Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimus09 wrote:Meni je cak doktorica predlagala koristenje pekmeza za krvnu sliku nakon kemoterapija.Ima definitvno ucinka,jescu ga dokle god mogu
...svaka cast da si se javio ,odnosno neko ko konkretno moze reci nesto o pekmezu i njegovim dobrim osobinama...jer neki ocito iz neznanja i posprdno su se ponijeli ka pekmezu...........a tebi prijatelju zelim sto brze izlijecenje i ozdravljenje
spreca wrote:Hajte bujrum....jedino sto ja to volim kasikom a neki umakat
Pekmez sa kajmakom, znaci . Ne volim pogacu jer se puno mrvi a ne moze dobro da se namoci kad se umace u jela (npr sataras)
ali zato to se jarane zavrne kasikom
Lahko je jest kasikom kad si sam na sahan pekmeza i kajmaka ali kad jede troje cetvero onda je kultura umocit hljeb ili pogacu i turit usta znaci da nikom ne smeta (najhigijenskije sto bi se u narodu reklo)
triconja wrote:
Lahko je jest kasikom kad si sam na sahan pekmeza i kajmaka ali kad jede troje cetvero onda je kultura umocit hljeb ili pogacu i turit usta znaci da nikom ne smeta (najhigijenskije sto bi se u narodu reklo)
Nije problem umakanje...nego ja se sav ukapam ....ja ba odvalim komadinu pa kad je uvaljam u pekmez ode pola sahana ...kasikom jedem iz ekonomicnijih razloga
Pekmez sa kajmakom, znaci . Ne volim pogacu jer se puno mrvi a ne moze dobro da se namoci kad se umace u jela (npr sataras)
Dobra pogaca , ako je svjeza ne mrvi se.
A, to je taj pekmez-- jel' to pavlaka.?
Pa slicno sam i ja jela - skoro tecni djem od sipurka sa pavlakom -aj jeste dobro
triconja wrote:
Nije problem umakanje...nego ja se sav ukapam ....ja ba odvalim komadinu pa kad je uvaljam u pekmez ode pola sahana ...kasikom jedem iz ekonomicnijih razloga
Ne rukama u hranu , kakvo umakanje onda pocnu lizati prste --
Dobra pogaca , ako je svjeza ne mrvi se.
A, to je taj pekmez-- jel' to pavlaka.?
Pa slicno sam i ja jela - skoro tecni djem od sipurka sa pavlakom -aj jeste dobro
Ma kako se ja sjecam uzme se mlijeko frisko i ugrije za upotrebu i ono gore sto se skupi se u nekim mjestima kaze kajmak jer bi to kao trebalo biti najbolje (ima poslovica pokupio sav kajmak ili skinuo sav kajmak) i to se stavi prije pekmeza. Pekmez se nanosi ofrlje i to se umace tako da se kajmak lomi pod zalogajem hljeba i tura u usta .
i rakija je dobra ......za sampanjac ti treba znanje da napravis
Živim u "vinariji". u polurečniku od 50 km je 250 vinarija. Dio kantona uz okean je suviše hladan za vinograde, pa je idelan za jabuke. Ovi ovde su najbolji seljaci na svijetu. Nema šta ne znaju.
Poljoprivreda im je druga izvozna grana.