Nova agresija na BIH?

Post Reply
tandmand

#176 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

lakilaka wrote:
Bloo wrote:
lakilaka wrote: ako gledas procentualno 92 odnos agresora i onih koji su branili bih, i sada, taj odnos sada je puno, puno povoljniji u korist bih.
Vise pitah ko bi ostao da brani, a ne otisao daleko daleko...
ostale bi bih patriote.
Pusti patriote, ima li neki organizacioni sistem koji bi se suprostavio?
demagog

#177 Re: Nova agresija na BIH?

Post by demagog »

Bloo wrote:
demagog wrote:Ne mislim da iko u Republici Srpskoj razmislja o scenariju tipa “usred noci blokiramo entitetsku granicu”, barem ne u skoroj buducnosti. Ne bih rekao da je situacija zrela za to. Mnogo bezbolniji nacin je daljnja postepena erozija BH institucija, npr. nesprovodjenje zakona ovog ili onog, neizvrsavanje sudskih odluka i slicno koje uz slabljenje BiH ujedno i opipavaju puls medjunarodne zajednice.

Krajnji rezultat otcjepljenja ce u potpunosti zavisiti od medjunarodnih faktora. Jedino oni imaju realnu moc da to sprijece, hoce li iskoristiti tu moc -to je pitanje svih pitanja. Ako njihov stav bude u sustini “bas nas briga” uz verbalno protivljenje, pozivanje na dogovor suprotstavljenih strana itd. onda je otcjepljenje gotova stvar. A ako pokazu spremnost da upotrijebe batinu onda otcjepljenje nece ni biti pokusano.
Mene je.oduvijek intrigirala hipoteticna isplativost situacije da se RS stvarno odvoji?
Sta misle dobiti s tim?
Ekonomski?
Prilicno sam siguran da je za vecinu ljudi ekonomija od sekundarne vaznosti kad se radi o pitanjima nacije, vjere, drzave...
Ja ne spadam u tu vecinu ali to je velika vecina, po slobodnoj procjeni bar 70%
lakilaka

#178 Re: Nova agresija na BIH?

Post by lakilaka »

Bloo wrote:
lakilaka wrote:
Bloo wrote: Vise pitah ko bi ostao da brani, a ne otisao daleko daleko...
ostale bi bih patriote.
Generacija mog starog, bi otisla da mogu, da nisu penzionisani i slomljeni.
Mislis da bi demobilisani borci koji jedva sastavljaji kraj sa krajem opet uzeli puske u ruke? Mislim da su do sada dosli tobe da je patriotizam losa majka. Plus rvi.
Iole normalnija raja, moje godiste, a koje znam i iz RS i Federacije bi sve to poslala u lijepe tri materine i otisla.
iole normalnija raja bi ostala da brani svoje. znam ih jako puno.
Last edited by lakilaka on 09/01/2018 22:43, edited 1 time in total.
lakilaka

#179 Re: Nova agresija na BIH?

Post by lakilaka »

tandmand wrote:
lakilaka wrote:
Bloo wrote: Vise pitah ko bi ostao da brani, a ne otisao daleko daleko...
ostale bi bih patriote.
Pusti patriote, ima li neki organizacioni sistem koji bi se suprostavio?
ako mislis da nema onda si u zabludi.
horkesh

#180 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

megaman4 wrote:
BiH je bilo i bit ce je. Samo je pitanje koliko ce ljudi ostati u njoj?
Mora neko i slati moralnu podršku, pakete i lovu iz dijaspore.
tandmand

#181 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

lakilaka wrote:iole normalnija raja bi ostala da brani svoje. znam ih jako puno.
Prije je bar postojala TO, ko bi ih organizovao? Lokalni hodža?
lakilaka

#182 Re: Nova agresija na BIH?

Post by lakilaka »

tandmand wrote:
lakilaka wrote:iole normalnija raja bi ostala da brani svoje. znam ih jako puno.
posto spomimjes hodze, i to lokalne, da ti kazem da za drzavu bih ima ko da organizuje odbranu. ne sekiraj se ti.
Bloo
Globalna šefica

#183 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

demagog wrote: Prilicno sam siguran da je za vecinu ljudi ekonomija od sekundarne vaznosti kad se radi o pitanjima nacije, vjere, drzave...
I recimo da se odvoje. Da li bi opstali? Procvjetali? Ekonomija krenula uzlaznom putanjom...? Interesantno bi bilo razbacati kakav case study
Bloo
Globalna šefica

#184 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

lakilaka wrote:
tandmand wrote:
posto spomimjes hodze, i to lokalne, da ti kazem da za drzavu bih ima ko da organizuje odbranu. ne sekiraj se ti.
Raja iz Argelinija
studiorum_tuzlaensis

#185 Re: Nova agresija na BIH?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ne znam jeste li razmišljali ikad o ovome, ali po meni za ovo sve što se dešava zadnjih 10tak godina, analogija i paralela može biti povučena između događaja sa Ukrajinom/Rusijom/Krimom -----> BiH/Srbijom/RS.

Ukrajina dijeli granicu sa demografski i vojno puno jačom Rusijom.
Odvojila se padom komunizma od SSSR-a.
Ima međunacionalnu netrpeljivost koja je praktično tihi rat od 1991.
U granicama Ukrajine živi cca 8.500.000 Rusa, doduše kao nacionalna manjina. :)
Rusi prijete otvorenim ratom, i u konstantnom su proxy-ratu već 4 godine u regijama Donjecka i Luganska.
Zapad boli kurac, zato je Ukrajina i povukla ručnu. ;)

Evo kako je to izgledalo na Krimu, a dobro znamo kako se završilo. :skoljka:
Krim u Ukrajinskoj SSR

Odluka o pripajanju Krima Ukrajini
Krim je 1954. izgubio autonomiju i pripojen je Ukrajinskoj SSR u vrijeme vlasti Nikite Hruščova. Pripojenje se dogodilo kako bi se Krimom moglo lakše upravljati iz Kijeva, nego iz Moskve, zbog njegovog zemljopisnog i historijskog položaja. (ovako su i Tito, Kardelj i ostali razmišljali kad su formirali SRBiH nakon mali milion uređenja BiH od 1914-1944) Odlučeno je da se pripajanje izvrši na 300. obljetnicu ujedinjenja Ukrajine s Rusijom. To su Rusi smatrali ekstravagancijom, posebno zato jer je Krim bio sovjetsko omiljeno odredište za odmor i zato jer su većinu stanovništva činili Rusi. (u BiH su to Srbi, a BiH je temelj YUGE zna se i zašto, zbog NOB-a) Prije raspada SSSR-a, sovjetske su vlasti dopustile krimskim Tatarima (nek Tatari budu kamenjari) da se vrate na poluotok, pa je uskoro stiglo oko četvrt milijuna Tatara. Iz taktičkih razloga, Tatari su se približili ukrajinskim nacionalistima, jer su oboje dijelili neprijateljstvo prema ruskom nacionalizmu.

Ruski nacionalisti, koji su imali većinu u Vijeću Krima, iskoristili su skori raspad SSSR-a. (jel Vam poznato ovo?) U studenome 1990. vijeće je osudilo pripajanje Krima Ukrajini koje je napravio Hruščov 1954. U siječnju 1991. organizirali su referendum na kojem je izglasana promjena statusa Krima, (hehe) pa je iz autonomne oblasti postao Autonomna Sovjetska Socijalistička Republika Krim, što je potvrdio i Ukrajinski parlament.

Krim u neovisnoj Ukrajini

U vrijeme raspada SSSR-a i prvog razdoblja neovisnosti Ukrajine, vlasti su pokušale ukrajinizirati krimsko stanovništvo, što je naišlo na otpor. Tatari su dobili pravo povratka, pa su to nemirno vrijeme iskoristili za povratak zemlje i izgubljenih povlastica. (zanimljivo)

Referendum o neovisnosti Ukrajine održan 1. prosinca 1991. bio je težak proaz za ruske nacionaliste jer je 54% krimskih i 57% sevastopoljskih glasača glasovalo za neovisnost Ukrajine. No, unatoč, ruski nacionalisti nastavili su s postepenim jačanjem krimske autonomije. Vijeće Krima proglasilo je Krim republikom, samoupravom i usvojilo je ustav. Pomaci prema jačoj autonomiji Krima su se proširili, a ukrajinska vlada i parlament borili su se sa svakim pomakom. Ruski nacionalisti nisu dobili podršku Rusije jer je predsjednik Ruske Federacije, Boris Jeljcin, inzistirao na nemješanje u pitanje granica drugih bivših sovjetskih republika. (ključno)

Kako se ukrajinska gospodarska kriza produbljivala, ruski nacionalisti upostavili su instituciju predsjednika Krima, a 30. siječnja 1994. proruski kandidat Jurij Meškov izabran je za predsjednika. Povzao je skupinu relativno liberalnih ruskih gospodarstvenika iz Moskve od kojih je tražio da operiraju njegovom vladom te je intenzivirao krimske ambicije za još većom autonomijom. Međutim, Meškov je došao u sukob s Krimskim vijećem te ga je raspustio. (Dodik se posvađo sa Vučićem, lafo)

Ukrajinska vlada je čekala da lokalni političari ne uspiju u upravljanju Krimom. Krimsko gospodarstvo zapalo je u potpuni kaos i kriminalizaciju, a kasne 1994. (Ovo lafo sad mi Bošnjaci čekamo :zzzz: :roll: ) Ukrajina je započela financijsku stabilizaciju koja je prikazala Krim disfunkcionalnijim. (Fadil Stečajni kršteno ime Ref.Agenda) Na inicijativu ukrajinskog predsjednika Leonida Kučme u ožujku 1995., Ukrajinski parlament ukinuo je krimski ustav i instituciju predsjednika Krima. Time je oštrica krimskog separatizma slomljena i Krim je doveden pod kontrolu. Nakon što je obuzdan krimski separatizam, drugi separatizmi u Ukrajini izgledali su uzaludni. Ukrajina je uspjela očuvati svoj integritet iako su ruski nacionalisti ostali aktivni s podrškom nekih ruskih političara, među kojima je poznatiji bio moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov.

Najburnije pitanje bio je grad Sevastopolj, glavna baza sovjetske flote na Krimu. (Distrikt Brčko arbitraža i Madeline Albright zvana čelična krila US Army) U tom razdoblju Krim je ostao u sastavu Ukrajine, ali je dobio posebna prava te je jedina regija s autonomijom u Ukrajini. Krimu je naime dopušteno da ostane ruski i da samo promijeni nazive pojedinih ulica. (kažem Vam ba - Distrikt Brčko :D)

Pripajanje Rusiji

Predsjednik Narodne Skupšine Krima Vladimir Konstantinov, predsjednik Vlade Krima Sergej Aksjonov, predsjednik Rusije Vladimir Putin i gradonačelnik Aleksej Čali potpisuju Sporazum o ujedinjenju Krima s Rusijom u Moskvi 18. ožujka 2014. (i onda je krenulo, samo se desilo...)
Početkom ožujka 2014. na Krim je izvršena ruska invazija s preko 20 tisuća dobro naoružanih profesionalnih vojnika bez oznaka (bez oznaka nake jedinice, jesu li naši?), nakon čega je Krim proglasio svoju neovisnost od Ukrajine. Dana 11. ožujka 2014. Vrhovno vijeće Autonomne Republike Krim i Gradsko vijeće Sevastopolja su na izvanrednom zasjedanju usvojili Deklaraciju o neovisnosti Krima.

Pet dana poslije, 16. ožujka, održan je referendum na kojem se 96.7% glasača (mislim da i mi ne bi nikad posumnjali u rezultate referenduma, doduše već je bio jedan :skoljka: ) izjasnilo za pridruženje Krima Ruskoj Federaciji. Dan nakon referenduma Državno vijeće Krima je na izvanrednoj sjednici izglasalo Rezoluciju o neovisnosti Krima za koju je glasovalo 85 od 100 zastupnika, a isti dan Državno vijeće uputilo je molbu Rusiji za priključenjem. Odlučeno je da će se država zvati Republika Krim i da će grad Sevastopolj u njoj imati poseban status, a Vrhovno vijeće AR Krima preimenovano je u Državno vijeće Republike Krim. Također je odlučeno da će na Krimu od 30. ožujka 2014. vrijediti moskovsko vrijeme, a kao službena valuta uveden je ruski rubalj, no do 1. siječnja 2016. u opticaju će biti ukrajinska grivnja. (bla bla bla...)

Rusija je prihvatila molbu 18. ožujka, a sporazum o pridruženju Krima Ruskoj Federaciji potpisali su predsjednik Vlade Krima Vladimir Aksjonov, gradonačelnik Sevastopolja Aleksej Čalij i predsjednik Rusije Vladimir Putin. (hehe klošari, pičkousti stavio potpis) Ukrajina, EU, SAD i ostale države ovaj čin pripajanja Krima Rusiji smatraju nezakonitim jer je pritom prekršeno međunarodno pravo i ustav Ukrajine. (opet hehe klošari... Incko i Kondoliza Rice su ostali bez teksta, OHR vraća zgradu Unioninvestu)
Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna. :P
horkesh

#186 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Bloo wrote: Raja iz Argelinija
Ih, kakvi bi ti regruti dobri bili. Jedino bi im teško palo što u rovovima ne bi imali Wi-Fi.
detroit-mercy

#187 Re: Nova agresija na BIH?

Post by detroit-mercy »

hAZNADAR wrote:
detroit-mercy wrote:
hAZNADAR wrote:Agresija nikada nije ni prestala. Samo je promijenila fazu. Tako da ovo nije nova agresija.

RS se nece odcijepiti - ne moze to tehnicki izvesti taman se niko u Sarajevu ne posesao na to.

Ali ce zbaviti dovoljno autonomije legalno ili nelegalno - da ce uvijek funkcionisati kao jedinica za sebe.
I nastaviti provocirati, nazivati se Republikom, kako BiH ne postoji, demonstrirati drzavnost,... i sl.

Gledam danas penzionere koji nemaju kruha na stolu a imaju zastavicu na defileu. Gledam omladinu koji su odrasli sa uvjerenjem da zive u "republici".

Kako god - ipak je Srbima u RS vise stalo do RS nego sto je probosanskim snagama stalo do BiH. Neces naci Srbina u RS koji psuje RS, naziva je prknom, crnom rupom, koji je spreman na bilo kakav kompromis,... i da bi zrtvovao dio suvereniteta zarad standarda.

Mi smo kao pametniji, trezveniji, manje zadojeni,.... moralni pobjednici.

Nisam bas siguran ko ce bolje istrajati u svom i na kraju pobijediti.
jest al u kurcu, da im je toliko stalo ne bi puni autobusi isli za Zap. Evropu ili cim se malo dokopa para oda se kakav stan jal u Begesu jal u Novom Sadu gleda.
Slusas ove sto odlaze, lijepo kazu da ih se jebe za sve i idu da se nikad ne vrate :mrgreen: .
Trbuhom za kruhom i politicko opredjeljenje nisu iste stvari.
Pa valjda im je po tvojoj pric toliko stalo da bi i korijenje jeli, zar ne :mrgreen:
Ali stvarnost je malo drugacija, realno koga boli kurac sta tamo neko prdenja iz Svice ili Svedske.
Npr. koliki je tvoj ili uticaj tvog djeteta na politicke procese u BiH, malo forumanja i to je to. Mozes da imas kakvo god politicko opredijeljenje ali ako nisi tu mozes da sviras kcu :mrgreen: .
Novak20

#188 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote:Hoce ovakve teme kad se zaboravi da sukob Republike BiH sa pobunjenim pravoslavnim i katolickim manjinama nikad nije zavrsio, samo se vodi drugim sredstvima, za sad. Srecom, bratstvo i jedinstvo je mrtva ideologija pa se zna ko je ko te se sljedecu rundu docekuje mahom spremno. :-D
To katolička i pravoslavna manjina okači mačku o rep.
tandmand

#189 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

lakilaka wrote: posto spomimjes hodze, i to lokalne, da ti kazem da za drzavu bih ima ko da organizuje odbranu. ne sekiraj se ti.
Zamisli da jednoga dana policija RS zauzme granične prelaze i entitetsku granicu a već idući dan HV pod izlikom da su garant dejtonskog sporazuma u toku noći okupira SBK i HNK.
I onda nakon toga krene samoorganizovanje raje iz kafića .... :run:
U bivšem sistemu su postojali kuriri koji su znali gdje ko stanuje, da ga mogu probuditi u toku noći i uručiti mu poziv da ide na zborno mjesto. Novi rat ne bi bio kao prošli, gdje se prvo zakuha u Hrvatskoj, Vukovaru ... pa malo Ravno, pa malo Kupres; već munjevit. Kad su na Krimu osvanuli Rusi bez oznaka (bez ispaljenog metka), Tatari i Ukrajinci su mogli samo apele upućivati i pričati da ima "neko" ko će ih organizovati ....
demagog

#190 Re: Nova agresija na BIH?

Post by demagog »

Bloo wrote:
demagog wrote: Prilicno sam siguran da je za vecinu ljudi ekonomija od sekundarne vaznosti kad se radi o pitanjima nacije, vjere, drzave...
I recimo da se odvoje. Da li bi opstali? Procvjetali? Ekonomija krenula uzlaznom putanjom...? Interesantno bi bilo razbacati kakav case study

Onako odokativno posto nisam strucan u ekonomskim pitanjima:

Opstali? Da, ne bi valjda pomrli od gladi :D
Procvjetali? Definitivno ne.
Ekonomija krenula uzlaznom putanjom? Mozda. posto pretpostavljam da ne zele da se odvoje i budu nezavisna drzava nego hoce da se nakace na Srbiju.

Ali poenta je da ljudima nije bitna ekonomija kad je u pitanju nacija, vjera, drzava...Tu vise rade emocije nego proracun ekonomske isplativosti
Hajlac

#191 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hajlac »

PM72 wrote:Po meni je pitanje čime ih možemo spriječiti? Demokratijom? Ručicama? Policijom? Oružanim snagama u kojima imaju trećinu vojnika i oficira i pola skladišta? Ili šupljom po internetu?

P.S.Senad jede govna sa tenkovima na Palama.Ministarstvo odbrane Srbije potpisalo ugovor o remontu 10 tenkovskih motora T55 u famosu na Palama i debelguzi ratni profiter odmah vidi tenkovske ešalone...
Prije ce biti da ti to radis jer, gle cuda golemoga, umjesto nekoj od njihovih domacih srbijanskih firmi za remont, milion KM daju firmi iz druge drzave za remont svojih tenkova...

http://www.trzcacak.rs/sr/inzenjering/modifikacije.html

Ne daju firmi kojoj rat, razaranje, pljacka i gubitak iskusnih i obucenih radnika nije ni prismrdio vec, iz susjedne drzave, paljanskoj poluopustosenoj koja je vec godinama u teskim problemima i vec bila prodana jednoj sarajevskoj firmi povezanoj s Remontnim zavodom iz Hadzica (zbog cega su paljansko-banjalucki nacionalisti digli frku kako bi taj zavod vratili "u svoje srBske ruke"?!?

Ta ista Srbija koja je od '92. do '95. pokrala ogromnu kolicinu neprocjenjive industrijske opreme-masina iz bosanskih velikih kompanija vezanih za vojnu i druge industrije i prebacila u svoje tvornice, zavode...
Sto je najgore, ove jade iz RS-a nikad nece doci tobe pa skontati da je ta pokradena imovina i NJIHOVO vlasnistvo :-) Kao i dvadesetogodisnje neplacene naknade za koristenje HE i pripadajucih hidropotencijala na rijeci Drini...

Citava ta prica o deset tenkova zestoko dismr!
Last edited by Hajlac on 09/01/2018 23:18, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#192 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

demagog wrote:
Bloo wrote:

Ekonomija krenula uzlaznom putanjom? Mozda. posto pretpostavljam da ne zele da se odvoje i budu nezavisna drzava nego hoce da se nakace na Srbiju.

Ali poenta je da ljudima nije bitna ekonomija kad je u pitanju nacija, vjera, drzava...Tu vise rade emocije nego proracun ekonomske isplativosti
Znam.koja je poenta, vec samo se igramo hipotetickih situacija.
I u Srbiji rastu ruze na svakom koraku...
Recimo da se odvoje i prikljuce Srbiji, da li bi Federacija propala?
horkesh

#193 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

tandmand wrote: Zamisli da jednoga dana policija RS zauzme granične prelaze i entitetsku granicu a već idući dan HV pod izlikom da su garant dejtonskog sporazuma u toku noći okupira SBK i HNK.
Ti, pretpostavljam, nisi bio sudionik dešavanja u SBK-u 1993. godine. Pa, bolan, te pozicije koje su oni tada imali je bilo teže izgubiti nego zadržati. I ti se sad našao sikirati oko nekakve intervencije HV-a, koju bi mi dočekali potpuno nespremni :-)

Svaki budući rat bi svakako vodile policijske, a ne vojne formacije. Policije ima dovoljno na sve tri strane. Ne beri brigu bezveze, samo ćeš čir dobiti.
Novak20

#194 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Novak20 »

hAZNADAR wrote:
Vjerujes li i dalje u multietnicku ideju BiH i da u to vjeruje relevantan broj Bosanaca pravoslavaca i Bosanaca katolika?
U šta vjeruju Bosanci muslimani ? Multietničku BiH nastalu na tekovinama ZAVNOBIH ? :D
Hajlac

#195 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hajlac »

PM72 wrote:Mileta jebe samo novac.Frontalni je kokuz.Ako zbavi lovu - ode sve u helać.
Tu je uvijek Bakir-Zastitnik Bosnjaka-Izetbegovic koji mu preko Zvizdica, Novalica i stranackih vojnika u sto i jednom parlamentu vec u nekoliko navrata namiče odblokiranje novih "tranši" svjetskih lutkara kad duhandziji prigusti...
Last edited by Hajlac on 09/01/2018 23:25, edited 1 time in total.
demagog

#196 Re: Nova agresija na BIH?

Post by demagog »

Bloo wrote:
demagog wrote:
Bloo wrote: I recimo da se odvoje. Da li bi opstali? Procvjetali? Ekonomija krenula uzlaznom putanjom...? Interesantno bi bilo razbacati kakav case study

Znam.koja je poenta, vec samo se igramo hipotetickih situacija.
I u Srbiji rastu ruze na svakom koraku...
Recimo da se odvoje i prikljuce Srbiji, da li bi Federacija propala?
Mislis li da bi Federacija ostala citava ako se RS odvoji?
mishic

#197 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

Gospodine "tandmand" veoma je bezobrazno, jako drsko i do kraja nefer makar iz pijeteta prema 120 (stotinu dvadeset) ubijenih hodža
tako posprdno govoriti o "lokalnim hodžama" tim prije što je, pored ovolikog broja poginulih, daleko, daleko veći broj njih sa puškom u ruci branio ovu zemlju. Nije mali broj sredina, ma koliko se ti sprdao s tim, gdje su "lokalne hodže" odigrale ključnu ulogu u organizovanju otpora i godinama bili najistaknutiji borci u tim sredinama. To što neko ima neke lične frustracije, ma iz kojih razloga ili motiva one dolazile, ne daje mu za pravo da se tako bahato, neodgovorno i uvrijedljivo, prema bilo kome, izražava!!!
Bloo
Globalna šefica

#198 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

demagog wrote: Mislis li da bi Federacija ostala citava ako se RS odvoji?
Recimo da bi.
Cak eto nek i HZ zazivi i odvoji se...
Ostaje nesto.
Da li to nesto moze samostalno da opstane?
Hajlac

#199 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hajlac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
PM72 wrote:Za belaj se uvijek nađu pare.To je investicija.
Ko traži belaj može ga dobiti ili započeti bez para.
I belaj im moze biti ultimativni nacin da glupom i osiromasenom narodu na dugi period skrenu paznju od ekonomskog, kolapsa...
Hajlac

#200 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hajlac »

insomnia78 wrote:
Ko traži belaj može ga dobiti ili započeti bez para.
U gluho doba noci Srbi preuzmu sve GP, kasarne i PS u manjem entitetu. Srpska policija izlazi na entitetsku granicu. Budis se i radis sta? Sta kislis sta radi i poduzima Bakir, sta radi i poduzima Čović i Hercegovina?
Ovako laički jer ja nisam taj glavni i odgovorni urednik. Objavljuješ i obznanjuješ svim relevatnim domaćim i stranim predstavnicima da je RS zvanično gestom okupacije državne granice i policijsko-vojnog zaposjedanja entitetske granice jasno izašao iz mirovnog sporazuma i demokratskih principa te da sa tim činom prestaju da važe svi mirovni zakoni i sporazumi. Dižeš i mobilišeš sve što imaš, osiguravaš važne objekte za vođenje rata, namjenska radi 24/7, dižeš sve što možeš na diplomatskom lobiranju, zauzimaš strateške pozicije a ovako laički dovoljno je držati Brčko da RS visi u zraku praktično ni tamo ni vamo.
Nazalost, s obzirom da su ovi, sto su 1991. vezali zastave i stvarali paktove da skinu mrske im Komunjare&Reformiste, uspostavili sistem PODOBNOSTI umjesto SPOSOBNOSTI - pitam se koliko su ti jadni stranacki telekomi, elektroprivrede i ini obezbijedjeni od nekih novih pokusaja paljenja Posti i slicno :-)
Kad se BH Telecomu IT oprema zapali u centrali na Malti, kad prakticno SAV profit, umjesto u razvoj infrastrukture, odlazi u 'stranku', unutrasnju kradju, javasluk i namjestanje tendera ahbabima...
Last edited by Hajlac on 09/01/2018 23:39, edited 1 time in total.
Post Reply