Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Locked
Duka Dizel

#176 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Duka Dizel »

wonkaw wrote:
Duka Dizel wrote:
wonkaw wrote:ovo je gubljenje vremena pokusavajuci pronaci dogovor sa zlocinackom org. hdz, sa teroristima UZP se ne dogovara, posebno ako se sa sigurnosti moze reci da rade na raspadu BiH, da pod definicijom ravnopravnosti vide preslikavanje ers na teritoriju koju su sebi zacrtali.... oni od toga nece odustati, sto prije se iste odjebe za sva vremena to bolje po BiH... gore ne moze biti po probosanske snage osim prjetnji da nam je zatvoren put u EU u koju i onako BiH nece nikad pristupiti... treba jacati drzavu i brinuti se o sebi, jacati odnose sa Turskom, Albanijom i Kosovom te osigurati sebi to trziste, za velicinu drzave kao sto je BiH i te tri drzave su ogromni trzisni zalogaj....
E jest vala...Albanija i Kosovo su trzista buducnosti.
profitibilno gledajuci bolje je izvoziti tamo gdje je potraznja velika a konkurencija mala, sto BiH odgovara sa ovim navedenim trzistem... ali znam da ti pises iz osjecaja i drziz se one - "ma sve su to shoshoni, samo jos malo dok pane USA na koljena Srbija ce ih sprziti sa zemljom..."
U stvari, baš ti razmišljaš o Albaniji i Kosovu kao o nekim shoshonima, koje još niko nije otkrio, pa će eto BiH da uleti na novo tržište.
Albanija ima status kandidata za EU i njeno tržište je poklopljeno odavno.
Kako si ti došao do zaključka da je tamo potražnja velika, a konkurencija mala...verovatno ni sam ne znaš.

Sa Kosovom bi valjda trebali uspostaviti diplomatske odnose, pa onda jačati privredne veze i preoteti Srbiji tržište.
Novak20

#177 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote: Od 2013 nismo na istoj strani. Jednostavno za skontat.
Misliš kad je Hrvatska ušla u EU tad je prestao interes za ulazak BiH u EU?
Kad se samo sjetim silnih bosnjackih i srpskih inicijativa da BiH uđe u EU i NATO :D od 1995. do danas dođe mi da se smijem.
Jos kad tome pridodam inicijative Ž.K.od 2006. i drugih fikusa bosnjacke politike zapitam se zasto je Covicu trebalo da pravi budalu od sebe. U EU i NATO ne zeli ni srpska ni bosnjacka politika. Da su htjeli mogli su oni voditi procese.
BHCluster

#178 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
Kad se samo sjetim silnih bosnjackih i srpskih inicijativa da BiH uđe u EU i NATO :D od 1995. do danas dođe mi da se smijem.
Jos kad tome pridodam inicijative Ž.K.od 2006. i drugih fikusa bosnjacke politike zapitam se zasto je Covicu trebalo da pravi budalu od sebe. U EU i NATO ne zeli ni srpska ni bosnjacka politika. Da su htjeli mogli su oni voditi procese.
Ovo je BULLSHIT godine! :thumbup:
horkesh

#179 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by horkesh »

Novak20 wrote:
Ne zavaravaj se, HDZ ima nula posto interesa za ulazak BiH u EU. Ako ništa, Čović je jedini od trenutnih političara rekao da evropski put može da čeka.

Jedno je šta Čović priča, a drugo šta radi.
pustopoljina

#180 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by pustopoljina »

Lincoln-Burrows wrote:Eto da nebi netko krivo protumačio naslov a i nema se nekih pravih razloga za
otvaranje ovolikog broja tema o Hrvatima, pitam se zbog čega ovolika invazija tema
o Hrvatima. Rekao bih da je broj tema o Hrvatima daleko nadmašio broj tema o Srbima.

Neću spominjati imena forumaša jer će se sami prepoznati, a moje mišljenje
je da je razlog ovolike najezde "mržnje" prema Hrvatima jedan od slijedećih:

1. Bošnjaci su Srbe "prelomili" i više ih ne zanima ni RS ni Srbi
2. Usljed situacije pod broj 1, Bošnjaci FBiH vide kao svoj entitet i tu su im Hrvati jednostavno višak.
3. Teme otvara par istih delegata koji se bave isključivo Hrvatima što je poznato većini forumaša.
4. Teme otvaraju likovi koji se lažno predstavljaju kao Bošnjaci.
5. Tema o 'Velikosrpskoj kuhinji sa HDZ specijalitetima' je previše šaljiva i ne zadovoljava velikobošnjačke apetite.
6. Jedostavno su Hrvati hit današnjeg stanja
7. Ma može biti svašta

U Dalmaciji bi rekli ovdje ništa nema osim srdele što pliva i ljubavi što boli, a u BiH što ovdje boli?
ko sa djavolom tikve sadi, o glavu mu se obiju.
ABH017

#181 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by ABH017 »

BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
:thumbup:
Ja ne mogu da vjerujem da ozbiljan čovjek, koji želi da se predstavi kao iole pametan forumaš, može sebi dozvoliti ovakav post, pri čistom umu. Mislim na osnovu čega? Koji argument? Izjava? Tajni snimak?
Biće da je totalna opijenost mitomanskim medijskim prepucavanjima.
Doviđenja logiko.
Alfons Kauders

#182 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote:
Umjesto da ulazak Hrvatske u EU stabilizira stanje u BiH, desilo se upravo suprotno. Umjesto da povratak HDZ-a na vlast stabilizira vlast i parlamentarnu vecinu, urodio je jos gorim opstrukcijama i paralizom procesa.

Na osnovu navedenog, samo mogu zakljuciti da hrvatska politika nije na nasoj strani, ili barem mojoj.
U BiH je bila paraliza vlasti već u vrijeme platforme i izbora Komšića, 2014 je izabran Čović i HDZ ulazi u vlast,
(govorim samo o hrvatskoj komponenti) koji pokušavaju vratiti ravnopravnost Hrvatima a znamo da do dan danas
to još nije napravljeno. Tako da svako sa svoje strane drugačije vidi napredak BiH.
Zivot nije pravedan, a ljudi su dosta subjektivni. Recimo, moglo bi se reci da u BiH imamo paralizu vlasti od izbora nacionalista 1990?

Subjektivno je u tome sto svako drugacije vidi napredak BiH. Za neke bi napredak bio da se BiH jos malcice raspadne i iskljuci iz jos medjunarodnih tokova, a za neke da ojaca i pristupi NATO i EU. Suvisno je pricati o "napretku" kad nemamo zajednicki cilj, jer neciji napredak nekom drugom predstavlja nazadovanje.
Da se nebi krivo razumijeli, ravnopravnost u BiH je postojala do Barryevih amandmana (2000.g),
ništa se od tada nije moglo razvijati u pravom smjeru, samouprava, dokidanje samouprave je
bio slijed događaja, to je bio zaokret od ravnopravnosti, Komšić, Lijan, ustašozubar su samo nuspojave.
Ja bih rekao da je ravnopravnost u BiH postojala do preuzimanja vlasti od strane SDA, SDS i HDZ. A to za Barrya vidite s njim. Osim ako nije iz Kalesije, ja s njim nemam nista. Usput bi bilo dobro objasniti cijeloj Hrvatskoj i dobrom dijelu Hrvata u BiH da Praljka i Prlica nisu osudili Bosnjaci, vec Tribunal u Hagu, jer vidim da i po tom pitanju ima nejasnoca. :)
Alfons Kauders

#183 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote: Od 2013 nismo na istoj strani. Jednostavno za skontat.
I ja se pitam zasto je Covicu trebalo da pravi budalu od sebe i podnosi aplikaciju unatoc tome sto su ga ambasadori i predstavnici EU savjetovali da to ne radi, znajuci da od nje nema nista.

- Srbi ne zele u NATO i EU, tu imas pravo.
- Bosnjaci bi rado u NATO i EU, ali znaju da nisu dobrodosli i da to nece ici tako lako, pa razmatraju i rezervne opcije.
- Hrvati bi takodjer rado u NATO i EU, ali pod uslovom da ni slucajno ne naljute Srbe, sto je naravno nemoguce.

A te procese svakako ne vodi Sarajevo, vec Brisel, Zagreb i Beograd, pa se njima obrati za reklamacije, ne nama. Po ustavnom ustroju BiH, Bosnjacima mozes fakturisati 33.33% odgovornosti, a za preostalih 66.66% skontajte se sami.
Novak20

#184 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
:shock:
Zasto ???
Novak20

#185 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

horkesh wrote:
Novak20 wrote:
Ne zavaravaj se, HDZ ima nula posto interesa za ulazak BiH u EU. Ako ništa, Čović je jedini od trenutnih političara rekao da evropski put može da
Jedno je šta Čović priča, a drugo šta radi.
Zadnja recenica vazi za sve bih politicare. Dodao bih da trece misle.
Isprovaljivao se Covic sa rokovima odgovora na pitanja Komisije EU. Dok su drugi mogli odgovarati u roku od par mjeseci, BiH je trebalo pola godine da nadje prevodioce. Jos kad se dodaju emocije poslije praljkovace i UZP dobije se neprimjerena reakcija za politicara.
Ne bih se slozio da HDZ ne odgivara clanstvo BiH u EU. Ako nista zato sto bi sa novim EU pasosima iseljavali i drugi istom brzinom kao Hrvati.
Novak20

#186 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

ABH017 wrote:
BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
:thumbup:
Ja ne mogu da vjerujem da ozbiljan čovjek, koji želi da se predstavi kao iole pametan forumaš, može sebi dozvoliti ovakav post, pri čistom umu. Mislim na osnovu čega? Koji argument? Izjava? Tajni snimak?
Biće da je totalna opijenost mitomanskim medijskim prepucavanjima.
Doviđenja logiko.
Navedi mi neku bosnjacku ili srpsku politicku opciju koja je pokrenula postupak pridruzenja EU i NATO ili ucinila kakav konkretan potez u tom pravcu pa da se slozim sa tvojim portretiranjem moje malenkosti.
Novak20

#187 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
I ja se pitam zasto je Covicu trebalo da pravi budalu od sebe i podnosi aplikaciju unatoc tome sto su ga ambasadori i predstavnici EU savjetovali da to ne radi, znajuci da od nje nema nista.

- Srbi ne zele u NATO i EU, tu imas pravo.
- Bosnjaci bi rado u NATO i EU, ali znaju da nisu dobrodosli i da to nece ici tako lako, pa razmatraju i rezervne opcije.
- Hrvati bi takodjer rado u NATO i EU, ali pod uslovom da ni slucajno ne naljute Srbe, sto je naravno nemoguce.

A te procese svakako ne vodi Sarajevo, vec Brisel, Zagreb i Beograd, pa se njima obrati za reklamacije, ne nama. Po ustavnom ustroju BiH, Bosnjacima mozes fakturisati 33.33% odgovornosti, a za preostalih 66.66% skontajte se sami.
Za razliku od tebe, ne osjecam potrebu da se obracam Bosnjacima, Srbima ili Hrvatima. Komentarisem politiku na ovom forumu i to je sve.
Alfons Kauders

#188 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

Ma ja ba
Alfons Kauders

#189 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Navedi mi neku bosnjacku ili srpsku politicku opciju koja je pokrenula postupak pridruzenja EU i NATO ili ucinila kakav konkretan potez u tom pravcu pa da se slozim sa tvojim portretiranjem moje malenkosti.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeste, Bosnjaci su oduvijek opstruirali ulazak BiH u EU i NATO

Sreca pa smo imali Covica da nas vuce naprijed

De ba care, ne brukaj se, pametniji si od ovoga...
zavrzlama

#190 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

Jednom prilikom je cini mi se@alfons napisao" hrvatska i srpska politika nemaju problem sa bosnjackom politikom,nego sa bosnjacima kao narodom"

Uramit, i na kraju svake diskusije obrisat prasinu da se jasnije procita napisano....the end.

Neka vam je svima sretna nova godina i da je prozivite u rahatluku(rahat patnji) :D
mO k3

#191 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Navedi mi neku bosnjacku ili srpsku politicku opciju koja je pokrenula postupak pridruzenja EU i NATO ili ucinila kakav konkretan potez u tom pravcu pa da se slozim sa tvojim portretiranjem moje malenkosti.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i ti ne vidis dalje od tuzle :)
Nego sta , krivi su bosnjaci samo da te podsjetim zasto je poceo rat u bih "ubistvo svata"
Alfons Kauders

#192 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

zavrzlama wrote:Jednom prilikom je cini mi se@alfons napisao" hrvatska i srpska politika nemaju problem sa bosnjackom politikom,nego sa bosnjacima kao narodom"

Uramit, i na kraju svake diskusije obrisat prasinu da se jasnije procita napisano....the end.

Neka vam je svima sretna nova godina i da je prozivite u rahatluku(rahat patnji) :D
Sretna Nova zemljak! :)
zavrzlama

#193 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

Alfons Kauders wrote:
zavrzlama wrote:Jednom prilikom je cini mi se@alfons napisao" hrvatska i srpska politika nemaju problem sa bosnjackom politikom,nego sa bosnjacima kao narodom"

Sretna Nova zemljak! :)
I tebi takodje :bih:
hizo ramidovic

#194 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by hizo ramidovic »

Novak20 wrote: Kad se samo sjetim silnih bosnjackih i srpskih inicijativa da BiH uđe u EU i NATO :D od 1995. do danas dođe mi da se smijem.
Mescini, jarane, da tebe bas drzi ova praznicna atmosfera....negdje si ga dobro mahno a i rakija je mescini pojaka bila...viljamovka garant
emmir1

#195 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by emmir1 »

Lincoln-Burrows wrote:Eto da nebi netko krivo protumačio naslov a i nema se nekih pravih razloga za
otvaranje ovolikog broja tema o Hrvatima, pitam se zbog čega ovolika invazija tema
o Hrvatima. Rekao bih da je broj tema o Hrvatima daleko nadmašio broj tema o Srbima.

Neću spominjati imena forumaša jer će se sami prepoznati, a moje mišljenje
je da je razlog ovolike najezde "mržnje" prema Hrvatima jedan od slijedećih:

1. Bošnjaci su Srbe "prelomili" i više ih ne zanima ni RS ni Srbi
2. Usljed situacije pod broj 1, Bošnjaci FBiH vide kao svoj entitet i tu su im Hrvati jednostavno višak.
3. Teme otvara par istih delegata koji se bave isključivo Hrvatima što je poznato većini forumaša.
4. Teme otvaraju likovi koji se lažno predstavljaju kao Bošnjaci.
5. Tema o 'Velikosrpskoj kuhinji sa HDZ specijalitetima' je previše šaljiva i ne zadovoljava velikobošnjačke apetite.
6. Jedostavno su Hrvati hit današnjeg stanja
7. Ma može biti svašta

U Dalmaciji bi rekli ovdje ništa nema osim srdele što pliva i ljubavi što boli, a u BiH što ovdje boli?

Ja bih rekao da je u pitanju antibosanska i antibošnjaćka politika Hrvata

1. 10 000 terorista
2. pelješki most
3.blokiranje od strane Čovića tužbe Hagu
4. negiranje bh praznika
5. slavljene zločinaca
6.politika cijepanja BIH
7.savezništvo sa Dodikom protiv Bošnjaka

Itd..
Itd
exliberal-ex

#196 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:O hrvatima se vise pise jer postoji velika sansa da ce vratiti interesima BIH a ne interesima velikosrpske politike.. Dok se o srbima nema potrebe puno pisati jer je satanizacija istih od strane srbije davno zavrsena pa se pisanje o srpskoj politici u BIH vise svodi na tragikomiku....

Bosnjaci u BIH hrvatima idalje vide prijatelje i kjluc opstanka BIH pa se i bave njima vise nego srbima jer nije mali broj hrvata koji su protiv hdz politike a nije ni mali broj hdz biraca koji bi sutra promijenili odnos prema BIH kad dodje mig iz zagreba ili zapada.
Vidis to je greska bosnjacke politike
Hrvati i hrvatska politika su od WWI gledali na bosnu kao teritoriju koje bi trebala da im pripadne cijela ili barem jedan dio.
Ko je pripojio bosnu u WWII srbija ili hrvatska?, ko je smatrao da je bosna dio banovine...tako i u zadnjem ratu, nisu hrvati stali uz bosnjake sto su ih volili nego sto su htjeli da sprijece bosnjake da se okrenu srbima. Kad je taj cilj postignut onda je okrenuta prica....hrvati nisu nikad odustali od herceg bosne, i dan danas mozes da cujes da se vasingtonski sparazum nije implementirao kako treba .....
exliberal-ex

#197 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by exliberal-ex »

....dupli
Novak20

#198 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:

Navedi mi ko je od bosnjackih politicara pokrenuo bilo kakav zvanican proces pridruzivanja EU i NATO pa da se i ja nasmijem.
Novak20

#199 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Novak20 »

hizo ramidovic wrote:
Novak20 wrote: Kad se samo sjetim silnih bosnjackih i srpskih inicijativa da BiH uđe u EU i NATO :D od 1995. do danas dođe mi da se smijem.
Mescini, jarane, da tebe bas drzi ova praznicna atmosfera....negdje si ga dobro mahno a i rakija je mescini pojaka bila...viljamovka garant
:lol:
Jabuka sa uzidanog kazana starog 130 godina. I nije prepeka. Nego zasto bosnjacka elita i politika ne povedose nacionalne procese u 19 vijeku i zasto se ne guraju u EU i NATO ????
Last edited by Novak20 on 31/12/2017 17:32, edited 2 times in total.
Lincoln-Burrows

#200 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Lincoln-Burrows »

Alfons Kauders wrote:
Ja bih rekao da je ravnopravnost u BiH postojala do preuzimanja vlasti od strane SDA, SDS i HDZ. A to za Barrya vidite s njim. Osim ako nije iz Kalesije, ja s njim nemam nista. Usput bi bilo dobro objasniti cijeloj Hrvatskoj i dobrom dijelu Hrvata u BiH da Praljka i Prlica nisu osudili Bosnjaci, vec Tribunal u Hagu, jer vidim da i po tom pitanju ima nejasnoca. :)
Amandmani su nametnuti silom kao uostalom i sve prije toga samo
što su ti nesretni amandmani imali efekt kontra onog koji su OHR priželjkivali.

A ovo drugo t.j. objašnjavati da Bošnjaci nisu osudili nikoga od navedenih je
"misija" koju ja i provodim na svim forumima pa tako i ovom. Samo postoji jedna
druga stvar koju ja ne mogu promjeniti a to je pravednost suda.
Odluke suda se moraju poštovati kako god, ne možeš poštovati Hag a ne
poštovati Ustavni sud ili presudu kantonalnog suda.

Sve ili ništa Image
Locked