Kako su izvjesni stranački preletač Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post Reply

Da li Velija Katica treba biti smijenjen sa mjesta predsjednika Komisije za izbor imenovanja?

Poll ended at 02/03/2018 17:40

Da-
39
78%
Ne-
3
6%
Ne zanima me-
8
16%

Total votes: 50

kosponovodjeluje

#176 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by kosponovodjeluje »

Polupismeni stranački uhljeb Abdulah Skaka, nekakav Velija Katica i kriminalna organizacija SDA nastavljaju da nas brukaju i nanose nemjerljivu štetu Sarajevu nakon što je bivši predsjednik RH Stipe Mesić rezolutno odbio kao alternativni kandidat Šestoaprlisku nagradu Grada Sarajeva.

A sve je počelo i završava sa podaničkim odnosom i analnim uvlačenjem zloglasnom turskom diktatoru Erdoganu.

Image

Šamar podaničkoj politici SDA

Odluka da se poništi dodjela nagrade Počasni građanin Sarajeva Orhanu Pomaku danas je pokazala svu sramotu kojoj su Sarajevo izložile njegove gradske vlasti na čelu sa Strankom demokratske akcije.

Nagradu je, samo što je čuo da se njegovo ime razmatra u vezi s njom, odbio Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata i osvjedočeni prijatelj Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„To je visoko moralan potez gospodina Mesića, što je od njega bilo i za očekivati. Nagrada je Pamuku faktički oteta i ko sebi može dopustiti da javno preuzima oteto? O tome su gradski oci trebali razmišljati na vrijeme. Sarajevo su izložili ogromnom negativnom publicitetu. Ne zna se šta je gore po jedan grad, da se titula počasnog građanina otme književniku, nobelovcu, borcu za ljudska prava, ili da jedan od najvećih njegovih prijatelja odbije da bude njegov počasni građanin. Ubijeđen sam da Mesićeva ljubav prema Sarajevu nije ništa manja nego što je bila, ovo je poruka da oni koji upravljaju gradom prave od njega mjesto koje će teško biti voljeti ako ostanu na vlasti. On faktički ovim činom Sarajevu spašava ugled. Poruka gradskim vlastima je više nego jasna – dajte ostavku!“, kaže Vibor Handžić, šef Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva.
tandmand

#177 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by tandmand »

Sa ovom nagradom neki u Sarajevu sami sebi dižu vrijednost, kao eto vidi - mi nagrađujemo.Ovo meni liči na na jednu podosta istinitu priču, kada je jedan lokalac Bošnjak oženjen Hrvaticom iz inata prema okolini htio konvertirati na katoličanstvo. Fratar mu rekao: "Ma nema ništa od toga ... niti će Isus time nešto dobiti, niti Muhamed izgubiti". :D
Nije prvi put da su se izblamirali sa nagrađivanjem.
Gradonačelnik hrvatske metropole Milan Bandić predložen za titulu počasnoga građanina Sarajeva. Zagrepčanin iz Hercegovine u međuvremenu za balkansku Al Jazeeru daje izjavu kako je jedno od rješenja za obespravljene Hrvate u BiH i treći entitet. Ekspresno mu oduzimaju nagradu koja mu još nije bila ni uručena.
Oni ga nagrađuju a on tako .. :D
Mohamad Sissoko

#178 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Mohamad Sissoko »

Turski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk, održao je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu predavanje "Zapisi o mom svetu".

Pamuk, kome je dobrodošlicu poželio predsednik SANU Vladimir Kostić, došao je u posetu Srbiji na poziv SANU, a predavanje je održao u okviru ciklusa "Gost SANU". On je novinarima rekao da pripada naciji pisaca i umetnika sa liberalnim idejama i da nikada nije odustao od kritikovanja različitih svetskih vlada.

Tako je bre!
Banksy

#179 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

I nije samo što se služi, već što se ovakvom služi...

https://www.youtube.com/watch?v=liZf0Fp_Xs8

KRIVIČNO DJELO
Erdogan: Zabranit ćemo preljubu zakonom

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdo ... /180227060
It_is_a_Leclerc

#180 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by It_is_a_Leclerc »

Svi kmetovi su uvjereni da je njihovo sluganstvo patriotizam.

Tako i ovi ovdje, forumski botovi SDA, duboko, u dubini njihovih budžetskih duša vjeruju da je ovo širenje butina pred agresorom, diktatorom i autokratom nekakav vrhunac ljubavi prema BiH i Bošnjacima.

Evo, sad idu do nekakve posjete Orhana Pamuka SANU-u da malo ublaže bol od današnje šamarčine koju su popili od Mesića. Javno oduzeto niko ne želi javno dobiti. A na to su budžetski domoljubi trebali misliti prije nego su ovo izrežirali.
tandmand

#181 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by tandmand »

12.00 Vijećnici su usvojili odluku da se Plaketa počasnog građanina Sarajeva dodijeli Stjepanu Mesiću, iako je on to ranije odbio.

Za ovu odluku glasala su 23 vijećnika.
:zid:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#183 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Velkoski »

Nije trebao biti ni nominovan :mrgreen:
sheilak

#184 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by sheilak »

tandmand wrote:
12.00 Vijećnici su usvojili odluku da se Plaketa počasnog građanina Sarajeva dodijeli Stjepanu Mesiću, iako je on to ranije odbio.

Za ovu odluku glasala su 23 vijećnika.
:zid:
kao sto mi napisa frend na fb da ce mu nagradu prisilno uruciti pripadnici jedinice za podrsku MUP-a KS. :D
Chisum

#186 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chisum »

:lol: :lol: :lol:

Kakva skaka... (novi naziv za bruku - skaka)
Tito_i_Partija

#187 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Tito_i_Partija »

Mohamad Sissoko wrote:Turski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk, održao je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu predavanje "Zapisi o mom svetu".

Pamuk, kome je dobrodošlicu poželio predsednik SANU Vladimir Kostić, došao je u posetu Srbiji na poziv SANU, a predavanje je održao u okviru ciklusa "Gost SANU". On je novinarima rekao da pripada naciji pisaca i umetnika sa liberalnim idejama i da nikada nije odustao od kritikovanja različitih svetskih vlada.

Tako je bre!
Kakav labilan pokusaj ocrnjavanja pisca samo da opravdas debilne odluke mafijaske stranke SDA. Sta ovde tacno ima lose?

Puno gore je ovo, od tvog sultana, kome se regularno uvlacis u guzicu:
Some 70 Turkish companies do business in Serbia and trade exchanges are expected to reach $1 billion (£757.98 million) this year. Erdogan said they should target $5 billion and signed deals with Vucic to expand a free trade agreement to include sunflower oil and beef.
Taman kad pomislim da si konacno dotak'o dno, svaki put mi pokazes da sam pogrijesio. Svaka cast. :hajmooo:
kosponovodjeluje

#188 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by kosponovodjeluje »

Crvene_brigade wrote:Ovaj lik, nekakav stranački papak (bio je član SDP, SDU, Lijanovićeve Stranke radom za boljitak, SDA...) iz sela u okolini Rogatice, Velija Katica odlučuje o dobitnicima za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva?! Zaista smo dotakli dno. :(

Image
SLUČAJ PAMUK: Zašto je sramota postati počasni građanin Sarajeva?

Piše: Andrej Nikolaidis

Gradsko vijeće Sarajeva za dodjelu priznanja uspjelo je nemoguće: da je pristojnog čovjeka, nakon epizode sa Pamukom, u kojoj se snishodljivost takmičila sa bestidnošću, a obje ih sustigla glupost, sramota postati počasni građanin Sarajeva

Ostaće nejasno: je li Alija Izetbegović, kada je Tajipu Erdoganu u amanet ostavio Bosnu i Hercegovinu, mislio na zemlju, kako bi se reklo, generalno, ili pak i u pojedinostima? Je li mu, dakle, u amanet ostavio da nad Bosnom bdi geopolitički, ili mu je „amanetirao“ i brigu nad svim, pa i najmanjim segmentima bosanskohercegovačkog društva, kao što su održanje kvaliteta pite na teritoriji opštine Stari Grad i, recimo, rad Gradskog vijeća Sarajeva za dodjelu priznanja.

To, rekoh, ne znam.

ERDOGANOVA RUKA

A ne znaju ni članovi rečenog Gradskog vijeća. Znaju, međutim, da je dugačka Erdoganova ruka: doseže ona sve do Amsterdama, pa i dalje, a kako neće do Sarajeva. Stoga su članovi Vijeća, nakon što su sa adekvatnih adresa obaviješteni da bi njihova odluka da titulu Počasnog građanina Sarajeva dodijele Orhanu Pamuku mogla razljutiti Erdogana, tu odluku – promijenili.

Tako to biva kad gospoda članovi Vijeća Tursku vole, ali se u finese tamošnje politike ne razumiju. Damir Uzunović predložio da se titula dodijeli Pamuku. Oni mislili: em nobelovac, em Turčin – gdje ćeš ljepše? Pa za Pamuka svi glasali.

Nisu, međutim, bili obaviješteni da Pamuk ozbiljno nervira Erdogana. Čim su ih obavijestili, oni su na novom glasanju odluku promijenili.

Šteta je, međutim, već učinjena. Njihova odluka se, možda, dopala Erdoganu, ali je izazvala masovno gađenje kod ljudi koji vole Sarajevo, a ni sloboda govora i mišljenja nije im mrska.

Za čitavu situaciju je, ako ćemo pravo, kriv i sam Erdogan. Da je na vrijeme uhapsio Pamuka, to bi prenijeli svi svjetski mediji, pa i oni sarajevski. Članovi Vijeća bi znali da za njega ne treba glasati. Ovako, ko će znati kad mora gatati kakav je Pamuk s Erdoganom...

ZLOČIN NIJE ZLOČIN

Što se Pamuka tiče – ne bio lajati... Šta će mu priča o genocidu nad Jermenima? Nije li Erdogan rekao sve što se o toj temi imalo reći:

“Mi nismo počinili nikakav zločin. Onaj ko jest, neka se ispričava, a turska država i narod nemaju takvih problema”.

Otkad je pokušaj eksterminacije jedne etničke grupe zločin, naročito takav da bi neko to trebao smatrati problemom? I zašto bi Sarajevo, u kojem su opravdano osjetljivi na negiranje genocida u Srebrenici, priznanje dalo Pamuku, koji zločin nad Jermenima ne negira, i tako iznerviralo Erdogana, koji taj zločin ne smatra zločinom?

Šta će Pamuku priča o tome da je sekularizam u Turskoj zbog Erdogana u opasnosti, kao da je sekularizam nešto što treba braniti?

Ostaće, vjerovatno, nepoznato i to je li Erdogan poslao haber da Pamuk nemre, ili su mu u Sarajevu čitali misli.

Kako bilo, Vijeće je titulu oduzelo Pamuku i ponudilo je Mesiću. A ovaj rekao: hvala, ne bih.

KANDIDAT PUTIN

Što je očiglednim učinilo novonastali mali tehnički problem: da će Vijeće, nakon sramote sa Pamukom, teško naći čovjeka koji je počasnog građanstva Sarajeva dostojan, ne nervira Erdogana i voljan je uzeti ono što je turskom Nobelovcu dato pa uzeto.

Čovjeku na um pada nekoliko kandidata koji zadovoljavaju druga dva kriterija. Među njima se ističe jedno ime: Vladimir Putin.

Gradsko vijeće Sarajeva za dodjelu priznanja uspjelo je nemoguće: da je pristojnog čovjeka, nakon epizode sa Pamukom, u kojoj se snishodljivost takmičila sa bestidnošću, a obje ih sustigla glupost, sramota postati počasni građanin Sarajeva.

http://www.zurnal.info/novost/20993/zas ... n-sarajeva
rz brzotrz

#189 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by rz brzotrz »

Mohamad Sissoko wrote:Turski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk, održao je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu predavanje "Zapisi o mom svetu".

Tako je bre!
Zamisli ti samo tih Srba. Oni dobili i Pamuka i 1$ dolara od Turaka. A mi duplo golo tj. šipak. Ni Pamuka ni dolara.
piupiu

#190 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by piupiu »

Evo na Federalnoj kažu: "Gradski vijećnici tipuju da će Mesić promijeniti mišljenje." Kladionica, ni manje, ni više. :roll:
GeeTnT

#191 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by GeeTnT »

Cime se vi zamarate...jbt...a, na cestama se djeca u kolonama mrznu.
JThomas

#192 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by JThomas »

piupiu wrote:Evo na Federalnoj kažu: "Gradski vijećnici tipuju da će Mesić promijeniti mišljenje." Kladionica, ni manje, ni više. :roll:
level dijete koje keca u knjižici ispravlja hemijskom u dvojku...
maxell_sarajevo

#193 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka ii SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Skaka na Hayatu izjavio da ce nagradu dobiti bivsi hrvatski predsjednik Stjepan Kljujic :lol: :run:

Skake da nema trebalo bi ga izmisliti.
Chisum

#194 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chisum »

:lol: :lol: :lol:

Mislim da ce ova generacija SDAovcadi ostati upamcena kao najveci skup glupana na ovim prostorima. A imaju se i na koga ugledati...

A kolika je bruka u pitanju, najbolje govori to sto su i forumska bakircad odavno nestala s ove i slicnih tema. Ovamo ih razne skake ofiraju za desetoricu; tamo, opet, unutrasnji ratovi Minder kartela... Elem, nakon cuvene "u jedinstvu je snaga" ublehe, vratise se onome sto, ustvari, jedino i jeste njihov domet, otkad postoje... (iliti "sta bi ti, Senade, uradio?")
Last edited by Chisum on 01/03/2018 16:00, edited 2 times in total.
nacho_

#195 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by nacho_ »

Kljujić, Mesić..

Skaki je to sve isti ku*ac.
PM72

#196 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by PM72 »

ja glupana majku jebo svoju ušljivu...tačno me stid ko mi je gradonačelnik,jebem ti Sarajevo i balijsku fukaru.
megaman4

#197 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by megaman4 »

PM72 wrote:ja glupana majku jebo svoju ušljivu...tačno me stid ko mi je gradonačelnik,jebem ti Sarajevo i balijsku fukaru.
Skaka jebem ti mater i onome ko te postavio na to mjesto. :-x

Najveca si bruka u 550 godina postojanja Sarajeva. :evil:

Dajte ljudi ima li sanse da se ovaj bilmez skine sa cela grada???
zunazu

Post by zunazu »

Pamuk ima veze sa Sarajevom koliko i Mick Jagger. Buybook je kriv za cijelu ovu pometnju što su kandidovali nekoga ko ne ispunjava nikakve uslove za Šestoaprilsku. Sve drugo (Erdogan i ostalo) je demagogija.
Hendrix

#199 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Hendrix »

megaman4 wrote:
PM72 wrote:ja glupana majku jebo svoju ušljivu...tačno me stid ko mi je gradonačelnik,jebem ti Sarajevo i balijsku fukaru.
Skaka jebem ti mater i onome ko te postavio na to mjesto. :-x

Najveca si bruka u 550 godina postojanja Sarajeva. :evil:

Dajte ljudi ima li sanse da se ovaj bilmez skine sa cela grada???
Protiv takvih antifasista kao sto ste vi se Skaka i bori, svjetionik pravde i mudrosti u smogu Sarajeva. :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#200 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

Evidentno je da su knjige i knjizare najveci dusmani ove gradske uprave.

Ocima se gledati ne mogu.
Post Reply