Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#176 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

badalpur wrote:
Streptokok wrote:slika i prilika države. ni mrtvi nismo jednaki.

sory za off
Tužno i istinito.
Nije to stvar drzave nego medijskog pritiska koji je stvorila porodica. Mislim, da se razumije ja ih u potpunosti shvatam. Vjerovatno bi i vi radili isto, povukli bi sve moguce i nemoguce veze.

Za onog momka sto je upao u Lasvu iskreno ne znam fkt sta je tu bilo. Jbt koliko su ga uopste trazili? Ne mogu da vjerujem da je tek tako napustena pretraga za njim. Al opet mozda su se bili pouzdali u drzavu da ce to rijesiti, ovi malo trazili i digli ruke... Da ne govorim jos o onim tekstovima gdje su pojedini portali objavili da je lik ziv, da je otisao negdje bla bla...

Ovi su odmah krenuli sa medijskim pritiskom, facebook, portali, nema gdje ih nije bilo i odmah je i vece angazovanje, camci, helikopter itd.
Ci-Nick

#177 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Ci-Nick »

al-em wrote:spasioci ga nikad nece naci, mozda nekad neko slucajno ali male su sanse, bolje da su se pare proslijedile porodici foco koja je ostala bez sina i brata koji ih je uzdrzavao
Ma znali su oni da ga neće naći, ovo je bio više marketing svih tih agencija, besposličara i parazita koji inače ništa ne rade.
Mogli su angažovati i 70.000 ljudi rezultat bi bio isti.
U Zenici je u zadnjih 20 godina bilo desetak utapanja, Uglavnom su ribari nalazili leševe i po nekoliko mjeseci poslije utapanja.
Dope_Man

#178 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Dope_Man »

Ci-Nick wrote:
al-em wrote:spasioci ga nikad nece naci, mozda nekad neko slucajno ali male su sanse, bolje da su se pare proslijedile porodici foco koja je ostala bez sina i brata koji ih je uzdrzavao
Ma znali su oni da ga neće naći, ovo je bio više marketing svih tih agencija, besposličara i parazita koji inače ništa ne rade.
Mogli su angažovati i 70.000 ljudi rezultat bi bio isti.
U Zenici je u zadnjih 20 godina bilo desetak utapanja, Uglavnom su ribari nalazili leševe i po nekoliko mjeseci poslije utapanja.
Valjda je okupljanje svih tih silnih agencija, odnosno ovih iz Konjca sa camcima, obicne raje itd.. rezultat brude i njegovog povlacenja po medijima kako CZ/GSS ne radi dobro svoj posao, a mediji jedva docekali da prodaju patetiku od price (vjerovatno za malo kesa). Nije sama GSS/CZ, ko je vec glavni, okupila 700 ljudi, i nema razloga da to radi. Tijelo, ako se i nadje, ce vjerovatno kao i prethodnog naci neko slucajno kad ispliva na povrsinu.

@al-em cisto sumnjam da ce bruda i pomisliti na stradalog konobara i njegovu porodicu. Vjerovatno je samo psovao kad je pronadjeno tijelo bilo od konobara a ne jedino koje je njemu bitno.
jao_situacije

#179 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by jao_situacije »

Streptokok wrote:
ne sjecam se da su ikoga ovako dugo i u ovom broju trazili? pogotovo ne znam da je ikada helikopter angažovan?
pa ni vlada fbih nije dala pare za potrage
MyTao

#180 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by MyTao »

Zao mi je momka pravo.

Citam ove komentare i prosto je nevjerovatno koliko smo mi (Bosanci i Hercegovci) skloni teorijama zavjere. Sta god da se dogadja i radi uvijek neko nekog vara, laze... Ko god pokusa pomoci radi to zbog svoje koristi itd itd... Ne samo na ovoj temi, vec i na ostalim... nikada stvari nisu onakve kakve jesu, ili kako je logicno da jesu... uvijek je sve komplikovano, sve same lazi, spijuni, prevare...
supercali

#181 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by supercali »

aida-x wrote:Citam postove ovih ljudi koji se "cude" kako je Miljacka tako opasna pa kontam, da li ste vi ikada setali Vilsonovim pa pogledali kako Miljacka "melje" one balvane na slapovima? Kad se nakupi smeca, lopti, pa cak i citava debla od drveca se nadju tu. To je mnogo teze i silnije od ljudskog tijela od 70-80kg pa ga ko cackalicu prevrce i uvlaci i izbacuje iz vode, pa cak i kada nije nabujala.
Na tim dijelovima Miljacka je kao mjesalica za beton.
Ne daj Boze zadesiti se tu.
Takodjer, ruzne su ove konotacije "pjana budala", eto kao vi nikada, bas ni jednom u zivotu niste bili "pjana budala". Sve se to cini kao bezazlena situacija dok neko ne strada. Da nije doslo do ovakve tragedije vec danas bi se smijao i prepricavao sa rajom "kako se napio pa usao u Miljacku da se umije", ali na zalost...
Ne osudjujte i cuvajte se. <3
Cuj ne osudjujte
I jesmo u klincu jer ne osudjujemo
Svi smo mi vjerovatno bili pijane budale ja prvi al sigurno nismo radili takve stvari da deuge dovedemo u opasnost I bahatili se kao ovaj pa je zbog njega momak koji je izdrzavao porodicu citavu izgubio glavu
Dope_Man

#182 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Dope_Man »

MyTao wrote:Zao mi je momka pravo.

Citam ove komentare i prosto je nevjerovatno koliko smo mi (Bosanci i Hercegovci) skloni teorijama zavjere. Sta god da se dogadja i radi uvijek neko nekog vara, laze... Ko god pokusa pomoci radi to zbog svoje koristi itd itd... Ne samo na ovoj temi, vec i na ostalim... nikada stvari nisu onakve kakve jesu, ili kako je logicno da jesu... uvijek je sve komplikovano, sve same lazi, spijuni, prevare...
Jednostavno fabricka greska ljudskog mozga. Moramo necemu pripisati sve sto se desi, ne mozemo bez odgovora. Ako sami ne kontrolisemo situaciju osjecamo se neugodno, pa onda moramo nekome to pripisati. Ako nema stvarnog odgovora opet nam draze slagati sebe da je neko (nebitno da li nekakvi bogovi ili ljudi iz sjene) samo da ne trpimo cinjenicu da nesto trenutno ne mozemo sebi objasniti. Zato stu ljudi svugdje, ne samo u BiH, skloni teorijama zavjere ili slicnim stvarima.
Thorgerson

#183 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

supercali wrote: Cuj ne osudjujte
Svi smo mi vjerovatno bili pijane budale ja prvi al sigurno nismo radili takve stvari da deuge dovedemo u opasnost I bahatili se kao ovaj pa je zbog njega momak koji je izdrzavao porodicu citavu izgubio glavu
Ma daj ba...onda se ti ocito nisi nikad razvalio da ne znas sta radis. :-)

Nemoj suplje bogati.

I sam sta sam radio kad se sjetim, skakanje u snijeg sa vagona (mogucnost da se nabijes na neki stub jedno 70% kad skontam), lezanja po magistralnim putevima kuda auta jurcaju, pjana guzica taman bi imao vremena da se dignes kad naleti lola 80-90 na sat i slicne gluposti.

Al opet te gluposti sam radio dok sam bio mladji, student... Ne znam, sada kada imam dijete iskreno u 90% slucajeva se ponasam tako da gdje ne moze dijete, ne idem ni ja. Jedino u iznimnim slucajevima ako je neko druzenje s kolegama, nekom rajom posebnom itd. Jbg covjek se smiri i razmislja malo drugacije. Zato mi je i malo cudno oko ovog momka. Al jbg...
supercali

#184 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by supercali »

Thorgerson wrote:
supercali wrote: Cuj ne osudjujte
Ma daj ba...onda se ti ocito nisi nikad razvalio da ne znas sta radis. :-)

Nemoj suplje bogati.

I sam sta sam radio kad se sjetim, skakanje u snijeg sa vagona (mogucnost da se nabijes na neki stub jedno 70% kad skontam), lezanja po magistralnim putevima kuda auta jurcaju, pjana guzica taman bi imao vremena da se dignes kad naleti lola 80-90 na sat i slicne gluposti.

Al opet te gluposti sam radio dok sam bio mladji, student... Ne znam, sada kada imam dijete iskreno u 90% slucajeva se ponasam tako da gdje ne moze dijete, ne idem ni ja. Jedino u iznimnim slucajevima ako je neko druzenje s kolegama, nekom rajom posebnom itd. Jbg covjek se smiri i razmislja malo drugacije. Zato mi je i malo cudno oko ovog momka. Al jbg...
Pa ocito nisam jer cak i pijan imam neki valjda razum da ne dovedem druge u opasnost bilo kakvu
Nije suplja
Sve sto sm radio je smo meni moglo nauditi nikome drugom
superiska

#185 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by superiska »

Kad tijelo, u ovakvom slucaju, dolazi u fazu raspadanja? Nakon koliko?
triconja

#186 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by triconja »

superiska wrote:Kad tijelo, u ovakvom slucaju, dolazi u fazu raspadanja? Nakon koliko?
Zavisi od temperature
Sanjarko

#187 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Sanjarko »

superiska wrote:Kad tijelo, u ovakvom slucaju, dolazi u fazu raspadanja? Nakon koliko?
Par dana u normalnim uslovima ako se ne varam i ako me pamcenje CSI serije sluzi.
mnjonja

#188 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by mnjonja »

Zao mi je momka konobara sto zijani glavu bezveze
Zao mi je zene i djeteta ili djece, koja ostadose iza ove budale
Ostavi zenu, koja je vjerovatno domacica,sa malom djecom/djetetom..mlada i ona garant...citav zivot pred njom
Zbog pjane guzice
Da se sad bori kroz zivot sama..da sve bude na njoj
Zamisli ti tog sebicnog stvora..da se sekundu ne zapitas hej pa nisam sam..iza mene porodica
Tako da mi njega ..pjane sebicne budale nije sekunde zao...nit bi potrosila minutu da ga trazim
Direktno je unesrecio dvije porodice....svoju i jadnog konobara
I nikad se ni jedna nece oporavit
Tromblon

#189 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Tromblon »

Sjecam se kad sam isao u OS Veselin Maslesa da smo kao djeca 4 ili 5 razred gledali kako Miljacka rastura staru Drveniju. Savila je ko grancicu. Preljevala se preko mostova tad. Nema zajebancije sa Miljackom zimi, a ni ljeti.

Ova situacija me podsjeti na decembar 93. Miljacka ovako nabujala. Islo se u akciju u neprijateljsku teritoriju. Jednog momka Miljacka uhvatila, odnijela. Bio vrstan plivac. Izbacila ga Bosna nakon 2 mjeseca u Visokom. Tu snagu i brzinu je tesko zamisliti. Kad ponese nema milosti.
insomnia78

#192 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by insomnia78 »

Imal iko pametan da prekine ovo i kaze dosta je vise u pizdu materinu?
Pa kako se sad osjecaju porodice ljudi koji su prije ovoga nastradali u rijekama a trazeni su malo ili nimalo?
sadie_forever

#193 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:Imal iko pametan da prekine ovo i kaze dosta je vise u pizdu materinu?
Pa kako se sad osjecaju porodice ljudi koji su prije ovoga nastradali u rijekama a trazeni su malo ili nimalo?
Cemu taj gadan mentalitet?ne mogu da vjerujem.ti nebi da tvoj neko nestane platio koliko mozes da se nadje?
insomnia78

#194 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by insomnia78 »

Platiti kome, drzavnim sluzbama? Bil’ ti u At mogla platiti drzavnoj sluzbi da ti trazi nekog?
Da ne spominjemo dodjelu sredstava od strane drzave.
sadie_forever

#195 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:Platiti kome, drzavnim sluzbama? Bil’ ti u At mogla platiti drzavnoj sluzbi da ti trazi nekog?
Jedno je bi li mogla,a drugo da li bih kada bi ne daj Boze trebalo

a drugo,pusti suplje da je ovdje sve cakum pakum..ima svega,samo malo neofirnije/bolje upakovano,evo recimo znam likove koji posla ne mogu naci nemaju veze dok dobi posao osoba koja nema ni blizu komepetencije ali ima veze
Warashii

#196 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Warashii »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Platiti kome, drzavnim sluzbama? Bil’ ti u At mogla platiti drzavnoj sluzbi da ti trazi nekog?
Jedno je bi li mogla,a drugo da li bih kada bi ne daj Boze trebalo

a drugo,pusti suplje da je ovdje sve cakum pakum..ima svega,samo malo neofirnije/bolje upakovano,evo recimo znam likove koji posla ne mogu naci nemaju veze dok dobi posao osoba koja nema ni blizu komepetencije ali ima veze
I to bi trebalo prihvatiti kao normalno jel da?
Dope_Man

#197 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Dope_Man »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Imal iko pametan da prekine ovo i kaze dosta je vise u pizdu materinu?
Cemu taj gadan mentalitet?ne mogu da vjerujem.ti nebi da tvoj neko nestane platio koliko mozes da se nadje?
Pitanje je da li, i sta, ovi placaju. Cisto sumnjam da placaju ista CZ za ovo, vec su ih pljuvanjem preko medija natjerali da se sve zivo angazira kako sad ne bi izgledala CZ lose u javnosti, jer da odustanu krenulo bi drvlje i kamenje po njima.

A da se ispostuje neki rok, pa onda ako hoces dalje potregu placas po danu, e tu ja ne bi imao nista protiv, ko ima para nek dalje trazi nakon nekog razumnog roka u kom drzavna sluzba uradi sta treba da uradi.
Thorgerson

#198 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

Dope_Man wrote:
sadie_forever wrote:
Pitanje je da li, i sta, ovi placaju. Cisto sumnjam da placaju ista CZ za ovo, vec su ih pljuvanjem preko medija natjerali da se sve zivo angazira kako sad ne bi izgledala CZ lose u javnosti, jer da odustanu krenulo bi drvlje i kamenje po njima.

A da se ispostuje neki rok, pa onda ako hoces dalje potregu placas po danu, e tu ja ne bi imao nista protiv, ko ima para nek dalje trazi nakon nekog razumnog roka u kom drzavna sluzba uradi sta treba da uradi.
Da li bi ti to isto uradio za svog brata/sestru.
Nemoj samo moji nikada ne bi ovo sebi dozvolili.

Pitam te hipoteticki. Imas brata, napije se i upadne slucajno u Miljacku (nije ni prvi ni zadnji put da se neko pijan upadne u rijeku). Bil ti digao drzavu da ga nadju.

Ja bih. I ne bi ni sekunde razmisljao kakve bi mjere poduzeo da natjeram drzavu.

Sta je vama ljudi? Cuj sad ja da placam CZ koju ionako indiretkno placam. Sto se mene tice ja evo halalim svoj dio poreza koji je otisao u CZ i koji su potrosili na ovo traganje...

Fuj sta nece covjek sve ovdje procitati.
insomnia78

#199 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by insomnia78 »

Samo je malo skakljivo sto ne traze svacijeg brata isto.
breuer

#200 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by breuer »

nije bitno kako bi ko reagovao, ev npr. ja ne bih, jer sam svjestan gubitka voljene osobe i činjenice kakva je situacija i toga da presing na državu i društvo može stvoriti dodatne žrtve,

već je problem što je država toliko slaba da mora slušati povike i pritisak lokalnog kabadahije, koji je u krajnje glupom i bizarnom incidentu izgubio brata za kojim je otišao još jedan mladi život...
Post Reply