Dacia duster 2018

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#176 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

ado-šampion wrote:
Naravno da nije i apsolutno je glupo i primitivno toliko generalizovati. Ja sam kupio polovno za 20 i kusur i meni ni jedno novo za 30 ne valja u poredjenju s tim.

Novo vozilo je relativan pojam, za mene je novo vozilo minimalno Skoda a za pristojnu Skodu treba 40 k, da ne idem dalje da budem bezobrazan pa da necu bas Skodu nego eto makar bar VW. Dacija je auto ispod svake cijene, dakle jeftinjak.

Jbt pricate ovdje kao da eto mora biti X5 da se vidi razlika u odnosu na Daciju. De ba. Za 30 hiljada se uzme aktuelni Sportage koji je 3 puta izvezen iz salona na probnu voznju, auto za tu Daciju.

Eto polovno je dobro max do 20 k a za 30 k je dobar nov kontejner, jbt logika.
Pa eto i ti generalizuješ, znači ko god uzme novu Daciu Duster, taj vozi kontejner.

Znači, neko sad uzme novu Astru za 30-ak k KM i to ne valja? Ne uklapa se u tvoje mjere :-)
A evo bila je KIA na akciji, 20 i kusur milja, za te pare, bolje teško da može.

Ja mogu prihvatiti da ti imaš svoj neki rezon kad kupuješ auto (ko za svoje pare, jel), ali ne možeš očekivati da to bude opšteprihvaćeno.
Onda je mišljenje drugih i drugačijih kompleks, glupo, primitivno, generalizacija....a ti ne priznaješ novo ispod 40 k :mrgreen:
amar1994

#177 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

Tomahawk11 wrote:
ado-šampion wrote:
Naravno da nije i apsolutno je glupo i primitivno toliko generalizovati. Ja sam kupio polovno za 20 i kusur i meni ni jedno novo za 30 ne valja u poredjenju s tim.

Novo vozilo je relativan pojam, za mene je novo vozilo minimalno Skoda a za pristojnu Skodu treba 40 k, da ne idem dalje da budem bezobrazan pa da necu bas Skodu nego eto makar bar VW. Dacija je auto ispod svake cijene, dakle jeftinjak.

Jbt pricate ovdje kao da eto mora biti X5 da se vidi razlika u odnosu na Daciju. De ba. Za 30 hiljada se uzme aktuelni Sportage koji je 3 puta izvezen iz salona na probnu voznju, auto za tu Daciju.

Eto polovno je dobro max do 20 k a za 30 k je dobar nov kontejner, jbt logika.
Pa eto i ti generalizuješ, znači ko god uzme novu Daciu Duster, taj vozi kontejner.

Znači, neko sad uzme novu Astru za 30-ak k KM i to ne valja? Ne uklapa se u tvoje mjere :-)

Ja mogu prihvatiti da ti imaš svoj neki rezon kad kupuješ auto (ko za svoje pare, jel), ali ne možeš očekivati da to bude opšteprihvaćeno.
Onda je mišljenje drugih i drugačijih kompleks, glupo, primitivno, generalizacija....a ti ne priznaješ novo ispod 40 k :mrgreen:
nema 50/50 balans :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#178 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Bas me zanima sta bi kupovali ovi da nema budala koji kupe nov auto?
Ljudi je li vi shvatate da nekoga nije briga je li naprijed znak dacije ili BMW je li gubi 20% cim izadje I sl
Ja sam kupio novo auto I ne zalim ni feninga jer mi je to bio ceif I zelio to auto
Ako kupujem auto kupujem ga da ga vozim a ne da vidim za koliko cu ga prodati
Da to gledam bio bi trgovac autima a ne ovo sto jesam
I da nas ovdje generalno drmaju kompleksi uz to siromastvo I gdje ces bolji recept nego se pruzati vise nego ti je jorgan dug
Imam kolegu, taj je za 10 godina promijenio auta ni on sam ne zna.
Njegova parola je - prodati auto unutar 6 mjeseci. Ne moram ni govoriti koliko je puta popušio. Samo što je uzeo, rikne pumpa. Plati, popravi i onako dok si još ohlađen, prodaj brže bolje.
Sve se tješi da je dobar, a loš drama.
Al džabe je pričati, svako je najpametniji za svoje pare i ja to poštujem.
condy

#179 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:
condy wrote: Malkice je impulsivan kad je Dačija u pitanju :D :D
Ma nisam, jebo Daciu. Nebitna je, al priča ne štima.
Nisam mislio na tebe nego na njega :mrgreen:
vozackii

#180 Re: Dacia duster 2018

Post by vozackii »

Tomahawk11 wrote:
condy wrote: Malkice je impulsivan kad je Dačija u pitanju :D :D
Ma nisam, jebo Daciu. Nebitna je, al priča ne štima.
vozackii wrote:Kakva je to tvoja diskusija ako je polovno mora bit pregazeno? Nisam nego hocu da vidim odakle poticu te frustracije.
Čuj frustracije.

Rekoh li jasno ranije da za polovno vozilo ne bih dao više od 20 k?
Rekoh li i da bih u cjenovnom rangu 30 k platio za novo, nikako polovno vozilo?
Sad ti meni reci - koje frustracije?!

Ne mora biti pregaženo. Pregaženo je ono što je amar postavio (iako ironično, ali ima puno istine u onom). I što je najgore, ono za one pare itekako ima mušteriju. Ja nisam i neću nikad biti.
A sto ne bi dao preko 20k za polovno ako gadjas neke luksuznije vecu klasu auta?
Razumijem ismijavanja kad neko uzme A8 do 20 hiljada.
Pa dobro onaj G je nov i preko 100.000 km bio, ne moze ga prodavat nize iako je ono stvarno uvala ali drzi cijenu.

Ali previse stvarno serete pregazeno ovo ono ne znam gdke zivite ali morate skontat da smo u Bosni, dize se kredit da se uzme auto i ljudi moraju uzeti nesta sto drzi cijenu najbolje( petice,sestice, a3 itd) Neko se namjenja dijelova nekoga zapadne ocuvan primjerak.
"Lakse" je davat mjesecno po 50km a na kraju ga prodas dobijes pare na kamaru nego kad na kraju dobijes manje para na ruke (a nisi kvara imao) i dodje te na isto. Ali taj psiholoski efekat jbg :D
mad_max_ba

#181 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:

Da se nadovežem za 40 i to klase golfa, astre, megana, focusa, c4-ke........
ado-šampion

#182 Re: Dacia duster 2018

Post by ado-šampion »

Astra za 30 k ne valja za te pare. Astra valja za 38 k navise. Osnovni dizel s osnovnom opremom je 35 k. Imao sam jedan ispred zgrade dole, lijep crveni, nakon pola godine sav izudaran jer za te pare ne dolaze ni parking senzori. :D
UmaX

#183 Re: Dacia duster 2018

Post by UmaX »

Dok god je situacija da je registracija starijeg auta sa Euro 4 normom jeftinija nego registracija novog sa Euro 6, bice ovako kako je. A ogromna vecina odrzava auto gdje stigne, da li su servisi za stare luksuzne aute kod nas skupi kao sto bi trebali biti, opet bi se manji broj odvazio da kupi novo.

Ja bih onima sto daju 35k KM za polovnog BMW-a a ne za novu Daciu opalio 4x skuplju registraciju. Makar bi malo usporilo uvoz starih auta i potaklo prodaju novih.

@ado-sampion, Dacia je bolja od tvog BMW-a jer je nova. Jer onaj ko je vozi moze uvalit prst u uho, a ti se kontaj sta ce ti se pokvarit. U medjuvremenu uzivaj u snazi i premiJum autu.

EDIT: Eto vidim ni Astra od 30k ti ne valja. Svasta...

Samo premiJum bajo moj...
Tomahawk11
Globalni moderator

#184 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

vozackii wrote:
A sto ne bi dao preko 20k za polovno ako gadjas neke luksuznije vecu klasu auta?
Pa dobro onaj G je nov i preko 100.000 km bio, ne moze ga prodavat nize iako je ono stvarno uvala ali drzi cijenu.

Ali previse stvarno serete pregazeno ovo ono ne znam gdke zivite ali morate skontat da smo u Bosni, dize se kredit da se uzme auto i ljudi moraju uzeti nesta sto drzi cijenu najbolje( petice,sestice, a3 itd) Neko se namjenja dijelova nekoga zapadne ocuvan primjerak.
"Lakse" je davat mjesecno po 50km a na kraju ga prodas dobijes pare na kamaru nego kad na kraju dobijes manje para na ruke (a nisi kvara imao) i dodje te na isto. Ali taj psiholoski efekat jbg :D
Zato što, za moje kriterije, mogu uzeti pristojno novo auto za te pare.
Ako gađam luksuznije, veću klasu....hm, bolan, ljudi uzimaju upravo tako kako si naveo, A8 ili A6 za pare gdje si siguran da je grob. Al jbg, A8 je to :-)
Nisam ni rekao da ga treba prodavati niže, samo ja sebe ne vidim kako dajem 32 000 KM za ono.
Naravno da smo u Bosni, ali ne treba biti slijep kraj očiju, uzmi ti auto staro do 5 godina, s kilometražom do 100 k, u cjenovnom rangu do 20 k i sve super. Naravno, to su moje mjere. I nemoj da bude taj A8. Nema smisla, obojica znamo.
Meni ne treba auto da ga preprodajem. Ja sam uzeo, a opet ću uzeti nešto što će me služiti duži niz godina.
Po svoj prilici, ići će se na nešto novo. Šta, vidjećemo kad dođe vrijeme za to.
mad_max_ba

#185 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

ado-šampion wrote:Astra za 30 k ne valja za te pare. Astra valja za 38 k navise. Osnovni dizel s osnovnom opremom je 35 k. Imao sam jedan ispred zgrade dole, lijep crveni, nakon pola godine sav izudaran jer za te pare ne dolaze ni parking senzori. :D
De mi reci ado, šta je to što valja za 38 Od astre, molim te, o kojem motoru pričamo, o kojoj opremi i koji je to pandan u oktaviji.
vozackii

#186 Re: Dacia duster 2018

Post by vozackii »

supercali wrote:Bas me zanima sta bi kupovali ovi da nema budala koji kupe nov auto?
Ljudi je li vi shvatate da nekoga nije briga je li naprijed znak dacije ili BMW je li gubi 20% cim izadje I sl
Ja sam kupio novo auto I ne zalim ni feninga jer mi je to bio ceif I zelio to auto
Ako kupujem auto kupujem ga da ga vozim a ne da vidim za koliko cu ga prodati
Da to gledam bio bi trgovac autima a ne ovo sto jesam
I da nas ovdje generalno drmaju kompleksi uz to siromastvo I gdje ces bolji recept nego se pruzati vise nego ti je jorgan dug
Pa ljudi koji ne gledaju znak i voze Daciju jer je novo auto. Znam takvih vozice bilo sta samo da ga ne mora vozat po servisima. Komsija sluzbeno E klasa najnovija privatno vozi tricu golfa jednistavno covjeka ne zanima sta je samo nek ide.
Eto tebi cejf novo nekome cejf nesta sto je gledao na tvu prije 10 15godina i sad dosao u mogucnost da i on to vozi. Svako svoje
Tomahawk11
Globalni moderator

#187 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

ado-šampion wrote:Astra za 30 k ne valja za te pare. Astra valja za 38 k navise. Osnovni dizel s osnovnom opremom je 35 k. Imao sam jedan ispred zgrade dole, lijep crveni, nakon pola godine sav izudaran jer za te pare ne dolaze ni parking senzori. :D
Vidiš, ja dizel ne bi pogledao. Meni je benzinka zanimljiva. Ona 1.4. Bilo ih je na akciji do 27 k, je li tako? Evo makso možda bolje zna. Čini mi se, Enjoy oprema.
ado-šampion

#188 Re: Dacia duster 2018

Post by ado-šampion »

@Umax

Evo ja malo preko 2 godine, presao 40 k km s tim pregazenim premiumom za to vrijeme, sad na 190 k, dosad osim 2 redovna servisa i 4 disk plocice zamijenio jedan senzor za 30 eura jer me vratio na eko testu u Dekri jer nije mogao ocitati. Zapravo mogao sam tako jos 2 godine jer me htio pustiti ali ja sam svakako zamijenio. Inace tehnicki na Dekri prosao sa 180 k bez i jednog negativnog boda, bez da sam prije toga odveo auto na pregled. Dok godinu stare Dacije vracaju zbog 2 ili 3 prigovora. Toliko o tom autu.
mad_max_ba

#189 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:
Vidiš, ja dizel ne bi pogledao. Meni je benzinka zanimljiva. Ona 1.4. Bilo ih je na akciji do 27 k, je li tako? Evo makso možda bolje zna. Čini mi se, Enjoy oprema.
Čekaj prvo da vidim šta je šampionu auto.

O kojem motoru govorimo, i šta je to da valja.
mad_max_ba

#190 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

ado-šampion wrote:@Umax

Evo ja malo preko 2 godine, presao 40 k km s tim pregazenim premiumom za to vrijeme, sad na 190 k, dosad osim 2 redovna servisa i 4 disk plocice zamijenio jedan senzor za 30 eura jer me vratio na eko testu u Dekri jer nije mogao ocitati. Zapravo mogao sam tako jos 2 godine jer me htio pustiti ali ja sam svakako zamijenio. Inace tehnicki na Dekri prosao sa 180 k bez i jednog negativnog boda, bez da sam prije toga odveo auto na pregled. Dok godinu stare Dacije vracaju zbog 2 ili 3 prigovora. Toliko o tom autu.
Ado
Molim te da mi odgovoriš šta je to tebi po opremi i motoru dobra astra.
vozackii

#191 Re: Dacia duster 2018

Post by vozackii »

Tomahawk11 wrote:
vozackii wrote:

Zato što, za moje kriterije, mogu uzeti pristojno novo auto za te pare.
Ako gađam luksuznije, veću klasu....hm, bolan, ljudi uzimaju upravo tako kako si naveo, A8 ili A6 za pare gdje si siguran da je grob. Al jbg, A8 je to :-)
Nisam ni rekao da ga treba prodavati niže, samo ja sebe ne vidim kako dajem 32 000 KM za ono.
Naravno da smo u Bosni, ali ne treba biti slijep kraj očiju, uzmi ti auto staro do 5 godina, s kilometražom do 100 k, u cjenovnom rangu do 20 k i sve super. Naravno, to su moje mjere. I nemoj da bude taj A8. Nema smisla, obojica znamo.
Meni ne treba auto da ga preprodajem. Ja sam uzeo, a opet ću uzeti nešto što će me služiti duži niz godina.
Po svoj prilici, ići će se na nešto novo. Šta, vidjećemo kad dođe vrijeme za to.
Samo ne treba generalizovat da su svi pregazeni. Ima dobrih polovnjaka npr. Das 20k km za nesta sto ke novo bilo oko 50-60k km. A to sto kod nas za auto od preko 100k km daju 15k km to su debili. Takvi uglavnom cim kupe stave na pik i voze do registracije
ado-šampion

#192 Re: Dacia duster 2018

Post by ado-šampion »

mad_max_ba wrote:
De mi reci ado, šta je to što valja za 38 Od astre, molim te, o kojem motoru pričamo, o kojoj opremi i koji je to pandan u oktaviji.
Osnovni dizel da ima svjetla koja nisu halogena, parking senzore, tempomat i sjedista bolja od onih osnovnih pijacarskih. Znaci sitnice. Hladno na 38 k. Sasvim skromno auto, dobar kompakt s osnovnim dizelom i ponesto opreme, nov.
Tomahawk11
Globalni moderator

#193 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

vozackii wrote:
Samo ne treba generalizovat da su svi pregazeni. Ima dobrih polovnjaka npr. Das 20k km za nesta sto ke novo bilo oko 50-60k km. A to sto kod nas za auto od preko 100k km daju 15k km to su debili. Takvi uglavnom cim kupe stave na pik i voze do registracije
Vidiš kako normalno možemo razgovarati :thumbup:
Hajde što stavi na pik, nego kad skonta i ohladi se, onda ga ušminka i prodaje, sve je super, samo da ga se on kutariše.
Jebo obraz, da se riješiti belaja :run:
mad_max_ba

#194 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

ado-šampion wrote:
mad_max_ba wrote:
Osnovni dizel da ima svjetla koja nisu halogena, parking senzore, tempomat i sjedista bolja od onih osnovnih pijacarskih. Znaci sitnice. Hladno na 38 k. Sasvim skromno auto, dobar kompakt s osnovnim dizelom i ponesto opreme, nov.
a dobro
oktavija za 40 k šta ima

i slušaš li ti sebe, zar postoji auto koji nema halogena svjetla

i edit jesi u bosni ti ili si negdje vanka???
madner

#195 Re: Dacia duster 2018

Post by madner »

Bilo je finih popusta, sa 30k se moze dobiti jako fina benzinska verzija.

Malo vise za dizel, za 38 u Sa se vec moze dobiti odlicna.
ado-šampion

#196 Re: Dacia duster 2018

Post by ado-šampion »

Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu. Vani su cijene znacajno vece. Ja ne gledam akcije nego zvanicni cjenovnik. Jer na akciji uzimas auto onakvo kakvo jeste, nema biranja.
il dottore

#197 Re: Dacia duster 2018

Post by il dottore »

madner wrote:Bilo je finih popusta, sa 30k se moze dobiti jako fina benzinska verzija.

Malo vise za dizel, za 38 u Sa se vec moze dobiti odlicna.
Najbolje sacekati nekog da je izveze iz salona pa je ti kupis od njega 30% jeftinije
Warashii

#198 Re: Dacia duster 2018

Post by Warashii »

Razlike su ovdje velike.
Neko kupi novu Daciu od 30 000KM zato sto moze i sto je to u njegovom finansijskom okviru i svjestan je svojih mogucnosti a neko kupi polovno auto vise klase a koje nije u njegovoj finansijskoj mogucnosti, jer da jeste kupio bi novo a ne polovnog.
Ovaj drugi u vecini slucajeva nije u mogucnosti to auto da odrzava upravo zbog kupovine preko svojih mogucnosti ali je bitno da je komsiji pod prozor parkirao "novu" njemacku limuzinu.
Ja stvarno ne znam koji jos levati kupuju nove automobile kad se mogu za mnogo manje novca naci i kupiti savrseno ocuvani polovnjaci.
I da se razumijemo, u BiH dobar dio ljudi koji kupuje novo auto tesko da moze da dobaci dalje od 30 000KM, sve ostalo je natezanj s mukom po pola.
Dajte da stavimo sve na papir, prosjecne plate, rata za automobil, troskovi zivota i sl. pa da vidimo da vozni park u BiH dobrano premasuje mogucnosti stanovnistva.
amar1994

#199 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu. Vani su cijene znacajno vece. Ja ne gledam akcije nego zvanicni cjenovnik. Jer na akciji uzimas auto onakvo kakvo jeste, nema biranja.
ma nemoj mi reci , pa jesu mozda u njemackoj :lol:

sta to fali halogenim majke ti , hoces mozda bmw laserska , plati bajo moj , doduse kokuz kad nesto zamisli to ni najjaca lokomotiva ne povlaci :lol:
nepass1

#200 Re: Dacia duster 2018

Post by nepass1 »

vozackii wrote:
Tomahawk11 wrote:
vozackii wrote:
Koji je tvoj problem? Sta ti vozis?
Nema problema. Samo diskutujem.
Šta si ti, neki inspektor? Vozim space shuttle.
Kakva je to tvoja diskusija ako je polovno mora bit pregazeno? Nisam nego hocu da vidim odakle poticu te frustracije.
nema tu frustracija. drugacija su razmisljanja.
neko nema vremena ni zivaca da se zeza sa majstorima, hoce auto da odvuce na servis godisnje i zavrsi sa zajebancijama. nece skupo odrzavanje. ne zna kupiti polovno auto, nema koga povesti, nece da slusa ublehaske price, hoce garanciju itd itd.
isto kao sto ima ljudi odvuku polovno auto u salon i daju u zamjenu. nece da se zajebaju sa debilima po piku i inim oglasima. svjesno popuse 1-2k.
vozao sam i polovno i novo i evo opet sam se za novo odlucio, dosta je lakse deverati sa novim.
Post Reply