitam
mene je jedna koleginica cesto napadala--što fizicki što nako
na kraju sam popustio
- muha_sa
#181 Re: Diskriminacija muskaraca
ne kontam ove muškarce koji se ko nešto kofrce a manji su od makova zrna
zar je problem priznat da se boji hanume
ja priznam--kad šetam samo gledam preda se, kad sam u kafani samo u pepeljaru i u nju
kuci perem veš, prostirem na štrik i kad se osuši peglam---ne smije žena seriju propustit--gleda i reprize
ja priznam--kad šetam samo gledam preda se, kad sam u kafani samo u pepeljaru i u nju
kuci perem veš, prostirem na štrik i kad se osuši peglam---ne smije žena seriju propustit--gleda i reprize
- muha_sa
#182 Re: Diskriminacija muskaraca
radio sam u firmi gdje je haman pola žena bilo--nije bilo neprijatnosti--ja ih NIKAD doživio nisam nit znam nekog od mojih kolega koji jesuConnaisseur Karlin wrote:
kriv si, flertovao si a do nisi ni znaoa sad ozbiljno, ima toga na vecini radnih mejsta , od strane oba spola , ali da li imas neka neugodna isksutva ili isustva drugih osoba
sad što sam kuci papucar to nema veze sa radnim koleginicama
- Connaisseur Karlin
#183 Re: Diskriminacija muskaraca
ma ti si gospodinmuha_sa wrote:radio sam u firmi gdje je haman pola žena bilo--nije bilo neprijatnosti--ja ih NIKAD doživio nisam nit znam nekog od mojih kolega koji jesuConnaisseur Karlin wrote:
kriv si, flertovao si a do nisi ni znaoa sad ozbiljno, ima toga na vecini radnih mejsta , od strane oba spola , ali da li imas neka neugodna isksutva ili isustva drugih osoba
sad što sam kuci papucar to nema veze sa radnim koleginicama
a na temi o femizmima se upravo pojavilo komentara od strane msukaraca da su danas diskiminirani, zato sma pitala kako je bilo u doba Yuge , a kako je danas
- HAVANA
#184 Re: Diskriminacija muskaraca
Fino je bilo u Jugi.Drug Tito nas je izmedju ostalog ucio da budemo jebaci.
- HAVANA
#185 Re: Diskriminacija muskaraca
Ovo danas nikako.Svi ko bakir.Seka jebe,ne vadi.
-
Fudo387
#186 Re: Diskriminacija muskaraca
HAVANA wrote:Fino je bilo u Jugi.Drug Tito nas je izmedju ostalog ucio da budemo jebaci.
- Connaisseur Karlin
#187 Re: Diskriminacija muskaraca
HAVANA wrote:Fino je bilo u Jugi.Drug Tito nas je izmedju ostalog ucio da budemo jebaci.
ne valja nijednoHAVANA wrote:Ovo danas nikako.Svi ko bakir.Seka jebe,ne vadi.
a sto cemo sa Kolindom
- HAVANA
#188 Re: Diskriminacija muskaraca
Ona moze konju rep iscupat.
- HAVANA
#189 Re: Diskriminacija muskaraca
A sta valja? Daj jedan primjer koji tebi valja.Connaisseur Karlin wrote:HAVANA wrote:Fino je bilo u Jugi.Drug Tito nas je izmedju ostalog ucio da budemo jebaci.ne valja nijednoHAVANA wrote:Ovo danas nikako.Svi ko bakir.Seka jebe,ne vadi.![]()
a sto cemo sa Kolindom
- Connaisseur Karlin
#190 Re: Diskriminacija muskaraca
Pa Tito, Kenedi i tadasnji predsjednici su doslovno promovisali, poput marketinga, kurv******ukHAVANA wrote:A sta valja? Daj jedan primjer koji tebi valja.Connaisseur Karlin wrote:HAVANA wrote:Fino je bilo u Jugi.Drug Tito nas je izmedju ostalog ucio da budemo jebaci.ne valja nijednoHAVANA wrote:Ovo danas nikako.Svi ko bakir.Seka jebe,ne vadi.![]()
a sto cemo sa Kolindom
muskarci, koji nisu bili "zenskarosi" su upravo bili disirminirani od muskaraca slavnih jeb****ca
Seka je mozda dominatnija sa Bakirom , ali nisma primjetila da ga kao zena diskiminira , mozda ti znas bolji primjer
Kolinda je najpametnija, ona i muz , svako radi svoj posao, jer nima primjetila da ga ona vuce na svaki sastanak kako Trump svoju Melaniju
HAVANA ispravljeno
Last edited by Connaisseur Karlin on 09/03/2018 22:11, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#192 Re: Diskriminacija muskaraca
Kurvaluk.HAVANA wrote:Kruv******uk![]()
google translate.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- MarlboroGold
#194 Re: Diskriminacija muskaraca
Melanija je licemjer od žene i apsolutno loš primjer za bilo šta pozitivno u vezi žena. S tipom je zbog para i moći, a svaki put se vidi kako ne podnosi njegovu blizinu.Connaisseur Karlin wrote: Kolinda je najpametnija, ona i muz , svako radi svoj posao, jer nima primjetila da ga ona vuce na svaki sastanak kako Trump svoju Melaniju![]()
- Ramzess Veliki
#195 Re: Diskriminacija muskaraca
Ih sta ja sve nisam radio ... ovo navedeno je iz bankarskog sektora.Connaisseur Karlin wrote: Ramo, sto je tvoja struka? Kako znas da imaju duplo vecu platu na istoj radnoj poziciji? Pa zasto ne odes u HR?
......
Mislis da postoji ogromna razlika kod bezosjecajnosti, lukavosti i planiranja !?
Ovo drugo ... zene imaju daleko bolje komunikativne osobine od nas muskaraca, pa zasto to i ne iskoristiti? Nije to bezosjecajnost, lukavost moze biti pozitivna osobina, a dobro planiranje jeste dobra osobina. To nema veze sa diskriminacijom muskaraca, nego sa sposobnoscu svake osobe pojedinacno da se snadju i postignu bolje rezultate.
Diskriminacija muskaraca je drugo, diskriminirani smo na sudovima kod odluke koji je roditelj prikladniji za dijete. Socijalni radnik po pravilu daje prednost majci, bez prethodne detaljne provjere. Majka se privilegira, a ako je nepodobna, otac mora da skuplja dokaze i pokrece parnicu za dokazivanje majcine nepodobnosti.
Sto se tice posla, to zavisi koja bransa je u pitanju.
U nekim poslovima sise imaju prednost. Ja nemam sise pa sam diskriminiran, ali i zene koje imaju manje sise su isto diskriminirane.
Ali zato ima poslova u kojima sise ne pomazu, nego smetaju. Kao automehanicarski posao. Jeste da je lijepo vidjeti sisatu plavusu ispod kombija zamazanu uljem, ali su sise ispod kombija neprakticne, i mislim da nijedna sisata plavusa ne bi dugo radila taj posao. Osim montiranja guma, tu sise ne smetaju. A i korisne su za privlacenje musterija.
Ok, sise su sise i tu nema pomoci.
Ali ostaje ta diskriminacija muskaraca u pravnom smislu. U Hrvatskoj se to izmijenilo, nakon duge i teske borbe samohranih oceva. Jedan moj prijatelj je bio aktivista u to vrijeme.
Kod nas su samohrani ocevi potpuno gurnuti na marginu drustva, i o njima se ne govori. Samohranoj majci svi daju potporu, sazaljevaju je, u razgovoru za posao svi joj pokusavaju pomoci. Mene kao samohranog oca su natjerali pritiscima i mobingom da dam otkaz da bi se zaposlio rodjakov rodjak, I nakon osam godina u banci niko se nije zapitao kako cu ja da obezbijedim djetetu egzistenciju. Biti samohrani otac je jedna anatema, to je nesto nepozeljno za cuti kad apliciras na posao, kad kazes da si samohrani otac ljudi te pogledaju kao da si zarazan. Moja sreca je da imam dobar poslovni background pa se mogu snaci, ali drugim samohranim ocevima koji nemaju mnogo mogucnosti zivot nije zivot, nego stalna borba.
- Ramzess Veliki
#196 Re: Diskriminacija muskaraca
Da ... zatvori su prepuni slucajeva silovanja muskaraca od strane drugih muskaraca.MarlboroGold wrote:Možda te muškarce siluju drugi muškarci... to niko ne spominje.
Ne znam kako zakon tretira slucajeve silovanja muskaraca. Izgleda da se to uzima kao nekakva shega, fora sa sapunom u javnom kupatilu.
Ti silovani muskarci zive sa strasnim psihickim posljedicama, a uz to moraju da sute I ne govore o tome da ne bi postali predmet ismijavanja.
kad je zena silovana citavo drustvo joj priskace u pomoc, kaznjava se pocinitelj, o njemu se javno pise, sve se radi da mu se oteza zivot I kazni na svaki nacin.
Kad muskarca siluje drugi muskarac (ili zena, sto je manja steta), onaj sto ga je silovao jos ispadne heroj u raji kakav je I on sam, a silovani cuti jer nema druge mogucnosti.
- apsidejzi
#197 Re: Diskriminacija muskaraca
Mah... Jedan od temelja evolucije je selekcija a kod Homo Sapiensa zene su te koje vrse selekciju, sto automatski znaci da je na terenu masovna diskriminacija velikog broja muskaraca. Problem se javi kada ne mogu slobodno vrsiti selekciju ili kada istu tu selekciju preuzmu muskarci.Ramzess Veliki wrote: Ali ostaje ta diskriminacija muskaraca u pravnom smislu. U Hrvatskoj se to izmijenilo, nakon duge i teske borbe samohranih oceva. Jedan moj prijatelj je bio aktivista u to vrijeme.
Kod nas su samohrani ocevi potpuno gurnuti na marginu drustva, i o njima se ne govori. Samohranoj majci svi daju potporu, sazaljevaju je, u razgovoru za posao svi joj pokusavaju pomoci. Mene kao samohranog oca su natjerali pritiscima i mobingom da dam otkaz da bi se zaposlio rodjakov rodjak, I nakon osam godina u banci niko se nije zapitao kako cu ja da obezbijedim djetetu egzistenciju. Biti samohrani otac je jedna anatema, to je nesto nepozeljno za cuti kad apliciras na posao, kad kazes da si samohrani otac ljudi te pogledaju kao da si zarazan. Moja sreca je da imam dobar poslovni background pa se mogu snaci, ali drugim samohranim ocevima koji nemaju mnogo mogucnosti zivot nije zivot, nego stalna borba.
Razlog naseg takmicenja jednog s drugim je taj da napredujemo u hijerarhiji jer zene iskljucivo biraju muskarce na svom nivou ili vise. Ima pojedinacnih izuzetaka ali to je na nivou statisticke greske.
Ako si muskarac na poziciji imas veci bazen zena da boras i to je temelj nase borbe jednog s drugim. Ako nisi visoko na hijerarhiji ispadas iz selekcije svih zena iznad i velikog broja na istom nivou. Dakle diskriminacija. Pored toga diskriminise te drugi muskarci koji su na visoj ljestvici i bore se s tobom.
Dakle, diskriminacija muskaraca ovisi o poziciji koju uzimaju.
- MarlboroGold
#198 Re: Diskriminacija muskaraca
Tu smo mi, kao muškarci, sami sebi krivi i na tome treba raditi. BiH je daleko od toga... ovdje vjerovatno preko 80% muškaraca to svodi na šegu i ismijavanje. Ima puno više tih slučajeva nego što se o tome priča upravo zbog toga što si rekao.Ramzess Veliki wrote:Da ... zatvori su prepuni slucajeva silovanja muskaraca od strane drugih muskaraca.MarlboroGold wrote:Možda te muškarce siluju drugi muškarci... to niko ne spominje.
Ne znam kako zakon tretira slucajeve silovanja muskaraca. Izgleda da se to uzima kao nekakva shega, fora sa sapunom u javnom kupatilu.
Ti silovani muskarci zive sa strasnim psihickim posljedicama, a uz to moraju da sute I ne govore o tome da ne bi postali predmet ismijavanja.
kad je zena silovana citavo drustvo joj priskace u pomoc, kaznjava se pocinitelj, o njemu se javno pise, sve se radi da mu se oteza zivot I kazni na svaki nacin.
Kad muskarca siluje drugi muskarac (ili zena, sto je manja steta), onaj sto ga je silovao jos ispadne heroj u raji kakav je I on sam, a silovani cuti jer nema druge mogucnosti.
- Bloo
- Globalna šefica
#199 Re: Diskriminacija muskaraca
Zakon istro tretira, jer ne spominje spolMarlboroGold wrote:Tu smo mi, kao muškarci, sami sebi krivi i na tome treba raditi. BiH je daleko od toga... ovdje vjerovatno preko 80% muškaraca to svodi na šegu i ismijavanje. Ima puno više tih slučajeva nego što se o tome priča upravo zbog toga što si rekao.Ramzess Veliki wrote:Da ... zatvori su prepuni slucajeva silovanja muskaraca od strane drugih muskaraca.MarlboroGold wrote:Možda te muškarce siluju drugi muškarci... to niko ne spominje.
(1) Ko drugu osobu upotrebom sile ili prijetnje da će izravno napasti na njezin život ili
tijelo ili na život ili tijelo ili s njim izjednačenu spolnu radnju,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
A sad zamislimo hipotetičku situaciju da u Bosni na primjer, neki muškarac bude silovan od strane muškarc ai odluči da pokrene prijavu. S obzirom da živimo u tamnom vilajetu predrasuda, do kraja života će ga u mahali zvati ČMARNI KOLAČIĆ..
- MarlboroGold
#200 Re: Diskriminacija muskaraca
To mi je jasno. Zato i treba raditi na pobijanju tih predrasuda još u školskim ustanovama... ako to već roditelji ne shvataju ozbiljno.Bloo wrote: Zakon istro tretira, jer ne spominje spol
(1) Ko drugu osobu upotrebom sile ili prijetnje da će izravno napasti na njezin život ili
tijelo ili na život ili tijelo ili s njim izjednačenu spolnu radnju,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
A sad zamislimo hipotetičku situaciju da u Bosni na primjer, neki muškarac bude silovan od strane muškarc ai odluči da pokrene prijavu. S obzirom da živimo u tamnom vilajetu predrasuda, do kraja života će ga u mahali zvati ČMARNI KOLAČIĆ..
Pa njega bi i naši policajci ismijavali (možda iza leđa) bez obzira na taj zakon... eto kakvi smo. Bojim se da je to za već formirane osobe kasno.