Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#176 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

arzuhal wrote:
sheilak wrote:hajde ovako, arzuhal i daj nam nedvosmislen i direktan odgovor. da li bi po tebi bila pedofilija ako recimo neko od 40 god ima sex sa djevojcicom ili djecakom od 13 god? uz pristanak djeteta, pardon mlade osobe?

evo zamisli, uhvatis in flagranti, eto hajde da ne kriminaliziramo muskarce toliko, zenu od 50 god sa djecakom od 13? sta je tvoja inicijalna reakcija?

ili ovo. po tvoju komsinicu od 14 god dolazi muskarac od 45, vec neko vrijeme se vidjaju i znas da ce se veceras sexati. ona je naravno pristala, niko ju ne sili. kakva bi bila tvoja reakcija na ovo? bi li to smatrao pedofilijom ili barem neprirodnim

edit: promijenila sam ovdje kcer u komsinica da bih eliminirala taj emotivni momenat pri odlucivanju. :D
Svakako da bih bio protiv toga iz više razloga (i to je sasvim druga priča o kojoj bih mogao pisati zašto), a moje protivljenje tome bi bilo i snažnije od slučaja do slučaja.

Ali ja ne znam da li mogu biti jasniji: pedofilija je bolest, ona je dijagnoza, seksualna devijacija, ona ima neke svoje uzroke, simptome, itd. Ja ne znam da li je jedan ili koliko seksualnih odnosa s mlađom osobom dovoljno da se neko proglasi pedofilom ili ne, zato i pitam. Zato sam naveo primjer kleptomanije: dvije osobe isto urade djelo (krađu) a iz različitih poriva. Može li biti da neko ima odnos s mladom osobom sasvim normalno kao i sa odraslom i da nema nikakvu dijagnozu, dakle da nije pedofil, da nije trajno obilježen fiksacijom, dok je drugi (dakle pedofil bilesi)
prisiljen na to jer ga samo to uzbuđuje, to ga pokreće, čini ga ovakvim ili onakvim, itd?

Na kraju krajeva, ni to nije moje pitanje, pitam primarno o pomjeranju granica i šta raja onako misli o tome, nisam ja propagator seksualnih odnosa s mladim osobama ili djecom.

A ovo što kažem mlada osoba ili dijete (ovo što pardoniraš :mrgreen: ): nije to da želim nešto umanjiti ili nešto naglasiti nego sami stručnjaci (psiholozi, itd) koji se bave pitanjem pedofilije prave te razlike u godinama, odnosno spolnoj i kojoj-već-zrelosti ili početku neke zrelosti, pa razlikuju djecu koja nisu u pubertetu, onih koji jesu u pubertetu i adolescenata. Hoću reći - a ne znam puno, zaista - da stručnjaci tu prave neke nijanse i povlače linije kako bi nešto tretirali ovako ili onako, zato ne možemo sikirom zasjecat...
prvo, ponovo stavljas u istu ravan kleptomaniju i pedofiliju, shvatam sto pokusavas reci, ali analogija ti je neprimjerena.

drugo, ne vjerujem da bi ikoga ko je zdrav, bilo musko ili zesko, moglo privuci dijete od 13 ili 14 godina, a ta je osoba u 30tim ili nekim srednjim godinama. evo, ravnaj po sebi, pa si odgovori na pitanje da li je prirodno za tebe evo licno da te privuce djevojcica u tom dobu i da li bi se mogao zamisliti da s njom imas sexualni odnos?

mislim, meni je zaista degutantno raspravljati o ovakvim stvarima i nisu mi jasni argumenti koji nastoje takvo sto opravdati ili barem djelimicno opravdati. ili one koji te napadaju ako branis curice u toj dobi.

ne kazem da je sexualnost u tinejdzerskoj dobi neprirodna, svi smo bili tinejdzeri, i sasvim je normalno da se u toj dobi zele isprobati i te stvari (ali sa svojim vrsnjacima, a ne sredovjecnim muskarcima i zenama, ali dob od 13 god smatram zaista preranom i ne vidim razloga da se dobna granica spusti tako nisko, osim da bi se opravdale necije sklonosti i to ne tinejdzera. to su djeca, bez obzira sto neki muskarci mislili o curicama opcenito, djecijih i misli i osjecaja, neovisno o naletima hormona.

arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
nemezis

#177 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by nemezis »

Pedofilija je seksualna privlačnost prema seksualno nezrelim osobama. Termin se koristi svugdje i u pogrešnom kontekstu. Na primjer, pedofilija nije zabranjena niti kažnjiva, kaznjivo je seksualno opcenje sa određenim osobama. Možda ružno zvuci ali seksualni odnos 40-godišnjaka sa 16-godisnjakinjom ne znaci da je on pedofil ako je ona seksualno zrela osoba. Pedofila valjda seksualno zrela osoba ne privlaci.
nemezis

#178 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by nemezis »

sheilak wrote:arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
Nije meni pitanje ali ako curica od 13 godina ima zenske atribute koje ima zrela osoba, nije pedofilija. Da se razumijemo, nekakvoj "normalnoj" osobi od 40 godina bi to bilo prepreka ali to je zbog drustvenih normi.
sheilak

#179 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

nemezis wrote:
sheilak wrote:arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
Nije meni pitanje ali ako curica od 13 godina ima zenske atribute koje ima zrela osoba, nije pedofilija. Da se razumijemo, nekakvoj "normalnoj" osobi od 40 godina bi to bilo prepreka ali to je zbog drustvenih normi.
pa zdravoj osobi ne bi bile samo drustvene norme prepreka da pozeli dijete, musko ili zensko, od 13. god. bez obzira na navodne sexualne atribute koji nisu bas toliko izrazeni u toj dobi generalno.
a evo i za tebe pitanje, da li bi ti dopustio svojoj 13god curici da se sexa sa muskarcem od 40 i ako ne, objasni zbog cega. Ili svom sinu od 13 da se sexa sa zenom od 50.
sheilak

#180 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

meni je zaista nevjerovatno da se oko ovoga uopce raspravlja i zaista ne zelim prosipati ovdje nikakva feministicka sranja, ali cudno je da se upravo muskarci trude da nadju opravdanje za ovako nesto ili to i opravdavaju dok ne vidim niti jednu zenu da to radi. vec nastoje odbraniti tu djecu. zato sam i ranije postavila pitanje o stavu zena po ovom pitanju, upravo da se vidi da li je evtl privlacnost prema tako mladoj, jos nedovoljno formiranoj osobi prirodna, dakle svojstvena oba spola ili je tek uslovljena dosadasnjim drustvenim normama i normaliziranjem odnosa u biti djece sa sredovjecnim ljudima (curica sa muskarcima) u proslosti.

aktuelan je slucaj roya moorea iz alabame u usa koji ce se vjerovatno morati povuci iz izborne utrke zbog optuzbi za pedofiliju jer je u svojim 30tim ganjao i uznemiravao tinejdzerke od 17, nudeci im i trazeci sex. sudac moore, inace osoba sklona religijskom kriscanskom fundamentalizmu opravdavao je te svoje sklonosti da je normalno da stariji muskarac bude sa tako mladom zenom, navodeci primjer biblije i marijinih 12 god i njene udaje za josipa. isto tako, primjer mormonskih sekti tamo gdje su tinejdzerke bile prisiljavane na udaju za muskarce u 40tim i 50tim.
to nisu normalne stvari, bez obzira na zelju muskaraca i na to sto misle da imaju pravo na takve stvari. ili na sale koje zbijaju o tome. ako se prije moralo i ako to niko nije propitivao, ne znaci da je ispravno ni zdravo. navode se ovdje primjeri romea i julije i kako je julija imala 14, no i romeo je imao 14, a ne 40.

uvijek podjite od sebe i od svojih kceri i sinova u tom dobu, pa se zapitajte zasto imate razlicite stavove evtl kad su oni u pitanju i kad su u pitanju neka druga djeca. nije sve sto pozelimo ni zdravo ni primjereno, zato su tu mehanizmi u nama koji nam kazu sto je ispravno, a sto ne.

ja zaista nemam vise bilo sto reci na ovu temu, osim da sam zaista iznenadjena razmisljanjim pojedinih muskaraca ovdje. srecom, nemam kcer.
nemezis

#181 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by nemezis »

sheilak wrote:pa zdravoj osobi ne bi bile samo drustvene norme prepreka da pozeli dijete, musko ili zensko, od 13. god.
Nego koje druge? Ono sto mi smatramo "normalnim" ili "nenormalnim" smatramo takvim jer smo kao drustvo dosli do toga. Ono sto je nekada bilo normalno sada nije i obratno.
sheilak wrote:bez obzira na navodne sexualne atribute koji nisu bas toliko izrazeni u toj dobi generalno.
Ja sam vrlo precizno napisao a ti sada uvodis termin "nisu bas toliko izrazeni". Pedofilija je seksualna privlačnost prema seksualno nezrelim osobama. Privlačnost prema osobi od 13 godina koja je seksualno zrela nije pedofilija. Ovo ne znaci da treba dozvoliti seks izmedju 40-godisnjaka i 13-godisnjakinje.
sheilak wrote:a evo i za tebe pitanje, da li bi ti dopustio svojoj 13god curici da se sexa sa muskarcem od 40 i ako ne, objasni zbog cega. Ili svom sinu od 13 da se sexa sa zenom od 50.
Ne znam kakve veze ima ovo sa icim?
sheilak

#182 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by sheilak »

nemezis wrote:
sheilak wrote:a evo i za tebe pitanje, da li bi ti dopustio svojoj 13god curici da se sexa sa muskarcem od 40 i ako ne, objasni zbog cega. Ili svom sinu od 13 da se sexa sa zenom od 50.
Ne znam kakve veze ima ovo sa icim?
naravno da ima veze sa tvojim odnosom prema ovom pitanju. kazes da nije pedofilija ako neko pozeli dijete od 13 god zbog navodnih vec izrazenih sexualnih atributa, pa te pitam da li si ti ikad pozelio curicu od 13 god i da li bi dopustio primjerice svojoj kceri od 13 da se sexa s nekim od 45? i objasni, molim te, svoj odgovor.

a puno se toga kroz razvoj kulture i civilizacije smatralo normalnim, poput sta ja znam, nekupanja ili spaljivanja vjestica, mucenja, etc, pa se prestalo s tim jer je drustvo postalo humanije i razvijenije, tj svjesnije ispravnog i pogresnog.
arzuhal

#183 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by arzuhal »

sheilak wrote: arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
Izvini, molim te.
nemezis

#184 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by nemezis »

sheilak wrote:naravno da ima veze sa tvojim odnosom prema ovom pitanju. kazes da nije pedofilija ako neko pozeli dijete od 13 god zbog navodnih vec izrazenih sexualnih atributa,
Nemoj mi stavljati riieci u usta, ja nisam rekao "navodno izraženih" nego seksualno zrelq osoba sa izraženim atributima koji pokazuji tu zrelost. Ne razumijem sta ti nije jasno kada kazem da je pedofilija seksualna privlačnost prema seksualno nezreloj osobi. To je samo termin. Razumijes li da u zakoni pedofilija nije kaznjiva jer je to stanje svijesti, nesto tipa kleptomanija. Kako zakon brani kradju, ne ulazeći u to je li pocinilac to uradio zato sto je kleptoman, isto tako brani seksualni odnos, ne ulazeci u to je li pocinilac to uradio zato sto je pedofil.
sheilak wrote: pa te pitam da li si ti ikad pozelio curicu od 13 god i da li bi dopustio primjerice svojoj kceri od 13 da se sexa s nekim od 45? i objasni, molim te, svoj odgovor.
Licna pitanja su nepotrebna u diskusiji, ne razumijem poentu?
sheilak wrote: a puno se toga kroz razvoj kulture i civilizacije smatralo normalnim, poput sta ja znam, nekupanja ili spaljivanja vjestica, mucenja, etc, pa se prestalo s tim jer je drustvo postalo humanije i razvijenije, tj svjesnije ispravnog i pogresnog.
Pa sta sam ja rekao?
Last edited by nemezis on 21/11/2017 21:17, edited 1 time in total.
mousstapha

#185 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by mousstapha »

sheialk je sve prebacila na licnu razinu, sto je apsolutno nepotrebno. Ovo pitanje u Francuskoj je pravne i socioloske naravi.
Bloo
Globalna šefica

#186 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

nemezis wrote:Pedofilija je seksualna privlačnost prema seksualno nezrelim osobama. Termin se koristi svugdje i u pogrešnom kontekstu. Na primjer, pedofilija nije zabranjena niti kažnjiva, kaznjivo je seksualno opcenje sa određenim osobama. Možda ružno zvuci ali seksualni odnos 40-godišnjaka sa 16-godisnjakinjom ne znaci da je on pedofil ako je ona seksualno zrela osoba. Pedofila valjda seksualno zrela osoba ne privlaci.
Seksualna zrelost pokriva više kriterija, ne samo narasle sise ili spolne dlake ili dlake na prsima

http://www.prvopitam.rs/edukacija/Zrelo ... lne-odnose

Pravna definicija pedofila: in psychiatry, an abnormal attraction to children by an adult for sexual purposes.

Dijete: UN-ova Konvencija o pravima djeteta definira dijete kao "ljudsko biće mlađe od 18 godina, ukoliko se, prema zakonima koji se primjenjuju na djecu, punoljetnost ne stječe ranije".[1]

Također:
legal adult is a person who has attained the age of majority and is therefore regarded as independent, self-sufficient, and responsible.
Human adulthood encompasses psychological adult development. Definitions of adulthood are often inconsistent and contradictory; a person may be biologically an adult, and have adult behavior but still be treated as a child if they are under the legal age of majority. Conversely, one may legally be an adult but possess none of the maturity and responsibility that may define an adult character.
Bloo
Globalna šefica

#187 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

Naravno da neko od 16 godina može biti SEKSUALNO zreo na fizički način (razvijene sekundarne spolne odlike, razvijenost spolnih organa do granice da to dozvoljava seksualni odnos), ali šta ćemo sa emocionalnom zrelosti prosječne osobe od 16 godina naspram nekog od 45 godina?
edo_79

#188 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by edo_79 »

Bloo wrote:Naravno da neko od 16 godina može biti SEKSUALNO zreo na fizički način (razvijene sekundarne spolne odlike, razvijenost spolnih organa do granice da to dozvoljava seksualni odnos), ali šta ćemo sa emocionalnom zrelosti prosječne osobe od 16 godina naspram nekog od 45 godina?
:shock: ..... Pa đes ti svetenejeblo :gnjavim: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Connaisseur Karlin

#189 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Connaisseur Karlin »

arzuhal wrote:
sheilak wrote: arzuhal, ti mi se cini inace razumnom osobom, no nikako mi nije jasno kako si dosao na ideju da uopce pitas da li se sex sa curicom/djetetom od 13 god tj zelja za tim moze smatrati pedofilijom i da li se tu moze nesto diferencirati. sorry.
Izvini, molim te.
a dobro je sheliak napisala,jer mene takodjer cudi , da ti i mnogi muskraci na temi ignorirate cinjenice :roll:
Connaisseur Karlin

#190 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

mousstapha wrote:sheialk je sve prebacila na licnu razinu, sto je apsolutno nepotrebno. Ovo pitanje u Francuskoj je pravne i socioloske naravi.
sheilak je odlicno napisala , a vi igornirate cinjenice ; u Fra jeste pitanje parvne i sociloloke prirode, no niko ne pise o emocionalnoj i psihickoj zrelosti osoba od 13 14 ili 16 godina :roll:
Bloo
Globalna šefica

#191 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

edo_79 wrote:
Bloo wrote:Naravno da neko od 16 godina može biti SEKSUALNO zreo na fizički način (razvijene sekundarne spolne odlike, razvijenost spolnih organa do granice da to dozvoljava seksualni odnos), ali šta ćemo sa emocionalnom zrelosti prosječne osobe od 16 godina naspram nekog od 45 godina?
:shock: ..... Pa đes ti svetenejeblo :gnjavim: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
:ovoono:

edoo

Evo sjedim i kontam i pokušavam da rezonujem objektivno.

Mlađi primjerci ljudskog roda su naravno privlačniji (ljepše izgledaju, ljepše mirišu, potencijal za razmnožavanje je veći - pogotovo kod žena, libido je veći itd.), tako da sa tog darvinističkog stanovišta seksualni odnosi sa mlađim jedinkama (naravno sa razvijenim spolnim organima koji dozvoljavaju odnos i naknadni porođan u slučaju žena) je opravdan.

S druge strane, razmišljam na koji način neko mojih godina može da stvori odnos sa nekim od 14 godina, a koji će rezultirati seksualnim odnosom. Potrebno je prvo da se uspostavi odnos i pozicija mene kao autoriteta jer sam starija i na taj način da privolim tu osobu da mi vjeruje. Nakon toga potrebno je da je bez prisile navedem na seksualni odos, te uputim u to u slučaju da nije imala formalnog školskog obrazovanja. Sve se u suštini svodi na to da osoba od 14 godina treba i mora da vjeruje meni kao odraslog osobi da ne radi nešto pogrešno, s čime se maloljetna osoba stavljena u lošiji položaj, jer ih se (uglavnom) od malih nogu uči da se autoritet poštuje i sluša.
Connaisseur Karlin

#192 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Haris.ba wrote:
SaraFina wrote:
Jbg, onda granicu treba pomjeriti i niže od 13 godina kad su djevojčice u pitanju.

http://www.pamf.org/parenting-teens/hea ... rowth.html

@Tepsijo, ako sam ih ja pogrdno nazvala kao starija ženska osoba, što je s pojedincima koji ih smatraju seksualnim objektima? To je mnogo "tužnije " od tog naziva i značenja.
Zakonska granica nema veze samo sa pubertetom, tj. fizičkim stanjem. Ima i sa društvenim, moralnim, političkim, historijskim...

Stvar je što se spominju djeca od 16 godina. I ja ponovo ponavljam - sa 16 godina možeš u brak stupiti, sa 15 zaposliti se.

Jer miješa se pedofilija i društveno rijetke veze (velika razlika u godinama, brakovi maloljetnika). Miješa se silovanje sa konsenzualnim seksualnim odnosom.

Sve ispod 14 je silovanje. I tako treba da ostane.
ma mozes uci u brak sa 16 godina,ali da li je ziasta 16 godisnje djete spremno uci u brak i da li je djete spremno roditi djete :-?
edo_79

#193 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
edo_79 wrote:
:ovoono:

edoo

Evo sjedim i kontam i pokušavam da rezonujem objektivno.

Mlađi primjerci ljudskog roda su naravno privlačniji (ljepše izgledaju, ljepše mirišu, potencijal za razmnožavanje je veći - pogotovo kod žena, libido je veći itd.), tako da sa tog darvinističkog stanovišta seksualni odnosi sa mlađim jedinkama (naravno sa razvijenim spolnim organima koji dozvoljavaju odnos i naknadni porođan u slučaju žena) je opravdan.

S druge strane, razmišljam na koji način neko mojih godina može da stvori odnos sa nekim od 14 godina, a koji će rezultirati seksualnim odnosom. Potrebno je prvo da se uspostavi odnos i pozicija mene kao autoriteta jer sam starija i na taj način da privolim tu osobu da mi vjeruje. Nakon toga potrebno je da je bez prisile navedem na seksualni odos, te uputim u to u slučaju da nije imala formalnog školskog obrazovanja. Sve se u suštini svodi na to da osoba od 14 godina treba i mora da vjeruje meni kao odraslog osobi da ne radi nešto pogrešno, s čime se maloljetna osoba stavljena u lošiji položaj, jer ih se (uglavnom) od malih nogu uči da se autoritet poštuje i sluša.
Ma meni je ovo takva glupost da je to nenormalno, pazi recimo meni 37 a nekom tamo djetetu 16-17, pa to je pedofilija jarane, kakv sexualni odnos kakve P***e materine ..... Bjež ba tamo ....

Evo ako se mene pita, ja bih prije da mi ti bidneš cura, vid kako me :ovoono: ev i ove dvije tri dlake na glavi što imam se nakostrešile :pisnuo:
spreca

#194 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by spreca »

edo_79 wrote:
Ovo ljubljenje ti je cista pedeofilija.....blo je maloljetna :oops: ...jos nije zrela za Nikad nije Kasno :lol: :lol: :lol:
edo_79

#195 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by edo_79 »

spreca wrote:
edo_79 wrote:
Ovo ljubljenje ti je cista pedeofilija.....blo je maloljetna :oops: ...jos nije zrela za Nikad nije Kasno :lol: :lol: :lol:
Nemoj se ti miješat u moje mi osjećaje u mene koje ja imam prema bloo .... nejma to veze sa pedofilijom, perverzan možda jesam ali pedofil :koja: nisam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#196 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

spreca wrote:
edo_79 wrote:
KAsnooo je saaaaaaaaaaaaaaad
sad je kasnooo za sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :diva: :josipalisac:
edo_79

#197 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by edo_79 »

Bloo wrote:KAsnooo je saaaaaaaaaaaaaaad
Image

:ruza:
Bloo
Globalna šefica

#198 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

Razlog što se pomjera granica je, da ako je granica npr 16 godina, osoba od 17 godina koja ima seksualni odnos sa nekim od 15 godina je također počinila krivično djelo (silovanja, obljube maloljetnika od strane maloljetnika...)
spreca

#199 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by spreca »

Bloo wrote:
KAsnooo je saaaaaaaaaaaaaaad
Edo evo je nece :oops: protivi se :oops: ...kaze kasno je za udaju ona se udaje za drugog :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#200 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

Post by Bloo »

edo_79 wrote:
Bloo wrote:KAsnooo je saaaaaaaaaaaaaaad

:ruza:
vidi njemu seljačke košulje
a njoj nos kao da je sa Tysonom bila u ringu :D

:pijani:
Post Reply