Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo ne bi mi mrsko potraziti taj salomon model
Waterproof znaci da nece promociti ako pada kisa i sl a ne ako stojis u vodi
Inace za ove tene je ip25 sto znaci da se ne mogu potapati
U vodi znaci moze biti samo djon do platna tj da stojis u njoj
O'zone wrote:@respo nije sve tako crno brate. Da je po tvom niko više nikad ne bi ništa prodavao. Prvi OBI. Ljudi sve mjenjaju.
Naravno da nije crno zato i govorim da ne bi postalo crno mora se odstraniti i kukolj medju kupcima ne samo prodavcima
Ma nemoguće drug i u prvom i u drugom slučaju.
Ali kažem ti nije potrebno napraviti neku frku oko toga. Tebe kao kupca zakon štiti. Trgovac isto tako ima zaštitu od moguće zloupotrebe prava od strane kupca.
U nasem sistemu vrlo moguce jer nemamo prvo svjest na obe strane a onda na to dodaj rad sluzbi koje su zaduzene za to pa do citavog procesa
Tako da vecinu slucajeva ljudi odustanu iako su upravu
S druge strane i ako zaganjaju onda dolazi do borbe s vjetrenjacama haman jer onda dolazi do izrazaja i stele i korupcija i svasta nesto
supercali wrote:Evo ne bi mi mrsko potraziti taj salomon model
Whatever the weather, terrain or distance, the Salomon XA Pro 3D GTX Trail Running Shoe has you covered. Designed for the most demanding of trails, a streamlined profile offers substantial durability and unrivalled protection from the elements. A waterproof GORE-TEX® membrane prevents water from breaching the shoe's interior and creates a protective seal that keeps the foot warm, dry and comfortable. One of the most imitated trail running shoes on the market continues to evolve, with a new chevron tread pattern and streamlined profile. A stable 3D chassis provides comfort and protection on rough trails whilst a Quicklace system delivers fast, precise fit adjustment.
supercali wrote:
Naravno da nije crno zato i govorim da ne bi postalo crno mora se odstraniti i kukolj medju kupcima ne samo prodavcima
Ma nemoguće drug i u prvom i u drugom slučaju.
Ali kažem ti nije potrebno napraviti neku frku oko toga. Tebe kao kupca zakon štiti. Trgovac isto tako ima zaštitu od moguće zloupotrebe prava od strane kupca.
U nasem sistemu vrlo moguce jer nemamo prvo svjest na obe strane a onda na to dodaj rad sluzbi koje su zaduzene za to pa do citavog procesa
Tako da vecinu slucajeva ljudi odustanu iako su upravu
S druge strane i ako zaganjaju onda dolazi do borbe s vjetrenjacama haman jer onda dolazi do izrazaja i stele i korupcija i svasta nesto
Nisi razumio Mislio sam da je nemoguće očistit kukolj i na jednoj i drugoj strani
ortodont wrote:Da doprinesemo temi, može li neko dati izvod iz Zakona o zaštiti prava potrošača o npr. ovom ili sličnim slučajevima?
Sva suština je da smo nedovoljno upućeni u svoja prava i često ovo ne istjeramo do kraja zbog toga.
Ključni dio po meni je član 18 koji kaže
"trgovac je, na zahtjev i po izboru potrošača, dužan da:
a) zamijeni proizvod sa nedostatkom drugim identičnim novim ispravnim proizvodom;
b) vrati plaćeni iznos i nadoknadi stvarne razumne troškove povratka proizvoda sa nedostatkom;
c) ukloni nedostatak na proizvodu o svom trošku"
Znači kupac IMA pravo tražiti povrat novca ili zamjenu po vlastitom izboru.
Goretex ako propušta vodu i natopi se kao obični tekstil je po meni očit nedostatak?
Navedeni član važi ukoliko prihvate reklamaciju kao opravdanu, a očito smatraju da reklamacija nije opravdana...posebno ako je spomenut lavor i voda....
Ključni dio po meni je član 18 koji kaže
"trgovac je, na zahtjev i po izboru potrošača, dužan da:
a) zamijeni proizvod sa nedostatkom drugim identičnim novim ispravnim proizvodom;
b) vrati plaćeni iznos i nadoknadi stvarne razumne troškove povratka proizvoda sa nedostatkom;
c) ukloni nedostatak na proizvodu o svom trošku"
Znači kupac IMA pravo tražiti povrat novca ili zamjenu po vlastitom izboru.
Goretex ako propušta vodu i natopi se kao obični tekstil je po meni očit nedostatak?
Navedeni član važi ukoliko prihvate reklamaciju kao opravdanu, a očito smatraju da reklamacija nije opravdana...posebno ako je spomenut lavor i voda....
Idemo onda dalje na Član 20 stav 2,3 i na kraju 4. Plaća ko gubi
supercali wrote:Evo ne bi mi mrsko potraziti taj salomon model
Whatever the weather, terrain or distance, the Salomon XA Pro 3D GTX Trail Running Shoe has you covered. Designed for the most demanding of trails, a streamlined profile offers substantial durability and unrivalled protection from the elements. A waterproof GORE-TEX® membrane prevents water from breaching the shoe's interior and creates a protective seal that keeps the foot warm, dry and comfortable. One of the most imitated trail running shoes on the market continues to evolve, with a new chevron tread pattern and streamlined profile. A stable 3D chassis provides comfort and protection on rough trails whilst a Quicklace system delivers fast, precise fit adjustment.
Doduše nisu rekli koliko vode i koliko dugo
Designed for the days when the weather doesn't cooperate but you need to train anyway, the XA Pro comes with an added Gore-Tex lining to shield your feet from the rain. By keeping your toes dry, the XA Pro prevents blisters and chafing when you're stomping through puddles or sprinting, uninhibited, through a surprise shower.
O'zone wrote:
Nisi razumio Mislio sam da je nemoguće očistit kukolj i na jednoj i drugoj strani
Do mene onda za razumjevanje
Al ako se ne moze ocistiti moze se toliko smanjiti da je broj kukolja zanemariv
Kao sto je slucaj na zapadu recimo
Svaba ima 80 miliona i imaju 10000 kukolja recimo a nas ima 3,5 miliona a imamo isti broj kukolja
Svabu to ne dotice dok nas itekako dotice i prodavce i kupce
Ovaj zakon pominje proizvod sa nedostatkom
Osim ako je ovo salomon 3d gtx lavor edition i namjenjen tome a ne trail shoes
Tene za trcanje haman namjenjeno sto dalje od rijeka i potapanja
Iz mog licnog iskustva sa gortex opremom sve ispod $300 je tkzv weather waterproof. AKo se nadjes u kisi, propadnes u dubok snijeg, velike su sanse da ces biti suh. Ako krocis kroz potok, manje su sanse da ces izaci suhog stopala.
Kada sam ja poceo planinariti i svatio mi da mi treba gortex oprema bilo mi je odma cudno zasto su jedne cipele/hlace/jakna $150 a druge $350. Onda mi je ciko objasnio male detalje, pa npr. te cipele sto je on kupio su idealne za ovo vrijeme i doba, ali cim prijedje temepratura 15c nuga ti se skuha i bude mokra od znoja. A skuplje su napravljene da mozes komotno krociti kroz rijeku i da su udobne i na -20 i 20c. Takodjer moras ih stalno mazati nekom posebnom mascu da bi taj gortex izdrzao iz godine u godinu. Isto se odnosi za cipele i ostalu odjecu.
supercali wrote:Ovaj zakon pominje proizvod sa nedostatkom
Da skratim priču po vlastitom iskustvu: nakon zaprimljene reklamacije će proizvod biti proslijeđen Euroinspekt u, instituciji koja je licencirana za vještačenje, biće izvršen uviđaj i utvrditi će se da deklaracija odgovara proizvodu, dati nalaz da je patika ok, da nije korištena kako treba (not lavor edition), trgovac će u roku poslati odgovor kupcu kako odbija reklamaciju, inspekcija utvrditi da je ispoštovan zakon i da je odgovoreno u roku 8 dana, i uputiće kupca na sud ukoliko i dalje smatra da su mu prava ugrožena...ona ide privatna tužba, plaćanje vještaka i advokata i to je to...
Pa zato imaš stav 4 u Članu 20 da sve troškove nastale utvrđivanjem greške proizvoda snosi onaj ko je izgubio. Znači @Nokian ako je on u krivu ili Intersport ako su oni i njihov "laboratorij" u krivu. Stvar jednostavna.
Pa zato imaš stav 4 u Članu 20 da sve troškove nastale utvrđivanjem greške proizvoda snosi onaj ko je izgubio. Znači @Nokian ako je on u krivu ili Intersport ako su oni i njihov "laboratorij" u krivu. Stvar jednostavna.
Nije to problem znam to nego samo pominjemo ono sto smo nakon igracke i poceli sumnjati
Konta platio mogu onda sve iako je nepravilno koristio obucu
kafanski_covjek wrote:aha...kupio iste na snizenju prije dvije godine i nikad jos nisu propustile prilikom koristenja
doduse, jos lavor test nisam probao (salim se malo)
ne zezam te nego dokle si ih potopio u lavoru?
Imam ovaj model Salomonki u crvenoj boji. Kupio ih u onoj radnji na trećem spratu u BBI 2014. godine. Nosim isključivo kad planinarim po brdima. Nošene su i po snijegu i kiši, gazao po blatu i dubokim lokvama i nikad nisu propustile. Kad se vratim kući saperem ih od blata i prljavštine i to je to. I ne znam što si išao da ih kupuješ u Intersportu, kad je ova radnja u BBI jeftinija. Ja sam 1998 godine kupio u Staklenom gradu Martinke. Nakon mjesec dana nosanja skontam da je jedna mrvicu veća od druge. Nisam znao jeli ta mrvicu veća pogrešna ili ova manja. Otišao ja u radnju i djevojci koja radi reklamirao. Ona uze pogleda i uvjeri se da je tako i kaza mi da ako nije problem da ostavim da vidi gazda i da sutra dođem, jer ona sama ne može ništa bez njega. Uradim tako i sutra odem i kaza mi djevojka da je gazda vidio i da je rekao da će mi zamjeniti, ali pošto imaju samo jedne u radnji moj broj, on će mi donijeti nove od dobavljača u roku od 7 dana. Prošlo 7 dana, zvali me na kučni telefon, otišao i dobio nove. Ova što je bila mrvcu veća je bila s greškom.
Neko je spominjao Sportinu i pozitivno iskustvo sa zamjenom. Imam i ja. Bio jedne godine krajem decembra s tatom u Sportini i tata uzeo sebi kaput, košulju i šal. Nekad u januaru tata uzeo košulju da prvi put obuće, kad mala mu. Greškom uzeo broj manju. Odem ja u Sportinu i bez problema mi zamjenili za veći broj iako nisam imao računa, ali jesam imao izvod od tatine kartice, jer je njome platio. Oni pronašli u sistemu datum kad je kupljena i zmjenili bez problema.
kafanski_covjek wrote:aha...kupio iste na snizenju prije dvije godine i nikad jos nisu propustile prilikom koristenja
doduse, jos lavor test nisam probao (salim se malo)
ne zezam te nego dokle si ih potopio u lavoru?
Samo donja polovina - cenat iznad gumenog djona - znam da onaj skroz gornji dio nije goretex.
Nisu ronile kako neki zamisljaju vec malo kratko 10tak sekundi...druge su izdrzavale i nisu bile natopljene...nekad goretex propusti ali ovdje govorimo o natopljenosti!