pa bas tako. imam i ja rodbine koja je vani, narocito ove zenske, sad vec i starije koja je prije rata zavrsila osnovnu skolu u bosni i trenutno rade za 600 eura u holandiji kao cistacice. od te doticne snaha koja je zavrsila srednju u holandiji izmedju ostalog kao kao trgovac u primarku ima oko 800 eura. eh sad nadodaj na to da i suprug ima malo jaca primanja (ali radi kao varioc u jednom poganu i u smjenama) i da imaju 2 djece i kredit za auto i stan, realno ostane im 400 eura mjesecno za trosenje na hranu i eto neke luksuze.insomnia78 wrote:Pa bez nekih posebnih vjestina i znanja nije puno ni razlicito. Osim aspekta zastite radnika (osim ako te ne zapadne gazda Turcin il Balkanacdjevojka bez imena wrote:Raditi u Klasu i u Njemackoj je isto? E sad mi je lakse) sa minimalcem se bas ni tamo neces usreciti.
tako da ne znam sta sad ocekujete koliko bi on trebao (pokretac teme) na gradjevini zaradjivati? uz to bez prethodnog radnog iskustva ili nekih posebnih extra vjestina??? pa ne rastu tamo pare na drvecu pa da sad ides uberes koliko ti treba i dobro.