Sarajevo - Graz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#176 Re: Sarajevo - Graz
Ima ih puno koji rove.... Eto onaj Dzenad... Oteko od hamburgera da bi se ovdje sliko u Mercu...
-
ado-šampion
#177 Re: Sarajevo - Graz
Nisam ja to rekao, ali nije tvoj rodjak prvi koji kaze da su slicne cijene ili da je jeftinije, znam ih ja jos takvih koji su to govorili, ali kad sam otisao i vidio dobro znam kako moze biti jeftinije i kako mogu biti slicne cijene. Niti imam ista od toga sto je ovdje skuplje, daj Boze da je makar isto, ne treba biti jeftinije.konektovan wrote:
Stvarno si šampion, nevjerovatno, eto otišli gore ljudi da rove po smecu.
-
ado-šampion
#178 Re: Sarajevo - Graz
Ma vjeruj mi to povrce i voce koje se vikendom prodaje u Lidlu i koje raja kupuje, evo glave ako cuko ne bi samo onjusio i ostavio. Toliko je lose. A cijene toga su slicne kao cijene vrlo pristojnog voca i povrca u BiH.Ned071 wrote:Ima ih puno koji rove.... Eto onaj Dzenad... Oteko od hamburgera da bi se ovdje sliko u Mercu...
- Bakir1
#179 Re: Sarajevo - Graz
Ko jos jede voce i povrce pa nisu ludi pored milke i ostalih slastica...
Koliko kosta rucak u njemackoj riba pastrmka obicna?
Koliko kosta rucak u njemackoj riba pastrmka obicna?
-
condy
#180 Re: Sarajevo - Graz
Ja kad napisem za nesto da je jeftinije ti kao i kolega ti me again, napisete super ako mozes zivjeti s tim ??Medjutim, te stvari su jeftinije a nisu smece. To je poenta pa je mozda ni ti nisi procitao u mojim postovima.ado-šampion wrote:Necu da budem nekulturan i da ti ignorisem post, ali ne zelim da diskutujem fakat.condy wrote:Znači, one cijene koje vide turisti po DE, po njihovim trgovinama, to su ustvari cijene za turiste a ne za švabe i ostale doseljenike![]()
![]()
![]()
Pretpostavljam, da svako voli ćejfit sa ovim uz kafu
...
Kome nije puno platiti, a svi znaju koliko ova poslastica košta kod nas.
Evo vako, nek javi ado koliko košta tamo, pa uporediti sa cijenom iz binga. I nek, neko kaže da ovo ne valja
Procitaj moj post ponovo. Slatkisi su jeftiniji, vecina, ne samo after eight, to sam i sam napisao. Super ko moze zivjeti na slatkisima. Koliko je ono od cega se fakat zivi imas u mom postu, ako te nesto jos zanima slobodno napisi.
Nego ako ces vamo brzo da mi doneses jacobs kafu onu sa zelenim poklopcom jeftinije kod vas
-
condy
#181 Re: Sarajevo - Graz
Mene zarazi ko čipskonektovan wrote:Znass sta, dobro sam upoznat sa cijenama slatkiša u svabiji i kod nas, ponuda 1000 x veca, ali ja ovo ne bi uzeo da je dzaba.condy wrote:Znači, one cijene koje vide turisti po DE, po njihovim trgovinama, to su ustvari cijene za turiste a ne za švabe i ostale doseljenike![]()
![]()
![]()
Pretpostavljam, da svako voli ćejfit sa ovim uz kafu
Kome nije puno platiti, a svi znaju koliko ova poslastica košta kod nas.
Evo vako, nek javi ado koliko košta tamo, pa uporediti sa cijenom iz binga. I nek, neko kaže da ovo ne valjaJedna nemoguca kombinacija, menta i cokolada.
![]()
Jos ja to prijatelhima redovno odnesem za poklon konto to svi vole kad vidi ovo
- mufa1
#182 Re: Sarajevo - Graz
A sunce ti poljubim kakve gluposti frajer pise.. Zivim u Grazu vec 8 godina, kupujem i u lidlu, penny-ju, merkuru, sparu, hoferu itd. Takodjer redovno idem rodireljima u Bosnu i svaki put odem vise puta sa mamom u podmjeru..
Pa to voće i povrće iz lidla, za koje frajer kaze da ni cuko nebi primirisao, je nemjerljivo bolje i kvalitetnije od najboljeg iz konzuma, da ne pricam binga..
Drugo, ne postoji pravilo da bi se moglo reci da je negdje skuplje ili jeftinije, jednostavno neke stvari su u Austriji daleko jeftinije nego u Bosni, a neke daleko skuplje.. Luksuz je naravno skuplji, i stvar je sto imas izbora. A ako se odlucis za jeftinije stvari, to sigurno ne znaci da su lošije.. Primjera je milion, clever proizvodi, spar s budget proizvodi, dm proizvodi itd itd.
Jos pogotovo kad udjes u sistem akcija, pa zapratis gdje sta.. Jutros kupio 2 kg mandarina po cijeni 1 eura. Friske, ukusne ko da su jutros ubrane..
Pa to voće i povrće iz lidla, za koje frajer kaze da ni cuko nebi primirisao, je nemjerljivo bolje i kvalitetnije od najboljeg iz konzuma, da ne pricam binga..
Drugo, ne postoji pravilo da bi se moglo reci da je negdje skuplje ili jeftinije, jednostavno neke stvari su u Austriji daleko jeftinije nego u Bosni, a neke daleko skuplje.. Luksuz je naravno skuplji, i stvar je sto imas izbora. A ako se odlucis za jeftinije stvari, to sigurno ne znaci da su lošije.. Primjera je milion, clever proizvodi, spar s budget proizvodi, dm proizvodi itd itd.
Jos pogotovo kad udjes u sistem akcija, pa zapratis gdje sta.. Jutros kupio 2 kg mandarina po cijeni 1 eura. Friske, ukusne ko da su jutros ubrane..
- amar1994
#183 Re: Sarajevo - Graz
Ja sam dobio jednom nekakve cokoladice americke , to je mala maca za ove , nema kakvih nema okusa , pa cak i slana 
-
ado-šampion
#184 Re: Sarajevo - Graz
@ Condy sljedeci put kad budes kupovao da castis kupi nesta od Lindta da se ne ofiras s After eight. 
@ Bakir to da te neko usluzi jelom bolje ne pitaj, granapi su mala maca za to.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#185 Re: Sarajevo - Graz
Ja u Bingu ili Konzumu povrće nisam kupio godinama. Kad da karton jedem. Domaće,skuplje,neka je. Više vrijedi jedan paradajz sa sela,nego kg kod njih.
-
condy
#186 Re: Sarajevo - Graz
A gdje kupis domace ?mali_milojica wrote:Ja u Bingu ili Konzumu povrće nisam kupio godinama. Kad da karton jedem. Domaće,skuplje,neka je. Više vrijedi jedan paradajz sa sela,nego kg kod njih.
Na pijaci ga nema, i seljak doso pameti!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#187 Re: Sarajevo - Graz
Radim na terenima,povuces autom iz Bijeljine,iz Mostara,gdje naidjes. Kupiš gajbom. Paradajz,kupus,krompir,krastavice,paprike. Izadje i jeftinije nego u Konzumu. Skuplje je kad ti seljak donese u grad bukvalno pred vrata.condy wrote:A gdje kupis domace ?mali_milojica wrote:Ja u Bingu ili Konzumu povrće nisam kupio godinama. Kad da karton jedem. Domaće,skuplje,neka je. Više vrijedi jedan paradajz sa sela,nego kg kod njih.
Na pijaci ga nema, i seljak doso pameti!
- Bakir1
#188 Re: Sarajevo - Graz
Ja sam prije par godina pred bajram u Bijeljini na pijaci kupio 30 kg oraha jezgre po 8 KM.
Trebam li reci koliko sam duplo zaradio
Trebam li reci koliko sam duplo zaradio
-
ado-šampion
#189 Re: Sarajevo - Graz
Seljak je dosao pameti zato sto je svakom skupo. Zakoljes tele koje nije tovljeno raznim smece da bude vise mesa, prodajes cijene kao u radnji, kaze skupo. Prodajes domaca jaja od koka koje trckaraju po livadi skoljka 12 KM, skupo u Bingu 9. Imam toga u familiji dole. Moj stari kao penzioner sijao 500 kila do tonu krompira i kad je vidio da tesko prodaje za marku kilu odustao. Ljudi razjebu sve i rade samo za sebe. Samo pilici idu jer ih mozes tovit.
Imaju i ovdje pijace jednom sedmicno u svakom dijelu grada, donose seljaci, ali jbg nisu cijene ko u Lidlu. I prodaju redovno jer ima ljudi koji mogu platiti kvalitetne stvari.
Imaju i ovdje pijace jednom sedmicno u svakom dijelu grada, donose seljaci, ali jbg nisu cijene ko u Lidlu. I prodaju redovno jer ima ljudi koji mogu platiti kvalitetne stvari.
Last edited by ado-šampion on 03/01/2018 17:33, edited 1 time in total.
-
condy
#190 Re: Sarajevo - Graz
De ti meni reci imal kakvi snizenja u ingolstadt-u ! Blizu ti jeado-šampion wrote:@ Condy sljedeci put kad budes kupovao da castis kupi nesta od Lindta da se ne ofiras s After eight.
-
ado-šampion
#191 Re: Sarajevo - Graz
Haha, mislis na outlet? Nisam nikad bio. Ne trosi mi se vrijeme na to. Jednom htio ici pred proslu Novu godinu pa odustao. Ovdje u gradu ni ovog ni proslog Bozica nista specijalno. Bile u Tom Tailoru sve jakne na 50% da fakat ima izbora i to je jedino vrijedno spomena. Ostalo tanko. Zafalilo mi dzempera, platio u TT 100 eura tri dzempera. Zena uzela jaknu 50% tako da nije skroz zijan.condy wrote:De ti meni reci imal kakvi snizenja u ingolstadt-u ! Blizu ti jeado-šampion wrote:@ Condy sljedeci put kad budes kupovao da castis kupi nesta od Lindta da se ne ofiras s After eight.
Evo cekam ko ozeblo sunce snizenja tehnike, ali po svemu sudeci nista od toga, snizeno samo ono sto niko nece. Black friday prije mjesec-dva je bio senzacija u odnosu na ova boznicna/novogodisnja snizenja a raja konta pred novu sve dzaba biju ko nece.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#192 Re: Sarajevo - Graz
Moderatori; Promjenite Naziv Teme: "Muke Nas Dijasporaca!" 
-
AmirBaa
#193 Re: Sarajevo - Graz
hajd barem jednom uporedite plate u austriji i u bosni kad vec uporedjujete cijene hrane

- Bakir1
#195 Re: Sarajevo - Graz
Korpa 
-
Throttle
#196 Re: Sarajevo - Graz
Zamijenio podmjeru, lamelu i druk ležaj 
- Bakir1
#197 Re: Sarajevo - Graz
Set podmjere 
- amar1994
#198 Re: Sarajevo - Graz
kad si god svaba , kolko treba sa lihtexa da stignu sijalice , uzeo long life philipscondy wrote:
-
condy
#199 Re: Sarajevo - Graz
Ja sam dva puta kupovao, jednu ksenonsku philips za sebe i pakovanje 2x h7 za druga osram night breaker laser. Dodje brzo otprilike 10 dana treba da dodje. Posalju e-mail sa trackingom nisam ga pokusavao, bolje rec posalju ogromno pismo za citat ko svabeamar1994 wrote:kad si god svaba , kolko treba sa lihtexa da stignu sijalice , uzeo long life philipscondy wrote:
Ova mi je drugu jedna pregorila kratak ima vijek trajanja night breaker a cijena im masna. Meni vec dvije godine radi bez problema sijalica.
Doce ti sigurno!
Taj long life bi trebao duze trajati. Pogodio si. Sve su h7 tu negdje najbitnije je da ne pregori brzo.Vidio sam jednu h7 kod njih philipsovu, i citao po netu da je bas dobra, ali cijena je koliko se sjecam bila preko 40 eura. Al opet sto je bjelja krace traje. Ne isplati se
Long life zar ima takav naziv za sijalice
- amar1994
#200 Re: Sarajevo - Graz
condy wrote:Ja sam dva puta kupovao, jednu ksenonsku philips za sebe i pakovanje 2x h7 za druga osram night breaker laser. Dodje brzo otprilike 10 dana treba da dodje. Posalju e-mail sa trackingom nisam ga pokusavao, bolje rec posalju ogromno pismo za citat ko svabeamar1994 wrote:kad si god svaba , kolko treba sa lihtexa da stignu sijalice , uzeo long life philipscondy wrote:i racun uz sijalice koliko se sjecam.
Ova mi je drugu jedna pregorila kratak ima vijek trajanja night breaker a cijena im masna. Meni vec dvije godine radi bez problema sijalica.
Doce ti sigurno!
Taj long life bi trebao duze trajati. Pogodio si. Sve su h7 tu negdje najbitnije je da ne pregori brzo.Vidio sam jednu h7 kod njih philipsovu, i citao po netu da je bas dobra, ali cijena je koliko se sjecam bila preko 40 eura. Al opet sto je bjelja krace traje. Ne isplati se
Long life zar ima takav naziv za sijalice
ima