Slazem se i upravo zbog toga mi glupa "neprijatelj mog neprijatelja" prica. Cetnici su drugovali sa svabamaKrokodajl wrote:Nije Bošnjo u handžar diviziju stupio ni zbog muftije ni zbog palestine a Boga mi ni zbog židova.insomnia78 wrote:To i vi Palestinci?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
Il samo onako mrzite zidove. Cuj neprijatelj mog neprijatelja
Kao što nije ni u K.u.K. išao zbog Talijana i Rusa.
Muftija je imao svoje ciljeve kako iskoristiti eventualnu pobjedu Njemačke, a u to vrijeme nije da nisu dobro stajali.
A u Bosnu su ga dovukli da iskoriste ugodno s korisnim, šta su trebali kakvog biskupa jal patrijarha dovesti.
I opet, i sa njim i bez njega, sumnjam da je neko u SS stupio zbog muftije iz Kudsa.
Qatar
- insomnia78
#176 Re: Qatar
-
aratet
#177 Re: Qatar
Ne znam za Kroksa, ali na drugim temama ga zovu Josef.insomnia78 wrote:Ma kakav otpadnik pa pogledaj mu samo biografije
Sve je to uredu, ali ga vlja pravdati na svakoj temi jer bio ili je i dan danas dio najvaznijih islamskih institucija.
- Kikibombona
#178 Re: Qatar
Terorista Kardavi je dozvolio samoubilacke napade.
O cemu pricamo?
Notorni terorista. Nadam se da ce ga Saudi strpati iza resetaka a da ce Saude neko drugi. Ista mraka.
O cemu pricamo?
Notorni terorista. Nadam se da ce ga Saudi strpati iza resetaka a da ce Saude neko drugi. Ista mraka.
- Krokodajl
#179 Re: Qatar
Kardavija su iskorištavali kako je kada kome valjao, činjenica je da kakav takav je imao a i dalje ima milione sljedbenika u svijetu, nije mu ovo prvi put da ga se neko odriče pa da poslije poližu.
A opet, i sam je mjenjao stavove kako se gdje zatekao.
Kada je dozvolio samoubilačke napade, uglavnom se ciljalo na samoubilačke napade u Palestini, a kako Umetu nije smetalo što Arapi ubijaju Jevreje, eh, kada je to preraslo u problem veće razmjere, a u što sumnjam da je i Kardavi pretpostavio da će krenuti, onda je bilo hvataj se za glavu.
Nije niko se raznio zato što je Kardavi rekao da može, ali je svakako Kardavijeva fetva kao takva sigurno korištena u terorističkim propagandama da se onima koji su na rubu da razlog više da je to što rade u redu.
Donio je i fetvu kojom se dozvoljava ubijanje Gadafija, mada tada već prešao je u "populističke vode" uspjeh MB-a u Egiptu ga uzdigao, već je vidio i Libiju i Tunis i Siriju pod čizmom.
A opet, i sam je mjenjao stavove kako se gdje zatekao.
Kada je dozvolio samoubilačke napade, uglavnom se ciljalo na samoubilačke napade u Palestini, a kako Umetu nije smetalo što Arapi ubijaju Jevreje, eh, kada je to preraslo u problem veće razmjere, a u što sumnjam da je i Kardavi pretpostavio da će krenuti, onda je bilo hvataj se za glavu.
Nije niko se raznio zato što je Kardavi rekao da može, ali je svakako Kardavijeva fetva kao takva sigurno korištena u terorističkim propagandama da se onima koji su na rubu da razlog više da je to što rade u redu.
Donio je i fetvu kojom se dozvoljava ubijanje Gadafija, mada tada već prešao je u "populističke vode" uspjeh MB-a u Egiptu ga uzdigao, već je vidio i Libiju i Tunis i Siriju pod čizmom.
-
zenit dozic
#180 Re: Qatar
Prije su erdo i sisi teroriste nego kurdi i bratstvo iz egipta.Kikibombona wrote:Je l' Redzep Tajip Erdogan odredjuje ko je terorista a ko ne?Yamcha wrote:Po kojim specifikacijama su oni teroristi? Izgleda da ti označavaš teroristu kako je tebi ćejf, isto kao i tvojoj omiljenoj princezi Sisi.
Def: Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Je li Fetulah Gulen terorista?
Ovaj prvi bar je izabran na demokratskim izborima i to mu daje neku malu prednost u odnosu na drugog. Ali ono sto rade neistomisljenicima(među te ubrajam i kurde) je blize terorizmu nego demokratiji.
- Krokodajl
#181 Re: Qatar
Razlika između Erdoana i PKK je što prvi uživa podršku većine Turaka, a PKK ne uživa većinu Kurda.
Erdoan sebe predstavlja kao lidera Turaka ali i ti isti Turci predstavljaju PKK kao personifikaciju Kurda.
Kada bi PKK bio legalan i kada bi izašli na izbore, izgubili bi u svim gradovima i selima u kojima žive Kurdi.
Erdoan sebe predstavlja kao lidera Turaka ali i ti isti Turci predstavljaju PKK kao personifikaciju Kurda.
Kada bi PKK bio legalan i kada bi izašli na izbore, izgubili bi u svim gradovima i selima u kojima žive Kurdi.
-
zenit dozic
#182 Re: Qatar
Likovi legitimno dobili izbore i nisu ih dobili ni terorom ni agresijom nego je njima to ucinjeno. Namjerno mjenjas teze ali nece moci.aratet wrote:Meni kod ovih sto prvdaju muslimansko bratstvo i Kardavija su najsmjesnije dvije stvari.
1.stvar, kada kazu da su dobili izbore u Egiptu i da nisu teroristi i agresivni, a presucuje se da su izgubili izbore u Libiji i sa drugim militantnim islamistickim organizacijama zauzeli pola zemlje.
2.stvar, pravdaju kako Islam nije agresivna religija i da su likovi kao Kardavi otpadnici, a na ovakvim temama brane Kardavija.
Govorim o egiptu i bratstvu iz egipta a ti se prebacujes na libiju. Opet zamjena teza. Cak su sisija javno podrzale i egipatska selefije i to pametnom dosta moze reci.
-
zenit dozic
#183 Re: Qatar
Nisam spominjo PKK nego kurde. Nisu svi kurdi PKK pa im turci unistavaju cijele gradove.Krokodajl wrote:Razlika između Erdoana i PKK je što prvi uživa podršku većine Turaka, a PKK ne uživa većinu Kurda.
I kad smo kod PKK veliki im je plus sto samo napadaju vojsku i policiju ali ne i civile za razliku od turske vojske koja im ravna cijele gradove.
Uglavnom vecina raje je pa i na ovom forumu pravo licemjerna. Na jednoj strani kritikuje neku stvar, a to isto kad je u pitanju neka druga, njegova strana, podrzava. Klasicni primjer ovaj kiki i aratet kojem su svi muslimani teroristi.
-
aratet
#184 Re: Qatar
Ne prebacujem se ja na Libiju nego se bratstvo tamo prebacilo, radi se o globalnoj teroristickoj organizaiji, a ne lokalnoj, i u Palestini su na vlasti, militantno krilo Hamas.zenit dozic wrote:Likovi legitimno dobili izbore i nisu ih dobili ni terorom ni agresijom nego je njima to ucinjeno. Namjerno mjenjas teze ali nece moci.aratet wrote:Meni kod ovih sto prvdaju muslimansko bratstvo i Kardavija su najsmjesnije dvije stvari.
1.stvar, kada kazu da su dobili izbore u Egiptu i da nisu teroristi i agresivni, a presucuje se da su izgubili izbore u Libiji i sa drugim militantnim islamistickim organizacijama zauzeli pola zemlje.
2.stvar, pravdaju kako Islam nije agresivna religija i da su likovi kao Kardavi otpadnici, a na ovakvim temama brane Kardavija.
Govorim o egiptu i bratstvu iz egipta a ti se prebacujes na libiju. Opet zamjena teza. Cak su sisija javno podrzale i egipatska selefije i to pametnom dosta moze reci.
Nisi nam rekao da li je Hitler dobar ili los, dobio je izbore?
Ne prebacujem se ni na nacisticku Njemacku nego jednostavno demokratija nisu samo izbori nego su izbori samo mali dio demokratije.
- Challenger__
#185 Re: Qatar
Mala korekcija. Nisu "likovi" dobili izbore nego je jedan lik, Mursi, bio nešto bolji od svog oponenta u drugom krugu izbora. U prvom krugu je dobio mizeran broj glasova, kao i režimski kandidat.zenit dozic wrote:Likovi legitimno dobili izbore i nisu ih dobili ni terorom ni agresijom nego je njima to ucinjeno.
To su bili predsjednički a ne parlamentarni izbori.
Najbitnije, taj isti glavonja je bio favorit EU i Obamine administracije.
- Challenger__
#186 Re: Qatar
Vidim kako Moke opet fantazira a politička abeceda "arapskog" nazovi-proljeća je sljedeća: riječ je o zapadnom projektu prekompozicije sjevera Afrike i Bliskog istoka koji se na terenu oslanjao PRVENSTVENO na ihvanije, odnosno Muslimansko bratstvo. Katar i Turska su zajedno sa silama zapada radili na rušenju Gadafija, na instalaciji Mursija u Egiptu, na rušenju Bašara el-Assada u Siriji.
Ovo je politička abeceda a ne znanje višeg reda.
Ovo je politička abeceda a ne znanje višeg reda.
- astala_vistala
#187 Re: Qatar
Saudija se pretvorila u kaslicni muslimanski Vatikan pa ce kao oni da određuju ko ce skim pricati imati odnose i koji su pravi a koji u zabludi.
Meni je vise zanimljivo kako Izrael doslovno suti i kulira ovu situaciju kao da se nista ne događa.
Meni je vise zanimljivo kako Izrael doslovno suti i kulira ovu situaciju kao da se nista ne događa.
- Challenger__
#188 Re: Qatar
Na ovu temu je ispisana masa radova, širom svijeta. Od naših autora zdušno preporučujem knjigu akademika Esada Durakovića pod naslovom „Međumuslimanski ratovi danas: krivo shvaćanje islama“ ili ovaj kratki a antologijski uradak Mufida Memije...

... koji nemislosrdno, portretira "trojanske konje" unutar muslimanskog svijeta, ovdje naveliko hvaljene egipatske, turske i saudijske figure.
... koji nemislosrdno, portretira "trojanske konje" unutar muslimanskog svijeta, ovdje naveliko hvaljene egipatske, turske i saudijske figure.
Last edited by Challenger__ on 09/06/2017 14:39, edited 4 times in total.
-
zenit dozic
#189 Re: Qatar
Cheli bratstvo je dobilo preko 50% glasova. Daklen sve regularno. Druga je stvar sto se to tebi ne sviđa i sto vise volis diktatora sisija koji je na vlast doso vojnim pucem.Challenger__ wrote:Mala korekcija. Nisu "likovi" dobili izbore nego je jedan lik, Mursi, bio nešto bolji od svog oponenta u drugom krugu izbora. U prvom krugu je dobio mizeran broj glasova, kao i režimski kandidat.zenit dozic wrote:Likovi legitimno dobili izbore i nisu ih dobili ni terorom ni agresijom nego je njima to ucinjeno.
To su bili predsjednički a ne parlamentarni izbori.
Najbitnije, taj isti glavonja je bio favorit EU i Obamine administracije.
Cuj nisu bili parlamentarni izbori
http://m.dw.com/hr/povijesni-izbori-u-e ... google.ba/
Ukucaj samo izbori u egiptu 2011 nije tesko.
I ti si jedan od onih koji na dvije iste stvari razlicito gledaju sve u zavisnosti da li su tvoji ili nisu.
Dosta od mene. Vi sa sirije nemate drugog posla nego danima bezveze palamudit
- Challenger__
#190 Re: Qatar
Parlamentarni izbori su bili 2011/12, a predsjednički 2012.zenit dozic wrote:Cuj nisu bili parlamentarni izbori![]()
- times12
#191 Re: Qatar
Ako je dobio 50%, ne znači da može da radi šta hoće. Odlično se sećam da je Mursi hteo da šalje vojsku u Siriju da se bori protiv Asada.zenit dozic wrote: Cheli bratstvo je dobilo preko 50% glasova. Daklen sve regularno. Druga je stvar sto se to tebi ne sviđa i sto vise volis diktatora sisija koji je na vlast doso vojnim pucem.
Na sreću, egipatska vojska nije gomila klimoglavaca nego sila u pravom smislu te reči. Demokratija je inače odsvirala svoje. Tri pijandure
ispred dragstora nadglasaju nekog poštenog i vrednog seljaka i univerzitetskog profesora. Moraće neki novi model da se iznađe.
-
zenit dozic
#192 Re: Qatar
I dobili i na jednim i na drugim. Sam sebe pobijasChallenger__ wrote:Parlamentarni izbori su bili 2011/12, a predsjednički 2012.zenit dozic wrote:Cuj nisu bili parlamentarni izbori![]()
Opet ovajaratet wrote:Ne prebacujem se ja na Libiju nego se bratstvo tamo prebacilo, radi se o globalnoj teroristickoj organizaiji, a ne lokalnoj, i u Palestini su na vlasti, militantno krilo Hamas.zenit dozic wrote:Likovi legitimno dobili izbore i nisu ih dobili ni terorom ni agresijom nego je njima to ucinjeno. Namjerno mjenjas teze ali nece moci.aratet wrote:Meni kod ovih sto prvdaju muslimansko bratstvo i Kardavija su najsmjesnije dvije stvari.
Nisi nam rekao da li je Hitler dobar ili los, dobio je izbore?
Ne prebacujem se ni na nacisticku Njemacku nego jednostavno demokratija nisu samo izbori nego su izbori samo mali dio demokratije.
Isamaras ga argumentima i opet je tu.
Poredi bratstvo koje nije pocinilo nikakav teror za vrijeme
Njihove vladavine i hitlera.
Ovi jedini dosli izborima na vlast a on njima trazi zamjerku :lol
Demokratija je po tebi onda ovi svi arapski diktatori i kraljevi i seici koji vladaju generacijama. :
A njih razlikujes samo dali pripadaju tvom svjetonazoru ili ne mada su ista govna.
Tako dobar ti je asad a nije onaj fahd ili koji je vec smrad na celu saudije.
Imate mahanje, imam posla
- Challenger__
#193 Re: Qatar
Šta bolan pobijam? Pokaži te rezultate parlamentarnih izbora u kojima je MB dobio "50%" glasova. Toga NEMA. Oni su izašli na izbore u jednoj širokoj koaliciji koja je osvojila dobro manje nego što fantaziraš.zenit dozic wrote:I dobili i na jednim i na drugim. Sam sebe pobijasChallenger__ wrote:Parlamentarni izbori su bili 2011/12, a predsjednički 2012.zenit dozic wrote:Cuj nisu bili parlamentarni izbori![]()
![]()
Eto daj, pokaži ljudima tih "50%" a ja ću odgovoriti kada se vratim kući.
Vozdra.
- NajdraziVodjaa
#194 Re: Qatar
Ali najjace od svega mi je ono MB svijetla tacka islamskog svijeta koji na miran nacin svrgavaju Assada
Duse drage...
-
aratet
#195 Re: Qatar
Isamarao argumentima.zenit dozic wrote:
Opet ovaj![]()
Isamaras ga argumentima i opet je tu.
Poredi bratstvo koje nije pocinilo nikakav teror za vrijeme
Njihove vladavine i hitlera.
Ovi jedini dosli izborima na vlast a on njima trazi zamjerku :lol
Demokratija je po tebi onda ovi svi arapski diktatori i kraljevi i seici koji vladaju generacijama. :
A njih razlikujes samo dali pripadaju tvom svjetonazoru ili ne mada su ista govna.
Tako dobar ti je asad a nije onaj fahd ili koji je vec smrad na celu saudije.
Imate mahanje, imam posla
Muslimansko bratstvo je globalna teroristicka organizacija, ako bjezis od toga to ne znaci da si argumentovao nesto.
U Libiji imaju svoj teroristicki ogranak gdje su protiv demokratski izabrane vlade, u Palestini su puskama dosli na vlast, njihov duhovni lider kaze da su bombasi samoubice opravdani, 2 puta su izazvali haos u Siriji.
Sto se tice Mursija, njemu se u Egiptu sudi jer je odgovoran za oslobadjanje islamskih terorista i naouruzavanje njih pomocu Pojasa Gaze, to je jedna stavka optuzbe, Egiptu se spremao haos da se vojska nije umijesala.
Demokratija je puno vise od izbora, ne mozes doci na izbore i vladati kako hoces, vec moras postovati i prava ostalih.
Ja ne poredim Bratstvo sa itlerom, ne znam otkud ti to da se samosamaras, ja ti primjerom pokazujem kako su izbori samo dio demokratije.
-
aratet
#196 Re: Qatar
Ne Asada, nego idu puskama da zauzmu prevlast u arapskom Svijetu.NajdraziVodjaa wrote:Ali najjace od svega mi je ono MB svijetla tacka islamskog svijeta koji na miran nacin svrgavaju Assada![]()
![]()
![]()
Duse drage...
- NajdraziVodjaa
#197 Re: Qatar
A pominjao je i ucesce u Siriji doticnog bratstva i kako tamo na miran nacin svrgavaju Assada 
-
moke_31
#198 Re: Qatar
Al-Zawahiri je bio drugi i posljednji emir Islamskog džihada, organizacije koja je djelovala u Egiptu i nema nikakve veze sa MB.aratet wrote:Koje li je organizacije bio clan Ayman al Zawahiri prije nego sto je zajedno sa Osamom Bin ladenom osnovao Al kaidumoke_31 wrote:Kako su proizašli??? Kad se to desilo? Gdje se vi informište Bože dragiaratet wrote:Iz muslimanskog bratstva su proizasli Al kaida, a kasnije i ISIL.
Kardavi je jedan fin čiko.
Svaka cast Sisiu na sprecavanju gradjanskog rata koji je mogao biti gori od Sirijskog, Haftar u Libiji nazalost nije uspio spasiti citavu zemlju, pa imamo razne militantne organizacije da pucaju jedni na druge po Tripoliju, bas kao i u Egiptu.![]()
Reko Kiki je li? il je Chelli
Prije nego što nešto napišeš mogo si bar na brzinu proguglati. Evo linka na wikipediju https://hr.wikipedia.org/wiki/Ayman_al-Zawahiri
-
aratet
#199 Re: Qatar
I to u saradnji sa Al kaidom, koja je nastala od njih, jedan bivsi clan je osnovao.NajdraziVodjaa wrote:A pominjao je i ucesce u Siriji doticnog bratstva i kako tamo na miran nacin svrgavaju Assada
-
aratet
#200 Re: Qatar
Jel te stid imalo?moke_31 wrote:
Al-Zawahiri je bio drugi i posljednji emir Islamskog džihada, organizacije koja je djelovala u Egiptu i nema nikakve veze sa MB.
Prije nego što nešto napišeš mogo si bar na brzinu proguglati. Evo linka na wikipediju https://hr.wikipedia.org/wiki/Ayman_al-Zawahiri
Islamski dzihad je pridruzen al kaidi, ne govorim o tome,a, ja govorim o vremenu prije toga, ciji je clan bio.