animals wrote:Opetja033 wrote:animals wrote:Da su kojim slucajem Zidovi muslimani, a Palestinci krscani..
zanima me bi li protestovao muslimanski svijet...
sto muslimani ubijaju krscane..
Ti promasio sve muslimanske demontracije nakon Daeshovih teroristickih napada po Europi?
Mislis izasli muslimani na ulice u istim zemljama kao sada..
i protestovali protiv ti napada..
navedi jedan protest iz ovi zemalja iz koji sad protestuju..
Kada je Sajid Hasan Nasrlah najavio ulazak Hezbollaha u Siriju u svom govoru je poslao jasnu poruku kršćanima Libanona šta čekaju ?
Tada je Europa šutila kao što šuti i danas, a ti si sam upravo rekao da ne vidiš zašto bi neko iz Europe se brinuo za kršćane Bliskog Istoka jer "treba sami da se pobrinu za sebe".
Znam da se @Opetja neće složiti sa mnom zbog dijametralno suprotnih stavova o Siriji, ali može potvrditi ove riječi gore koje je Nasrlah izgovorio, isto tako može potvrditi i makar ako se već nećemo složiti po pitanju pobunjenika a da na ovoj temi ne idemo previše u offtopic, ne može poreći šta bi se desilo sa kršćanima Sadata da između ostalog Hezbollah nije bio tu, a mediji u Europi su sa čuđenjem prenosili rušenje manastira Svetog Ilije u Karjatajnu.
I sada, da, u istim zemljama kojima protestuju sada izlazili su muslimani i solidarisali se sa žrtvama ISIL-ovih luđačkih pohoda po Europi, ali nije ni bitno da li su ili nisu, dok je zapad naoružavao taj ISIL i dok su žmireći gledali kako njihovi državljani u velikom broju odlaze u Siriju na ratišta, muslimani su odbranili kršćane, jer ako bi bilo po tvom "da se samis nađu" ne bi crkva ostala u Siriji da su se sami organizovali.
Bliski Istok sa Palestinom ne solidariše samo zbog činjenice da su Palestinci u velikoj većini muslimani, već zbog činjenice da im je na bezobrazan način otet teritorij.
Više od 60% jevreja u Izraelu je druga generacija doseljenika, preko 300 000 jevreja živi u ilegalnim naseljima izgrađenim na zapadnoj obali koja bi trebala i po tom sporazumu iz 67-e biti van Izraela, o Golanu da ne govorimo.
Ne podržavam akcije koje sprovodi Hamas, ali ih nemam obraza ni osuditi, jer ko bi ostao normalan nakon toliko desetina godina nepravde, čime da se Palestinci bore, pa nisu ni članica UN-a ?
Jedini glas koji oni imaju smo mi, zbog sebe ne mogu šutiti, jer da su drugi šutili kada smo mi bili u govnima pitanje je da li bi opstali.
Između ostalog da je muslimanski svijet šutio 92-e velika je vjerovatnoća da ni nas ne bi bilo, tako da tvoja teza da se ne može pomoći pada u vodu, jer ako je nama Malezija mogla pomoći ne vidim kako se kršćanima u Palestini ne bi moglo pomoći.