Odgovor možemo potražiti samo u Dejtonu.seln wrote: Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Pitanje je, hocemo li vjecito drhtati pre HDZ?
Pozdrav.
Odgovor možemo potražiti samo u Dejtonu.seln wrote: Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Dejton je i njima, kao i meni.sabina1 wrote:Odgovor možemo potražiti samo u Dejtonu.seln wrote: Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Pozdrav.
reci mi samo jedno ime i prezime, hrvata, koji može pobijediti čovića? samo jedno i ja ću se složiti sa tobom da ž.k. ne treba biti kandidat.sabina1 wrote:Ne pričam ja o izbornom zakonu , pričam o Komšiću.malakh wrote:bez uvrede, ali jedno pitanje. pratiš li ti bh politiku od 2000. godine i možeš li mi reći kakvo je bilo djelovanje hdza tada, a kako je sada?sabina1 wrote:
Kada bi se kamenjarsko kmečanje završilo samo na kmečanju - ni po muke , no kmečanje se vrši kroz sistematsku blokadu institucija što je vrlo bolno i preskupo za ovu ojađenu , osiromašenu i obezglavljenu zemlju.
Lijep pozdrav.
ako se čoviću dozvoli izborni zakon, isti će učiniti ono što ante jelavić nije mogao 2000. godine. i antu jelavića je zaustavio petrić, a ko će zaustaviti dragana čovića...
i da, sataniziranje hrvata koji nisu članovi hdza ili nisu nastanjeni u hercegovni, najviše štete nanosi hrvatima, jer 100 hiljada glasova ne znače da čović ima plebicitarnu podršku svog naroda.
O njegovim "sposobnostima" - dovoljno.
O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.
Pozdrav.
Sram vas bilo. Covjek sve zrtvovao za gradjansku ideju a sad ga odbacujete i jos vrijedjatesabina1 wrote:U svakom slučaju ne piše nam se dobro.seln wrote:Na nama je da odlucimo hocemo li se do sudnjeg dana plasiti u kakvom se raspolozenju probudio Dragan Covic.sabina1 wrote: O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.
Vec su najavili da ce opstruirati sve ako se ne implementira izborni zakon po njihovom ceifu, davno prije nego sto je Zeljkova kandidatura bila na dnevnom redu. Svakodnevno nam to pod nos poturaju njihovi forumski pajaci.HDZ može opstruirati kada god poželi čak i banalne stvari. Ne treba nevažni Željko Komšić potencijalnim izborom biti povod za to.
Pozdrav.
Ako si odlucila da sjedis u cosku i drhtis... do tebe je.
Željka Komšića kao kandidata za predsjedništvo neće podržati Naša Stranka i Građanski Savez jer je :
- izrazito neinteligentan
- ne ulijeva bilo kakvo ljudsko ili političko povjerenje
- nema bilo kakve sposobnosti potrebne za funkciju predsjedništva a ponajmanje strateškog i reprezentativnog karaktera
- nepotreban
- istrošen
- željan novca , hljeba i igara dok nam mladi gladuju i napuštaju zemlju a bolesni umiru
Lijep pozdrav.
Za Zeljkom mi k'o za lanjskim snijegom. Ali vidim da ti podize pritisak i to mi je dovoljno.volta dzontra wrote:
Sram vas bilo. Covjek sve zrtvovao za gradjansku ideju a sad ga odbacujete i jos vrijedjate
Kome? Pritisak? Zeljko je cedo vaseg nacionalizma/sovinizma! Jedinu vrijednost koju je imao bila je jeftino nasladjivanje "jesmo im ga metnuli". Sad se bosnjacki nacionalisti izmotavaju neobrazovan, bez politickog kapaciteta bla bla...seln wrote:Za Zeljkom mi k'o za lanjskim snijegom. Ali vidim da ti podize pritisak i to mi je dovoljno.volta dzontra wrote:
Sram vas bilo. Covjek sve zrtvovao za gradjansku ideju a sad ga odbacujete i jos vrijedjate
Jah..suza , suzu stiže od tuge i žalosti.volta dzontra wrote:
Imamo potpuno ali potpuno različitu viziju svega.malakh wrote: reci mi samo jedno ime i prezime, hrvata, koji može pobijediti čovića? samo jedno i ja ću se složiti sa tobom da ž.k. ne treba biti kandidat.
a taj isti ž.k. je bolna tačka draga čovića i sama draganova pomisao da bi se ž.k. mogao kandidovati unosi smutnju i nekonstruktivnost hdza i upravo u kandidaturi i pobjedi ž.k. ili nekog drugog hrvata, isplivat će sva draganova nemoć.
O blazena gluposti!seln wrote:Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
putokaz1 wrote:Nigdje SDP ili DF nisu objavili ime niti imena kandidata
Ima dobrih ljudi i u SDP i u DF i u GS i u NS-pojavljuje se i LDS
Treba ih pronaći
Ako su se mogli 2016 složit oko Gospođe Ćudić mogu ponovo oko jednog kandidata
Taj kandidat je zasad nepoznat
Taj kandidat nije Željko Komšić,izgleda nema podršku GS niti NS niti neutralni lijevih glasača
I nemože pobjediti Čovića.
Nek se nosi dođavola , naporan je , nije u stanju da sačuva pet ljudi u vlastitim redovima koji čine ključnu SDA prevagu i na vlasti drže Ajnadžiča , Koldžu i Skaku, stavlja Stojnića u vrh liste i on bi da vodi "državu" , dajte čovjeku predsjedništvo , armija , ljiljan , Bakir je bio u trezoru ,Bakir je p...... a KomšiĆ je herojputokaz1 wrote:Nigdje SDP ili DF nisu objavili ime niti imena kandidata
Treba ih pronaći
Taj kandidat nije Željko Komšić,izgleda nema podršku GS niti NS niti neutralni lijevih glasača
I koji kurac razlika i sa jednim i sa drugim u predsjednistvu? Disciplinujte se Vi u stranci.. cuj da se glasaci disciplinujuvolta dzontra wrote:putokaz1 wrote:Nigdje SDP ili DF nisu objavili ime niti imena kandidata
Treba ih pronaći
Zeljko moze pobijediti Covica. Dovoljno disciplinirano clanstvo i simpatizeri SDP i DF mu mogu donijeti pobjedu
Momak, svoj ti pos'o.. nisam ni od tebe cuo neku pametnu.dustaban wrote:O blazena gluposti!seln wrote:Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Pa hocete li konacno shvatiti da je Zeljko Komsic nesto najbolje sto se HDZu moglo desiti.
Najbezveznija moguca pozicija je clan Predsjednistva BiH. Evo sad, sad je tu "najveci hrvat", sef najhrvatskije stranke, sef svih Hrvata u BiH... pa je li iko vidi razliku u odnosu kad je tu sjedio "bosnjacki Hrvat"?!
Ali zato kad god zakmeche HDZ-ovci imaju nesporan argument o svojoj majorizaciji u slucaju Komsic.
A njima za njihove kampanje samo to i treba.
Jesam li ja napisao nesto drugo?volta dzontra wrote:Zeljko je cedo vaseg nacionalizma/sovinizma! Jedinu vrijednost koju je imao bila je jeftino nasladjivanje "jesmo im ga metnuli".
Oduvjek biosinuhe wrote:Kada si se ti to registrovao u pederaciju?512MB wrote:Ako se Komsic kandidira ima moj glas OPET![]()
Juznosrbi mogu ga fafat
Čović dobija glasove HDZ +90+sve ostale Hrvatske stranke osim Lijanovića i isper je Komšićamistek wrote:Koliko okrećete to pitanje ima li podršku GS i NS, ko da se radi o ultra bitnim faktorima na političkoj sceni u BiH. Da postave svog kandidata, koji je idealan, a s druge strane bude Komšić koji svaki dan kampanje pravi gnusne poteze, glasovi između ova dva kandidata bi bili 5% naprema 95%. Podrška te dvije stranke može donijeti par hiljada glasova dodatnih, u vrh glave.
Nisam ljubitelj Komšića, glasač još manje, ali Komšić će odnijeti laganu pobjedu ako bude kandidat. Ne treba neki aman broj glasova da se preglasa Čović i morao bi baš da ima očajnu kampanju da mu to ne uspije. Ovako, ko od šale on će nagurati 200.000 glasova. Zanimljivije je vidjeti kakve će to promjene donijeti u izboru bošnjačkog člana predsjedništva i čijih glasača će više odvući.
valjda je bosnjacima (ovim koji nece glasati protiv covica) ostalo dovoljno pameti da ne izaberu Fahra, od ostalih koga god izaberu to je u pet deka.mistek wrote:Koliko okrećete to pitanje ima li podršku GS i NS, ko da se radi o ultra bitnim faktorima na političkoj sceni u BiH. Da postave svog kandidata, koji je idealan, a s druge strane bude Komšić koji svaki dan kampanje pravi gnusne poteze, glasovi između ova dva kandidata bi bili 5% naprema 95%. Podrška te dvije stranke može donijeti par hiljada glasova dodatnih, u vrh glave.
Nisam ljubitelj Komšića, glasač još manje, ali Komšić će odnijeti laganu pobjedu ako bude kandidat. Ne treba neki aman broj glasova da se preglasa Čović i morao bi baš da ima očajnu kampanju da mu to ne uspije. Ovako, ko od šale on će nagurati 200.000 glasova. Zanimljivije je vidjeti kakve će to promjene donijeti u izboru bošnjačkog člana predsjedništva i čijih glasača će više odvući.
Po vlastitom priznanju ti izgleda pojma ni o cemu, osim o vrijedjanju.IMT25 wrote:Vidi ovo Mirza, stvarno nemam pojma gdje je to provedeno,niti vidim smisla i potrebe o ovome raspravljati. Kakvo vađenje iz konteksta? Ti ili si glup, ili se nisi dobro naspavao i umio jutros? Govorimo o komšićevoj kandidaturiGza opšte izbore 2018te? Pa u ovom zakonskom okviru se ti izbori neće održati. Ako izbora bude, održače će se po odredbama novog izbornog zakona. Ali znam da HDZ i Čović neće ni pedlja popustiti po tom pitanju, kad imaju rezoluciju EU u ruci, i znam da će sa jaranom Baketom naći neki kompromis, kad za to sazriju okolnosti.Mirza007 wrote:A gdje je to "legitimno predstavljanje naroda" provedeno u EU? U Belgiji?IMT25 wrote:Promjene izbornog zakona, ako ih bude do oktobra 2018-te ići će u pravcu onoga što je evropski parlamaent nazvao pravo na legitimno predstavljanje naroda.
Uostalom, vadis iz konteksta.