Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#176 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

seln wrote: Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Pitanje je, hocemo li vjecito drhtati pre HDZ?
Odgovor možemo potražiti samo u Dejtonu.
Pozdrav.
seln

#177 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

sabina1 wrote:
seln wrote: Ama, ne radi se o Zeljku, zivo mi se jebe za njega i njegovo predsjednikovanje...
Pitanje je, hocemo li vjecito drhtati pre HDZ?
Odgovor možemo potražiti samo u Dejtonu.
Pozdrav.
Dejton je i njima, kao i meni.
Ako si ti shvatila Dejton kao mac nad glavom Bosnjaka, onda je do tebe.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#178 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

sabina1 wrote:
malakh wrote:
sabina1 wrote:
Kada bi se kamenjarsko kmečanje završilo samo na kmečanju - ni po muke , no kmečanje se vrši kroz sistematsku blokadu institucija što je vrlo bolno i preskupo za ovu ojađenu , osiromašenu i obezglavljenu zemlju.

Lijep pozdrav.
bez uvrede, ali jedno pitanje. pratiš li ti bh politiku od 2000. godine i možeš li mi reći kakvo je bilo djelovanje hdza tada, a kako je sada?

ako se čoviću dozvoli izborni zakon, isti će učiniti ono što ante jelavić nije mogao 2000. godine. i antu jelavića je zaustavio petrić, a ko će zaustaviti dragana čovića...

i da, sataniziranje hrvata koji nisu članovi hdza ili nisu nastanjeni u hercegovni, najviše štete nanosi hrvatima, jer 100 hiljada glasova ne znače da čović ima plebicitarnu podršku svog naroda. :wink:
Ne pričam ja o izbornom zakonu , pričam o Komšiću.
O njegovim "sposobnostima" - dovoljno.
O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.

Pozdrav.
reci mi samo jedno ime i prezime, hrvata, koji može pobijediti čovića? samo jedno i ja ću se složiti sa tobom da ž.k. ne treba biti kandidat.

a taj isti ž.k. je bolna tačka draga čovića i sama draganova pomisao da bi se ž.k. mogao kandidovati unosi smutnju i nekonstruktivnost hdza i upravo u kandidaturi i pobjedi ž.k. ili nekog drugog hrvata, isplivat će sva draganova nemoć.
volta dzontra

#179 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

sabina1 wrote:
seln wrote:
sabina1 wrote: O tome da sasvim nepotrebno može razjariti i više nego nekonstruktivni HDZ - nema potrebe zamišljati.
Na nama je da odlucimo hocemo li se do sudnjeg dana plasiti u kakvom se raspolozenju probudio Dragan Covic.
HDZ može opstruirati kada god poželi čak i banalne stvari. Ne treba nevažni Željko Komšić potencijalnim izborom biti povod za to.

Pozdrav.
Vec su najavili da ce opstruirati sve ako se ne implementira izborni zakon po njihovom ceifu, davno prije nego sto je Zeljkova kandidatura bila na dnevnom redu. Svakodnevno nam to pod nos poturaju njihovi forumski pajaci.
Ako si odlucila da sjedis u cosku i drhtis... do tebe je.
U svakom slučaju ne piše nam se dobro.

Željka Komšića kao kandidata za predsjedništvo neće podržati Naša Stranka i Građanski Savez jer je :
- izrazito neinteligentan
- ne ulijeva bilo kakvo ljudsko ili političko povjerenje
- nema bilo kakve sposobnosti potrebne za funkciju predsjedništva a ponajmanje strateškog i reprezentativnog karaktera
- nepotreban
- istrošen
- željan novca , hljeba i igara dok nam mladi gladuju i napuštaju zemlju a bolesni umiru

Lijep pozdrav.
Sram vas bilo. Covjek sve zrtvovao za gradjansku ideju a sad ga odbacujete i jos vrijedjate
putokaz1

#180 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

reci mi samo jedno ime i prezime, hrvata, koji može pobijediti čovića? samo jedno i ja ću se složiti sa tobom da ž.k. ne treba biti kandidat.

a taj isti ž.k. je bolna tačka draga čovića i sama draganova pomisao da bi se ž.k. mogao kandidovati unosi smutnju i nekonstruktivnost hdza i upravo u kandidaturi i pobjedi ž.k. ili nekog drugog hrvata, isplivat će sva draganova nemoć.[/quote]

SLAVO KUKIĆ
seln

#181 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

volta dzontra wrote:
Sram vas bilo. Covjek sve zrtvovao za gradjansku ideju a sad ga odbacujete i jos vrijedjate
Za Zeljkom mi k'o za lanjskim snijegom. Ali vidim da ti podize pritisak i to mi je dovoljno.
volta dzontra

#182 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

seln wrote:
volta dzontra wrote:
Za Zeljkom mi k'o za lanjskim snijegom. Ali vidim da ti podize pritisak i to mi je dovoljno.
Kome? Pritisak? Zeljko je cedo vaseg nacionalizma/sovinizma! Jedinu vrijednost koju je imao bila je jeftino nasladjivanje "jesmo im ga metnuli". Sad se bosnjacki nacionalisti izmotavaju neobrazovan, bez politickog kapaciteta bla bla...
Posteno recite. Dragi Zeljko iskoristili smo te ko sve ostale multi-kulti ukrase...mozes kao utjesnu nagradu dobiti upravni odbor BIHAMKa i k nozi
sabina1

#183 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

volta dzontra wrote:
Jah..suza , suzu stiže od tuge i žalosti.

Lako je njemu (njima)
malakh wrote: reci mi samo jedno ime i prezime, hrvata, koji može pobijediti čovića? samo jedno i ja ću se složiti sa tobom da ž.k. ne treba biti kandidat.
a taj isti ž.k. je bolna tačka draga čovića i sama draganova pomisao da bi se ž.k. mogao kandidovati unosi smutnju i nekonstruktivnost hdza i upravo u kandidaturi i pobjedi ž.k. ili nekog drugog hrvata, isplivat će sva draganova nemoć.
Imamo potpuno ali potpuno različitu viziju svega.

Savršeno me ne interesuje da li neko može ili treba pobijediti Dragana Čovića , za to postoji više razloga , prvenstveno NE VJERUJEM NIKOME KO MOŽE POBIJEDITI DRAGANA ČOVIĆA KAO NI SAMOM DRAGANU ČOVIĆU , dakle ne mislim DA IKO ZASLUŽUJE to mjesto izuzev par pojedinaca čiji broj glasova ne bi prešao više od 5 % što je i više nego nedovoljno.
Zato ne licitiram imenima , ne zanimaju me.

O Komšiću fakat ali više ne želim ni slova , ko zaista želi čovjeku koji je za 16 godina ležanja ("načelnikovanje" , ambasada , dva mandata predsjedništva i mandat u PSBiH) već zaradio PENZIJU U IZNOSU OD PREKO 1000 MARAKA jer su mu uplaćivani PUNI ZAKONSKI DOPRINOSI NA PUNU PLATU S leđa uništene i ojađene privrede i ovog osiromašenog i oboljelog naroda ponovnu priliku u predsjedništvu i nastavljanje svega toga a da isti nije ponudio niti učinio NIŠTA izuzev što je razbio SDP jedinu stranku koja je mogla uraditi probleme SDA-u i što je razbio i svoj vlastiti DF pa im sada bivši vijećnici obavljaju posao SDA skutonoša i vodonoša je po meni zaista za uspostavljanje dijagnoze (bez uvrede , govorim figurativno).

Ako je to opet izbor SDP-a to je i problem SDP-a , halo.

A i da nije on , sasvim je svejedno ko će se iz te grupe ljudi kandidovati , ko ima cilj , svi SU ISTI LEZI HLJEBE DA TE JEDEM.
Kad su tako čestiti , odgovorni , i pošteni zašto ne kandidauju BOŠNJAČKOG ČLANA ZA PREDSJEDNIŠTVO , zašto putem člana naroda kojem pripada najmanje 70 % njihovih članova i glasača to ne probaju ?
E pa malo morgen.
Jebe se njima i za majorizaciju i za dom naroda i za blokade , njih zanima VLAST , matematika kaže da je za pobijediti Čovića dovoljno 100.000 i nešto a to je dostižno i to je to - cilj je ostvaren.

To što oni ovako kontaju zajebati Čovića a što je Čović davnih dana trebao zaglaviti doživotno iza rešetaka je paradoks sistema , katastrofa koju upravo ovakvim kandidaturama snaže i jačaju SDP i DF.

Čak i ako Čović izgubi izbore , HDZ ih NEĆE IZGUBITI i šta smo dobili ?
Saopštenja , dogovore , pregovore , uredbe , molbe , čekanja , zastoje , razum , nametanja....a curi , škripi , puca , samo što se sve ne uruši...

GADE MI SE SVI.

Lijep pozdrav.
dustaban

#184 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

seln wrote:
sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.
O blazena gluposti!

Pa hocete li konacno shvatiti da je Zeljko Komsic nesto najbolje sto se HDZu moglo desiti.

Najbezveznija moguca pozicija je clan Predsjednistva BiH. Evo sad, sad je tu "najveci hrvat", sef najhrvatskije stranke, sef svih Hrvata u BiH... pa je li iko vidi razliku u odnosu kad je tu sjedio "bosnjacki Hrvat"?!

Ali zato kad god zakmeche HDZ-ovci imaju nesporan argument o svojoj majorizaciji u slucaju Komsic.

A njima za njihove kampanje samo to i treba.
putokaz1

#185 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Nigdje SDP ili DF nisu objavili ime niti imena kandidata
Ima dobrih ljudi i u SDP i u DF i u GS i u NS-pojavljuje se i LDS
Treba ih pronaći
Ako su se mogli 2016 složit oko Gospođe Ćudić mogu ponovo oko jednog kandidata
Taj kandidat je zasad nepoznat
Taj kandidat nije Željko Komšić,izgleda nema podršku GS niti NS niti neutralni lijevih glasača
I nemože pobjediti Čovića.
volta dzontra

#186 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by volta dzontra »

putokaz1 wrote:Nigdje SDP ili DF nisu objavili ime niti imena kandidata
Treba ih pronaći
Taj kandidat nije Željko Komšić,izgleda nema podršku GS niti NS niti neutralni lijevih glasača

Zeljko moze pobijediti Covica. Dovoljno disciplinirano clanstvo i simpatizeri SDP i DF mu mogu donijeti pobjedu
sabina1

#187 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sabina1 »

Treba ih pronaći
Nek se nosi dođavola , naporan je , nije u stanju da sačuva pet ljudi u vlastitim redovima koji čine ključnu SDA prevagu i na vlasti drže Ajnadžiča , Koldžu i Skaku, stavlja Stojnića u vrh liste i on bi da vodi "državu" , dajte čovjeku predsjedništvo , armija , ljiljan , Bakir je bio u trezoru ,Bakir je p...... a KomšiĆ je heroj

Da ima dobrih ljudi svugdje , samo ih izgleda ne vidimo i nažalost može pobijediti Čovića čim SDP igra na tu kartu da ih opet vrati na veliki broj glasova....prosto nevjerovatno kako su jadni , bez ikakvog osjećaja za vrijeme i okruženje jer SDP i DF nisu rekli da ga neće podržati. Ćute i čekaju.

Ponavljam GADE MI SE SVI.

Pozdrav.
General War

#188 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by General War »

volta dzontra wrote:
Treba ih pronaći

Zeljko moze pobijediti Covica. Dovoljno disciplinirano clanstvo i simpatizeri SDP i DF mu mogu donijeti pobjedu
I koji kurac razlika i sa jednim i sa drugim u predsjednistvu? Disciplinujte se Vi u stranci.. cuj da se glasaci disciplinuju :-) :lol:
seln

#189 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

dustaban wrote:
seln wrote:
sinuhe wrote: Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Najvise nervira HDZ. Za mene dovoljno.
O blazena gluposti!

Pa hocete li konacno shvatiti da je Zeljko Komsic nesto najbolje sto se HDZu moglo desiti.

Najbezveznija moguca pozicija je clan Predsjednistva BiH. Evo sad, sad je tu "najveci hrvat", sef najhrvatskije stranke, sef svih Hrvata u BiH... pa je li iko vidi razliku u odnosu kad je tu sjedio "bosnjacki Hrvat"?!

Ali zato kad god zakmeche HDZ-ovci imaju nesporan argument o svojoj majorizaciji u slucaju Komsic.

A njima za njihove kampanje samo to i treba.
Momak, svoj ti pos'o.. nisam ni od tebe cuo neku pametnu.
seln

#190 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

volta dzontra wrote:Zeljko je cedo vaseg nacionalizma/sovinizma! Jedinu vrijednost koju je imao bila je jeftino nasladjivanje "jesmo im ga metnuli".
Jesam li ja napisao nesto drugo?
512MB

#191 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by 512MB »

sinuhe wrote:
512MB wrote:Ako se Komsic kandidira ima moj glas OPET :bih:

Juznosrbi mogu ga fafat
Kada si se ti to registrovao u pederaciju?
Oduvjek bio
mistek

#192 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by mistek »

Koliko okrećete to pitanje ima li podršku GS i NS, ko da se radi o ultra bitnim faktorima na političkoj sceni u BiH. Da postave svog kandidata, koji je idealan, a s druge strane bude Komšić koji svaki dan kampanje pravi gnusne poteze, glasovi između ova dva kandidata bi bili 5% naprema 95%. Podrška te dvije stranke može donijeti par hiljada glasova dodatnih, u vrh glave.

Nisam ljubitelj Komšića, glasač još manje, ali Komšić će odnijeti laganu pobjedu ako bude kandidat. Ne treba neki aman broj glasova da se preglasa Čović i morao bi baš da ima očajnu kampanju da mu to ne uspije. Ovako, ko od šale on će nagurati 200.000 glasova. Zanimljivije je vidjeti kakve će to promjene donijeti u izboru bošnjačkog člana predsjedništva i čijih glasača će više odvući.
putokaz1

#193 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

mistek wrote:Koliko okrećete to pitanje ima li podršku GS i NS, ko da se radi o ultra bitnim faktorima na političkoj sceni u BiH. Da postave svog kandidata, koji je idealan, a s druge strane bude Komšić koji svaki dan kampanje pravi gnusne poteze, glasovi između ova dva kandidata bi bili 5% naprema 95%. Podrška te dvije stranke može donijeti par hiljada glasova dodatnih, u vrh glave.

Nisam ljubitelj Komšića, glasač još manje, ali Komšić će odnijeti laganu pobjedu ako bude kandidat. Ne treba neki aman broj glasova da se preglasa Čović i morao bi baš da ima očajnu kampanju da mu to ne uspije. Ovako, ko od šale on će nagurati 200.000 glasova. Zanimljivije je vidjeti kakve će to promjene donijeti u izboru bošnjačkog člana predsjedništva i čijih glasača će više odvući.
Čović dobija glasove HDZ +90+sve ostale Hrvatske stranke osim Lijanovića i isper je Komšića
hekaton

#194 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by hekaton »

mistek wrote:Koliko okrećete to pitanje ima li podršku GS i NS, ko da se radi o ultra bitnim faktorima na političkoj sceni u BiH. Da postave svog kandidata, koji je idealan, a s druge strane bude Komšić koji svaki dan kampanje pravi gnusne poteze, glasovi između ova dva kandidata bi bili 5% naprema 95%. Podrška te dvije stranke može donijeti par hiljada glasova dodatnih, u vrh glave.

valjda je bosnjacima (ovim koji nece glasati protiv covica) ostalo dovoljno pameti da ne izaberu Fahra, od ostalih koga god izaberu to je u pet deka.
putokaz1

#195 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Nisam ljubitelj Komšića, glasač još manje, ali Komšić će odnijeti laganu pobjedu ako bude kandidat. Ne treba neki aman broj glasova da se preglasa Čović i morao bi baš da ima očajnu kampanju da mu to ne uspije. Ovako, ko od šale on će nagurati 200.000 glasova. Zanimljivije je vidjeti kakve će to promjene donijeti u izboru bošnjačkog člana predsjedništva i čijih glasača će više odvući.[/quote]
valjda je bosnjacima (ovim koji nece glasati protiv covica) ostalo dovoljno pameti da ne izaberu Fahra, od ostalih koga god izaberu to je u pet deka.[/quote]
Kakav Fahro jedino ako je on kandidat SDA+SBB
Može samo kandidat nezavisnih načelnika ili kandidat udružene ljevica da pobjedi,neračunam SDA koa opciju
Mirza007

#196 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Mirza007 »

IMT25 wrote:
Mirza007 wrote:
IMT25 wrote:Promjene izbornog zakona, ako ih bude do oktobra 2018-te ići će u pravcu onoga što je evropski parlamaent nazvao pravo na legitimno predstavljanje naroda.
A gdje je to "legitimno predstavljanje naroda" provedeno u EU? U Belgiji?
Uostalom, vadis iz konteksta.
Vidi ovo Mirza, stvarno nemam pojma gdje je to provedeno,niti vidim smisla i potrebe o ovome raspravljati. Kakvo vađenje iz konteksta? Ti ili si glup, ili se nisi dobro naspavao i umio jutros? Govorimo o komšićevoj kandidaturiGza opšte izbore 2018te? Pa u ovom zakonskom okviru se ti izbori neće održati. Ako izbora bude, održače će se po odredbama novog izbornog zakona. Ali znam da HDZ i Čović neće ni pedlja popustiti po tom pitanju, kad imaju rezoluciju EU u ruci, i znam da će sa jaranom Baketom naći neki kompromis, kad za to sazriju okolnosti.
Po vlastitom priznanju ti izgleda pojma ni o cemu, osim o vrijedjanju.
Izvadis iz konteksta recenicu iz rezolucije i eto ti zakljucka da se zbog toga mora prihvatiti prijedlog HZHBovskog izbornog zakona.
Cuj nece biti izbora ako se ne promijeni izborni zakon kako HZHBovci hoce!?
Jos treba da aparthejd uvodimo.
IQ ti ne bih komentirao, ne treba ici dalje od tvojih postova.
Recimo samo nelogicnosti: "....znam da HDZ i Čović neće ni pedlja popustiti po tom pitanju, kad imaju rezoluciju EU u ruci, i znam da će sa jaranom Baketom naći neki kompromis".
Pa Mr. Einstein, ako HZHBovci nece ni "pedlja popustiti" kako ce "naci neki kompromis"? Ovo valjda ni tebi samom nije jasno. Ali neka, makar si usao u antologiju formuske gluposti.
I to sve u samo jednoj recenici. Maestralno!
muha_sa

#197 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by muha_sa »

najavljena Komšiceva kandidatura za predsjedništvo :? il postavljac teme odokativno :? :?
arzuhal

#198 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by arzuhal »

Pa ako baš žele da zijane izbore, neka kandiduju Željka, nije problem...Onda ću rahat glasat za Zvizdića.
muha_sa

#199 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by muha_sa »

forumaši su cudo :thumbup: vec ga izabrali :lol: :lol:
Matzan

#200 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Matzan »

Ako Željko bude čitao ovu temu, ode u ponedjeljak na posao u Predsjedništvo BiH.
Post Reply