animals wrote:ovdje je sreca ako nadjes nestu unutra..dezurni_ucenik wrote:U pravu ste nije sreca u novcu.![]()
Na ovo sto si napisao samo cu ti reci: fuj.
animals wrote:ovdje je sreca ako nadjes nestu unutra..dezurni_ucenik wrote:U pravu ste nije sreca u novcu.![]()
Zasto..ja nisam doprinjeo ovoj situaciji..dezurni_ucenik wrote:animals wrote:ovdje je sreca ako nadjes nestu unutra..dezurni_ucenik wrote:U pravu ste nije sreca u novcu.![]()
Na ovo sto si napisao samo cu ti reci: fuj.
Potpisujem.Haris.ba wrote:Ja sam sretniji kad imam više para.animals wrote:Svi misle da je drugima bolje..
Ne govorim o trošenju na egzistencijalne stvari tipa hrane i odjeće. Niti o nekim ekstravagantnim stvarima - bunda od nerca i slično. Ustvari ne pričam o direktno materijalnim stvarima.
Sa parama nisam zavisan od ljudi. Niti moram slušati niti gledati ljude koje bih inače morao. Ne moram da moljakam da neko nešta uradi, već imam čisti kupoprodajni odnos. Platim i očekujem uslugu/proizvod. To me čini sretnim. To su stvari koje me oslobađaju. Ta neovisnost od ljudi je meni ogromna sreća.
Mnoge probleme u životu ispeglaš sa novcem. Neko kaže da je to samo odlaganje problema. I da će problem kad tad eskalirati. Ali, i tada novac rješava veliku većinu stvari.

Koji su ovo..amisi...moonca wrote:Ne mislim da su bogati, no i da gladuju ali ja ove ljude vidjam samo nasmijane.
mozda malo znas o problmemima doticne grupe:moonca wrote:Ne mislim da su bogati, no i da gladuju ali ja ove ljude vidjam samo nasmijane.
Mozda za nas izgleda kao problem, no nisam nigdje naisla na vijest da masovno napustaju, ili da bi zeljele a komuna im ne dozvoljava.Connaisseur Karlin wrote:mozda malo znas o problmemima doticne grupe:moonca wrote:Ne mislim da su bogati, no i da gladuju ali ja ove ljude vidjam samo nasmijane.
zene su jako lose tretirane
odlazak iz doticnih amiskih komuna pordazumjeva odricanje prodice od vlastitog djeteta
glavni lik u komuni je osoba u obliku osobina papa Strumfa
naravno da je problem, zato sam napisala, problemi postoje, ali su izolirani, i vrlo je tesko dobiti cesto infomracije o njima , nisu dovoljno interesatni vecini populacije jer nikom ne smetaju , ali je atsmofera u takvim komunama kriticna, osim u sreinama u kojim su Amisji prihvatili malo liberalniji nacin zivota, znaci struja , traktori i djeca im mogu bez problem raditi kao vecina americke populacije, ne gube kontatkt sa djecom, ali to su minimalni slucajevimoonca wrote:Mozda za nas izgleda kao problem, no nisam nigdje naisla na vijest da masovno napustaju, ili da bi zeljele a komuna im ne dozvoljava.Connaisseur Karlin wrote:
mozda malo znas o problmemima doticne grupe:
zene su jako lose tretirane
odlazak iz doticnih amiskih komuna pordazumjeva odricanje prodice od vlastitog djeteta
glavni lik u komuni je osoba u obliku osobina papa Strumfa
Svakodnevno ih vidjam , vode na izgled normalan zivot, vesele .....odaju vise srece nego li 'pokrivene islamske zene' ako ih mogu uporediti.
pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavnomoonca wrote:Pouzdano ne mogu znati, ono sto vidim kao i na nama -izgled , pokreti ,ponasanje na javnim mjestima -odaju zadovoljne osobe.
Ako one ne demonstriraju zasto bi mi.
Mislim da hoce i da zbilja zele da bi nasle nacina, kao i zene u Saudiji, koje sa vremena na vrijeme puste svoj glas.Connaisseur Karlin wrote:pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavnomoonca wrote:Pouzdano ne mogu znati, ono sto vidim kao i na nama -izgled , pokreti ,ponasanje na javnim mjestima -odaju zadovoljne osobe.
dobro ti i dalje misli tako, iako sam ti lijepo objanisla razloge otezanog ustanka ili pobunemoonca wrote:Mislim da hoce i da zbilja zele da bi nasle nacina, kao i zene u Saudiji, koje sa vremena na vrijeme puste svoj glas.Connaisseur Karlin wrote:pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavnomoonca wrote:Pouzdano ne mogu znati, ono sto vidim kao i na nama -izgled , pokreti ,ponasanje na javnim mjestima -odaju zadovoljne osobe.
Cesto ih vidjam u grupama, idu sa plaze-u parovima-koriste aute kao i bicikl kao prevozno sredstvo.
Connaisseur Karlin wrote: pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavno
Nesam skolovala, morel prevod?spreca wrote:Starovjeri u rusiji.....nose marame kao kod nas u Bosni i strogo je zabranjeno snimati udate zene ..one koje nose marame se nesmiju snimati......zive daleko od civilizacije i sa drugim ljudima izbjegavaju kontakte .....ali daleko u Tajgi su sretni bez guzve i gradske sujete......prije nekih 5 godina jedna grupa je dugo zivjela pod zemljom i cekali kraj svijeta ...smak svijeta i to cijele porodice sa djecom ...interesantan film
Cekaju da muski to uradeMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote: pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavno
Pa šta rade one čuvene feministice, što ne oslobode jadne žene?
hajd ti udji u Amish AlkatrazMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote: pa u tome i jeste trik: postoje izolirani primjeri zena koje su izasle iz doticnih komuna, ali masovna pobuna je nemoguca jer zene imaju strah , ko ce im dati podrsku van komune, nije to bas tako jednostavno
Pa šta rade one čuvene feministice, što ne oslobode jadne žene?