David Rockefeller

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#176 Re: David Rockefeller

Post by muha_sa »

Cherry-Cherry wrote:Svako normalan zna, da neće ništa ponijeti u grob, ali ljudi žele da uživaju dok su živi. Kad umreš, nije ti ni bitno da li ćeš nešto imati u grobu. :-)

Samo nek ne puca :bih:
Ništa neće u grob ponijeti :bih:
Trpi, pusti, šta ćeš, tako je suđeno :bih:
I jedan od većih papanluka je ona primitivna " o ukusima se ne raspravlja ". Malo sutra, o svemu se treba i mora raspravljati. Dokle bi čovječanstvo stiglo, da nije bilo kritičke misli.

Bošnjaluk i baliluk :bih:
Image
sinuhe

#177 Re: David Rockefeller

Post by sinuhe »

To je prica franjevaca dok je u islamu dozvoljeno bogacenje a i sam poslanik je bio bogat covjek ili njegova zena. Kod hriscana je to dugo bilo predmetom rasprave.
E sad ko je vise uticaja imao nad Bosnjacima :?
Last edited by sinuhe on 23/03/2017 07:55, edited 1 time in total.
sabanss

#178 Re: David Rockefeller

Post by sabanss »

sinuhe wrote:To je prica franjevaca dok je u islamu dozvoljeno bogacenje a i sam poslanik je bio bogat covjek ili njegova zena.
E sad ko je vise uticaja imao nad Bosnjacima :?
:? ?

Zar nije da Islam zagovara da se zanoci sa onoliko imovine koliko ti treba za sutranji dan?
sinuhe

#179 Re: David Rockefeller

Post by sinuhe »

Nije to predmet rasprave u islamu pa i na bogate Arape i njihovo rasipnistvo gledamo sa hriscanske strane.
triconja

#180 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

zagortenej wrote:Image
Jebo ti, hajmo svi gledat u nebo i molit se bogu, dace bog. Ko god radi je budala, ko je bogat je budala. Niko nama nije kriv sto nam otac nije Gejts pa da mozemo hladiti jaja nedje na Karibima.

Ko kod pokusa da se obogati i ko u tome uspije, dozivi da ga ovakvi "vjernici" karaju nakon smrti. :lol:

Edit: Covjek ima 50 godina u guzici i svako mu kriv sto on nije uspio u zivotu pa haj pucaj ko maksim po uspjesnim ljudima :wink:
triconja

#181 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

sunceKOtepsija wrote:
beobasket wrote:
zagortenej wrote:Image
A ko je ovaj bolesnki Sefik?
istaknuti naucni radnik&covjek koji voli i cijeni prave vrijednosti :thumbup:
https://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0efik_Kurdi%C4%87
Image
Lola presipa iz supljeg u prazno i cudi se sto nije uspio u zivotu :lol:
triconja

#182 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

JedanOdBraceMorica wrote:Inace ta teorija "nece nista ponijeti" oduzima svaki logicki smisao zivotu, ispade najbolje je po cijeli dan lezati ili h najboljem slucaju lezati jer ionako neces nista ponijeti kad umres :roll: Citam dosta stranih portala i foruma i ni na jednom nisam vidio takav stav o zivotu, bice da je to klasicni bosnjaluk, neces nista ponijeti i samo suti nek ne puca, dvije maksime po kojima se zivi evo 25 godina pa se onda cudimo sto nema napretka
Moli se bogu, samo sedzda, samo necural bajo moj, dace bog :lol:
triconja

#183 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

Cherry-Cherry wrote:Svako normalan zna, da neće ništa ponijeti u grob, ali ljudi žele da uživaju dok su živi. Kad umreš, nije ti ni bitno da li ćeš nešto imati u grobu. :-)

Samo nek ne puca :bih:
Ništa neće u grob ponijeti :bih:
Trpi, pusti, šta ćeš, tako je suđeno :bih:
I jedan od većih papanluka je ona primitivna " o ukusima se ne raspravlja ". Malo sutra, o svemu se treba i mora raspravljati. Dokle bi čovječanstvo stiglo, da nije bilo kritičke misli.

Bošnjaluk i baliluk :bih:
U pravu si. Ja necu da pricam sa ljudima koji ne slusaju rok ili klasicnu muziku :lol: . Sa dva uha i sluhom ne znati koja je dobra muzika, alajhmanet, idi slusaj turbo folk. :mrgreen:
Rockefeller

#184 Re: David Rockefeller

Post by Rockefeller »

Ma normalica.
KB9

#185 Re: David Rockefeller

Post by KB9 »

nije umro nego se pretvorio u gustera i otiso na svoju planetu
Edin H.

#186 Re: David Rockefeller

Post by Edin H. »

triconja wrote: U pravu si. Ja necu da pricam sa ljudima koji ne slusaju rok ili klasicnu muziku :lol: . Sa dva uha i sluhom ne znati koja je dobra muzika, alajhmanet, idi slusaj turbo folk. :mrgreen:
Jos kad mi kazu Halid ili sevdalinke su nesto drugo, nije to narodna. :twisted:
triconja

#187 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

Edin H. wrote:
triconja wrote: U pravu si. Ja necu da pricam sa ljudima koji ne slusaju rok ili klasicnu muziku :lol: . Sa dva uha i sluhom ne znati koja je dobra muzika, alajhmanet, idi slusaj turbo folk. :mrgreen:
Moras znati malo tradicije, meni ljudi koji slusaju sevdalinke odgovaraju, slusam ih i sam. Sad to Halid, "oj Nedime sta nam to rade", Dino to bogami nisu sevdalinke (mada ima pokoja ali rijetko). Ima i tu dobrih pjesama, pogotovo kafanskih. Narodne su dobre kad se pije, nema teorije da se napijes uz Uriah Heep ili Lynyrd Skynyrd :lol: .

Znaci da prepravim: Rok, klasicna muzika, sevdalinke, Halid i ta klapa ponekad kad se loce. Sve ostalo je kaka.
Edin H.

#188 Re: David Rockefeller

Post by Edin H. »

triconja wrote:
Edin H. wrote:
Moras znati malo tradicije, meni ljudi koji slusaju sevdalinke odgovaraju, slusam ih i sam. Sad to Halid, "oj Nedime sta nam to rade", Dino to bogami nisu sevdalinke (mada ima pokoja ali rijetko). Ima i tu dobrih pjesama, pogotovo kafanskih. Narodne su dobre kad se pije, nema teorije da se napijes uz Uriah Heep ili Lynyrd Skynyrd :lol: .

Znaci da prepravim: Rok, klasicna muzika, sevdalinke, Halid i ta klapa ponekad kad se loce. Sve ostalo je kaka.
Popravka ti je nula bodova, mozda ti je bolje da ne pijes. :oops:
triconja

#189 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

Edin H. wrote: Popravka ti je nula bodova, mozda ti je bolje da ne pijes. :oops:
Ja jednom godisnje popijem :mrgreen:
Edin H.

#190 Re: David Rockefeller

Post by Edin H. »

triconja wrote:
Edin H. wrote: Popravka ti je nula bodova, mozda ti je bolje da ne pijes. :oops:
Ja jednom godisnje popijem :mrgreen:
Dobro je onda :D
Gojeni H

#191 Re: David Rockefeller

Post by Gojeni H »

sabanss wrote: :? ?

Zar nije da Islam zagovara da se zanoci sa onoliko imovine koliko ti treba za sutranji dan?
:shock: Dje ti ovo procita? :?
stakasa

#192 Re: David Rockefeller

Post by stakasa »

JedanOdBraceMorica wrote:Nikakvo posebno, pijun isturen u prvi plan da bi ga svi pljuvali i optuzivali za svako zlo koje je snaslo svijet u zadnjih 100 godina, a ko zaista stoji iza svega toga obicni covjek nikada nece saznati... Valjda teoreticarima zavjere dati nesto na sta ce se fokusirati da ne bi slucajno otkrili kakvu pravu zavjeru
:D
stakasa

#193 Re: David Rockefeller

Post by stakasa »

Gojeni H wrote:
sabanss wrote: :? ?

:shock: Dje ti ovo procita? :?
Ahahahahhahaha
Post Reply