SRBI:))

Locked
Connaisseur Karlin

#176 Re: SRBI:))

Post by Connaisseur Karlin »

TheMule wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
TheMule wrote:
Srbi mozda vole vise Grke, ali ne mogu to ispoljiti u drzavnoj politici. Niti Grci imaju pare, niti imaju vojnu snagu. Da su kojim slucajem Rusi slabi, voljeli bi Ruse ko sto vole i Bjeloruse.
o Boze :-) :lol:

Srbi i Grci dijele u SAD csto puta i sjedista u crkvi,imaju zaejdnicka drustva, nije sve politika :run:
Nisam znao da je dijeljenje klupa u crkvi vanjska polika Srbija. Al ne bi me cudilo
pa nije, narod svakodnevnice jednsotavno dijeli kulturu,rleigiju,obicaje hranu, festivale, uziva, najmanje se brinu za politku :-D

zato i dalje ne kuzim, zasto bi meni sad smetali npr. Grci jer se cesce druze sa srbima umjesto hvratima, jer za takav stav nenormalan stav osoba mora immati dozu mrze prema drugoj kulutri :-D

ne razumijem tu pristrasnost prema jednog stranoj kulutri , i istovrmeeno mrznju prema drugoj :-) to sam licno, nekoliko puta cula :-) :lol:
hAZNADAR

#177 Re: SRBI:))

Post by hAZNADAR »

Sara03 wrote:
Nisam ja ništa racionalno zaobišla, već jednostavno, ono što mi bode oči, i što ne mogu da prešutim, jeste tvoje konstantno prozivanje i rasipanje kojekakvim pežorativnim epitetima kroz navodnu prizmu animoziteta, islamofobije, netrpeljivosti prema Bošnjacima. Zar ne možeš prihvatiti da pojedini imaju drugačije stavove od tebe, i različitu predstavu o određenim pojavama? Ne, ne možeš, jer odmah kreće navedena priča. Nekima to jeste minorna pojava, nekima nije, a to što tebi ista paše, za prozivanje svih onih koji misle drugačije, je posebna priča, sindrom per se.

Ako te baš zanimaju moji stavovi u pogledu trenutne rasprave, otvori temu pa ćemo se raspravljati. Ja ovdje, kako možeš vidjeti, a što naravno nisi uočio, ne odgovaram ni "tvojima", ni "ovima vamo", već isključivo tebi, iz razloga koje sam navela; jer po meni, isto sa tvoje strane dolazi u kontinuitetu, ne samo na ovoj temi.

*Ako te baš toliko smaram, slobodno me ignoriši.*
Nije to navodni animozitet vec prosta fakta ovdje na forumu. Inace covjek treba biti oprezan sa etiketom islamofobije buduci da se taj termin znao cesto zloupotrijebiti u dnevnoj politici. Time su se obilato sluzili SDA zvanicnici, bivsi reis,... kada nisu mogli drugacije sebe opravdati pa ako nist - Bog je na njihovoj strani. Sjecam se kada je reis i naznacio koji mediji su islamofobicni a koji nisu - naravno islamofobi su bilo oni koji su njega kritikvali za izjave koje su bile i za smijanja i plakanja. Tako da je i meni samom takva etiketa preteska, osjetljiva, iritirajuca - i to stvarno treba zasluziti. A kada neko ima kontinuitet dvostrukih arsina i kada ima kontinuitet pretjerivanja i kontinuitet naznake najvece opasnosti - to je defakto islamofobija bila svjesna i proracunata ili nesvjesna na osnovu stereotipa.
Ne kazem ja to bilo kome. A isto tako i ne vidim bilo koga u taboru. I to treba zasluzuti - pogotovo kada se ulijece u igru klizeci. I racionalno.
Tvoje misljenje bi mi mozda bilo interesantno da je po necemu specificno i originalno.
Bilo je lijepo, hvala na druzenju, ali potrazi svoje demone na drugom mjestu.
Connaisseur Karlin

#178 Re: SRBI:))

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:
Sara03 wrote:
Nisam ja ništa racionalno zaobišla, već jednostavno, ono što mi bode oči, i što ne mogu da prešutim, jeste tvoje konstantno prozivanje i rasipanje kojekakvim pežorativnim epitetima kroz navodnu prizmu animoziteta, islamofobije, netrpeljivosti prema Bošnjacima. Zar ne možeš prihvatiti da pojedini imaju drugačije stavove od tebe, i različitu predstavu o određenim pojavama? Ne, ne možeš, jer odmah kreće navedena priča. Nekima to jeste minorna pojava, nekima nije, a to što tebi ista paše, za prozivanje svih onih koji misle drugačije, je posebna priča, sindrom per se.

Ako te baš zanimaju moji stavovi u pogledu trenutne rasprave, otvori temu pa ćemo se raspravljati. Ja ovdje, kako možeš vidjeti, a što naravno nisi uočio, ne odgovaram ni "tvojima", ni "ovima vamo", već isključivo tebi, iz razloga koje sam navela; jer po meni, isto sa tvoje strane dolazi u kontinuitetu, ne samo na ovoj temi.

*Ako te baš toliko smaram, slobodno me ignoriši.*
Nije to navodni animozitet vec prosta fakta ovdje na forumu. Inace covjek treba biti oprezan sa etiketom islamofobije buduci da se taj termin znao cesto zloupotrijebiti u dnevnoj politici. Time su se obilato sluzili SDA zvanicnici, bivsi reis,... kada nisu mogli drugacije sebe opravdati pa ako nist - Bog je na njihovoj strani. Sjecam se kada je reis i naznacio koji mediji su islamofobicni a koji nisu - naravno islamofobi su bilo oni koji su njega kritikvali za izjave koje su bile i za smijanja i plakanja. Tako da je i meni samom takva etiketa preteska, osjetljiva, iritirajuca - i to stvarno treba zasluziti. A kada neko ima kontinuitet dvostrukih arsina i kada ima kontinuitet pretjerivanja i kontinuitet naznake najvece opasnosti - to je defakto islamofobija bila svjesna i proracunata ili nesvjesna na osnovu stereotipa.
Ne kazem ja to bilo kome. A isto tako i ne vidim bilo koga u taboru. I to treba zasluzuti - pogotovo kada se ulijece u igru klizeci. I racionalno.
Tvoje misljenje bi mi mozda bilo interesantno da je po necemu specificno i originalno.
Bilo je lijepo, hvala na druzenju, ali potrazi svoje demone na drugom mjestu.
haZNADAR, aha, bla, bla, ali konstatno tvrdis da sam protiv Bosanjaka :D Zasto ;-)
Bodkin

#179 Re: SRBI:))

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
Pa izvoli dokazi. Nije ti mrsko vec ne mozes. Osim musale u Kamengradu(kojeg bez googla neznas sigurno locirati gdje je) sto ipak nije odraz vecine Bosnjaka. Hajde da izbrojimo i izdvojimo po vaznosti ulice u gradovima. Evo za pocetak obala Kulina bana u Sarajevu - glavna prometnica. Bulevar kralja Tvrtka u Zenici. Spomenik Tvrtku u Tuzli. Eto za pocetak te tri velike a necemo sve manje ulice po kralju.
Da vidimo gdje ima trg, bulevar, ulica,.. imenovane po nekom sultanu - izbliza vazne po bitnosti i lokaciji kao imena bosanskog srednjovjekovlja.

Da vidimo ko se pravi lud. Imas li bolje dokaze od hitova na googlu?
:D dovoljno potraziti slavlje na ulicama sarajeva ili mostara nakon turskih pobjeda u fudbalu. Kako rekoh, mrsko mi je. Znam ja da se iz skandinavije to nista ne vidi :D

Ps. A to kao spustanje za kamengrad? :D
Nije ti mrsko vec ne mozes. Govorimo o ulicama, spomenicima, bulevarima,... izvoli dokazi da je sultana vise od kraljeva i banova. To ima vecu tezinu nego izdvojene prst u oko inat proslave i huliganizam.

Jadno je to tvoje izmotavanje gdje ne mozes dokazati a lafo ti mrsko.
100% :D
Image
hAZNADAR

#180 Re: SRBI:))

Post by hAZNADAR »

alipasijaner wrote:
saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
Isto tako mozes postaviti pitanje zasto Bosnjaci koji podržavaju Palestinu, Irak, Iran, ove i one sa bliskog istoka umjesto da idu i žive tamo koje tako zdušno podržavaju ipak svoju sreću traže u kako kažu "kršćanskoj Evropi", ŠveCkoj i mrskoj im Americi.. Licemjerno i od jednih i od drugih zar ne?
Po kojoj logici covjek podrzava samo zemlje gdje bi radije zivio?
I odakle ti pomisao da Bosnjaci mrze Ameriku, zapad,..?
Sara03

#181 Re: SRBI:))

Post by Sara03 »

Treba biti oprezan, ali:
Image
:bih:
Point.

#182 Re: SRBI:))

Post by Point. »

Gledaj "bosanaca" sto su se upalili protiv Bosnjaka na temi o Srbima. Mislim, kome vi prodajete muda pod bubrege?
KENJAC

#183 Re: SRBI:))

Post by KENJAC »

Vizionar 1985 wrote:
KENJAC wrote:Sta radi Bosanac kad se nadje u ćorsokaku ?
Otvori jos jednu temu o Srbima !
Pa Srpski i Hrvatski forumi itd. puni trkeljanja o nama. Kako ce nas u more, itd. Sta se sve tamo valja. Znaci ovo samo prekrizis i stavis Srbin ili Hrvat a temu ko zna ko je otvorio. Ne sjecam se koji forumas, da ne znas njegov indentitet mozda.
Gdje Bosanac trazi opravdanje za svoje gluposti ?
Pa medju Srbima i Hrvatima !

I ovdje isto tako mezes u isti kontekst staviti i Srbe i Hrvate... Sve isto a sve tako razlicito!
Al to priznat, e to nece niko! A kad im kazes da svi lice jedno na drugog ko braca hece da te rastrgaju.
Kako vam se svijet smije. Kako ce vas istorija zalit. Kako ce vas djeca proklinjat.
TheMule

#184 Re: SRBI:))

Post by TheMule »

Elem, ja prije nekog vremena otiso do nane da cistim tavan, kad tamo pod slojem prasine u kutiji ikona. E vidi bas, reko. Kasnije odem u magazu, kad tamo u cosku sahovnica nekog bana Stejpana. Sta sad u p.m? Tamam sam mislio da sam otkrio identitet, a sad opet zbunjen. Da li je moguce da su svi Hrvati ustvari Srbi?
kakonako

#185 Re: SRBI:))

Post by kakonako »

Ponekad "uletim" na temu,i uvijek se nadje novi pacijent da otvori nesto novo ako se prethodno "potrosilo".Ovo vec postaje bolest,ali sta se tu moze,otkricem interneta svi postali akademici,ne mora se,cak,ni do Travnika ili Viteza.Nekad se na Kliksu moglo naci pametnih komentara da covjek i pod stare dane nesto sazna,ali,svakim danom,u svakom pogledu Kliks postaje jedno obicno mahalsko naprdivanje,teren za lijecenje frustracija i cega sve ne.
BHCluster

#186 Re: SRBI:))

Post by BHCluster »

Image
Pa kad je bal nek se i princeza...
alipasijaner

#187 Re: SRBI:))

Post by alipasijaner »

hAZNADAR wrote:
alipasijaner wrote:
saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
Isto tako mozes postaviti pitanje zasto Bosnjaci koji podržavaju Palestinu, Irak, Iran, ove i one sa bliskog istoka umjesto da idu i žive tamo koje tako zdušno podržavaju ipak svoju sreću traže u kako kažu "kršćanskoj Evropi", ŠveCkoj i mrskoj im Americi.. Licemjerno i od jednih i od drugih zar ne?
Pa analogno logici da Srbi imaju otpor prema Zapadu i naginju Rusiji a isto imaju zelju da zive i rade na zapadu, isto tako Bosnjaci naginju ka Palestini, Iraku, Iranu a opet trce da zive na zapadu..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#188 Re: SRBI:))

Post by Matijevic_Vlado »

mO k3 wrote:
Matijevic_Vlado wrote: Evo ja cu
@vlado Samo da ti javim da je njemacki parlament usovojio zakon brak za sve... :mrgreen:
Sretno vlado ^
Pa eto super taman da se ti i Hrlson konacno ozenite tj udate. Sve najbolje
cyprus

#189 Re: SRBI:))

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:
Dobro, znači pravit ćemo se ludi... OK...
Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?
Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?

Drugo, evo ti link: https://www.facebook.com/RepublikaTurska/ pa pitaj neke od desetina hiljada članova ove grupe gdje izlaze, šta rade i tako to, a ako ti želudac dozvoljava, pregledaj i postove i komentare na istoj grupi...

Treće, ova tema je kurac od ovce i trebala se ključati čim je otvorena... A priču o Bošnjacima nisam okrenuo ja, nego sam samo replicirao na haznadareve gluposti...

Četvrto, znam da smo mi Bosanci čudnija sorta nego vi Šveđani, ali jebiga, tako nam grah pao :sad:
Point.

#190 Re: SRBI:))

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:
cyprus wrote:
Dobro, znači pravit ćemo se ludi... OK...
Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?
Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?

Drugo, evo ti link: https://www.facebook.com/RepublikaTurska/ pa pitaj neke od desetina hiljada članova ove grupe gdje izlaze, šta rade i tako to, a ako ti želudac dozvoljava, pregledaj i postove i komentare na istoj grupi...

Treće, ova tema je kurac od ovce i trebala se ključati čim je otvorena... A priču o Bošnjacima nisam okrenuo ja, nego sam samo replicirao na haznadareve gluposti...

Četvrto, znam da smo mi Bosanci čudnija sorta nego vi Šveđani, ali jebiga, tako nam grah pao :sad:
Eh bravo, uzeo si relevantnu neku hebenu fb stranicu. Nema dalje. Svi smo mi Turci.

I pusti me tih djecijih fazona svedjani, dijaspora buhubuhu, vrlo dobro se na popisu vidjelo ko, sta i gdje. Ja vrlo dobro znam ko sam, upravi vi Bosanci ste malo zbunjeni gdje pripadate a sudeci prema komentarima na ovom forumu od prosvjetljenih i fol intelektualno superiornijih Bosanaca blizi ste srpskoj mantri. Ti si na jednoj temi Bosanac a na drugoj Jugosloven. Haj se ti prvo dogovori sa sobom sta bi bio.

Vi "Bosanci", dakle vas mizernih par hiljada sto ste se tako popisali ste popusili foru, pali na nekakvu velikosrpsku ublehu o Bosancima ali nije uspjelo jebiga pa vam je sada jedino ostalo da naprdjujete po forumimam i ispoljavate agresivnost i ljutnju prema Bosnjacima. Sto te nema nikad na nekoj temi gdje se kritikuje hrvatsko-srpska anti bosanska politika nego si se i na temi o Srbima nasao prozvan da napadas Bosnjake? Providan si i ti i svi satro Bosanci ovdje. Kako vam se samo da vise?
Al-Batros

#191 Re: SRBI:))

Post by Al-Batros »

Point. wrote: Eh bravo, uzeo si relevantnu neku hebenu fb stranicu. Nema dalje. Svi smo mi Turci.

I pusti me tih djecijih fazona svedjani, dijaspora buhubuhu, vrlo dobro se na popisu vidjelo ko, sta i gdje. Ja vrlo dobro znam ko sam, upravi vi Bosanci ste malo zbunjeni gdje pripadate a sudeci prema komentarima na ovom forumu od prosvjetljenih i fol intelektualno superiornijih Bosanaca blizi ste srpskoj mantri. Jer ti si na jednoj temi Bosanac a na drugoj Jugosloven. De odluci se vec jednom.

Vi "Bosanci", dakle vas mizernih par hiljada sto ste se tako popisali ste popusili foru, pali na nekakvu velikosrpsku ublehu o Bosancima ali nije uspjelo jebiga pa vam je sada jedino ostalo da naprdjujete po forumimam i ispoljavate agresivnost i ljutnju prema Bosnjacima. Sto te nema nikad na nekoj temi gdje se kritikuje hrvatsko-srpska anti bosanska politika nego si se i na temi o Srbima nasao prozvan da napadas Bosnjake? Providan si i ti i svi satro Bosanci ovdje. Kako vam se samo da vise?
Kucaj na fb Kraljevina Bosna, Bosansko kraljevstvo ili bilo šta vezano za predtursku historiju i nćeš naći ništa, eventualno neke grupice sa malim brojem članova, jbt više pratitelja ima Saff. Facebook grupa Bošnjaci (ljudi koji su dali sebi za pravo da grupu tako nazovu) u jendom od 1000 postova spomene nešto u vezi Bosanske kraljevine. Ok, facebook nije relevantan, onda treba pitati običan svijet šta misli. U kraju gdje živim postoji nekropola stećaka Kameni svatovi. Tu je sada ostalo 20-ak stećaka jer su ih dobri Bošnjani trpali u temelje kuća koje su gradili. Kad nekog od njih pitaš nešto u vezi tih stećaka dobiješ odgovor u stilu: "Ko im jebe mater, nisu muslimani." Obdanište za bošnjačku djecu u mom gradu se zove Sultan Fatih (zašto nije Kralj Tvrtko?)... Kada je uvođen drugi strani jezik (izbor je bio njemački ili turski) u osnovne škole roditelji su odabrali turski (iako će im djeca sutra ići miješati malter i prati guzice po Njemačkoj). Moj prijatelj u sobi ima razapetu tursku zastavu i ljiljanku i nema pojma ni šta ti ljiljani predstavljaju. Drugi prijatelj kaže da smo Turci i svršava na Erdoganove izjave poput one "Ko dirne Bošnjake imat će protiv sebe bla bla bla", ustvari svršava na sve što ima veze sa Turskom, a da ga pitaš za kraljicu Katarinu rek'o bi: "ko joj jebe mater vlašku". Koliko Bošnjaka ode na Bobovac da proslavi ili oda počast našim kraljevima i predturskoj historiji. Tako ti je u svim manjim sredinama, a ni u većim nije ništa bolja situacija. Vjeruj mi da bi se razočarao kada bi na ovu temu popričao sa ljudima, prosječnim Bošnjacima.
Al-Batros

#192 Re: SRBI:))

Post by Al-Batros »

Kejn wrote:
exliberal-ex wrote:Haznadar...kao to ti pricas o srbima tako mogu i ja o bosnjacima
i bosnjaci biraju iste stranke ko i srbi od 90...i djaba im sto sve pokazuje da te stanke jebu sve oko sebe isti su na vlasti non stop
i bosnjaci provlace svoje sultane, svoje zasluzene borce kao sto srbi velicaju svoje
po cemu je transferzala preimenovana u ulicu mladih muslimana, ili azzise sacirbegovic...ili tamo nekog anonimusa iz WWII koji je onako malkice bio nacista ali ne veliki
kazes bosnjaci slave kotromanice , jah kad im zatreba da pokazu da su oni autohtoni , da imaju vise prava nego srbi i hrvati inace se kotromanici spominju....pravo

nego mogu ja napisat i ovo za bosnjake( nasao neki dan na facebook)

bosnjak mrzi izrael
bosnjak voli palestinu
bosnjak voli ameriku....koja stoji iza izraela...bosnjak voli saudijsku arabiju, katar, dubai...koji nevole palestince ali vole amerikance...koji vole izraela...pa dokle vise....

jel shvatas koja je glupost vodit sve ove rasprave
Bošnjaci ne provlače svoje sultane očito da veze nemaš šta pričaš. Bošnjaci najviše provlače svoju pred Tursku historiju. Odgovorno tvrdim da prosječan Bošnjak zna mnogo više o pred Turskoj historiji Bosne nego što zna o prilikama koji su vladali u Bosanskom Vilajetu. Nigdje nisam vidio neki kip Turskom Sultanu. Ali sam vidio kipove koje veličaju Tvrtka i Stećke (replika zgošćanskog stećka pred paralmetnom). Ta priča nekog veličanja okupatora kod Bošnjaka je prenapuhana i uglavnom služi za diskreditaciju Bošnjaka od strane Srpskih i Hrvatskih nacionalista.
Odgovorno ti tvrdim da nije tako.
Koja je definicija prosječnog Bošnjaka?
¤ jelena ¤

#193 Re: SRBI:))

Post by ¤ jelena ¤ »

Point. wrote:Vi "Bosanci", dakle....

svi satro Bosanci ovdje.
Čuj, molim te....šatro Bosanci i Bosanci pod navodnicima! A šta su to oni svi ako nisu Bosanci i ako su šatro Bosanci?

Samo se pitam od koga li si naučio da stavljaš tuđe identitete pod navodnike?
Slutim Konje

#194 Re: SRBI:))

Post by Slutim Konje »

Al-Batros wrote: Odgovorno ti tvrdim da nije tako.
alija, allah, džamija, reis, sandžak, zukorlić, turska, izrael
Kejn

#195 Re: SRBI:))

Post by Kejn »

Al-Batros wrote:
Kejn wrote:
exliberal-ex wrote:Haznadar...kao to ti pricas o srbima tako mogu i ja o bosnjacima
i bosnjaci biraju iste stranke ko i srbi od 90...i djaba im sto sve pokazuje da te stanke jebu sve oko sebe isti su na vlasti non stop
i bosnjaci provlace svoje sultane, svoje zasluzene borce kao sto srbi velicaju svoje
po cemu je transferzala preimenovana u ulicu mladih muslimana, ili azzise sacirbegovic...ili tamo nekog anonimusa iz WWII koji je onako malkice bio nacista ali ne veliki
kazes bosnjaci slave kotromanice , jah kad im zatreba da pokazu da su oni autohtoni , da imaju vise prava nego srbi i hrvati inace se kotromanici spominju....pravo

nego mogu ja napisat i ovo za bosnjake( nasao neki dan na facebook)

bosnjak mrzi izrael
bosnjak voli palestinu
bosnjak voli ameriku....koja stoji iza izraela...bosnjak voli saudijsku arabiju, katar, dubai...koji nevole palestince ali vole amerikance...koji vole izraela...pa dokle vise....

jel shvatas koja je glupost vodit sve ove rasprave
Bošnjaci ne provlače svoje sultane očito da veze nemaš šta pričaš. Bošnjaci najviše provlače svoju pred Tursku historiju. Odgovorno tvrdim da prosječan Bošnjak zna mnogo više o pred Turskoj historiji Bosne nego što zna o prilikama koji su vladali u Bosanskom Vilajetu. Nigdje nisam vidio neki kip Turskom Sultanu. Ali sam vidio kipove koje veličaju Tvrtka i Stećke (replika zgošćanskog stećka pred paralmetnom). Ta priča nekog veličanja okupatora kod Bošnjaka je prenapuhana i uglavnom služi za diskreditaciju Bošnjaka od strane Srpskih i Hrvatskih nacionalista.
Odgovorno ti tvrdim da nije tako.
Niko ne govori da nema Turkofilije kod Bošnjaka jer je Turska prijateljska zemlja što je sasvim normalno, međutim:

Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne na internetu : najveća srednjovjekovna fb stranica na internetu dinastrija kotromanić
Odgovor: Muslimani Bošnjaci
Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne putem odjevnih predmeta Bosnian Kingdom?
Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne na internetu: Bošnjaci muslimani
Ko je prvi podigao spomenik nekom Bosanskom Kralju u ovoj državi?

Ovo su ČINJENICE!

Mojne mi tih ko je Katarina ko je ta vlahnja fazona. To kad budeš sjelio sa onim duducima na poskoku i forumu Herceg Bosnia. Tamo prosipaj svoje šuplje.
Slutim Konje

#196 Re: SRBI:))

Post by Slutim Konje »

Samo nek nam je bratske turske i irana

ne može nam niko ništa :izet:
insomnia78

#197 Re: SRBI:))

Post by insomnia78 »

Opet se ti klonir'o? Koji je to put na hajr?
insomnia78

#198 Re: SRBI:))

Post by insomnia78 »

Za ro vrijeme u sumama i gorama republike genocidne
Kad nema zakona i četnici kolo vode: Kod Banje Luke se postavlja spomenik vojvodi Lazaru Tešanoviću

http://www.klix.ba/clanak/170702008
hAZNADAR

#199 Re: SRBI:))

Post by hAZNADAR »

alipasijaner wrote:
hAZNADAR wrote:
alipasijaner wrote:
Pa analogno logici da Srbi imaju otpor prema Zapadu i naginju Rusiji a isto imaju zelju da zive i rade na zapadu, isto tako Bosnjaci naginju ka Palestini, Iraku, Iranu a opet trce da zive na zapadu..
Izvini al nidje veze. Znaci iz nekog morala, postenja i sl. ono analogno covjek ne treba da zivi u zemlji sa cijom se politikom ne slaze u cijelosti? Pa barem pola stanovnika BiH se ne slaze sa politikom BiH pa nigdje ne idu ono iz protesta.

Isto vazi i za iseljavanje. Covjek to radi iz ekonomskih razloga i a ne politickih jer je negdje na vlasti izabrana stranka koja ima fin politicki program. Moja raja u Americi bi znaci trebali sezonski zivjeti malo tamo malo drugdje i seliti svaki put kada Republikanci pobijede.

I naravno - Bosnjaci ne naginju Palestini, Iranu,.. nego prosto imaju simpatije i na politickoj razini prijateljske odnose. Isto kao i sa zemljama Evrope,.. druga je stvar sto postoji pritisak na Iran napr od nekih politika u svijetu i ako neko nije neprijateljski - analogno naginje?

Ta logika samo vazi u slucaju Bosnjaka koji mrze zapad i krscanstvo,. poput vehabija u Becu i sl. Tu se jedino moze postaviti pitanje zasto koristis socijalu zemlje i ostale usluge a mrzis i zemlju i krscanstvo i propagiras propast te zemlje.

Ali generalizovati sve Bosnjake i proizvoditi teoriju da su muslimani i po eutomatizmu neprijatelji zapada je nidje veze. Moze isto tako postaviti pitanje svih ambasada i predstavnistava sa zapada u samom Sarajevu - pa reci kako smo licemjeri jer ih trpimo kod svoje kuce a analogno mrzimo.

Ko je uopce ikada plasirao to da svi Srbi mrze Ameriku i zapad i svi Bosnjaci takodjer?
Last edited by hAZNADAR on 02/07/2017 10:52, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#200 Re: SRBI:))

Post by hAZNADAR »

Al-Batros wrote:
Point. wrote: Eh bravo, uzeo si relevantnu neku hebenu fb stranicu. Nema dalje. Svi smo mi Turci.

I pusti me tih djecijih fazona svedjani, dijaspora buhubuhu, vrlo dobro se na popisu vidjelo ko, sta i gdje. Ja vrlo dobro znam ko sam, upravi vi Bosanci ste malo zbunjeni gdje pripadate a sudeci prema komentarima na ovom forumu od prosvjetljenih i fol intelektualno superiornijih Bosanaca blizi ste srpskoj mantri. Jer ti si na jednoj temi Bosanac a na drugoj Jugosloven. De odluci se vec jednom.

Kucaj na fb Kraljevina Bosna, Bosansko kraljevstvo ili bilo šta vezano za predtursku historiju i nćeš naći ništa, eventualno neke grupice sa malim brojem članova, jbt više pratitelja ima Saff. Facebook grupa Bošnjaci (ljudi koji su dali sebi za pravo da grupu tako nazovu) u jendom od 1000 postova spomene nešto u vezi Bosanske kraljevine. Ok, facebook nije relevantan, onda treba pitati običan svijet šta misli. U kraju gdje živim postoji nekropola stećaka Kameni svatovi. Tu je sada ostalo 20-ak stećaka jer su ih dobri Bošnjani trpali u temelje kuća koje su gradili. Kad nekog od njih pitaš nešto u vezi tih stećaka dobiješ odgovor u stilu: "Ko im jebe mater, nisu muslimani." Obdanište za bošnjačku djecu u mom gradu se zove Sultan Fatih (zašto nije Kralj Tvrtko?)... Kada je uvođen drugi strani jezik (izbor je bio njemački ili turski) u osnovne škole roditelji su odabrali turski (iako će im djeca sutra ići miješati malter i prati guzice po Njemačkoj). Moj prijatelj u sobi ima razapetu tursku zastavu i ljiljanku i nema pojma ni šta ti ljiljani predstavljaju. Drugi prijatelj kaže da smo Turci i svršava na Erdoganove izjave poput one "Ko dirne Bošnjake imat će protiv sebe bla bla bla", ustvari svršava na sve što ima veze sa Turskom, a da ga pitaš za kraljicu Katarinu rek'o bi: "ko joj jebe mater vlašku". Koliko Bošnjaka ode na Bobovac da proslavi ili oda počast našim kraljevima i predturskoj historiji. Tako ti je u svim manjim sredinama, a ni u većim nije ništa bolja situacija. Vjeruj mi da bi se razočarao kada bi na ovu temu popričao sa ljudima, prosječnim Bošnjacima.
Nemam razloga da ti vjerujem u sve sto si napisao. Posebno ovo kako Bosnjaci unistavaju stecke i ugradjuju u temelje. Svih ovih godina neprestana kampanja upravo od Bosnjaka za zastitu stecaka, a isti stecci stoje vise vjekova pored muslimana - pa kako se niko prije za svih vjekova nije sjetio skrnaviti to i praviti kuce? De malo logicku ukljuci - sve ove vjekove su stecci stajali i bas sad se grade kuce od njih? Nije bilo dovoljno kuca prije, pravili ih od slame mozda,... Mislim shvatam da si ogorcen na neke stvari - ali laganje i pretjerivanje samo pravi veci stereotip i vecu mrznju.
Poput one izmisljotine da SDPovci, ljevicari okrecu krme na raznju,... to kada hateri krenu malo dodavati i poslije to postane nepisano pravilo i "opcepoznata istina". Ista stvar i sa tvojim navodnim unistavanjem stecaka od strane Bosnjaka. Za takve stvari ne gine zatvor a lako je i otkriti. Svi stecci su registrovani vise od 100 god, sve i jedan lokalitet i broj, polozaj i skica. Imam i knjige o tome. Da li da kontaktiramo nadlezne i prijavimo slucaj - lako je istraziti koliko stecaka fali od zadnjeg upisa i uprti prstom u kuce gdje u temelju stoji bosancicom A se lezi dobri,.. Odvratna je ta propagadna prma muslimanima.

A i ocekivanja. Ko biva imamo vecu koncesiju nad Katarinom i Bobovcem ako zapisamo teritorij jednom u godini sa vecim brojem ljiljana od sahara? Da tragicnu sudbinu te zene upotrebljavamo u dnevnopoliticke svrhe radi zapisavanja teritorija? Ako neko drugi pravi cirkus sa tim ili proslavom velikih bitaka u sluzbi dnevne politike - da se u to ludilo ubacimo i mi?
Neka hvala - mozda se pokoja manja lokacija privatno zove po sultanu ili nekom muslimanskom nacisti - to nije bilo niti ce biti primarno u Bosnjaka. Bosnjaci generalno, svi slojevi drustva postuju srednjovjekovlje. Ljudi su ginuli pod ljiljanima u ratu i ljiljani stoje na mezarjima. Najvece ulice, bulevari se zovu po srednjovjekovlju, najveci intelektualci u Bosnjaka pisu o srednjovjekovlju u kontekstu nase bastine, to je dio skolskih udzbenika, to je dio naseg bica. I to je vece, vaznije, relevantnije od nekog tvog prijatelja sto hebe mater vlasku(i to sumnjam da ti je prijatelj ako uopce znas jednog takvog). E sad ako neko ne moze da shvati da covjek moze klanjati namaz a postovati Tvrtka, smatrati Bogumile svojim precima a ici i na Ajvatovicu,.. taj covjek ima problem i to veliki. A to opet nije razlog da se plasiraju neistine i prave stereotipi.
Locked