Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledam kod tog prodavca jaci paketi ljepse vala izgledaju a bijela i crvena bas dobre, kostaju oko 37 kkm al opet nema naslona.
jebo li te naslon za ruku
pa jel vrijedniji 4x4 sistem/mehanicki sklop ili naslon za gospodu
Cjepidlaka sta cu
Pa vozio sam ja auta i bez naslona, moze se bez daljnjeg, uzivas u drugim stvarima al mislim da je on koristan na daljim turama i da bi naslon kod novih vozila trebao biti u seriji.. jbg komad plastike je to sta imaju na tome sparati. Koristis li onaj naslon da tako kazem u vratima
Skoro ista su ova dugmad mislim još od suzuki samuraja. Sigurno su ista iz grand vitare od 2003. godine.
Što i ima svojih dobrih strana.
To dugme A je od start - stop sistema.
A nema dnevna svijetla. Ali, zanimljivo je, rekli su mi u servisu, ima priprema urađena za njih. Ima ih kupiti i po e-bay oko 100 maraka. Gledao sam te lažnjake i original - meni isto svijetle.
condy wrote:
Moja iskustva sa VW koja sam vozio, mislim da vrijede koliko kostaju .
Suzuki vitara nema cjenovno puno konkurencije. O tome pišem. Slično auto naći kod drugih proizvođača - značajno se ide u veći cjenovni rang. Nebitno je vrijedi li ili ne ta razlika u cijeni.
Harise, kad ti bude na ruku, pitaj u ovlastenom da ti skinu taj panel sa prekidacima, pa da vide da li dolazi instalacija za maglenke, ako je samo prekidac kupiti i nakaciti isplati se.
Inace, po meni je mjera za opremu ulozeno/dobijeno GL+, vrijedi ta razlika od dvije milje u odnosu na pocetnu GL. Auto neuporedivo bolje izgleda u GL+.
Realno u tim jeftinijim autima se mora negdje ustediti, pa tako je normalno da su losi materijali, da nema sijalice u gepeku, da nema dnevnih svjetala, da hauba nema amortizer, itd. Ako su samo to mane to je super. Treba biti realan, uvijek je bilo koliko para toliko muzike, ko god misli drugacije nerealan je.
Ali naslon za ruku da nema je fakat cudno, jer je to stednja na fakat bitnom mjestu. A druga stvar, aftermarket naslon i originalni naslon nisu isto.
NediM17 wrote:Harise, kad ti bude na ruku, pitaj u ovlastenom da ti skinu taj panel sa prekidacima, pa da vide da li dolazi instalacija za maglenke, ako je samo prekidac kupiti i nakaciti isplati se.
Inace, po meni je mjera za opremu ulozeno/dobijeno GL+, vrijedi ta razlika od dvije milje u odnosu na pocetnu GL. Auto neuporedivo bolje izgleda u GL+.
Nisam siguran, ali mislim da u ovoj varijanti bez dnevnih LED svjetala, maglenke su te koje su pretvorene u dnevna. Zato i nema prekidac da ih upali.
Harise, kad upalis auto, da li ti svijetle maglenke, a ugase se nakon sto upalis kratka svjetla?
ado-šampion wrote:Realno u tim jeftinijim autima se mora negdje ustediti, pa tako je normalno da su losi materijali, da nema sijalice u gepeku, da nema dnevnih svjetala, da hauba nema amortizer, itd. Ako su samo to mane to je super. Treba biti realan, uvijek je bilo koliko para toliko muzike, ko god misli drugacije nerealan je.
Ali naslon za ruku da nema je fakat cudno, jer je to stednja na fakat bitnom mjestu. A druga stvar, aftermarket naslon i originalni naslon nisu isto.
bolje je da mi stedi na plastici , nego na poluosovinama , mjenjacu , elektronici i sl. kosto neki rade
ta hauba se lako rijesi kome smeta sipka ona , ima onih strutova po 50KM
Beskonacna je lista stvari bez kojih se moze ili koje nisu bitne da bi cijena na kraju bila odgovarajuca. Na kraju jedino je bitno da auto ima 4 tocka i da moze od A do B.