Post je prijavljen.milann1971 wrote:.....A o Drazi moramo malo vise citati, a ne sto nam je servirala istorija SFRJ, FNRJ i slicno...nije bas tako bilo, manite se Veljka Bulajica i slicnih, coek dobio 5 soban stan da prikaze cetnike iskljucivo kao zlikovce...A ostali bili cvijecke, aha...Imali su zlikovce, ali odmetnute od Draze, on to nije odobravao svakako...
Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#176 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
- dulekrele
#177 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Ma on je vec u banovicima. dabe ga prijavljujessabina1 wrote:Post je prijavljen.milann1971 wrote:.....A o Drazi moramo malo vise citati, a ne sto nam je servirala istorija SFRJ, FNRJ i slicno...nije bas tako bilo, manite se Veljka Bulajica i slicnih, coek dobio 5 soban stan da prikaze cetnike iskljucivo kao zlikovce...A ostali bili cvijecke, aha...Imali su zlikovce, ali odmetnute od Draze, on to nije odobravao svakako...
- horkesh
#178 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Nije dugo izdržao, a imao sam velika očekivanja od njega. Još jedan neiskorišteni potencijal 
- desni
#179 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
milann1971 wrote:nece on u TB iz BG svakako, jasno je to, sta da radi u mrtvom Trebinju ??? ali , covjek se ne stidi porijekla i vjeruje da je Draza ispravan bio...

obratiti pažnju na fotografiju koja svjedoči čega se ne stide

-
kakavdanakneiskustvu
#180 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
uglavnomja wrote:milann1971 wrote:nece on u TB iz BG svakako, jasno je to, sta da radi u mrtvom Trebinju ??? ali , covjek se ne stidi porijekla i vjeruje da je Draza ispravan bio...
tako isto neki slican lik iz zapadnijeg dijela njegovog zavicaja misli da je pavelic bio ispravan i da je jasenovac opravdan
tacno,i taj je samo umjetnik
- LBVIEW
#181 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Ne znam sta fali Thomsonu, i on je uvazavan i cijenjen u Sirokom, poput Glogovca u Trebinju, kako ustvrdi moralna gromada foruma - Jeca. 
Last edited by LBVIEW on 07/12/2017 15:06, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#182 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
dulekrele wrote:Ma on je vec u banovicima. dabe ga prijavljujessabina1 wrote:Post je prijavljen.milann1971 wrote:.....A o Drazi moramo malo vise citati, a ne sto nam je servirala istorija SFRJ, FNRJ i slicno...nije bas tako bilo, manite se Veljka Bulajica i slicnih, coek dobio 5 soban stan da prikaze cetnike iskljucivo kao zlikovce...A ostali bili cvijecke, aha...Imali su zlikovce, ali odmetnute od Draze, on to nije odobravao svakako...
zbog postova na ovoj temi?
- LBVIEW
#183 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Kojeg ponegdje jos uvijek cijene, sto je, kako vidimo iz relativiatorskih pisanja pojedinih forumasa, nuzni i dovoljni argument protiv kriticara.kakavdanakneiskustvu wrote:uglavnomja wrote:milann1971 wrote:nece on u TB iz BG svakako, jasno je to, sta da radi u mrtvom Trebinju ??? ali , covjek se ne stidi porijekla i vjeruje da je Draza ispravan bio...
tako isto neki slican lik iz zapadnijeg dijela njegovog zavicaja misli da je pavelic bio ispravan i da je jasenovac opravdan
tacno,i taj je samo umjetnik
-
kakavdanakneiskustvu
#184 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
LBVIEW wrote:Ne znam sta fali Thomsonu, i on je uvazavan i cijenjen u Sirokom, poput Glogovca u Trebinju, kako ustvrdi moralna gromada foruma - Jeca.
da,i jedan i drugi podrzavaju one koji su porazeni u WW2
- medvjed23
#185 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
ovdje i sada prostorna, kao i vremenska distanca od zločina je premala da bi se odvajalo djelo od umjetnika.. suviše je očekivati od neposrednih žrtava zločina da iskažu respekt prema simpatizeru zločinaca, jer je on, eto, veliki umjetnik.. za par stotina godina kad rane, koje su sada žive, zarastu i pripadnu historiji, biće prostora za neku drugačiju priču..
-
Bodkin
#186 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
E cuj on to nije odobravaomilann1971 wrote:.....A o Drazi moramo malo vise citati, a ne sto nam je servirala istorija SFRJ, FNRJ i slicno...nije bas tako bilo, manite se Veljka Bulajica i slicnih, coek dobio 5 soban stan da prikaze cetnike iskljucivo kao zlikovce...A ostali bili cvijecke, aha...Imali su zlikovce, ali odmetnute od Draze, on to nije odobravao svakako...
Ma jasta, cijela historija pociva na petosobnom stanu. Koje to izvore da citamo koji nisu servirani?
-
kakavdanakneiskustvu
#187 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Bodkin wrote:E cuj on to nije odobravaomilann1971 wrote:.....A o Drazi moramo malo vise citati, a ne sto nam je servirala istorija SFRJ, FNRJ i slicno...nije bas tako bilo, manite se Veljka Bulajica i slicnih, coek dobio 5 soban stan da prikaze cetnike iskljucivo kao zlikovce...A ostali bili cvijecke, aha...Imali su zlikovce, ali odmetnute od Draze, on to nije odobravao svakako...![]()
Ma jasta, cijela historija pociva na petosobnom stanu. Koje to izvore da citamo koji nisu servirani?
ja ba,bulajic stvorio mit o mihajlovicu zlocincu,a ne sam mihajlovic
- Banksy
#188 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
malo o festivalu,
od 16. do 23. decembra, u Kamernom teatru 55.
"Kralj Lear", predstava NP-a Sarajevo otvara Dane 16. decembra, a nastavljaju se s predstavama: "Razgovor u četiri oka" (gostovanje Makedonskog narodnog pozorišta, prema tekstu Ingmara Bergmana, u režiji Momčila Marinkovića), "Tesla anonimus" (gostovanje Gavelle iz Hrvatske, u režiji Filipa Šovagovića), "Noćas sam sam" (gostovanje AAB Theatre Faruk Begolli s Kosova, u režiji i izvedbi Envera Petrovcija), "Savršen kroj" sarajevskog SARTR-a, prema tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Jasmina Durakovića, "Jami distrikt" (gostovanje BITEF teatra iz Srbije, u režiji Kokana Mladenovića), "Sinovi umiru prvi" (Narodnog pozorišta RS-a, prema tekstu Mate Matišića i režiji Marka Misirače), "Knjiga mojih života" Kamernog teatra 55 u režiji Sabine Begović-Ćorić je 22. decembra, a Festival završava predstavom "Don Juan", Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice, u režiji Daniela Day Škufca 23. decembra.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#189 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Banksy wrote:
malo o festivalu,
od 16. do 23. decembra, u Kamernom teatru 55.
"Kralj Lear", predstava NP-a Sarajevo otvara Dane 16. decembra, a nastavljaju se s predstavama: "Razgovor u četiri oka" (gostovanje Makedonskog narodnog pozorišta, prema tekstu Ingmara Bergmana, u režiji Momčila Marinkovića), "Tesla anonimus" (gostovanje Gavelle iz Hrvatske, u režiji Filipa Šovagovića), "Noćas sam sam" (gostovanje AAB Theatre Faruk Begolli s Kosova, u režiji i izvedbi Envera Petrovcija), "Savršen kroj" sarajevskog SARTR-a, prema tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Jasmina Durakovića, "Jami distrikt" (gostovanje BITEF teatra iz Srbije, u režiji Kokana Mladenovića), "Sinovi umiru prvi" (Narodnog pozorišta RS-a, prema tekstu Mate Matišića i režiji Marka Misirače), "Knjiga mojih života" Kamernog teatra 55 u režiji Sabine Begović-Ćorić je 22. decembra, a Festival završava predstavom "Don Juan", Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice, u režiji Daniela Day Škufca 23. decembra.
ovak don juan je otpo... otkazali sloveci... valjda im se nesvidja izbor zirija
- ¤ jelena ¤
#190 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Stav da Nebojša Glogovac nije dobrodošao u Sarajevo - to je nikakav protivotrov mržnji, a ne javno deklarisanje da se osuđuje zločin.PSC wrote:bez ikakvog moralisanja, želim ti reći da je neupitan utjecaj umjetnosti na društvo (i umjetnika, kao i nauke i naučnika), što je odgovor i na ovu implikaciju da javno deklarisanje da se osuđuje zločin nije nikakav protivotrov mržnji. jeste, itekakav! pa time se gradi drugačija kultura.¤ jelena ¤ wrote:Ne znam koji dio mog posta nije jasan.Tito_i_Partija wrote:
Glogovac nam nije najveci problem, al' sa svojim izjavama definitivno jeste problem. Evo da opet pitam, jer si napisala gomilu teksta koji samo vodi naokolo: Zasto mislis da je okej da neko ko hvali dvojicu od najvecih koljaca na Balkanu treb'o da dobije docek (hajde eto izbacicemo "srdacan") u zemlji gdje su ti isti koljaci svoja najgora djela sprovodili? Sta mislis kakvu to poruku salje? Sta mislis kakav bi docek dobio u Izraelu neko ko velica naciste?
I zasto je uvijek na Sarajevu i Federaciji da nadje protivotrov za mrznju i raspali sistem ove drzave i svih njenih naroda? Zasto ga ne trazimo u Banja Luci? Ili u Mostaru?
https://www.klix.ba/sport/nogomet/navij ... /171202053
Pola ove zemlje misli isto kao Glogovac o navedenim temama, a ti za Glogovca, glumca koji živi i radi prvenstveno u Srbiji, kažeš da je on problem u ovoj zemlji? Za mene je to sljepilo u rangu one replike iz ''Ničije temlje'' o sranju u Ruandi![]()
Glogovac sa svojim izjavama nije nikakav problem među Nevesinjcima, na koje se poziva u intervjuu, ni u rodnom mu Trebinju takođe - čak naprotiv, a i to Nevesinje kao i Trebinje je ova zemlja. To što Glogovcu Sarajevo zatvara vrata (mada to nije tako) i proglašava ga nedobrodošlim zbog stavova koje je iznio u javnosti, samo će mu širom otvoriti vrata u nekom drugom dijelu ove zemlje i učiniti ga još dobrodošlijim, a on je već, kao što rekoh, u BiH dobrodošao nekim drugima, izvan Sarajeva.
Što se mene, lično, tiče, nemam nikakav problem sa Glogovcem, ni sa bilo kojim drugim umjetnikom koji ne misli kao ja, jer ja od jednog glumca, kao i od bilo kog drugog umjetnika, očekujem glumački, umjetnički kvalitet, a ne nekakvu moralnu ispravnost. Ne mislim kao on i to me uopšte ne dotiče na nekakvom emotivnom planu jer nikakve veze nema sa mnom, mojim životom i moralnim kodeksom kojim se vodim, niti mi je stav tog čovjeka ikakvo mjerilo moje moralnosti pa da imam potrebu na bilo koji način da se od njega ograđujem. Čovjek je iznio svoj, lični, stav iza kojeg stoji i to je stvar njegove lične odgovornosti. Mogu kritikovati stav, ako hoću, ali ne i čovjeka koji tako misli maltene protjerivati iz svog grada, jer grad u kojem sam rođena i u kojem živim nije avlija koju mi je ćaća u amanet ostavio pa da ja određujem ko je u njemu dobrodošao, a ko nije, po principu nekakve ispravnosti.
I ne znam samo o kakvom protivotrovu za mržnju ti ovdje pišeš? Niti će stav Sarajlija uticati na jednog pedesetogodišnjaka (i to Srbina porijeklom iz Hercegovine koji, kako već rekoh, živi i radi u Srbiji) da promijeni svoje mišljenje, niti će Glogovčev eventualni nedolazak u Sarajevo i sve buduće čak i doživotno zaobilaženje Sarajeva, pa i cijele BiH, ovu zemlju izliječiti od mržnje.
(prethodno se složih s tobom u replikama na temu kritike, misleći da si htjela reći da je najpoštenije da se on izvine sarajevskoj publici i odbije ponudu. međutim s ovim što sad pišeš se ne slažem i odgovoram na to iako je replika upućena nekome drugom, ali provlačiš stvari prethodno spomenute u mom postu.)
stavljanje mladićevog zločina u nekakav neutralni kontekst u kojem su svi počinili zločine čime ga se potajno opravdava a istovremeno gnuša zločina je pseudoracionalno, kako kaže arsenijević u intervjuu na avangardi, jer jedno isključuje drugo zar ne? taj neutralni kontekst je i relativiziranje zločina i ograđivanje pod krinkom nezainteresovanosti za društveni problem na nivou ličnog.
čisto moj stav, koji je reakcija na tvoj: treba otvoreno i nedvosmisleno reći šta se misli o ovim stvarima. poenta je da o njima trebamo misliti jer se tiču naših života, mi gradimo tu kulturu. potrebno je prepoznati čisti poslovni potez pod patetičnom krinkom kontroverze, udarajući na priču o zločinu i o tome koliko je ova zemlja ranjena. pa nismo ovce da to ne prepoznamo. trebamo osuditi i reći kada je nešto pogrešno. ponovo, mi gradimo tu kulturu.
Javna osuda zločina je jedno, a javna osuda pojedinca zbog verbalnog delikta i proglašavanje istog nedobrodošlim u svoju zemlju ili svoj grad je nešto sasvim drugo. Ovo o nedobrodošlici u zemlju, u cjelini, do te mjere je lišeno dodira sa realnošću ove zemlje da o tome ne vrijedi više ni polemisati.
Šta sve implicira stav javnosti da neko u jednom gradu nije dobrodošao jer je javno rekao ono što misli?
Šta sve implicira njegov eventualni dolazak u sredinu u kojoj nije dobrodošao, a šta njegov izbor (dakle, izbor, u domenu djelovanja, osobe koja tako nemoralno razmišlja) ove najpoštenije opcije da se izvini - i kolegi glumcu jer odbija poziv i sarajevskoj publici koju je povrijedio svojim javno izrečenim mišljenjem - i ne dođe?
Da sam u poziciji nekog ko podržava ovu nedobrodošlicu u svoj grad, ja bih o tome intenzivno razmišljala.
Pritom treba imati u vidu da je Glogovac, prije nekoliko godina, tačnije...prije dvije godine ako se ne varam, i u Dubrovniku proglašen nepoželjnim iz sličnih razloga, ili nedobrodošlim...šta li...a onda je ove godine u Puli dobio Zlatnu arenu kao najbolji glumac.
Toliko o javnim osudama umjetnika u nekom društvu i važnosti te osude....kao nekakvom protivotrovu za mržnju.
-
kakavdanakneiskustvu
#191 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
pa to što je dobio nagradu u puli pokazuje da je odlican glumac i to malo ko spori,ali očito je da je on neko ko podržava mihajlovića i neko ko ne misli da je ratko mladic bas ratni zlocinac a to ljudima u sarajevu ne u rejkjaviku jbg smeta,mozda je do ljudi u sarajevu,mozda se oni trebaju izvinuti glogovcu sto su tako osjetljivi
- Prpa.ba
#192 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
I izviniti, i traziti za oprost jer nismo zainteresovani za "lijecenje od mrznje". Kakav je vakat dosao, jos se moras izvinjavati jer mrzis cetnike (a bogami i i relativizatore).

- pici
#193 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
glogovac je prije nekoliko godina snimao po sarajevu lud zbunjen normalan i niko se nije osvrnuo nit mu je A rekao al poslije je javno priznao da mu je draza simpatcan i da mu je sratko OK... njegovi porivi ulizavanja velikosrbskim amebama su isplivali i sad neg kusa ono sto je izasrao... glogovac se deklarisao kao cetnik i tako ce biti tretiran, kome se nesvidja neg se zali upravi vodovoda
- LBVIEW
#194 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Ovaj forum je samo indikator opceg ludila koje je zahvatilo, i moralni ambis u koji je upala vecina srpskog pucanstva. Dodju na forum, te glume demokrate, pravednike, multukulturalce i "gradjane sveta"Prpa.ba wrote:I izviniti, i traziti za oprost jer nismo zainteresovani za "lijecenje od mrznje". Kakav je vakat dosao, jos se moras izvinjavati jer mrzis cetnike (a bogami i i relativizatore).![]()
- LBVIEW
#195 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Dje se pise peticija za dolazak Thomsona u seher, a i ako treba donacija, tu sam.kakavdanakneiskustvu wrote:pa to što je dobio nagradu u puli pokazuje da je odlican glumac i to malo ko spori,ali očito je da je on neko ko podržava mihajlovića i neko ko ne misli da je ratko mladic bas ratni zlocinac a to ljudima u sarajevu ne u rejkjaviku jbg smeta,mozda je do ljudi u sarajevu,mozda se oni trebaju izvinuti glogovcu sto su tako osjetljivi
- pici
#196 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
ono oprostiti je ljudski al ti meni se srat na oprastanje i nabijati govna u usta e to nece moci ove noci gospodo podrzatelji UZPea
-
Bodkin
#197 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
Donacija u sveCkoj valuti. Dijaspora uvijek najglasnija. A i svakako nebojsin dolazak tebi vise jede jetru nego meni njegov nedolazak tako da sve je okLBVIEW wrote:Dje se pise peticija za dolazak Thomsona u seher, a i ako treba donacija, tu sam.kakavdanakneiskustvu wrote:pa to što je dobio nagradu u puli pokazuje da je odlican glumac i to malo ko spori,ali očito je da je on neko ko podržava mihajlovića i neko ko ne misli da je ratko mladic bas ratni zlocinac a to ljudima u sarajevu ne u rejkjaviku jbg smeta,mozda je do ljudi u sarajevu,mozda se oni trebaju izvinuti glogovcu sto su tako osjetljiviDozivjeti kmecanje Jece, Bodkina i sl. bilo bi priceless.
-
kakavdanakneiskustvu
#198 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
pici wrote:glogovac je prije nekoliko godina snimao po sarajevu lud zbunjen normalan i niko se nije osvrnuo nit mu je A rekao al poslije je javno priznao da mu je draza simpatcan i da mu je sratko OK... njegovi porivi ulizavanja velikosrbskim amebama su isplivali i sad neg kusa ono sto je izasrao... glogovac se deklarisao kao cetnik i tako ce biti tretiran, kome se nesvidja neg se zali upravi vodovoda
da,ugrubo rečeno ali otprilke je to tako
-
kakavdanakneiskustvu
#199 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
da,jbg ako moze jedan sto ne moze i drugiLBVIEW wrote:Dje se pise peticija za dolazak Thomsona u seher, a i ako treba donacija, tu sam.kakavdanakneiskustvu wrote:pa to što je dobio nagradu u puli pokazuje da je odlican glumac i to malo ko spori,ali očito je da je on neko ko podržava mihajlovića i neko ko ne misli da je ratko mladic bas ratni zlocinac a to ljudima u sarajevu ne u rejkjaviku jbg smeta,mozda je do ljudi u sarajevu,mozda se oni trebaju izvinuti glogovcu sto su tako osjetljiviDozivjeti kmecanje Jece, Bodkina i sl. bilo bi priceless.
-
kakavdanakneiskustvu
#200 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!
neko je vec spomenuo,treba li pozvati i šešelja da predaje na univerzitetu,to je samo negov posao