Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
- Bosanski_kralj
#176 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Mene toliko stvari nervira u ovoj našoj Bosni da sam naprosto počeo da ludim.
- cyprus
#177 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Ja mislim da ovaj fenomen razmatramo sviše ozbiljno... Ovo je samo za dobre zajebancije 
-
bosanska senzacija
#178 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Teško mi je povjerovati da je neko uložio tolike milione u ovu investiciju i to odlučio reklamirati ovako.
- dječak sa šibicama
#179 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Mozda trazim previse, ali moze li mi neko objasniti sta je na kraju reklame receno??? da stan ide njegovom jaranu, ne njoj???
To neka sala ili??
To neka sala ili??
- It_is_a_Leclerc
#180 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Ne volim elitizam. Pogotovo sarajevocentrični.
Sve svjetske metropole obiluju "došljacima" i upravo ih to čini metropolama. Odite malo u London, Berlin, pa vidite kolorita nacija, jezika, vjera, stilova i svjetonazora. Samo Balkanac ide okolo i sluša ko zavija, ko skraćuje, pa da ga optuži da je papak. E, zato balkanske kasabe izrasle na obalama nekad rijeka, a danas uglavnom kanalizacija, nikad neće biti - metropole.
Sve svjetske metropole obiluju "došljacima" i upravo ih to čini metropolama. Odite malo u London, Berlin, pa vidite kolorita nacija, jezika, vjera, stilova i svjetonazora. Samo Balkanac ide okolo i sluša ko zavija, ko skraćuje, pa da ga optuži da je papak. E, zato balkanske kasabe izrasle na obalama nekad rijeka, a danas uglavnom kanalizacija, nikad neće biti - metropole.
- Ajatolah_
#181 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Pokazuje stan, ona se oduševi, ispostavi se da je on to ustvari kupio za jarana.dječak sa šibicama wrote:Mozda trazim previse, ali moze li mi neko objasniti sta je na kraju reklame receno??? da stan ide njegovom jaranu, ne njoj???
To neka sala ili??
- beni-bu-man
#182 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
znaci fukaraAjatolah_ wrote:Pokazuje stan, ona se oduševi, ispostavi se da je on to ustvari kupio za jarana.dječak sa šibicama wrote:Mozda trazim previse, ali moze li mi neko objasniti sta je na kraju reklame receno??? da stan ide njegovom jaranu, ne njoj???
To neka sala ili??
-
Hakiz
#183 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Slažem se, ali, valjda idem u London da postanem Londonac. Ne idem u London da od njega napravim Sarajevo. Koja svrha ići negdje da bih tamo napravio ono iz čega idem?It_is_a_Leclerc wrote:Ne volim elitizam. Pogotovo sarajevocentrični.
Asimilacija je problem, ne dolazak.
- DaysleepeR
#184 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
bolji izraz od amaterizam je dilentatizam
ustvari su u prvom planu kod nas mediokriteti
problem mediokriteta je što nikad neće biti ništa više od toga koliko god se trudio, a misliće da je vrh jer je previše ograničen da uvidi da u nečemu nije dobar
problem mediokriteta je što nikad neće biti ništa više od toga koliko god se trudio, a misliće da je vrh jer je previše ograničen da uvidi da u nečemu nije dobar
- spreca
#185 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao
......a sta to imate vi gospodo osim zavisti....jeben smo mi narod.....kod nas ce ti i genocid oprostiti ali komsiji uspjeh nikako
- DaysleepeR
#186 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
meni su najsmješniji oni koji bi da su pametni i da riktaju druge a pišu "naj smješniji" i "naj bolji" ili "naj pametniji"spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
......a sta to imate vi gospodo osim zavisti....jeben smo mi narod.....kod nas ce ti i genocid oprostiti ali komsiji uspjeh nikako
to je prvi osnovne, tu je već došlo do zida
-
TheMule
#187 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Nije to nikakva optuzba protiv uzimanja necije kulture, vec mnogo jednostavnija optuzba, da nas Jasko malo "bomba", bullshitira, ili soli pamet, kako hoces!tranquil wrote:Osim ako nije sarkazam, shvatiću da su i kod nas počele optužbe za "kulturnu aproprijaciju", koje izgleda imaju efekat da kulture umjesto da postaju bogatije kontaktima, one se zatvaraju i ostaju "dozvoljene" samo članovima grupa koje "imaju pravo" na njih.TheMule wrote:
Sta, ti se suosjecas sa patnjama crnaca u Americi u ranom 20. stoljecu? Bas te Jazz pogodi u srce zar ne?
-
Hakiz
#188 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
U sridu.DaysleepeR wrote:bolji izraz od amaterizam je dilentatizam
- JThomas
#189 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
kod nas je sve uočljivija i druga krajnost od sarajevocentričnosti, a to je "šta je sarajlijice".
kako rekoh, u sadašnjosti je to politički stav. to je stav da se sredina treba prilagoditi pridošlom, a ne on sredini. naravno, i tu je politička podobnost pridošlog esencijalni dio, a nju cijene "temeljne" stranke i njihovi jurišnici.
kako rekoh, u sadašnjosti je to politički stav. to je stav da se sredina treba prilagoditi pridošlom, a ne on sredini. naravno, i tu je politička podobnost pridošlog esencijalni dio, a nju cijene "temeljne" stranke i njihovi jurišnici.
- spreca
#190 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
haj ti uzmi od starog marku pa idi kritikuj i ismijavaj Fikreta na kafiDaysleepeR wrote:meni su najsmješniji oni koji bi da su pametni i da riktaju druge a pišu "naj smješniji" i "naj bolji" ili "naj pametniji"spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
- It_is_a_Leclerc
#191 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
A šta ga to što radi na Hayatu ne čini glupim i seljačićem ?spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
Ja baš mislim suprotno.
- Dasi
-
breuer
#193 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
nije u Bosni problem seljakluk već tvrdoglavost i inat
tamni vilajet prošaran šarenim procjepima papanluka
tamni vilajet prošaran šarenim procjepima papanluka
-
Hakiz
#194 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Po tome ni Hićo nije bio glup. Bio je lud, ali kako čovjek koji je natjerao cijeli svijet u belaj može biti glup?spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
Dakle, onaj ko ima novac i moć nije glup, bez obzira na njegovu etičku i ostale komponente ličnosti, one nisu bitne? U tom slučaju nema dileme.
- DaysleepeR
#195 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
hajd ti malo pazi šta pričaš jer radi jebenog fikreta uzimaš u usta mog mrtvog roditeljaspreca wrote:haj ti uzmi od starog marku pa idi kritikuj i ismijavaj Fikreta na kafiDaysleepeR wrote:meni su najsmješniji oni koji bi da su pametni i da riktaju druge a pišu "naj smješniji" i "naj bolji" ili "naj pametniji"spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
- spreca
#196 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
nemogu ni svi seljaci dobiti posao na HayatuIt_is_a_Leclerc wrote:A šta ga to što radi na Hayatu ne čini glupim i seljačićem ?spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
Ja baš mislim suprotno.
- MyTao
#197 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Tako je... u New Yorku recimo ne mozes vidjeti nista od drugih kultura... Sve sama americka kultura (hrana, muzika, itd itd)... Pa "pravi" New Yorkers bi ismijali nekog doslju koji bi se usudio u njihovom gradu umjesto hamburger otvoriti radnju gdje se prodaje recimo kineska hrana...Hakiz wrote:Slažem se, ali, valjda idem u London da postanem Londonac. Ne idem u London da od njega napravim Sarajevo. Koja svrha ići negdje da bih tamo napravio ono iz čega idem?It_is_a_Leclerc wrote:Ne volim elitizam. Pogotovo sarajevocentrični.
Asimilacija je problem, ne dolazak.
- spreca
#198 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
nisam ti se licno obracao a ti se meni jesiDaysleepeR wrote:
hajd ti malo pazi šta pričaš jer radi jebenog fikreta uzimaš u usta mog mrtvog roditelja
- MyTao
#199 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Hayat: challenge accepted!!!!spreca wrote:nemogu ni svi seljaci dobiti posao na HayatuIt_is_a_Leclerc wrote:A šta ga to što radi na Hayatu ne čini glupim i seljačićem ?spreca wrote:naj smjesniji su ovi koji Fikreta zovu glupim seljacicem.....a glupi seljacic radi na hayatu ko gospodin co'jk i voza Cayena.....a tek da nije glup stabi sve imao![]()
Ja baš mislim suprotno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#200 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Na stranu sto je tema poligon za malogradjanstvo, Fikro je prekoracio granicu sa degutantnim poturanjem knjige i majica o Srebrenici. Ne mozes ba na sopstvenoj nesreci tako zaradjivati