Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#176 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ako ćemo dovesti nekog renomiranog stručnjaka, apsolustno sam za to.
Ako već moramo birati između Barbareza, Osima ili Hadžibegića, apsolutno sam za Barbareza. Ovo iskustva što ova dvojica imaju kao treneri nije vrijedno pažnje.
Ako već moramo birati između Barbareza, Osima ili Hadžibegića, apsolutno sam za Barbareza. Ovo iskustva što ova dvojica imaju kao treneri nije vrijedno pažnje.
-
LSD
#177 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Al zato Barbarezov trenerski CV grmi od iskustvaBosanski_kralj wrote:Ako ćemo dovesti nekog renomiranog stručnjaka, apsolustno sam za to.
Više je u pokeru nego u fudbalu, a neki bi ga dovodili na klupu A selekcije.
-
palermo
#178 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Da se ne bi preganjali dalje. Ja sam za Kataneca......i Prosinečki bi došao u obzir, nemam ništa protiv ni Bilića......o Dušku i da ne govorimo......ali nešto ne vidim da ima neke šanse za njih.BHF_Manijak wrote:Beckenbauer je incident, ne pravilo. Kao i Shevchenko. Mnogo je vise primjera gdje su treneri pocinjali od smijesnih/prosjecnih ekipa, pa dolazili u vece, nego li da odmah zasjednu na celo nekog giganta.palermo wrote:
Ne kontam šta si mi hotio reći ovim primjerimajedan od njih dvojice će biti slijedeći selektor njemačke
![]()
Usput ne reče mi kako Bekenbauer odvede Nijemce do titule, a da nije skupljao iskustvo u Fortuni iz Diseldorfa
Nego, vjesto izbjeze ono da nije nuzno da odlican igrac ne mora biti i odlican trener, kao i obrnuto... Znas ti na svoj mlin vodu kad si u skripcu, vjesto to radis moram priznati.![]()
S toga ne vidim zasto mislis da je neki garant da danas-sutra Dzeko bude strasan trener/selektor i da mu se daje repka u ruke.![]()
I ne kontas sta sam ti htio reci primjerima? Pa to da igrackim legendama ipak nije iz ponizenja poceti trenirati klince ili neke Ž ekipe, za razliku od naseg Barbe patrioJete.I da im ljudi u uredjenim zemljama i savezima ne daju odmah extra bitnu funckiju i ekipu, samo zato sto su igracka legenda, dugogodisnji clan Bayerna ili Milana ili reprezentacije, vec pocnes od nule.
Nisam niza kakvog Krunu Jurčića, Dragoslava Stjepanovića, Milovana Rajovca.....i sličlne tipuse
pogotovo nisam za Amara i faruka jer su pokazali svoje limite......Faruk je taman u pet deka sa Mešom, a Amar je pokazao da mu je PL BiH limit.....
Dakle, ako ne možemo dobiti Kataneca ili Prosinečkog, onda sam ja za Barbu jer možda upali. Zbog dobrog odnosa sa igračima, zbog toga toga što se dugo sprema za ovaj posao, što ima u sebiu liderske osobine...ko zna,rekoh možda.......... ali sa Amarom ili Farukom sasvim sigurno neće upaliti.
-
condy
#179 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne branim Osima, antipatican mi je, ali zasto do te mjere potcjenjivat ljude iz nase lige? Haris Duljevic, sta cemo sa njim? Sad svi kazu pa on je talenat, ima kaprc i hrabrost, brz, dobro dribla, buducnost a gdje je do juce igrao ?
Iskreno, ni Osim a pogotivo Barbarez koji bi bio cisti promasaj nemaju reference za selektora, al da su kod nas iz domace lige bas svi neznalice nisu. Nije ni Osim.
Nama treba dobar takticar sa jakim autoritetom. Dakle, talijan ... sve ove pro forme promjene jebes to
Iskreno, ni Osim a pogotivo Barbarez koji bi bio cisti promasaj nemaju reference za selektora, al da su kod nas iz domace lige bas svi neznalice nisu. Nije ni Osim.
Nama treba dobar takticar sa jakim autoritetom. Dakle, talijan ... sve ove pro forme promjene jebes to
-
SSemir
#180 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Better Man wrote:Kakva god da su ipak je Amar sa Željom imao rezultate i igrao je treće pretkolo LP na rasprodatom Koševu (izuzev tribine za gostujuće navijače) protiv Newcastle-a, dok nijedan drugi trener Želje nije napravio ni blizu njegovim rezultatima, pa i ostali treneri sa drugim klubovima. Samo da se zna nisam zato da Amar ili bilo ko iz PL bude selektor, kao ni Hadžibegić i slični.Point. wrote:Kakva li su iskustva kad vodis tim u PLBiH da mi je znati. Vise je Dzeko pokupio fudbalskog znanja i iskustva na jednom treningu kod Magatha, Citija ili Rome nego Amar za sve ove godine vodjenja Zelje i katarskog velikana.
Sta fali onda dzeni uscuplicu da bude selektor, protiv borusije je igrao pred prepunim kosevom
Last edited by SSemir on 12/10/2017 00:39, edited 1 time in total.
-
condy
#181 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sa Barbarezom bi bilo kao sa Susicem i Mesom. Igraci sa dobrom igrackom karijerom iako su kao igraci Susic i Mesa bili bolji od Barbareza, a kao treneri ova dvojica Mesa i Pape jer Barbarez se bavi nekim drugim stvarima, osrednji za neke prosjecne klubove iz slabije evropske lige poput turske. Zasto ponavljat po treci put istu gresku ? Zar dva puta nije bilo dovoljno il treba jos spiskat 3-4 godine u prazno. Al jebes ga bice tako nemamo mi te srece da ne bude.
-
omar little
#182 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
jel ima neki rok za to raspisivanje i biranje selektora? kada ce se znati ko se prijavio i ko je izabran? mislim, do kada najkasnije ce se znati ko sretni dobitnik?
- BHF_Manijak
#183 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Evo da ti odmah kazem za politike Saveza, Barba nece biti sigurno. Barem dok su ovako postavljene stvari. Nece ni Bajevic. Bez podrskse Srba mozes qrcu svirati nazalost.palermo wrote:
Da se ne bi preganjali dalje. Ja sam za Kataneca......i Prosinečki bi došao u obzir, nemam ništa protiv ni Bilića......o Dušku i da ne govorimo......ali nešto ne vidim da ima neke šanse za njih.
Nisam niza kakvog Krunu Jurčića, Dragoslava Stjepanovića, Milovana Rajovca.....i sličlne tipuse
pogotovo nisam za Amara i faruka jer su pokazali svoje limite......Faruk je taman u pet deka sa Mešom, a Amar je pokazao da mu je PL BiH limit.....
Dakle, ako ne možemo dobiti Kataneca ili Prosinečkog, onda sam ja za Barbu jer možda upali. Zbog dobrog odnosa sa igračima, zbog toga toga što se dugo sprema za ovaj posao, što ima u sebiu liderske osobine...ko zna,rekoh možda.......... ali sa Amarom ili Farukom sasvim sigurno neće upaliti.
Kataneca ne bih, Robert je vec bolji izbor. Bilic? Nisam siguran da bi ga finansijski mogli priustiti, ali od ovih gore spomenutih mislim da je najbolji izbor.
Amar? Dosta dobro trenutno kotira i na tvoju zalost nije iskljuceno da ces ga gledati na selektorskom mjestu. Eh bas bih te onda volio vidjeti, pa da ti kazem "mozda upali".
-
kudrilo
#184 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Iako volim Barbareza, smatram da je biti trener i biti igrač dva svijeta. Potpuno različite uloge.
Ti ko trener moraš imati 20 nekih osobina koje ne moraš ko igrač. Moraš znati i prenijeti znanje, držati autoritet, prepoznati ko je kakav, mane, vrline. Lakše je biti igrač, vodiš računa o sebi i svojoj igri, a ne još o 20 ljudi.
Kao što rekoh, 2 različita svijeta.
Ti ko trener moraš imati 20 nekih osobina koje ne moraš ko igrač. Moraš znati i prenijeti znanje, držati autoritet, prepoznati ko je kakav, mane, vrline. Lakše je biti igrač, vodiš računa o sebi i svojoj igri, a ne još o 20 ljudi.
-
vernes81
#185 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ljudi Barbu cemo, evo slusam ovaj tehnjak sto je neko postavio, nek im fino pusti ovo u svlacionici
bobu im pod jezik ima da spale travu na terenu
.
Stop vise Halidu i Enesu
.Stop vise Halidu i Enesu
-
SSemir
#186 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa koliko babarez ima tih osobina. Jel bar blizu tih 20? Na kojem je broju.kudrilo wrote:Iako volim Barbareza, smatram da je biti trener i biti igrač dva svijeta. Potpuno različite uloge.
-
kiligonzales
#187 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Antic ima iskustvo. Sta ako je u penziji, to ne znaci da ne zna znanje. Doduse prenesoh vijest koja morebit vrlo lako netacna.JoseMujica wrote:Altsa wrote:Antic je bas po mjerikiligonzales wrote:Evo novinari bacise bubicu na Sport1, Amar Osim i Radomir Antic su moguci naslijednici Meše.
haj ne serite...ne zovemo ga da mitinge drži nego da bude trener...problem je što je on out of business već dugo
-
kiligonzales
#188 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Talijan je to, zvace zvaku ko mafijas, uklopio bi se on, steli prijateljske, ubija u kvalifikacija, recept za ove u savezu top.mikogoago wrote:Poznata je stvar da Karlo voli igrace sa nasih prostora,izazov je uzeti ovakvu reprezentaciju koja je totalno rastimana, a ima potencijala.Njemu pare nisu bitne tolikoAli bojim se da nije toligo merhametli da to uradi.A vidjeli bi ubrzo kako odlazi jer sa ovim krimogenim tipovima izfs BiH niko ko i ole drzi do sebe ne mozekiligonzales wrote:Plako bi ko malo dijete kad bi nam Karlito bio buduci selektor.muha_sa wrote:
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#189 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ako nista,znamo da zna blefiratiSSemir wrote:Pa koliko babarez ima tih osobina. Jel bar blizu tih 20? Na kojem je broju.kudrilo wrote:Iako volim Barbareza, smatram da je biti trener i biti igrač dva svijeta. Potpuno različite uloge.
- SmokingMan
#190 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Radomira Antića nije niko kontaktirao iz NFSBIH,a i sam je izjavio da ga ne interesuje mjesto selektora BIH,kao ni drugih reprezentacija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#191 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To neki Avazov novinar skonto....hajmo bubnuti Antić, senzacionalistička vijest, bitno je da se čita 
- Altsa
#192 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Shevchenko nije stvarni selektor. On je samo figura. stvarni selektori su talijan i spanac koji sjede iza njega na klupi. Zaista je neozbiljno gurati Barbareza za selektora. Ko god zeli dobro reprezentaciji to mu ne bi palo na pamet.BHF_Manijak wrote:Beckenbauer je incident, ne pravilo. Kao i Shevchenko. Mnogo je vise primjera gdje su treneri pocinjali od smijesnih/prosjecnih ekipa, pa dolazili u vece, nego li da odmah zasjednu na celo nekog giganta.palermo wrote:
Ne kontam šta si mi hotio reći ovim primjerimajedan od njih dvojice će biti slijedeći selektor njemačke
![]()
Usput ne reče mi kako Bekenbauer odvede Nijemce do titule, a da nije skupljao iskustvo u Fortuni iz Diseldorfa
- edo_79
#193 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
LIMENOG ZA SELEKTORA

- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#194 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Raja zar zaista mozete zamisliti ovakvog gospodina u istoj prostoriji sa kalakotrom iz savezamuha_sa wrote:
- SmokingMan
#195 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti jutros baš ustade na lijevu mogu i išara forum.Tomahawk11 wrote:To neki Avazov novinar skonto....hajmo bubnuti Antić, senzacionalistička vijest, bitno je da se čita
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#196 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Njima samo Edis Mulalic moze jebatt majku majcinu
Dokazano
Dokazano
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#197 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jelde, sve neka negativaSmokingMan wrote:Ti jutros baš ustade na lijevu mogu i išara forum.Tomahawk11 wrote:To neki Avazov novinar skonto....hajmo bubnuti Antić, senzacionalistička vijest, bitno je da se čita
- muha_sa
#199 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
malo sale nece skoditSlo Burner wrote:Raja zar zaista mozete zamisliti ovakvog gospodina u istoj prostoriji sa kalakotrom iz savezamuha_sa wrote:
on mi prvi na pamet pao
- Radar71