Ne možeš reći "70% ajeta racunajuci od...". 70 % ajeta je tacno to, 70 % ajeta tako da tu izmedju te dvije rijeci nije 3,7 ajeta.Smrcak15 wrote:Mozemo da definisemo ovo na dva nacina.nemezis wrote:Odgovor Smrletu, nisam stigao ranije. Dakle, ne mozes reci da je izmedju rijeci mjesec i sunce 3,7 ajeta kada je stvarni razmak 3 ajeta i 0,7 necega (razmaka od pocetka rijeci do kraja ajeta) a ne 0,7 ajeta.
1. Od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se spominje zemlja , ima 3 ajeta i 7 slova.
2. Od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se spominje zemlja, ima 3 ajeta i 70% ajeta racunajuci od pocetka rijeci mjesec koja ima 3 slova u arapskom, i 7 slova do kraja ajeta poslije rijeci mjesec, sto cini 70% ili tih 0.7 u 3.7 ajeta.
To 0.7 necega je slova jer ajeti su sastavljeni od slova pa slova i prelomne tacke daju decimale i procente kao u ovom slucaju je prelomna rijec mjesec pa nam je zato lahko proracunat decimale ili procente
Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
-
nemezis
#176 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- Smrcak15
#177 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Pa mozes ako definises pocetak brojanja, u ovom slucaju sa prvim slovom u rijeci mjesec, i ako pitamo koliko je ajeta od rijeci mjesec do ajeta 6.nemezis wrote:Ne možeš reći "70% ajeta racunajuci od...". 70 % ajeta je tacno to, 70 % ajeta tako da tu izmedju te dvije rijeci nije 3,7 ajeta.Smrcak15 wrote:Mozemo da definisemo ovo na dva nacina.nemezis wrote:Odgovor Smrletu, nisam stigao ranije. Dakle, ne mozes reci da je izmedju rijeci mjesec i sunce 3,7 ajeta kada je stvarni razmak 3 ajeta i 0,7 necega (razmaka od pocetka rijeci do kraja ajeta) a ne 0,7 ajeta.
1. Od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se spominje zemlja , ima 3 ajeta i 7 slova.
2. Od rijeci Mjesec do ajeta 6 gdje se spominje zemlja, ima 3 ajeta i 70% ajeta racunajuci od pocetka rijeci mjesec koja ima 3 slova u arapskom, i 7 slova do kraja ajeta poslije rijeci mjesec, sto cini 70% ili tih 0.7 u 3.7 ajeta.
To 0.7 necega je slova jer ajeti su sastavljeni od slova pa slova i prelomne tacke daju decimale i procente kao u ovom slucaju je prelomna rijec mjesec pa nam je zato lahko proracunat decimale ili procente
Ìmas li primjedbe na definiciju 3 ajeta i 7 slova??
- Connaisseur Karlin
#178 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ti pises o sacuvanom mladjem originalu iz kasnijeg perioda, a ja pisem o pronajdenom originalu starijem od Osmanovog formataSmrcak15 wrote:Ja neznam dali trebamo sakupljat pare za jednu lasersku operaciju, jer ocito nevidis stvari...iako sam ti postirao slike cijelih orginalnih kopija kurana iz Osmanovog perioda ti i dalje meljes o 2/3 sto je van svake pameti.Connaisseur Karlin wrote:pa bolje je sacuvana od prethodnih , jer si vrlo dobro svijestan d je bilo jako tesko sacuvati pisanu rijec na razlicitiim matrijalima, iako nikad nije pronadjen cijeli format danasnjeg Kur'an , ali ti to osporavas bez cinjenicaSmrcak15 wrote: Sobzirom da vjerujem da i druge knjige mogu da imaju informacije koje su dolazile od Boga preko poslanika onda mogu i da imaju naucna cuda.
Ali ono sto Kur'an ima to nema ni jedna vjerska knjiga ni priblizno.zato sam te pitala kako kako je sadrzaj danasnjeg Kur'an duzi od originalnih sacuvanih fragmenata
![]()
Vede su izuzetno dobo sacuvale, s obziom na starost materijala
To sto te neko nafilovao tim glupostima nemora nuzno da uzimas to zdravo za gotovo
- Optimus Prime
#179 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nije nikakva.Smrcak15 wrote:
Molim te de nam reci kakva je to rijec od 0.17%
Zato sam ti i spomenuo da je van svake pameti da neko superiorno bice i pokusa da "kodira" ovako glup primjer.
U biti ti, sa svim ovim primjerima nesvjesno impliciras da Allah nije intelektualno sposoban da precizno kodira bilo sta, i da je njegovo razumijevanje matematike na nivou 5. razreda osnovne skole.
Oksimoron je tvrditi da je knjiga savrsena, a u drugu ruku vjerovati da Allah sa namjerom bira primjere za koje je odlucio da ih navodno kodira u kuranu, a da pri tome ne uspjeva da ih kodira bez aproksimacije.
Pitanje za tebe: Je li po tvom misljenju Allah nesposoban?
- Mišo_Kovač
#180 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Allah je samo malo tanak s matematikom. Držo bi ga Fatkić na IM1 najmanje deset godina...Optimus Prime wrote: Pitanje za tebe: Je li po tvom misljenju Allah nesposoban?
-
nemezis
#181 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
1. 3 ajeta i 7 slova nije 3,7 ajeta.Smrcak15 wrote: ... Ìmas li primjedbe na definiciju 3 ajeta i 7 slova??
2. Zasto ovih 0,7 brojis od pocetka rijeci mjesec a ne od početka ajeta?
3. Zasto brojis do početka ajeta gdje se pominje zemlja a ne do pocetka rijeci zemlja?
- shbc
#182 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Fascinantno mi je kako on godinama pokusava jedno te isto. Haj sto apsolutno nijednog od nas ateista nije uvjerio (niti ce sa ovim glupostima), nego sto se i muslimani na forumu ogradjuju od njega. Ubij me ako nema bar male zasluge sto je @Towelie napustio Islam 
- SamoVasGledam
#183 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A kako se to pretraživač koristi? Ja sam mislio da kopiraš u njega arapsku reč i on ti izbaci koliko puta se ta reč spominje u Kur'anu.Smrcak15 wrote: Nije ti se poklopilo jer neznas da koristis pretrazivace druze.
Pitaj mene kako se sta dobije, pa cu ti pokazati, a ti na svoju ruku koji neznas baratati sa ovim stvari...nije korektno da dajes sud samo sto ti neznas preteazivati.
Zar nije tako?
- zforumas
#184 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Smrle da li tebe ovdje iko razumije?Smrcak15 wrote:[
Jos samo kad bi ti razumio sta ja pisem bilo bi super.
U prebrojavanju jedne rijeci nemoze se dobiti decimali kao sto je slucaj sa rijeci Dan 365 puta.
Dok prebrojavanje razlicitih slova i rijeci mogu se dobit decimali.
Spajati prebrojavanje jedne rijeci Dan 365 puta sa primjerom o mjesecu vise govori o tebi, a to je da sporedis nesporedivo i odmah si pucao sebi intelektualno u sljepocnicu.
Ja koliko vidim ni ostali vjernici te ne razumiju a kamoli ateisti. Posto te niko ne razumije zapitaj se da mozda ti nesto pogresno ne radis.
Ako je ajet sacinjen od rijeci i ti nadjes decimalnu vrijednost ajeta, onda mozes naci i decimalnu vrijednost rijeci (mada ni jedno ni drugo nema nikakvog smisla).
Belaj je u ovom slucaju sto ti ne pase da nadjes decimalnu vrijednost pa onda se ogradjujes da je nemoguce.
To je isto kao i sa primjerom 2+2=5, davno sam te pitao je li mislis da je nemoguce a ti si me samo ismijavao i nazivao me pogrdnim rijecima. Kao sto sam kazes, matematika je egzaktna nauka, samo sto ponekad treba misliti izvan okvira, imati malo siri pogled.
- cendlerbing
#185 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nisam procitala bas cijelu temu jer, koliko vidim, sve se vrti u krug, ali bih voljela cuti afirmaciju argumenta na ovo o cemu smrcak govori, od nekog drugog forumasa. Njegovo poimanje nema nikakve veze sa logikom i to govorim kao muslimanka a nevjerovatno je na kakve cinjenice on i dalje praznom slamom brani svoje stavove.
Da li se sve cinjenice koje se smatraju cudima Kur'ana odnosno informacijama koje nisu bile poznate u to vrijeme, zasnivaju na dekodiranju pomocu udaljenosti izmedju ajeta???
Da li se sve cinjenice koje se smatraju cudima Kur'ana odnosno informacijama koje nisu bile poznate u to vrijeme, zasnivaju na dekodiranju pomocu udaljenosti izmedju ajeta???
- JVC
#186 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
U svojim uzaludnim pokusajima dokazivanja cudesne prirode Kurana, muslimani tvrde da je Muhamed bio nepismen, da nije u stanju citati i pisati. Muhamedova nepismenost, i da je istinita, ne ukazuje na bozansko porijeklo Kurana. Sta bi onda rekli za poznatog klasicnog grckog pjesnik Homera koji je bio slijep i stoga nije mogao citati i pisati? No, on je sastavio dvije najpoznatije epske pjesme Ilijada i Odiseja koje se sastoje od vise od dvadeset i sedam hiljada redaka. Medutim, citajuci Kuran i hadise dobijamo druge dokaze, tj. ukazuju na suprotan smjer, da je Muhamed bio pismen.Smrcak15 wrote:Svi islamski izvori kazu da je bio nepismen.
Kuran definira nepismenost kao ljude koji nemaju svoju svetu knjigu. Oni su religiozno nepismeni jer nisu u znanju zidovskih i krscanskih pisama (42. Aš-Šura 42: 52, itd.). Muhamedova nepismenost nije znacila da nije mogao citati i pisati. To je znacilo da nije znao zidovsko i krscansko Sveto pismo.
Svi islamski izvori kazu i slazu se sa cinjenicom da je Muhamedov ujak Abu Talib pruzio Muhamedu zastitu nekoliko desetljeca u svojoj kuci. Volio ga je vise od svoje djece. To znaci da je Muhamed dobio isto obrazovanje koje je imao i njegov rodak Ali, sin Abu Talib. Ali je napisao knjigu pod nazivom “The Path of Eloquence.”. Hadis nam govori da je, pred Alijinim odbijanjem u Hudaybiyji, sam Muhamed napisao tekst sporazuma. Al-Tabari i Abu Bakr su izvijestili da je Muhammad, prije smrti, zatrazio tintu i pergament da pise
Bukhari :: Book 4 :: Volume 52 :: Hadith 288
Narrated Said bin Jubair:
Ibn 'Abbas said, "Thursday! What (great thing) took place on Thursday!" Then he started weeping till his tears wetted the gravels of the ground . Then he said, "On Thursday the illness of Allah's Apostle was aggravated and he said, "Fetch me writing materials so that I may have something written to you after which you will never go astray."
Bukhari :: Book 5 :: Volume 59 :: Hadith 716
Narrated Ibn Abbas:
Thursday! And how great that Thursday was! The ailment of Allah's Apostle became worse (on Thursday) and he said, fetch me something so that I may write to you something after which you will never go astray."
Waraqa ibn Nofal, svecenik mekanske hereticke ebionitske crkve i Hatidzin rodak, preveo je hebrejsko evandelje, neortodoksnu nepotpunu verziju evandelja Mateja, sa hebrejskog na arapski. Ovo hereticko evandelje konacno je postalo ugradeno u Kuran u Meki, prenoseci i hereticke i ortodoksne doktrine u muslimanska uvjerenja i prakse. Ovo je jedino evandelje koje su koristili Eboniti. Osim toga, cuvali su razne zidovske tradicije i vjerovali da spasenje covjeka ne ovisi samo o vjeri u Krista, nego i u izvrsavanju Mojsijevog zakona. Oni su zanijekali Kristovo bozanstvo i raspece, koja slucajnost
p.s. I Smrcak , za zivu glavu nemoj potapati muhe u soljicu i hranu, medicina je jedinstvena u misljenju da muhe mogu prenjeti cak 65 bolesti na covjeka.
Last edited by JVC on 06/10/2017 21:51, edited 2 times in total.
-
Sabovic Adis
#187 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A zna li dotični boldani gdje šta u onom podvučenom piše? I jel' to znači da nepismenjakovići treba pamat da nam sole? Da napamet pričaju?!Smrcak15 wrote:Ovo treba da bude na ovoj temi
Analizirajuci Kur'an vidimo da je autor Kur'ana(tj Bog) posvetio dosta paznje na prirodne fenomene pa na taj nacin prikopcao ih brojcano u Kur'anu, nemoguce da jedan nepismeni Muhammed moze ovako nesto uraditi, covjek koji nije znao ni svoje ime napisati a da ti nesto ovako uradi.
365?! To ti je duplo manje nego 730. A 730 je duplo više nego duplo manje.1. Dan u jedinini nespcificna forma- 365 puta u Ku'ranu---> kao 365 dana u jednoj godini
Godina je vremenski period. Vremenski! I to onaj tokom kojeg Zemlja jedamput obiđe oko Sunca. Polumjesečari broje Mjesečeve mijene, i to na tucet. Veze nema s vremenskim periodama...
Vidi prethodno!2. mjesec jednina - 12 puta, kao sto ima 12 mjeseci u godini
BTW, nekad je tih...hm..."mjeseci" bilo 10; sedmi mjesec, na primjer, je bio septembar, osmi => oktobar, deveti => novembar, a deseti => decembar...dok ne dođoše muslimanci i totalno sjebadoše kalendar. Maret je bio prvi, dok mu ne prituriše Janusa i kolegu mu, a redovno je pad'o sedmog u mjesecu.
3. Mjesec (nas satelit) - 27 puta kao mjesec 1 kao polumjesec (polumjesec recimo da je 30% procenata od mjeseca)---> Mjesecu je potrebno 27.3 dana da obidje oko zemlje
4. Godina spomenuta totalno 19 puta---> Metonicki ciklus kada sunce, mjesec i zemlja dodju na istu poziciju u liniju jedno sa drugim, svako 19 Godina.
Tandara - mandara...
E sad otvori tu knjigu odakle tvrdiš da su ti ti podaci, uslikaj i okači fotke ovdje na forum. Kao dokaz!Najbliza razdaljina izmedju mjeseca i zemlje
[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A5A9EBF[/i mg]
[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A4EB7FB[/i mg]
Prosjecna razdaljina izmedju zemlje i sunca u Kur'anu
[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A5849E7[/i mg]
Suncev diametar i Kur'anu
[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A4D7E51[/im g]
Diametar planete Zemlje u Kur'anu
[img]http://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t ... e=5A551B64[/i mg]
masa ovakvih i slicnih primjera ima, dali moze ovo biti sve slucajnost, nikako.
Moralo bi da može, osim ako si ih izmislio.
- Connaisseur Karlin
#188 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Sunce
https://solarsystem.nasa.gov/planets/sun/facts
vrijemte otkrica : nepoznati
izvor otkrica: ancient
Naucnici, muslimani , poput naucnika Biruni iz Irana je negirao cuda iz Kur'an sa potpuno opravdanim razlogom, a istovrmeno religijska i sveta vriejdnost Kur'ana nije umanjena
religiijsko znanje nije isto sto i naucno znanje, a znanje, kao termin ima iskljucivo zasebnu kategoriju
https://solarsystem.nasa.gov/planets/sun/facts
vrijemte otkrica : nepoznati
izvor otkrica: ancient
Naucnici, muslimani , poput naucnika Biruni iz Irana je negirao cuda iz Kur'an sa potpuno opravdanim razlogom, a istovrmeno religijska i sveta vriejdnost Kur'ana nije umanjena
religiijsko znanje nije isto sto i naucno znanje, a znanje, kao termin ima iskljucivo zasebnu kategoriju
- Connaisseur Karlin
#189 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Hatidza je bila genijalna zenaJVC wrote: Muhamed je godinama uspjesno upravljao Hatidzinim komercijalnim poslovima. On to jedostavno nije mogao uciniti bez citanja i pisanja.
- Smrcak15
#190 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
pises gluposti ali eto kako hoces.Connaisseur Karlin wrote: ti pises o sacuvanom mladjem originalu iz kasnijeg perioda, a ja pisem o pronajdenom originalu starijem od Osmanovog formata
koji ba stari od osmanovog???
jesi li ti svjesna sta pises??
Tek se cijeli Kur'an poceo pisati na papir u osmanovom periodu, a prije toga se pisao na razne materijale, znaci Kur'ani iz Osmanovog periodu su orginali starije od toga tesko da mozes naci, to bi bila senzacija.
-
Sabovic Adis
#191 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Smrcak15 wrote:pises gluposti ali eto kako hoces.Connaisseur Karlin wrote: ti pises o sacuvanom mladjem originalu iz kasnijeg perioda, a ja pisem o pronajdenom originalu starijem od Osmanovog formata
Tek se cijeli Kur'an poceo pisati na papir u osmanovom periodu, a prije toga se pisao na razne materijale, znaci Kur'ani iz Osmanovog periodu su orginali starije od toga tesko da mozes naci, to bi bila senzacija.
Hoćeš ti više ukočit' s tim provalama?
- Connaisseur Karlin
#192 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
smiri se, i infomriraj se o vlasitotj religji:Smrcak15 wrote:pises gluposti ali eto kako hoces.Connaisseur Karlin wrote: ti pises o sacuvanom mladjem originalu iz kasnijeg perioda, a ja pisem o pronajdenom originalu starijem od Osmanovog formata
postoje izvori da su pocele prve biljeske Kur'an tokom zivota Muhameda, i da je upravo Muhamed provjeravao tocnost biljeski ,a koje su radili zapisnicari , na kozi ili listovima
ti pises o kopiji Kur'ana , maldja verzija, jer papir je u Arabiju "stigao" krajem 8 stoljeca
Kur'an je standardiziran pod kontrom Kalifata, sto znaci,da vjerovatno ni starija verzija Kur'ana nije bila istog formata i koncepta
ali,to opet nije problem sa tvojom temom, jer si vec priznao cinjenicu vezanu za moj stav: prethodno prenosenje znanja u ranijim svetim zapisima j emoguce , no ti ne razumijes da je relgisjko znanje drugacije od znanja moderne nauke; ne razumijes da se znanje drugacije prenosilo,drugacijim jezikom, i slicno; stare civiliacije nisu bile glupe i neobrazovane, a posotji niz dokaza ,npr. gradjevine, medicina, a koje danas modernea nauka ,svojim modernim naucnim metodama pokusava objasniti kako se nesto izgradilo ili okrilo od strane ranihjih civilizacija , no to opet nije ralzog da neko ne vjeruje u Boga
- Smrcak15
#193 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
to sto ti trazis je teski apsurd, trazio si 22km iako je 22km zenmariv u matematici naspram 12 742 kmOptimus Prime wrote:Nije nikakva.Smrcak15 wrote:
Zato sam ti i spomenuo da je van svake pameti da neko superiorno bice i pokusa da "kodira" ovako glup primjer.
U biti ti, sa svim ovim primjerima nesvjesno impliciras da Allah nije intelektualno sposoban da precizno kodira bilo sta, i da je njegovo razumijevanje matematike na nivou 5. razreda osnovne skole.
Oksimoron je tvrditi da je knjiga savrsena, a u drugu ruku vjerovati da Allah sa namjerom bira primjere za koje je odlucio da ih navodno kodira u kuranu, a da pri tome ne uspjeva da ih kodira bez aproksimacije.
evo slikovito pojasnjeno kakav apsurd trazis

primjer nije glupo, glupo je ono sto ti trazis, onih 22km koji su zanemarivi u odnosu na duzinu diametra zemlje.Zato sam ti i spomenuo da je van svake pameti da neko superiorno bice i pokusa da "kodira" ovako glup primjer.
ah cudna insana da bog sacuva, pa ako ce se precizno u tacan kilometar kodirati onda se to kodira na druge nacine, a ne sa brojanjem rijeci, sa brojacenjem rijeci se kodira aproximativno koje ti ocito nepoznajes niti priznajes a jos manje poznajes zanemarivost sitnih brojeva u odnosu na velike u matematiciU biti ti, sa svim ovim primjerima nesvjesno impliciras da Allah nije intelektualno sposoban da precizno kodira bilo sta, i da je njegovo razumijevanje matematike na nivou 5. razreda osnovne skole.
glupo pitanje, znas moj odgovor vec.Pitanje za tebe: Je li po tvom misljenju Allah nesposoban?
- Ludzak
#194 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Da mi nismo u zabludi da posljednji poslanik nije Muhamed, već Smrčak.
- Mišo_Kovač
#195 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Srmčak je jedna neškolovana i nepismena ubleha s viškom vremena. Teret društvu. Al internet trpi sve i svašta, pa i smrčkove debilizme...
Deder nam još malo tih brojeva iz kurana, piše li kako radi tranzistor, kako da iskoristimo zakrivljenost prostora za putovanje brzinama vecim od c, šta daje masu materiji, jel tačna Riemannova hipoteza i tako to?
Deder nam još malo tih brojeva iz kurana, piše li kako radi tranzistor, kako da iskoristimo zakrivljenost prostora za putovanje brzinama vecim od c, šta daje masu materiji, jel tačna Riemannova hipoteza i tako to?
-
Sabovic Adis
#196 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nemoj da izostavi druga i društvene tvorevine!
- Smrcak15
#197 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
nemezis wrote:1. 3 ajeta i 7 slova nije 3,7 ajeta.Smrcak15 wrote: ... Ìmas li primjedbe na definiciju 3 ajeta i 7 slova??
2. Zasto ovih 0,7 brojis od pocetka rijeci mjesec a ne od početka ajeta?
3. Zasto brojis do početka ajeta gdje se pominje zemlja a ne do pocetka rijeci zemlja?
jeste u koliko pocetak definisemo sa rijeci Mjesec.1. 3 ajeta i 7 slova nije 3,7 ajeta.
ti nekontas poentu ovdje, kad kazemo od rijeci Mjesec, znaci pocinje kodiranje od rijeci mjesec, prije mjeseca slova i rijeci , fakticki bi bio kao neki prostor prije mjeseca u stvarnosti, tek kad dodjemo do prvog slova Mjeseca, tad smo fakticki stali nogama na povrsinu mjeseca, ako gledamo ovo textualno kodiranje i soredimo sa stvarnoscu.
eh ova dva su stvarno super dva pitanja, svaka cast za ovakva pitanja
evo pojasnjenje2. Zasto ovih 0,7 brojis od pocetka rijeci mjesec a ne od početka ajeta?

zato sto uzimam 100% ajete kao 100% nebeska tijela3. Zasto brojis do početka ajeta gdje se pominje zemlja a ne do pocetka rijeci zemlja?
pa su ajeti 3, 4,5 100% kao sto su 3 100% mjeseca potrebna u precniku Zemlje.
pa posto 100% ajeti korespondiraju 100% nebeskim tijelima logicno onda da ajet 6 gdje se zemlja uzme je 100% ajet koji korespondira 100% precniku zemlje.
jer kad bi prelomili ajet 6 onda fakticki bi mi indirektno rekli moramo brojati rijeci i slova i na taj nacin negiramo 100% ajete prije, jer gube svrhu, razumijes li me sta hocu reci.
kada bi morali brojati rijeci i slova izmedju mjeseca i zemlje u Kuranu na tom mjestu onda bi morali uzetii u obzir sta stoji prije rijeci zemlja u ajetu 6. ali posto su 100% ajeti uzimani u obzir, onda se mora i ajet 6 100% uzeti i nesmije se odstupati od tog nacina, jer kad bi radi prekid nekakav u ajetu 6 odstupili bi od metode 100% ajet = 100% nebesko tijelo.
- Dope_Man
#198 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
A ovo smo davno ustanovili da je istina. Pa covjek sam rece da je otkrio znanja koja niko drugi nije znao prije njega, sad kad napise knjigu pa dobije Nobela vidjecemo ko ce se zadnji smijatiLudzak wrote:Da mi nismo u zabludi da posljednji poslanik nije Muhamed, već Smrčak.
- Optimus Prime
#199 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Tvoji pokusaji vadjenja postaju prilicno pateticni. Knjiga nije savrsena ukoliko sadrzi bilo kakve aproksimacije i gotova prica.Smrcak15 wrote:to sto ti trazis je teski apsurd, trazio si 22km iako je 22km zenmariv u matematici naspram 12 742 kmOptimus Prime wrote:Nije nikakva.Smrcak15 wrote:
evo slikovito pojasnjeno kakav apsurd trazis
primjer nije glupo, glupo je ono sto ti trazis, onih 22km koji su zanemarivi u odnosu na duzinu diametra zemlje.Zato sam ti i spomenuo da je van svake pameti da neko superiorno bice i pokusa da "kodira" ovako glup primjer.
ah cudna insana da bog sacuva, pa ako ce se precizno u tacan kilometar kodirati onda se to kodira na druge nacine, a ne sa brojanjem rijeci, sa brojacenjem rijeci se kodira aproximativno koje ti ocito nepoznajes niti priznajes a jos manje poznajes zanemarivost sitnih brojeva u odnosu na velike u matematiciU biti ti, sa svim ovim primjerima nesvjesno impliciras da Allah nije intelektualno sposoban da precizno kodira bilo sta, i da je njegovo razumijevanje matematike na nivou 5. razreda osnovne skole.
glupo pitanje, znas moj odgovor vec.Pitanje za tebe: Je li po tvom misljenju Allah nesposoban?
Uvalio si se u prilicno nezgodnu situaciju sa ovim primjerima. Ako i dalje insistiras da je Allah kodirao ove primjere, time priznajes da vjerujes da navodno svemoguci Allah nije sposoban da kodira bez aproksimacija. Estagfirullah
Dakle, bolje bi ti bilo da priznas ono sto mi svi ostali vec znamo, a to je da su svi tvoji primjeri nebuloze, nastale kroz nasumicno trazenje poveznica kroz numeroloske trikove.
Mozda se onda Allah i smiluje pa ti oprosti sto si vrijedjao njegovu inteligenciju. Ko prizna, pola mu se prasta.
- Smrcak15
#200 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
uvjerit ce se ko ce se uvjerit, ako te ne ijnteresuje tema ili nemozes pridonijeti diskusiji, samo je zaobidjesshbc wrote:Fascinantno mi je kako on godinama pokusava jedno te isto. Haj sto apsolutno nijednog od nas ateista nije uvjerio (niti ce sa ovim glupostima), nego sto se i muslimani na forumu ogradjuju od njega. Ubij me ako nema bar male zasluge sto je @Towelie napustio Islam