Kod mene dajdja je mamino godiste a zena mu isla samnom u skolu tj moje godise i savrseno se slazu
Inace kad zene uzmu pametovati kako prije sazriju nego muski onda nadjes mladju da poravnas to
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
pozuri moja Euridika,pocet ce nam ispadat zubiEuridika wrote:I ja...Belay Queen wrote:znaci ja sam grohnula![]()
Odoh poslušati Triconju i kupiti grobno mjesto, taman da ga stignem otplatiti dok ne odapnem ...
![]()
![]()
I to ima prednosti svojihBelay Queen wrote:pozuri moja Euridika,pocet ce nam ispadat zubiEuridika wrote:I ja...Belay Queen wrote:znaci ja sam grohnula![]()
Odoh poslušati Triconju i kupiti grobno mjesto, taman da ga stignem otplatiti dok ne odapnem ...
![]()
![]()
![]()
meni vec dva ispala![]()
![]()
Alo ba ponasaj seBloo wrote:Ti si hodajuca stereotipna muška verzija Cosma![]()
svoj ti pos'o
sjooooo tebe, majke mi izlizanoSaraFina wrote:
Joj tebe, muškarci su sujetniji/ taštiji deset puta od žena.
Žena može i u pedesetoj i šezdesetoj imati dobar seksualni život, dok se problemi s potencijom javljaju krajem dvadesetih godina
mad_max_ba wrote:sjooooo tebe, majke mi izlizanoSaraFina wrote:
Joj tebe, muškarci su sujetniji/ taštiji deset puta od žena.
Žena može i u pedesetoj i šezdesetoj imati dobar seksualni život, dok se problemi s potencijom javljaju krajem dvadesetih godina
nešto kao što bih i ja mogao reć da u tim godinama ženama, da prostiš, presahne.......
baš baš ego trip...
ali nmgu sa sigurnošču ustvrditi jerbo ne probah nikada sa nekom od 50-60 godina![]()
sa druge strane nekih sam kuka i sabro i dvadesete su uveliko prošle i nemam problem sa pikadom(bez bilo kakvih medicinskih pomagača)
Jedan od veoma rasprostranjenih mitova o erektilnoj disfunkciji je taj da ona pogađa isključivo starije muškarce, odnosno one koji imaju više od 40 godina. Iako se šansa za pojavu erektilne disfunkcije povećava sa starošću (što ne znači i njenu neminovnost), ona se dešava i značajnom broju mlađih muškaraca.
Prema studiji koju je sproveo “Žurnal seksualne medicine”, iskustva sa erektilnom disfunkcijom ima oko 26% muškaraca mlađih od 40 godina.
Prema rečima Majkla Ajzenberga, lekara i hirurga muške reproduktivne medicine iz Stenford medicinskog centra, ranije se smatralo da su psihički uzroci ti koji dovode do erektilne disfunkcije u mlađoj dobi. Međutim, pokazalo se da se i na njih odnose svi faktori rizika za pojavu erektilne disfunkcije kao i kod muškaraca starije životne dobi, a to su gojaznost, dijabetes, visok krvni pritisak, visok holesterol, pušenje, kao i neki fiziološki faktori.
Kada je reč o mlađoj populaciji, evo najčešćih faktora rizika kada je u pitanju pojava erektilne disfunkcije:
Stres i anksioznost: Kod muškaraca u dvadesetim i tridesetim godinama, najčešći uzroci erektilne disfunkcije su u psihičkom domenu. U tom kontekstu, postoji mnoštvo potencijalnih faktora koji mogu dovesti do problema sa potencijom kod mlađih muškaraca, kao što su namera da se impresionira seksualni partner, da se učini ono što se od njega očekuje, briga oko veličine penisa i tome slično. “Neki muškarci sa erektilnom disfunkcijom mogu tačno da ukažu na ono što je dovelo do toga da izgube erekciju tokom seksualnog odnosa, što je kasnije dovelo do impotencije,” kaže Džozef Harihil, asistent profesora kliničke urologije sa Univerziteta u Pensilvaniji. Ova takozvana “izvedbena anksioznost” nastaje kao posledica navale adrenalina (ili epinefrina), koji može da osujeti erekciju.Česta vožnja bicikla: Vožnja bicikla ne mora nužno da dovede do problema sa potencijom, bez obzira na godine muškarca. Ali, ukoliko vam se dešava da osetite utrnulost u penisu u toku prvih nekoliko kilometara vožnje ili nakon, to može ukazivati na stvaranje problema. “Nervi koji snabdevaju penis krvlju nalaze se ispod prostate i oslanjaju se na sic od bicikla,” kaže Hari Fiš, lekar i profesor kliničke urologije i reproduktivne medicine sa Vejl Korner medicinskog fakulteta u Njujorku. “Ukoliko vozite bicikl i pritom osećate utrnulost, moguće je da oštećujete ove nerve. Zato je potrebno da nađete bolji sic ili da odustanete od vožnje bicikla,” savetuje Fiš.Lekovi za prehladu: Pseudoefedrin se u našem telu ponaša kao epinefrin i stoga pomaže da se savladaju simptomi prehlade. Epinefrin povećava prirodnu “borba ili beg” reakciju ljudskog organizma. “On čini da naše telo misli da smo uplašeni,” kaže Fiš i dodaje: “Ukoliko vas juri lav, ne možete postići erekciju. Tako izgleda kada naš organizam luči previše epinefrina.” Ali, bez brige – ovi efekti su privremeni i kada efekat leka iščezne, nestaće i erektilna disfunkcija.Upotreba alkohola i rekreativnih droga: Alkohol može da posluži kao piće hrabrosti ako pokušavate da flertujete, ali tu se njegova moć završava. “Alkohol deluje kao depresant, što znači da nas opušta, ali isto tako može dovesti do nemogućnosti da se ima seksualni odnos,” objašnjava Fiš. Upotreba droga kao što je kokain, koje deluju kao pseudoefedrin i mogu dovesti do smanjenja testosterona i na taj način uzrokovati erektilnu disfunkciju.Terapija protiv raka: Hemoterapija i radijacija mogu dovesti do erektilne disfunkcije. Hemoterapija može smanjiti nivo testosterona, što može da utiče na dotok krvi do penisa. S druge strane, radijacija može napraviti štetu na krvnim sudovima ili dovesti do oštećenja nerava. Lekari koji su specijalizovani za neplodnost uzrokovanu hemoterapijom mogu preporučiti neke opcije lečenja u ovakvim slučajevima.Dijabetes i visok krvni pritisak: Dijabetes je jedan od osnovnih uzroka erektilne disfunkcije, zato što utiče na proizvodnju azot-oksida u organizmu, prema rečima Fiša. Azot-oksid obezbeđuje dotok krvi neophodan za postizanje erekcije. “Ukoliko ste hipertenzivni ili imate visok krvni pritisak, možete iskusiti probleme sa potencijom u dvadesetim ili tridesetim godina, pošto se vaše telo ponaša kao da mu je šezdeset,” kaže Fiš.Gojaznost i prekomerna težina: Sve što je loše za srce, loše je i za penis. “Krvni sudovi u penisu su mali i ukoliko dođe do njihovog začepljenja, krv neće moći da se doprema do penisa,” objašnjava Pol Nelson, seksualni edukator. Adekvatna ishrana, vežbanje i održavanje zdrave težine mogu sve to da promene. “Muškarci ne uviđaju koliko su erekcije kompleksne,” kaže Nelson i dodaje: “Trebalo bi da budemo zapanjeni kada muškarac postigne erekciju. Umesto toga, mi smo zapanjeni kada do toga ne dođe.”
Nije dzaba ona poslovica cim napuni 50u odmah macolom zamlatitTomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
Dosta je razloga za nečiju dugoviječnost/dobar izgled.
Geni, način života, teret, ishrana i još dosta toga su indikatori koji ukazuju zašto je neko propao ili još dobro izgleda.
Nema tu nikakvih pravila, naravno da ima žena koje sa 40+ izgledaju odlično, a ima isto tako i muških.
Generalizacija, generalizacija everywhere
Mah, da vidiš otimačine sa 80+, živi ti se više nego sa 25.triconja wrote: Nije dzaba ona poslovica cim napuni 50u odmah macolom zamlatit
Tomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
Geni, način života, teret, ishrana i još dosta toga su indikatori koji ukazuju zašto je neko propao ili još dobro izgleda.
Nema tu nikakvih pravila, naravno da ima žena koje sa 40+ izgledaju odlično, a ima isto tako i muških.
Forumski kolega, cijenim mišljenje, ali se ne slažem.zoomba wrote:Sve preko 26 je staro
Ti ocekujes od prosjecnog balkanca da postuje zenu? ZnaciSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
A ko prvi počne generalizirati? Mogu ti osim ove teme nabrojati još koliko želiš šovinističkih, a koje unižavaju spol i godina ženskog roda na forumu.
"Kuda izlaze žene nakon 40' -te"... i sl gluposti.
Ja apsolutno nisam fan ovog dijela foruma i pišem jako rijetko, ali nepobitno je da je muška populacija na forumu više šovinistički nastrojena od ženske populacije. I to u 80% slučajeva. Ako sam ja to primijetila, druge ženske osobe su sigurno i više pogodjene.
zoomba wrote:Sve preko 26 je staro
Ja govorim za zene , ako hoces nesto kvalitetno pored sebe nista iznad 26Tomahawk11 wrote:Forumski kolega, cijenim mišljenje, ali se ne slažem.zoomba wrote:Sve preko 26 je staro
Naravno, i ja sam pristalica toga da su/smo najljepši sa 20-ak.
Međutim, mogu/možemo biti lijepi i sa 25,26, pa i 30,40,50.
Što da ne?
Iz svog ugla, za sebe neću reći da sam star. Još uvijek.
Ma ja se 10 puta dnevno zaljubimSaraFina wrote:zoomba wrote:Sve preko 26 je staro
Zumule, sjećam te se s osim srcastim medjedom na hercegovačkom forumu kad si plazio za onom moderatorkom
Ako je nesretna ljubav ili kakva podvala, ostavila traga, reci ti meni slobodno!
Što bi tamo?
triconja wrote:Ti ocekujes od prosjecnog balkanca da postuje zenu? ZnaciSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
A ko prvi počne generalizirati? Mogu ti osim ove teme nabrojati još koliko želiš šovinističkih, a koje unižavaju spol i godina ženskog roda na forumu.
Ja apsolutno nisam fan ovog dijela foruma i pišem jako rijetko, ali nepobitno je da je muška populacija na forumu više šovinistički nastrojena od ženske populacije. I to u 80% slučajeva. Ako sam ja to primijetila, druge ženske osobe su sigurno i više pogodjene.![]()
![]()
Zar je bitno?SaraFina wrote:
Ja apsolutno nisam fan ovog dijela foruma i pišem jako rijetko, ali nepobitno je da je muška populacija na forumu više šovinistički nastrojena od ženske populacije. I to u 80% slučajeva. Ako sam ja to primijetila, druge ženske osobe su sigurno i više pogodjene.
zoomba wrote:Ma ja se 10 puta dnevno zaljubimSaraFina wrote:zoomba wrote:Sve preko 26 je staro
Zumule, sjećam te se s osim srcastim medjedom na hercegovačkom forumu kad si plazio za onom moderatorkom
Ako je nesretna ljubav ili kakva podvala, ostavila traga, reci ti meni slobodno!
Što bi tamo?
To ti mene navraćaš da se razvedemzoomba wrote:
Ja govorim za zene , ako hoces nesto kvalitetno pored sebe nista iznad 26
Nema potrebe za nekim člancima i nekim potvrdama da bi se opravdala tvrdnja koja može biti a i ne mora 100% tačna.SaraFina wrote:
Sad ću ti "prostodušno" objasniti logiku većine muškog svijeta na ovoj temi. Em ste nezapamćene zagondžije i nakon većine trava bukvalno ne raste, em nemate smetnji ni fizičkih ni psihičkih kad je libido u pitanju. Djecu pravite i u sedamdesetoj od pokvarenih jaja itd itd. ...
Žena čim predje pak četrdesetu, za otpada je, poput starog propalog kauča. I u tridesetim kvalitet je upitan, znači furate i uspješno zadovoljavate isključivo dvadesetogodišnjakinje. I kad vam je 30, 40, 50 ili 60 godina. VI sebe vidite sa ženskom osobom u dvadesetim.
Sad eto zapitaj se ti i ostatak ekipe je li to "realno"? Da se ne izrazim neprimjerenije
I da ja imam 29 do idućeg avgusta. I mani mi stereoTIPisanja!
A EVO ti i crno na bijelo :
Tomahawk11 wrote:Zar je bitno?SaraFina wrote:
Često imam utisak, čitajući komentare, nebitno koja tematika, da smo kao ljudi u stvarnosti uniformisani.
Žene - vještice, ovakve onakve, namazane, premazane, itd. (muška perspektiva)
Muški - šovinisti, papci, povrijeđenog ega itd. (ženska perspektiva)
Utopio se čovjek - svi znaju kako se mogao spasiti i kritikuju one koji su obučeni za to (u stvarnosti ne bi mogli izbaviti tojagu koja plovi rijekom).
Mislim, jasno je šta hoću primjerima reći.
Forum je mjesto gdje su mnogi tu ono što u stvarnosti nikad ne mogu ili neće biti.
Previše uniformisano da bi bilo istinito.
Ili oni komentari ispod članaka....pa ono nećeš nigdje naći u realnom svijetu.
Postavlja se pitanje: kako biti pogođen tom pričom, ako znaš da to baš i nije tako? Da je to više mišljenje kreirano kroz virtuelni svijet?
A podpitanje: ako i jeste tako (mišljenje o drugom spolu), u realnom svijetu, a ti si (ili ja, nebitno) živi dokaz da nije tako, kako onda ta priča uopšte može da pogađa?
Cuvaj toTomahawk11 wrote:To ti mene navraćaš da se razvedemzoomba wrote:
Ja govorim za zene , ako hoces nesto kvalitetno pored sebe nista iznad 26![]()
Bogme joj ništa ne fali, mnoga od 26 joj ne bi mogla na crtu