Divlje deponije smeća u Sarajevu
-
moimoi
#176 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
Mijenjaju kada zive u uredjenim zemljama gdje ovako zivjeti ne smiju.
U svoja cetiri zida mogu gomilati smece, ali ne vani… tj ni u svoja 4 zida ukoliko se procjeni da mogu ugroziti sebe i druge.
Soc sluzbe rade svoj posao.
U svoja cetiri zida mogu gomilati smece, ali ne vani… tj ni u svoja 4 zida ukoliko se procjeni da mogu ugroziti sebe i druge.
Soc sluzbe rade svoj posao.
- Haris033
#177 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
Nije tu problem samo smeća.
Stanovnici ove ulice svakodnevno 24h svjedoče fizičkim sukobima, paljenju otpada, galamu, konzumaciju opojnih sredstava...
U ponedjeljak su se satima tukli (sa toljagama) između sebe, te su stradala i parkirana vozila.
U proteklih nekoliko godina zabilježeno je više požara od strane ove male grupice koja pravi nerede na 3-4 lokacije (slika).
Nema njih mnogo, 5-6 uključujući jednu osobu (sliika) koja nije rom.. Kako bi rekao moj jaran nekada davno "Ganjala su me 2 cigana i jedan obični.."
.

Stanovnici ove ulice svakodnevno 24h svjedoče fizičkim sukobima, paljenju otpada, galamu, konzumaciju opojnih sredstava...
U ponedjeljak su se satima tukli (sa toljagama) između sebe, te su stradala i parkirana vozila.
U proteklih nekoliko godina zabilježeno je više požara od strane ove male grupice koja pravi nerede na 3-4 lokacije (slika).
Nema njih mnogo, 5-6 uključujući jednu osobu (sliika) koja nije rom.. Kako bi rekao moj jaran nekada davno "Ganjala su me 2 cigana i jedan obični.."

-
bumerangss
#178 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
Obratite se pismeno mjesnoj zajednici sa upitom jesu li ista poduzeli u vezi tog probkema?
Otiđi i u opštinu i oni imaju inspekciju a i u kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, mislim da ima inspektorat za okolis, prostorno uređenje... pa i sanitarnu i zdravstvenu inspekciju sa prijavom problema miševa i štakora jer u takvom neredu sigurno ih ima
Prijavite i centru za socijalni rad, nasilje pogotovo ako ima djece za zanemarivanje... nek svi oni opravdaju svoju platu koju primaju iz budzeta kojeg svi mi punimo
Otiđi i u opštinu i oni imaju inspekciju a i u kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, mislim da ima inspektorat za okolis, prostorno uređenje... pa i sanitarnu i zdravstvenu inspekciju sa prijavom problema miševa i štakora jer u takvom neredu sigurno ih ima
Prijavite i centru za socijalni rad, nasilje pogotovo ako ima djece za zanemarivanje... nek svi oni opravdaju svoju platu koju primaju iz budzeta kojeg svi mi punimo
- Haris033
#179 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
Prijavio u petak. Nikakvog odgovora od nadležnih nisam dobio. 
-
sahbazzz
- Haris033
- kabal1337
#182 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
nadji investitora za stambeni projekat i tjtHaris033 wrote: ↑19/09/2025 12:25 Nije tu problem samo smeća.
Nema njih mnogo, 5-6 uključujući jednu osobu (sliika) koja nije rom.. Kako bi rekao moj jaran nekada davno "Ganjala su me 2 cigana i jedan obični..".
![]()
- insaneinthebrain
#183 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
zapali barake i rijesen problem
- Haris033
#184 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsen ... /251009057
To je ta grupa što godinam ordinira po Čengić Vili. Ko zna odakle su dosli???
To je ta grupa što godinam ordinira po Čengić Vili. Ko zna odakle su dosli???
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#185 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
iskoci mi na fejsu čini mi se 5 najgorih slamova u europi
od toga 3 su romski ostali ili drži mafija ili migranti
dzaba svemu parama bogatstvu koje imaju jer rade kao varioci i skupljači sirovina opet su tro straćare ili zgrade bez prozora koje su dobili
smeće se baca kroz prozor a ne u kantu
primijetio sam kako neko izbacuje kabasti otpad na sporednim ulicama npr dobrinjska ili ona ulica koja ide paralelno s tramvajem kod kasindolske stanice
lagano krevet na njivu ili ugaonu garnituru
od toga 3 su romski ostali ili drži mafija ili migranti
dzaba svemu parama bogatstvu koje imaju jer rade kao varioci i skupljači sirovina opet su tro straćare ili zgrade bez prozora koje su dobili
smeće se baca kroz prozor a ne u kantu
primijetio sam kako neko izbacuje kabasti otpad na sporednim ulicama npr dobrinjska ili ona ulica koja ide paralelno s tramvajem kod kasindolske stanice
lagano krevet na njivu ili ugaonu garnituru
- Haris033
#186 Re: Divlje deponije smeća u Sarajevu
Prošlo je 6 godina od kako sam postao slike, a deponija oko ex Šipada i Zore se i dalje se širi…
Danas fotkano:

Danas fotkano:

Last edited by Haris033 on 22/02/2026 17:19, edited 5 times in total.
- Haris033