@klixo
hvala obojici, munje ste
Dobar, nemas sta razmisljat. Cim vidis dva diska na prednjem tocku to su jako dobri motori.MaD_ProfessoR wrote:@ramo meščini da je to taj
@klixo![]()
hvala obojici, munje ste
moj zet prodaje hondu hornet 900 i to crnu!MaD_ProfessoR wrote:hvala, RamoRamzess Veliki wrote:Pretpostavljam CB600F? Ako je plava znam I cija je bila. Vise detalja molim ... imas Hornetku I od 160 ccm I od 990 ccm.MaD_ProfessoR wrote:Pitanja za znalce:
je li Honda Hornet prevelik zalogaj za početnika (vozio sam ranije samo skutere, jbg)
i da li bi mi bio odgovarajući po veličini-težini (186 cm, 83 kg) ?
hvala unaprijed
Nije, taman.Nije teska a ima stotinjak konja, sto znaci ide ona brze nego ti mozes da vladas sa njom.
Znaci pazi I nauci jedno - da ti vozis motor a ne on tebe.![]()
nije to ta hondara, ova je black, 900 i neštA kubika. ne kanim divljat, ne vuče me to nimalo, samo laganini, ne bih da djeca ostanu siročad
Ima ona preko 110 konja, kud ces vise za taj tip motora. I to je previse. Ali ga mozes natovariti koferima i zenom i nece osjetiti.mali Ninja wrote: moj zet prodaje hondu hornet 900 i to crnu!
motor sam probao, provozao, odlican i za pocetnika i za iskusnoga, istina nije ono sto ja volim ali motor je pista, kakve veze ima koliko je jak, pa nije zapisano da ga moras odvrtat ko manijak...
bravo, namjestiti sebi da putovanje ne bude prezivljavanje nego uzivanjeRamzess Veliki wrote:Ima ona preko 110 konja, kud ces vise za taj tip motora. I to je previse. Ali ga mozes natovariti koferima i zenom i nece osjetiti.mali Ninja wrote: moj zet prodaje hondu hornet 900 i to crnu!
motor sam probao, provozao, odlican i za pocetnika i za iskusnoga, istina nije ono sto ja volim ali motor je pista, kakve veze ima koliko je jak, pa nije zapisano da ga moras odvrtat ko manijak...
Ha ... za neke dvije i po godine ...mali Ninja wrote:bravo, namjestiti sebi da putovanje ne bude prezivljavanje nego uzivanjeRamzess Veliki wrote:Ima ona preko 110 konja, kud ces vise za taj tip motora. I to je previse. Ali ga mozes natovariti koferima i zenom i nece osjetiti.mali Ninja wrote: moj zet prodaje hondu hornet 900 i to crnu!
ja kada bih imao mogucnosti kupio bih sebi sve serije KTM duke od 390+ i ovaj novi adventure 1290 za daljih destinacija u dvoje i full natovaren.
ramzes kad cemo zaljevat tu novinu koju privedes u garazu?
Ramzess Veliki wrote: Ha ... za neke dvije i po godine ...
Dok se vratim u BeHa.mali Ninja wrote:Ramzess Veliki wrote: Ha ... za neke dvije i po godine ...pa sto bas za dvije i po godine?
za dvije i po godine ...ces gledat kako da se nevratis u BeHaRamzess Veliki wrote:Dok se vratim u BeHa.mali Ninja wrote:Ramzess Veliki wrote: Ha ... za neke dvije i po godine ...pa sto bas za dvije i po godine?
Jebajiga ... I o tome sam mislio ...exliberal-ex wrote:za dvije i po godine ...ces gledat kako da se nevratis u BeHaRamzess Veliki wrote:Dok se vratim u BeHa.
Joj druze tesko pitanje ... ja bih izabrao mladji motor, Virago je praistorijski motor. Dragstar I V-Star Yamahe do 1100 ccm su ti fin izbor, ali ja bih od svega nabrojanog izabrao Bandita, to je predobar i izdrzljiv motor.Chile17 wrote:Momci moze li pomoc, savjeti, sta god, sve je dobro doslo.
Kanim se da uzmem kakav motor za grada, samo kratke relacije po Sarajevu, trazio bih nesto jeftinije, jer mi se ne daje vise love za sporednu vozilicu koju cu ionako moci vozati par mjeseci godisnje zbog ovog vremena. Pocetnik sam sto se tice motora, ali za auta lupam nisam, visina 177cm, kilaza oko 70kg. Ono sto meni zapada za oko je lupam Yamaha Virago, Dragstar klasik, Suzuki bandit, HondAJA Shadow lupam, i ono sto najvise upada u oci su cafe raceri, jer sustinski za to bih i uzimao motor. Znaci taj neki old school mi je gotivan, a cafe raceri pogotovo, laik sam bas sto se tice motora pa me uputiteFala
Pa rekoh ti, Bandit je odlican motor. Imas od 600 do 1250 ccm,Chile17 wrote:Preporuci i ti ako imas nesto u glavi jebiga ja ne znam sta valja, sta ne valja pa svacega nabacamDa je fino na oko a da je solidan motor, i da ne moram sjedalicu uzimati da dohvatim rucke
Cijena sto niza ebem ga, nek ne prelazi 3500KM ako ima nesto..

ozdrlje_donje wrote:Sminka-.-
Ako mislis ici van grada onda nemoj "naked" motor da uzimas (gologuz sto bi se reklo). Po gradu moze ali ako izadjes vani odnese vjetar...imam takav i nije za duze ture...umori te udaranje vjrtra...nemas zastite ni od kise ni od buba ...kad se sudaris sa malo vecom bubom ko da te neko kamenom spucao....ja sam imao sudar sa golubom...znam da je smijesno ali boli u materinuChile17 wrote:Ou mnogo hvala! Konkretno, sve opisano, bolju pomoc nisam mogao traziti.
Honda/Yamaha/Kawasaki mi oku najvise prijaju, reci mi to je isti fazon kao sa autima, Euro4 se moze uvoziti i tako dalje, pa je isti princip placanja kod eventualnog uvoza i slicno?
Kako se zovu ove varijante gdje naprijed imaju samo okrugli far bez ove zastitne plastike, jer vidim isti model motora ali drugaciji mu nos.
Ma ne mislim nigdje van grada, imam auto za to, motor bi mi vise bio sporedna zajebancija kad treba negdje nabrzaka skoknut i slicno.exliberal-ex wrote:Ako mislis ici van grada onda nemoj "naked" motor da uzimas (gologuz sto bi se reklo). Po gradu moze ali ako izadjes vani odnese vjetar...imam takav i nije za duze ture...umori te udaranje vjrtra...nemas zastite ni od kise ni od buba ...kad se sudaris sa malo vecom bubom ko da te neko kamenom spucao....ja sam imao sudar sa golubom...znam da je smijesno ali boli u materinuChile17 wrote:Ou mnogo hvala! Konkretno, sve opisano, bolju pomoc nisam mogao traziti.
Honda/Yamaha/Kawasaki mi oku najvise prijaju, reci mi to je isti fazon kao sa autima, Euro4 se moze uvoziti i tako dalje, pa je isti princip placanja kod eventualnog uvoza i slicno?
Kako se zovu ove varijante gdje naprijed imaju samo okrugli far bez ove zastitne plastike, jer vidim isti model motora ali drugaciji mu nos.
Ma imam i ja auto....mislis da te nece povuc malo na planine otic...pa kad si vec tu ajmo do mostara...dobra cuna prepisat...i onda skontas da nemozes da pisas koliko si se prehladio...Chile17 wrote:Ma ne mislim nigdje van grada, imam auto za to, motor bi mi vise bio sporedna zajebancija kad treba negdje nabrzaka skoknut i slicno.exliberal-ex wrote:Ako mislis ici van grada onda nemoj "naked" motor da uzimas (gologuz sto bi se reklo). Po gradu moze ali ako izadjes vani odnese vjetar...imam takav i nije za duze ture...umori te udaranje vjrtra...nemas zastite ni od kise ni od buba ...kad se sudaris sa malo vecom bubom ko da te neko kamenom spucao....ja sam imao sudar sa golubom...znam da je smijesno ali boli u materinuChile17 wrote:Ou mnogo hvala! Konkretno, sve opisano, bolju pomoc nisam mogao traziti.
Usput kad smo vec kod Husqvarni, Nuda 900 full crna je ljepotica prava.
Hehehe, to ti mislis da te nece povuci ...Chile17 wrote:Ma ne mislim nigdje van grada, imam auto za to, motor bi mi vise bio sporedna zajebancija kad treba negdje nabrzaka skoknut i slicno.exliberal-ex wrote:Ako mislis ici van grada onda nemoj "naked" motor da uzimas (gologuz sto bi se reklo). Po gradu moze ali ako izadjes vani odnese vjetar...imam takav i nije za duze ture...umori te udaranje vjrtra...nemas zastite ni od kise ni od buba ...kad se sudaris sa malo vecom bubom ko da te neko kamenom spucao....ja sam imao sudar sa golubom...znam da je smijesno ali boli u materinu
Usput kad smo vec kod Husqvarni, Nuda 900 full crna je ljepotica prava.
Onda si previse osjetljiv.exliberal-ex wrote:Ako mislis ici van grada onda nemoj "naked" motor da uzimas (gologuz sto bi se reklo). Po gradu moze ali ako izadjes vani odnese vjetar...imam takav i nije za duze ture...umori te udaranje vjrtra...nemas zastite ni od kise ni od buba ...kad se sudaris sa malo vecom bubom ko da te neko kamenom spucao....ja sam imao sudar sa golubom...znam da je smijesno ali boli u materinuChile17 wrote:Ou mnogo hvala! Konkretno, sve opisano, bolju pomoc nisam mogao traziti.