Jesam li u pravu ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadie_forever

#176 Re: Jesam li u pravu ?

Post by sadie_forever »

iz Mostara wrote:
jao_situacije wrote:u pravu si, što ne naruče nekada ćevape i pitu stalno pizzu

pa jebemumajku nisi talijanka
mogu mislit iz kakva je sela došla u skadiNviju, sad mala drži nivo eeee drug moj
jA DRZIM NIVO ISTI KAO U DOMOVINI,PROBLEM JE STO JE SLICNO I OVDJE..A VI SELJACI KOJI STE ZALILI PONUDIIT GOSTE,MOGU PORUCIT IZ MOJE KUCE SE NIKAD NIJE IZLASLO GLADNOG STOMAKA

oops nisam znala za caps :D mrsko mi ponovo pisat
iz Mostara

#177 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

sadie_forever wrote:
iz Mostara wrote:
jao_situacije wrote:u pravu si, što ne naruče nekada ćevape i pitu stalno pizzu

pa jebemumajku nisi talijanka
mogu mislit iz kakva je sela došla u skadiNviju, sad mala drži nivo eeee drug moj
jA DRZIM NIVO ISTI KAO U DOMOVINI,PROBLEM JE STO JE SLICNO I OVDJE..A VI SELJACI KOJI STE ZALILI PONUDIIT GOSTE,MOGU PORUCIT U MOJOJ KUCI SE NIKAD NIJE ISLO GLADNOG STOMAKA

oops nisam znala za caps :D mrsko mi ponovo pisat
Nađo je da je čobanka :lol: :lol: :lol: ovce blejuuu makazee zvekeću :mrgreen:
iz Mostara

#178 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

Hej Sadeta vidi ja sebi naručio kilo jagnjetine da malo zamezim, taman stiglo!

Image

Image
zlo zlo

#179 Re: Jesam li u pravu ?

Post by zlo zlo »

koji restoran?? nije ni meni naručit bilo što mrsko :lol: :lol:
iz Mostara

#180 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

zlo zlo wrote:koji restoran?? nije ni meni naručit bilo što mrsko :lol: :lol:
Kupim ja svako 2 mjeseca jagnje u šišovića od 12-15 kila i onda odnesem u pekaru dam im 10 maraka oni naprave i donesu, prste polizat :D
sadie_forever

#181 Re: Jesam li u pravu ?

Post by sadie_forever »

iz Mostara wrote:Hej Sadeta vidi ja sebi naručio kilo jagnjetine da malo zamezim, taman stiglo!

Image

Image
to je vec nesto ali to nije bijedna pizza :D
iz Mostara

#182 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

sadie_forever wrote:
iz Mostara wrote:Hej Sadeta vidi ja sebi naručio kilo jagnjetine da malo zamezim, taman stiglo!

Image

Image
to je vec nesto ali to nije bijedna pizza :D
Ovo ja sebi boja, a gostima nek glođu kosti :lol:
Krokodajl

#183 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Krokodajl »

Ja kod brata samo za bajram jedem i to baklavu, a na iftar me zvao jednom i to bolje da nije al dobro, brat mi je, zato mu idem a ne da se najedem, šta ću ja kad mu hanuma ne zna gotovit on ju je biro a ne ja :D
Connaisseur Karlin

#184 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:danas se drustva dogovaraju za jelo i specijalitete, tj. gdje ce se izaci, dobro najesti i uzivati u drustvu

kuhanje u kuci i pozivanje gostiju za osobe koje rade nije privlacna opcija :)
Ako i pored posla, porodice i svih ostalih obaveza nađeš vremena i potrudiš se oko nekoga, time pokazuješ da ti je do te osobe stalo. Ako podneseš žrtvu za nekoga, tu osobu voliš.

Usput, gdje je nestala gradacija? Nisu ti svi prijatelji, neko je poznanik, neko drug, a samo jedna do možda pet osoba u životu ti mogu biti prijatelji. Poznanici mogu dobiti kafu i keks, drugovi raspon od pice do roštilja sa gajbom piva, a prijatelji će dobiti ne samo lično kuhanu večeru sa dobrim vinom i 100 godina star Port uz domaći kolač kao desert, nego i koštanu srž ako im (nedajbože) zatreba.
ne postoje zrtvovanje za prijatelje, sve se radi za njih sa zadovoljstvom :-D ne razumijem, zasto je toliko vazno kuhanje :-) kuhajte sebi, ako vam je toliko vazno da se najedete :-)
Connaisseur Karlin

#185 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Connaisseur Karlin »

radiša wrote:Da bi ustedili koji dinar kuci.U usa je normalno kad kod nekog kuci dodjes otvoris frizider i uzmes sta hoces,nisu ljudi komplexasi
to nije normlan gest :) oni to rade i bez pitanja, jer su tako navikli,ali to nije bas bontonski kulturan potez :)
LolaLola

#186 Re: Jesam li u pravu ?

Post by LolaLola »

Nesto u meni proradi kad cujem za ova kucna posjecivanja, zderanje, biranje, itd itd.
70km nije dalek put nego voznja sat i nesto.
Nadjite se na pola puta, nadjite se negdje drugo mimo bilo cije kuce. Uplatite sebi hotel preko vikenda pa se druzite na neutralnoj teritoriji. Ako vam ni to ne odgovara, a znajuci tebe, nece garant odgovarati, onda prestani druzenje sa ljudima koji te ne docekuju po TVOM ocekivanju. Jer ocigledno vrijednujes ljude po tome sta su ti iznijeli da jedes, a ne jesu li ti se obradovali ili ne. A i vi, tj ti, da si bila gladna ko vuk, a nije ti se pizza jela, mogla si predloziti da izadjete u restoran.
A ako ti vec mislis da te je trebala docekati kao kraljicu, onda joj nisi kraljica. ;-)

Komplikujes bezveze.
insomnia78

#187 Re: Jesam li u pravu ?

Post by insomnia78 »

Jos jedna koja ne zna kuhati?
muha_sa

#188 Re: Jesam li u pravu ?

Post by muha_sa »

LolaLola wrote:Nesto u meni proradi kad cujem za ova kucna posjecivanja, zderanje, biranje, itd itd.
Nadjite se na pola puta, nadjite se negdje drugo mimo bilo cije kuce. Uplatite sebi hotel preko vikenda pa se druzite na neutralnoj teritoriji. Ako vam ni to ne odgovara, a znajuci tebe, nece garant odgovarati, onda prestani druzenje sa ljudima koji te ne docekuju po TVOM ocekivanju. Jer ocigledno vrijednujes ljude po tome sta su ti iznijeli da jedes, a ne jesu li ti se obradovali ili ne. A i vi, tj ti, da si bila gladna ko vuk, a nije ti se pizza jela, mogla si predloziti da izadjete u restoran.
A ako ti vec mislis da te je trebala docekati kao kraljicu, onda joj nisi kraljica. ;-)

Komplikujes bezveze.
nisu mahniti vozit 35 kilometara--nek se druže preko fejsbuka, vibera i ostalih novotarija

ukljucit kamere i sjelit :thumbup:
insomnia78

#189 Re: Jesam li u pravu ?

Post by insomnia78 »

A i manji trosak
muha_sa

#190 Re: Jesam li u pravu ?

Post by muha_sa »

ma jasno :thumbup:

fakat ove nove generacije ne idu u korak s vremenom :-) cuj ic nekom u goste :-) il nekog docekivat u svom domu :-)

fakat ne kontam
pustopoljina

#191 Re: Jesam li u pravu ?

Post by pustopoljina »

LolaLola wrote:Nesto u meni proradi kad cujem za ova kucna posjecivanja, zderanje, biranje, itd itd.

Komplikujes bezveze.
To su prijatelji njenog muza.
ne njeni.
u tome je citav stos.
da su njeni, bila bi ta pizza prihvatljiva.
od njega nista ne valja.
Njoj je to predalek i nepotreban put, sve i da je dzejmi oliver tamo doceka.
Nikad ne pise o svojim prijateljima, o svojim roditeljima...samo kritikuje sve njegovo.
iz Mostara

#192 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

pustopoljina wrote: To su prijatelji njenog muza.
ne njeni.
u tome je citav stos.
od njega nista ne valja.
Nikad ne pise o svojim prijateljima, o svojim roditeljima...samo kritikuje sve njegovo.
Svekrva joj je penicilin :D
iz Mostara

#193 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

Connaisseur Karlin wrote:
radiša wrote:Da bi ustedili koji dinar kuci.U usa je normalno kad kod nekog kuci dodjes otvoris frizider i uzmes sta hoces,nisu ljudi komplexasi
to nije normlan gest :) oni to rade i bez pitanja, jer su tako navikli,ali to nije bas bontonski kulturan potez :)
Kad smo kod frižidera, tamo negdje 2000 počela dijaspora dolazit masovno i dobijem ja depešu eto ih kod mene, e rekoh sad ste došli i nikad više, akcija ide ovako ispraznim kompletan frižider a ostavim samo jedno jaje i bocu u njoj do pola voda :D ehh eto dijasporića nema to ljube to grle tu su u prolazu 2-3 sata i odoše dalje, GLADNIIII hoće da jedu eno rekoh frižider pa uzmite :jedekolac: nema suknuše se oči im se cakle ko u priči vuk i crvenkapica :D otvoriše obodin :lol: samo ih hladan zrak zapuhnu, šta je kaže ovo nema ništa, jebiga reko tako mi ovde živimo asketski dan za dan, pokupiše se ko da ih sam đavo goni/vija :lol: :lol: :lol:
radiša

#194 Re: Jesam li u pravu ?

Post by radiša »

Connaisseur Karlin wrote:
Dapace,samo se sad postavlja pitanje sta je danas normalno i ima li ista normalno na zemaljskoj kugli.Sto je meni normalno mozda nije tebi,njemu,njoj itd... u sustini niko nije normalan.
Russki

#195 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Russki »

Sram ih i stid bilo!
peepeep

#196 Re: Jesam li u pravu ?

Post by peepeep »

pustopoljina wrote: To su prijatelji njenog muza.
ne njeni.
u tome je citav stos.
od njega nista ne valja.
:thumbup:

Ne znam kakve su mlade vani ali ove naše su sve gore i gore, k'o da su masovno ograjisale. Njihove su familije i prijatelji svi iz zlatne pizde ispale, a naši, osim ako nemaju para, nisu vrijedne ni vremena ni pažnje. Doslovno mjeri u minutu koliko je bila. :skoljka:

Vještica. :D
djana h

#197 Re: Jesam li u pravu ?

Post by djana h »

sadie_forever wrote:Da li sam ja u pravu ako mi smeta to sto kad god ja i muz odemo kod jednih prijatelja,oni nama naruce pizze,ili tacose...a ja se uvijek potrudim s pravom vecerom,sa predjelom ,tortom itd ? planiram da im sljedeci put narucim po hamburger :D
Nemoj se ni ti toliko truditi i mirna Bosna :)
Niemand

#198 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Niemand »

Hajd sadeta i njene dileme, al ne kontam toliko ismijavanje zenturaca sto kuhaju.

Svako moze otici i kupiti hranu, nije to vise ni skupo, samo sto cete tako vrlo brzo ono vremena sto bi potrosili da skuhate sebi trositi na topljenje sala po vilsonovom.

Nego, dolazil vama iko osim prijatelja? Ono, porodica, bliza, dalja, stariji ljudi, ljudi sa malom djecom i to? I sta tad, jel ono, naci cemo se vani na kafi, nema potrebe da dolazite? Il nema potrebe da dolazite sa bebom, ima tu fin kafic, a mozemo i u restoran, sta beba svakako ne kopca nista, njoj je svejedno, al je nama punooo lakse tako jer ne moramo kuhati.

I kad skontam kolko se hiljada i hiljada maraka izvali na kuhinje, a ne kuha se, il sta je najsmijesnije, izbijaju se zidovi za kuhinje otvorenog tipa, da se more entertejning d gests.

A na kraju balade, sta ce vam kuhinja. To je za zenturace svakako.
radiša

#199 Re: Jesam li u pravu ?

Post by radiša »

Nemoj tako,nije za zenturace,danas ti svaki savremen muskarac kuha,pere,pegla...
Niemand

#200 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Niemand »

Doduse.
Post Reply