Željko (opet) za člana Predsjedništva
- Dr. Kuca
#176 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
25 godina politike, predsjednsitva, skupstina, parlamenata, nikad nista nije uradio korisno a uzeo grdni novac.
-
asker
#177 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Kod Bosnjaka?Alfons Kauders wrote:Ako budu dva kandidata, Zeljko nigdje ne ide.asker wrote:Treba sacekat da vidimo koga ce SDS predlozit. Ako bude Sarovic il Mektic pogurat malo i tu stranu![]()
Zeljko, Mirko, Denis - nije lose
Pa Zeljka cemo ustolicit preko ujedinjene ljevice iz reda Hrvata.
Ako se ne desi cudo SDA ima snage za ubacit svog.
Ove iz RSa malo pogurat da se dohavizaju, nabit Mladena nogom u pakas i postavit Mirka.
Kad je bal nek i hala gori
- Alfons Kauders
#178 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Da bi zadovoljio sve egomanijake u opoziciji, trebalo bi nam barem 20 clanova, kako bi se svi kandidirali.Nurudin wrote:Malo je nama tri člana predsjedništva izgleda
I naravno, izgubili.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#179 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Zovi samo zovi
svi ćeee Bošnjaci
za tebe glasati
svi ćeee Bošnjaci
za tebe glasati
- Alfons Kauders
#180 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Opozicija se mogla odluciti za sljedece opcije:asker wrote:Kod Bosnjaka?Alfons Kauders wrote:Ako budu dva kandidata, Zeljko nigdje ne ide.asker wrote:Treba sacekat da vidimo koga ce SDS predlozit. Ako bude Sarovic il Mektic pogurat malo i tu stranu![]()
Zeljko, Mirko, Denis - nije lose
Pa Zeljka cemo ustolicit preko ujedinjene ljevice iz reda Hrvata.
Ove iz RSa malo pogurat da se dohavizaju, nabit Mladena nogom u pakas i postavit Mirka.
Hrvatski clan - dobra sansa za pobjedu, cisto jer ce narod glasati protiv Covica iz inata
Bosnjacki clan - slaba sansa za pobjedu jer nemaju jakog kandidata, tj. SDA i SBB ce ga pojesti za dorucak
Oba clana - sansa za pobjedu u rangu FK Sloboda protiv Reala u gostima, jer nece imati dovoljno glasova da proguraju oba
Izabrali su zadnju opciju, sto znaci da su svjesni da ce svakako zijanit, pa eto da barem bude prica "mi smo ponudili tri kandidata"
- stakasa
#181 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ama pravo ali Zeljko Komsic vise ne moze, on je svoje ispucoDrugaGimnazija wrote:Želim da postavim ovo pitanje u vezi kandidature Željka Komšića za člana Predsjednišva BiH:
Ima li pravo neko ko nije iz "stranke sa hrvatskim predznakom" da bude izabran u Predsjedništvo BiH?
Po meni je ovo pitanje veće od Komšića i odnosi se na osnovna prava i na izborni zakon. Imam osjećaj da su mnogi prihvatili ovu tro-podjelu vlasti i praktično zacementirali nacionalistički pogled na izbore. Meni je trenutni način izbora članova Predsjedništva bolji od ovih alternativa koje kruže, jer daje podršku kandidatima koji su prihvatljivi svima, a ne samo ekstremima.
-
asker
#182 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Tesko mi zamislit da bi bili toliko naivni, procitao sam Nerminovu izjavu al je to cista glupost.
Ovo za kandidata iz RSa je ipak izvodljivo, SDS je jaci od PDPa, kad je mogo gicko prasic u predsjednistvo moze i Mirko.
Ovo za kandidata iz RSa je ipak izvodljivo, SDS je jaci od PDPa, kad je mogo gicko prasic u predsjednistvo moze i Mirko.
-
kiligonzales
#183 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Vecina su takva, ajmo nabrojati izuzetke od toga?Dr. Kuca wrote:25 godina politike, predsjednsitva, skupstina, parlamenata, nikad nista nije uradio korisno a uzeo grdni novac.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#184 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
jel bio ijedan bošnjak ljevičar u predsjedništvu
- Dr. Kuca
#185 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
On nije ni pokusao. Evo 4 godine je u parlamentu nije pitnaje niti jedno postavio.kiligonzales wrote:Vecina su takva, ajmo nabrojati izuzetke od toga?Dr. Kuca wrote:25 godina politike, predsjednsitva, skupstina, parlamenata, nikad nista nije uradio korisno a uzeo grdni novac.
-
kiligonzales
#186 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Sto je Komsic ista ispuco?stakasa wrote:Ama pravo ali Zeljko Komsic vise ne moze, on je svoje ispucoDrugaGimnazija wrote:Želim da postavim ovo pitanje u vezi kandidature Željka Komšića za člana Predsjednišva BiH:
Ima li pravo neko ko nije iz "stranke sa hrvatskim predznakom" da bude izabran u Predsjedništvo BiH?
Po meni je ovo pitanje veće od Komšića i odnosi se na osnovna prava i na izborni zakon. Imam osjećaj da su mnogi prihvatili ovu tro-podjelu vlasti i praktično zacementirali nacionalistički pogled na izbore. Meni je trenutni način izbora članova Predsjedništva bolji od ovih alternativa koje kruže, jer daje podršku kandidatima koji su prihvatljivi svima, a ne samo ekstremima.
Za raju je on posteniji politicar od ostalih, mada i sam baca ponekad na nekog oportunistu i populistu. U dva mandata su ga birali, mogli bi mu izglasati i treci mandat. Prvi put je imao nesto vise od 100 hiljada glasova, dok je drugi put imao 3 puta vise. Imao je duplo vise glasova od svakog bosnjackog kandidata za clana predsjednistva, a i Covica je prekuco za masu glasova. Nije sigurno radi svoga loseg imidza to tako bilo. On je Haris Silajdzic svoje stranke realno, znaci stranka mu je nidje veze, ali on ipak ima izgradjen imidz kod raje, pa moze pobrati dobar rezultat.
Mozda mu je jedino ovdje na forumu pala popularnost, ali raja ga i dalje ga vidi kao realnog politicara i patriotu.
- Truba
#187 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
treba izglasat i bošnjaka i srbina ljevičara pa da se dobro slažu u predsjedništvu
-
The BEN10
#188 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
asker wrote:Pa Zeljka cemo ustolicit preko ujedinjene ljevice iz reda Hrvata.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#190 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
ćek. ček... trebam birat izmedju desnicara kriminalca i ljevicara neradnika.... hmmm tezak izbor 
- Truba
#191 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
ljubitelj tite žmeljko šalje kćerku u KŠC
isti onaj sestarski kšc koji su njegovi puleni zatvorili 1949
pa je li to apsurd nad apsurdima
ili propast jedne ideologije koju i dalje zagovara
jaro pošalji je u privatnu školu ili u javnu
svejedno nemoj guzit po principima 
isti onaj sestarski kšc koji su njegovi puleni zatvorili 1949
pa je li to apsurd nad apsurdima
ili propast jedne ideologije koju i dalje zagovara
jaro pošalji je u privatnu školu ili u javnu
-
The 51st State
#192 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
pa i ksc je javna cim sisaju pare sa budzeta.
-
kiligonzales
#193 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ko to kod nas vidi? Hajmo biti realni...Dr. Kuca wrote:On nije ni pokusao. Evo 4 godine je u parlamentu nije pitnaje niti jedno postavio.kiligonzales wrote:Vecina su takva, ajmo nabrojati izuzetke od toga?Dr. Kuca wrote:25 godina politike, predsjednsitva, skupstina, parlamenata, nikad nista nije uradio korisno a uzeo grdni novac.
Da je tako Šepić bi odavno bio nekome politicki bitniji pojedinac nego sto je do sada bio...
- sinuhe
#194 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Osam godina u predsjednistvu govorio da to nije pozicija sa koje se nesto moze uraditi, da su mu ruke vezane i imao ogromnu podrsku i na ovom forumu.
Krusko bi se opet oprobao.
- Roccohljup
#195 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Pa realno nije nista slagao...samo nije nbaveo da je dobra pinka u pitanju pa etosinuhe wrote:Osam godina u predsjednistvu govorio da to nije pozicija sa koje se nesto moze uraditi, da su mu ruke vezane i imao ogromnu podrsku i na ovom forumu.Krusko bi se opet oprobao.
- zunazu
#196 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Više sam za opciju Slavo Kukić.
Ali i Komšić je svakako bolje rješenje od UZP-a.
Ko da glasa opet za HDZ nakon ovoga:
To njih boli.
To njih boli.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#197 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Zavisi iz kojeg ugla gledaš.
Recimo, za HDZ glasače nije bolje.
Dobije li Željko opet, biće galame.
Opcije Kukić, Komšić i slično nemaju svoju težinu u ovakvom sistemu predsjedavanja.
To na kraju ispadne da komšiji crkne krava.
Recimo, za HDZ glasače nije bolje.
Dobije li Željko opet, biće galame.
Opcije Kukić, Komšić i slično nemaju svoju težinu u ovakvom sistemu predsjedavanja.
To na kraju ispadne da komšiji crkne krava.
-
Hafis
#198 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Tata što si se ovo ulijenio. Nikakve nove teme o zločestim Hrvatima.zunazu wrote:Više sam za opciju Slavo Kukić.
To njih boli.
Provalili te, pa prpa
-
sumirprimus
#199 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
ne. ovo iza rataBlack swan wrote:jel bio ijedan bošnjak ljevičar u predsjedništvu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#200 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Po cemu ce to recimo pojesti SDA ili SBB kandidati Denisa Becirovica ako se kandiduje i koji to SDA kandidat moze biti toliko jak da bude siguran u pobjedu. Ja takvog ne vidim ni na mapi. Mada mislim ako se kandiduje Radoncic da ce dobiti izbore!Alfons Kauders wrote:Opozicija se mogla odluciti za sljedece opcije:
Hrvatski clan - dobra sansa za pobjedu, cisto jer ce narod glasati protiv Covica iz inata
Bosnjacki clan - slaba sansa za pobjedu jer nemaju jakog kandidata, tj. SDA i SBB ce ga pojesti za dorucak
Oba clana - sansa za pobjedu u rangu FK Sloboda protiv Reala u gostima, jer nece imati dovoljno glasova da proguraju oba
Izabrali su zadnju opciju, sto znaci da su svjesni da ce svakako zijanit, pa eto da barem bude prica "mi smo ponudili tri kandidata"