Towelie wrote:
Ma jah, samo si sasvim slucajno pomenuo sekerbeya koji je to pitanje postavio meni, i to na temi koju sam otvorio ja.

Ali ako ti kazes da si govorio opcenito, ja ti verujem. Ne bi valjda mu'min lagao.

Ne, Allaha mi, **** mi se konkretno za tobom, ne lažem
Prije negdje pola godine, kada si bio u
kur'anijskoj fazi (a svaku od svojih faza si živeo u punini vere i u svakoj od njih si bio u pravu i bio na istini, kao i ovoj aktuelnoj, neislamskoj...), ismijavao si hadis iz Buharije koji govori o kamenu koji je bježao od Musa, alejhi-selama, noseći njegovu odjeću, dok je Musa go trčao za njim. Rekao si da to nema veze s vezom, logikom i sl. to da kamen bježi i sl. Jel'de da se sjećaš toga?
Kada sam te pitao u čemu je
suštinska razlika između
kamena koji bježi noseći Musaovu odjeću (u što nikako ne možeš da povjeruješ) i
kamena iz kojeg je potekla voda ili
štapa koji se pretvara u zmiju ili
mora koje se rastavlja ili ostalih čuda koje Kur'an spominje u vezi s tim istim Musa, alejhi-selamom (u šta si vjerovao), rekao si mi:
- Pa to je u Kur'anu! A ono je hadis!
Tu si, za svagda, što se mene tiče, pokazao raskošno poznavanje logike i tih ostalih trica i kučina.
Pa tako i smisao
argumentum ad hominem povlačiš kao beba cuclu, bez ikakva povoda, onako, čuo da ima taj njakav
adhominem, a ne može se istrošit koliko god se pozvao na njega, pa šta veliš daj da...E evo ti sad prava prilika da se pozoveš na tu logičku grešku u argumentaciji