Submisivna priroda Žena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Edin H.

#176 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Edin H. »

Image
Connaisseur Karlin

#177 Re: Sabmisivna priroda Žena

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:
pustopoljina wrote:
Bloo wrote: Pa po Toweliju, to je ono sto jesi u svojoj prirodi.
Submisivna
Pasivna
Zelis biti vodena
Tako da nema potrebe da se trazi jer je to prirodno stanje stvari
ima neceg u jin i jang...zemlja-nebo itd.
but...
vise u jednoj osobi, nego kao u muskarcu i zeni koji onda cine jedan par.
ima i do godina i uticaja okoline.
prvo, muske se uci da ne placu, da se bore...zene da budu vrijedne i poslusne i pristojne. tome ih se uci. ne radjaju se takvima.
onda se vjencaju i dobiju djecu i onda s vremenom zena postane pokretac u toj zajednici.
neki bi rekli onda da se muski sa godinama pretvaraju u zene, a zene u muskarce...ja vise mislim da su i zene i muskarci skup istih osobina u razlicito vrijeme.
sa godinama...vise ces sresti muskaraca koji ocajno traze nekog da se brine za njih, nego zena koje traze nekoga. zene starost i nemoc nekako lakse podnesu, da li to znaci da su jace?
ako ce se muskim principom zvati skup osobina 25ogodisnjeg muskarca i zenskim principom skup osobina 17ogodisnje zene onda mozemo pricati o submisivnosti zenskog spola.
kad se usporedjuju vrsnjaci, meni se uvijek cinilo da su zene aktivnije, poduzetnije...a muski uspavani.
Dobar upis. :thumbup:

Mali deo jina je u jangu, i obratno. Realizovan čovek (kao i žena) objedini i muski i zenski princip, bude pun krug. To svi imamo u sebi, samo da realizujemo taj potencijal.
zemlja nebo jin i jang :-)

Tovwlie ti si napsiao da je Zemlja pasivna a nebo ativno , oldicno sma se nasmijala :-) :lol:

jin i jang su duhovne dosjetke :D svaka baterija ima oba polariteta :D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#178 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

Trebala si lijepo staviti moj post sa teme "islam , pitanja i odgovori" , koji te je i naveo na otvaranje teme, pa
bi onda možda i bilo jasnije o čemu je riječ .
Ne ovako, zbrda -zdola, instanto- pomodarsko "znanje" . To se ne jede, ne konzumira se, nego je riječ o razumijevanju.
Connaisseur Karlin

#179 Re: Submisivna priroda Žena

Nurudin wrote:Trebala si lijepo staviti moj post sa teme "islam , pitanja i odgovori" , koji te je i naveo na otvaranje teme, pa
Ne ovako, zbrda -zdola, instanto- pomodarsko "znanje" . To se ne jede, ne konzumira se, nego je riječ o razumijevanju.
moje znanje nije pomodarsko , a tvoj post cu sad postaviti !
Nurudin wrote:
Visavi jednakosti žena.
Žene da stvarno žele biti jednake, one bi to i bile. Njihov je problem što one zaista ne znaju šta žele.
Odnosno, slabe su ali na fizički slabe , već ih njihova submisivna priroda duha i dalje previše određuje.
Evolucija im još daje osjećaj zadovoljstva u submisivnosti , a one opet racionalno osjećaju da to muškarci prečeseto
koriste za klasično ponižavanje. Nisu , osim rijetkih, dovoljno jake da ne padaju uvijek pod kontrolu emotivnog.
Imam jedan primjer toga . Gledao sam predstavu Pašovića "otkrivanje žene", inače dobra i dojmljiva predstava sa jednim suvišnim
momentom glorificiranja socijalizma kao osloboditelja žena, iako je to bio i ostao globalni trend, ali nebitno to.
Jedna od glavnih uloga koja u predstavi glumi i Lepu Brenu ali i još karaktera koji pozivaju žene da se osvijeste i bore protiv
muške dominacije, odnosno ta glumica (zaboravio sam kako joj je ime ) poslije pročitam kako je ponovo u vezi sa jednim
drugim glumcem koji ju je u toku njihove prijašnje veze tukao , čak toliko da je dva puta zvala policiju.
Mislim, šta reći, osim koji paradoks nesvijesti da glumiš u predstavi o oslobađanju žene, a istovremeno si u vezi sa muškim nasilnikom.

Znači, nije ogledalo krivo, u ovom slučaju religija islama, to što prikazuje žensku prirodu onakvom kakva jeste, nego
svako mora preuzeti odgovornost za sebe i umjesto kolektivnog proizvoda, postati svoj-svoja.
za tebe su zene niza bica, bravo :thumbup:

branis diksiminicaju zena od strane svoje religije ( a sve su relgije jednake ka zenama) :thumbup:

nisu se zene u vezam sa nasilinicma jer to zele, ne razumjes sustinu problema,a to nije ni dio moje teme !!!
triconja

#180 Re: Submisivna priroda Žena

Post by triconja »

Bloo wrote:
Towelie wrote:Stoji ovo sto kažeš za čoveka kao vrstu, iako ces kod nas naći da se izjednačava nekad čovek i muškarac, sto mu dodje suptilna mizoginija, al hajd. :lol:

Nisam ja rekao su zene submisivne samo zato sto imaju XX hromozomski par, vec da je submisivnost kao princip cesci kod žena, i to je istina.
Da, nametnut odgojem, ali ne i urođen

i da citiram jednu gospođu oko čovjek= muškarac
"Jezik je to sve ispratio i kroz jezik će takvo shvatanje da nestane kada to nestane i u društvu. Razvojem, napredovanjem društva i emancipacijom koja je nezaustavljiva nestaće iz društva takvo ponašanje a onda će ono nestati i iz jezičke upotrebe kao idiom.“
To ti je ono hjuman = man + woman. More bit ekvivalentno hjuman = man samo u slucaju da je woman = 0 :lol:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#181 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

To si ti napisala. Ja bih prije rekao da su žene samoponižavajuća bića, osim onih koji to nisu.
Na žalost riječ je o manjini.
Islam nije moja religija već moja tradicija . Nisam religiozan. Mislim da je čovjek bog koji je zaspao, nesvjestan svoje božanske
prirode. Boga ima onoliko koliko ga ima u nama.
triconja

#182 Re: Submisivna priroda Žena

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
Nurudin wrote:Trebala si lijepo staviti moj post sa teme "islam , pitanja i odgovori" , koji te je i naveo na otvaranje teme, pa
Nurudin wrote:
Visavi jednakosti žena.
Žene da stvarno žele biti jednake, one bi to i bile. Njihov je problem što one zaista ne znaju šta žele.
Odnosno, slabe su ali na fizički slabe , već ih njihova submisivna priroda duha i dalje previše određuje.
Evolucija im još daje osjećaj zadovoljstva u submisivnosti , a one opet racionalno osjećaju da to muškarci prečeseto
koriste za klasično ponižavanje. Nisu , osim rijetkih, dovoljno jake da ne padaju uvijek pod kontrolu emotivnog.
Imam jedan primjer toga . Gledao sam predstavu Pašovića "otkrivanje žene", inače dobra i dojmljiva predstava sa jednim suvišnim
momentom glorificiranja socijalizma kao osloboditelja žena, iako je to bio i ostao globalni trend, ali nebitno to.
Jedna od glavnih uloga koja u predstavi glumi i Lepu Brenu ali i još karaktera koji pozivaju žene da se osvijeste i bore protiv
muške dominacije, odnosno ta glumica (zaboravio sam kako joj je ime ) poslije pročitam kako je ponovo u vezi sa jednim
drugim glumcem koji ju je u toku njihove prijašnje veze tukao , čak toliko da je dva puta zvala policiju.
Mislim, šta reći, osim koji paradoks nesvijesti da glumiš u predstavi o oslobađanju žene, a istovremeno si u vezi sa muškim nasilnikom.

Znači, nije ogledalo krivo, u ovom slučaju religija islama, to što prikazuje žensku prirodu onakvom kakva jeste, nego
svako mora preuzeti odgovornost za sebe i umjesto kolektivnog proizvoda, postati svoj-svoja.

branis diksiminicaju zena od strane svoje religije ( a sve su relgije jednake ka zenama) :thumbup:

nisu se zene u vezam sa nasilinicma jer to zele, ne razumjes sustinu problema,a to nije ni dio moje teme !!!
Socijalizam je dao zeni polozaj koji ni jedan drugi sistem nije htio da dirne ni govnjivom motkom. Da ne bi narkica i alkosa koji zagovoravaju jednakost radnika (i muskih i zenskih) najveci domet zena bi bio kuhinja i eventualno granap ako nema sta da radi po kuci i glavni zivotni cilj roditi sto vise djece.
Connaisseur Karlin

#183 Re: Submisivna priroda Žena

Nurudin wrote:To si ti napisala. Ja bih prije rekao da su žene samoponižavajuća bića, osim onih koji to nisu.
Islam nije moja religija već moja tradicija . Nisam religiozan. Mislim da je čovjek bog koji je zaspao, nesvjestan svoje božanske
zene nisu samoponizavajuca bica, ne razmisljas o uzrocima ponizavanja zena od strane muskaraca , a koji nemaju postovanje prema sebi i nisko samopouzdanje ! fizcko maltertiranje zena je dovoljan dokaz !
triconja

#184 Re: Submisivna priroda Žena

Post by triconja »

Nurudin wrote:To si ti napisala. Ja bih prije rekao da su žene samoponižavajuća bića, osim onih koji to nisu.
zene nisu samoponizavajuca bica, ne razmisljas o uzrocima ponizavanja zena od strane muskaraca , a koji nemaju postovanje prema sebi i nisko samopouzdanje ! fizcko maltertiranje zena je dovoljan dokaz !
To sve zavisi od sredine i sta sredina smatra da je normalno. Nadji mi zenu od 80 godina a da je muz nikad nije namariso evo ti sta hoces. A danas to vise nije "normalno" pa se vise ni ne radi u istom procentu kao i prije.
Nurudin

#185 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

Submisivnost , sama po sebi, nije ni dobra ni loša . Niti je bolja ili lošija od dominantnosti.
Jedno postoji u korelaciji s drugim , i samo tako može da postoji. Problem je kad se ode u neku krajnost od toga.
Što se tiče nasilja nad ženama, ja to prezirem , ALI prezirem i to kad se žena priljepi uz muškarca i makar je tukao
i zlostavljao, ona nastavlja "u ime ljubavi" i nekakve svoje narkomanske opijenosti drugom osobom, da to toleriše.
Bloo
Globalna šefica

#186 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

triconja wrote: To sve zavisi od sredine i sta sredina smatra da je normalno. Nadji mi zenu od 80 godina a da je muz nikad nije namariso evo ti sta hoces. A danas to vise nije "normalno" pa se vise ni ne radi u istom procentu kao i prije.
Naravno da se ne radi (mada kako ćemo znati u Bosni kad se sve krije, šta će mahala reći) jer žene nisu imale nikakve mehanizme zaštite.

Danas ako ništa možeš pozvati policiju.
Fizičko nasilje (počinjeno bilo od muškaraca ili žena na svom partneru i generalno) je kažnjivo.

I dan danas muževi "marišu" žene. S tim da mehanizme zaštite tih žena i kažnjavanja tih debila treba osnažiti.
A "normalno" je bilo prije uslijed niza razloga... zašto ja ne bih mairsao nekog ko je i pred zakonom niže biće od mene, nema pravo na imovinu, nema pravo glasa, itd...
triconja

#187 Re: Submisivna priroda Žena

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: nisu se zene u vezam sa nasilinicma jer to zele, ne razumjes sustinu problema,a to nije ni dio moje teme !!!
Koji je razlog, mozes li nam objasniti?
Bloo
Globalna šefica

#188 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Nurudin wrote:Submisivnost , sama po sebi, nije ni dobra ni loša . Niti je bolja ili lošija od dominantnosti.
Jedno postoji u korelaciji s drugim , i samo tako može da postoji. Problem je kad se ode u neku krajnost od toga.
Što se tiče nasilja nad ženama, ja to prezirem , ALI prezirem i to kad se žena priljepi uz muškarca i makar je tukao
i zlostavljao, ona nastavlja "u ime ljubavi" i nekakve svoje narkomanske opijenosti drugom osobom, da to toleriše.
Ne znam da li si ikad bio u sigurnoj kući?

Žene koje ostaju sa nasilnicima, ostaju iz čitavog spektra razloga:
- neobrazovane su i nemaju nikakav način izdržavanja ako odu
- zbog djece
- psihološki su slomljene osobe
- nemaju gdje da odu jer ih njihove porodice neće primiti natrag, a ako se razvedu biće izložena stigmi raspustenice i lose supruge
- strah od samove
- psihopatologija koju viđamo i koz mlađih osoba - kada nastavljaju da se zabavljaju sa osobama koje su ološe po njih i psihički i fizički - ovakve osobe isto tako bi trebale savjetovanje
Nurudin

#189 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

triconja wrote:
Nurudin wrote:
Visavi jednakosti žena.

Socijalizam je dao zeni polozaj koji ni jedan drugi sistem nije htio da dirne ni govnjivom motkom. Da ne bi narkica i alkosa koji zagovoravaju jednakost radnika (i muskih i zenskih) najveci domet zena bi bio kuhinja i eventualno granap ako nema sta da radi po kuci i glavni zivotni cilj roditi sto vise djece.
Gluposti su to .
Sexualna revolucija se desila na kapitalističkom zapadu . Međutim , to oslobađanje žena nema veze ni sa jednom ideologijom
već je vrijeme jednostavno bilo zrelo za takve promjene.
Socijalizam je kod nas bio sistem koji je dočekao takve promjene ali u puno drugih društava to nije bio slučaj.
Bloo
Globalna šefica

#190 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Nurudin wrote: Gluposti su to .
Sexualna revolucija se desila na kapitalističkom zapadu . Međutim , to oslobađanje žena nema veze ni sa jednom ideologijom
Socijalizam je kod nas bio sistem koji je dočekao takve promjene ali u puno drugih društava to nije bio slučaj.
Oslobađanje žena je zapravo posljedica industrijske revolucije, a ne seksualne :D

Feminizam 101
Tercius

#191 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Tercius »

Nurudin wrote:"..., ALI prezirem i to kad se žena priljepi uz muškarca i makar je tukao
U vecini slucajeva nije to nikakva narkomanska opijenost drugom osobom, niti je u ime neke ljubavi...vec u vecini slucajeva produkt nakaradnosti sistema i drzave koji nisu u stanju da takvim osobama obezbjede adekvatnu zastitu i program rehabilitacije, pa onda imas slucajeve gdje takve bjeze iz sigurnih kuca vracaju se svojim zlostavljacima itd itd...
Nurudin

#192 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
Nurudin wrote:Submisivnost , sama po sebi, nije ni dobra ni loša . Niti je bolja ili lošija od dominantnosti.

- zbog djece
- nemaju gdje da odu jer ih njihove porodice neće primiti natrag, a ako se razvedu biće izložena stigmi raspustenice i lose supruge
- strah od samove
- psihopatologija koju viđamo i koz mlađih osoba - kada nastavljaju da se zabavljaju sa osobama koje su ološe po njih i psihički i fizički - ovakve osobe isto tako bi trebale savjetovanje
Znao sam da će neko da se pozove na neobrazovanot i ekonomsku ovisnost ali to jednostavno ne stoji jer ima puno
primjera (a ja sam već naveo jedan) , gdje obrazovane i neovisne žene pristaju na takav odnos. Previše masovno da bi to bila
patologija pojedinaca . Čim žena želi "zaštitnika" , ona time kaže da je slaba i pristaje na tu submisivnu ulogu.
Anketiraj 100 žena, od toga će ih 95 reći da voli kad joj muškarac pruža sigurnost i zaštitu. Nema tu ništa čudno ni
novo, to je tako , ali je čudno kad se pravi neki novi ženski imidž koji glumi da to nije tako, a jest .
Činjenica je da se žene ne osjećaju potpunim kad su same .
To nije nikakva religijska mantra već biološko-evolucijska predodređenost .
Bloo
Globalna šefica

#193 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Nurudin wrote:
Bloo wrote:

- zbog djece
- strah od samove
Znao sam da će neko da se pozove na neobrazovanot i ekonomsku ovisnost ali to jednostavno ne stoji jer ima puno
primjera (a ja sam već naveo jedan) , gdje obrazovane i neovisne žene pristaju na takav odnos. Previše masovno da bi to bila
patologija pojedinaca . Čim žena želi "zaštitnika" , ona time kaže da je slaba i pristaje na tu submisivnu ulogu.
Anketiraj 100 žena, od toga će ih 95 reći da voli kad joj muškarac pruža sigurnost i zaštitu. Nema tu ništa čudno ni
novo, to je tako , ali je čudno kad se pravi neki novi ženski imidž koji glumi da to nije tako, a jest .
Činjenica je da se žene ne osjećaju potpunim kad su same .
To nije nikakva religijska mantra već biološko-evolucijska predodređenost .
Taksativno navedeno su bili neki od razloga :) nisu svi primjenjivi na jednu ženu, ali svaka žena ima svoj razlog, a neki od njih su gore navedeni.
Te obrazovano i neovisne žene možda ostaju zbog djece ili nekog razloga koji ja nisam nabrojala.
Sigurnost i zaštitu od čega?
Nurudin

#194 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
Oslobađanje žena je zapravo posljedica industrijske revolucije, a ne seksualne :D

Feminizam 101
pa prvo je bila industrijska revolucija, pa onda sexualana.
To sve stoji, samo mi je smiješno kad ljudi govore o komunizmu kao uzroku toga. Nije borba za klasnu ravnopravnost oslobodila
ženu, pa žene su jednako zastupljene i u bogatim slojevima . To je jednostavno zbir više faktora
Bloo
Globalna šefica

#195 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Bloo »

Nurudin wrote:
Bloo wrote:

Feminizam 101
pa prvo je bila industrijska revolucija, pa onda sexualana.
To sve stoji, samo mi je smiješno kad ljudi govore o komunizmu kao uzroku toga. Nije borba za klasnu ravnopravnost oslobodila
ženu, pa žene su jednako zastupljene i u bogatim slojevima . To je jednostavno zbir više faktora
Brkaš komunizam i socijalizam.
Zapravo engels se dosta bavio ženama i njihovom ulogom u društvu, te da njihova submisivnost i podređenost nije prirodna per se (kao biološka predispozicija) već da je rezultat duštvenih odnosa, te je povezao rodno ugnjetavanje sa klasnim.
Sve je to izloženo u PORIJEKLO PORODICE, PRIVATNOG VLASNIŠTVA I DRŽAVE od Engelsa :D
TheMule

#196 Re: Submisivna priroda Žena

Post by TheMule »

Karlinko, ti imas penis envy.
Nurudin

#197 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Nurudin »

Pa Engels nije biolog , kao ni Marks, a nisu ni nikakvi relevantni autoriteti današnjice po tom pitanju.
Samo su dio istorije društvenih procesa.
U biti ne moram ja dokazivati da komunizam , a ni socijalizam kao jedna od varijanti nastala iz komunizma , odnosno marksizma
kao doktrine svega toga , nisu bili osloboditelji žena po defaultu, već da je to bio globalni trend. To treba da dokažu oni
koji to tvrde.
Možemo uzeti žene danas i žene u našem komunizmu (Jugoslavijom je vladala komunistička , a ne socijalistička partija, iako
se država zvala socijalističkom) , pa bi mogli onda zaključiti isto tako kako su danas u daleko boljoj poziciji nego tad i da
je samim tim komunizam zapostavljao žene. Naravno, to nije istina , kao što nije istina ni da ih je komunizam oslobodio.
Samo ako se izvadi iz konteksta globalnih dešavanja ili iz istorijskih procesa, onda tako izgleda, inače ne.

Inače, Engels je, nakon što je Marks napravio vanbračno dijete jednoj svojoj prijateljici (a on sam je bio u braku) , prihvatio
njegovo dijete na sebe jer se samohrane majke nisu prihvatale u društvu.
Uporedi to sa današnjom situacijom , pogotovo na zapadu , i razlika je drastična. Sigurno nije zbog komunizma.
Connaisseur Karlin

#198 Re: Submisivna priroda Žena

TheMule wrote:Karlinko, ti imas penis envy.
to je Frojdova teorija , a ne zene naucnice , znaci, tipicna muska teorija, a Frojd je inace bio homo :D njegova teorija je jako subjektivna :)

ja sam savrseno sretna sa svojom vagionm :D
Zejnep

#199 Re: Submisivna priroda Žena

Post by Zejnep »

Zahvaljujuci ovoj temi shvatila sam da sam ja trebala biti musko :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#200 Re: Submisivna priroda Žena

Zejnep wrote:Zahvaljujuci ovoj temi shvatila sam da sam ja trebala biti musko :mrgreen:
to ce ti reci svaki muskarac , ako sto meni rece TheMule :D

znas, muskraci bolje znaju sto i kao zene misle :lol:
Post Reply