Uštedi nam trud, odreži HašimaDiako wrote:Vozdra raja, prije 2,5 godine ste svasta pisali za jedno musko ime koje sam trazijo. i pomogli ste mi uglavnom. Sin mi se zove ANES, masalah raste,zdrav i prav sto bi se reklo.ali je ljut kao ovaj![]()
![]()
.
Sad je vrijeme za jedno zensko ime!![]()
Radijo sam vrlo vrijedno u zadnje vrijeme i ako Big da u Novembru stize curica (Pisulja). Salim se ba.
Ali posto je prezime dugo 10slova pocinje sa S treba mi kratko zensko ime
Trenutno zivimo u Njemackoj,znaci da ovdje pase!
Zena mi se rodila i odrasla u Francuskoj, itamo mora biti nesto lako!
A ljeti u BiH da se raja neprepadnu kada cuju![]()
EEEE bas me kopka sta ce te sad zboriti
u naprijed hvala na odgovorima
Musko muslimansko ime !!!
Moderator: anex
-
Eshek
#176 Re: To je bilo 2005 a sada...
-
Ivanche
Ne znam koliko si star...ali Fatma, Asima...malo starija imena...mislim da bi ti lakse djete prolazilo sa Tea, Emma (da muslimani daju ovo ime, i to bash sa 2 M )..jer si naveo da ste u Njemackoj...ali opet, svako ima svoje, ovo je samo bio prjedlog. Hej, hajd poklanjam ti Emma i Tea..ali Miju povlachim nazadStari wrote:Diako ...da li jos uvijek vrijedi da ime treba biti bosansko-muslimansko oliti bosnjacko?
Jer vidim ove prve prijedloge : Mia, Tea, Emma, ....fakat jesu slatke ...ali nisu prema onoj specifikaciji od prije 2,5 godine...sto-ce-reci...nisu karekteristicna za bosnjakinje ...ili se mozda varam. No nema veze ...moze biti da sam ja previse star i nisam primjetio da je doslo do odredjenih promjena u drustvu.
Kako god ....evo mojih prijedloga:
Asima, Fatma, Ajsa, Aida (koje mozda nie arapsko ali ga daju bosnjaci svojoj djeci),i naravno u pjesmama opjevane Selma, Suada, Halima i Esma.
Eto od mene toliko...pa ti vidi
-
_BosanaC
Titam' si se opet u plavo ofarbalamIRCerka wrote:Dotcom?_BosanaC wrote:Ma ne drzim ga uopste, kad vec trazi na forumu nek' onda nazove k'o oni Amerikanci - @Ivanche wrote:pa hajd pusti covjeka, treba mu inspiracija ...btw. najiskrenije cestitke odavde
Trebao je otvoriti posebnu temu, jer se zapitah za tvoje misljenje o meni
mIRCada, a tema musko muslimansko ime...kakva dupla fula...
Diako wrote:Vozdra raja, prije 2,5 godine ste svasta pisali za jedno musko ime koje sam trazijo. i pomogli ste mi uglavnom. Sin mi se zove ANES, masalah raste,zdrav i prav sto bi se reklo.ali je ljut kao ovaj![]()
![]()
.
Radijo sam vrlo vrijedno u zadnje vrijeme i ako Big da u Novembru stize curica (Pisulja). Salim se ba.
-
Pearl
Aiša...
ima ga i u francuskoj....a bila i pjesma
ima ga i u francuskoj....a bila i pjesma
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Tita mi vidi temi ime ba_BosanaC wrote:Titam' si se opet u plavo ofarbalamIRCerka wrote:Dotcom?_BosanaC wrote: Ma ne drzim ga uopste, kad vec trazi na forumu nek' onda nazove k'o oni Amerikanci - @
Trebao je otvoriti posebnu temu, jer se zapitah za tvoje misljenje o meni
mIRCada, a tema musko muslimansko ime...kakva dupla fula...![]()
Diako wrote:Vozdra raja, prije 2,5 godine ste svasta pisali za jedno musko ime koje sam trazijo. i pomogli ste mi uglavnom. Sin mi se zove ANES, masalah raste,zdrav i prav sto bi se reklo.ali je ljut kao ovaj![]()
![]()
.
Trebao je otvoriti posebnu. Zensko Muslimansko Ime za Kcerku u Njemackoj
sa dugim Prezimenom na S
-
mamica papucarka
#182 Re: Musko muslimansko ime !!!
danas wrote:Imam slican problem sa muskim imenom -- zenska su mnooogo laksa za podesit i "tamo" i "ovamo" i da se supruznici iz raznoraznih zemalja osjecaju da ima i njihove tradicije u imenu.Diako wrote:Vozdra raja,
imam mali problem. Treba da dobijem sina sredinom Juna.![]()
Ali kakvo ime da mu nadijem. Moderno, kratko, muslimansko...
Daj te i vi kakvih prjedloga, bas me interesuje vase misljenje. Ime teba da bude adekvatno u Bosni, Njemackoj( tu zivimo) i u Francuskoj (porjklo moje zene, kaze tamo ce ici na fakultet).
I kako da ne razmisljam toliko! Hvala u naprjed za vase prjedloge
Jedino musko koje sam do sada nasla je Benjamin, postoji svuda u svijetu a ako zivis u inostranstvu moze skraceno "Ben" i to je to, svi su sretni... Sta god da odlucis, bice OK. I nek je sretno sa bebom!
danas bona
Sami
-
Pearl
#183 Re: Musko muslimansko ime !!!
zar nije Sami musko ime?mamica 31 wrote:
Sami(meni prekrasno
![]()
)
-
mamica papucarka
#185 Re: Musko muslimansko ime !!!
naravno da je muskoPearl wrote:zar nije Sami musko ime?mamica 31 wrote:
Sami(meni prekrasno
![]()
)
-
Pearl
#186 Re: Musko muslimansko ime !!!
pa covjek sad trazi zensko imemamica 31 wrote:naravno da je muskoPearl wrote:zar nije Sami musko ime?mamica 31 wrote:
Sami(meni prekrasno
![]()
)
tako mi se sin zove
-
mamica papucarka
#187 Re: Musko muslimansko ime !!!
Pearl wrote:mamica 31 wrote:naravno da je muskoPearl wrote: zar nije Sami musko ime?tako mi se sin zove
pa covjek sad trazi zensko ime:D:D:D
a ja procitala prvi post, pa vidim da mu treba musko
Mashala, hanuma jopet trudna
-
juan
a sto kratko i slatko? zar nije bolje da ime ima neko fino i lijepo znacenje?
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
Zejneba (zvat ce je Zejna duso
)
Nudžejma (zvijezdica na arapskom)
kud ljepsih imena od nasih starih.....
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
Zejneba (zvat ce je Zejna duso
-
mamica papucarka
e jesi iskopo.juan wrote:a sto kratko i slatko? zar nije bolje da ime ima neko fino i lijepo znacenje?
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
Zejneba (zvat ce je Zejna duso)
Esma, Sara, Lejla
-
_BosanaC
Bil' ti svega ti djetetu nadio neko od ovih imena?juan wrote:a sto kratko i slatko? zar nije bolje da ime ima neko fino i lijepo znacenje?
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
-
Kwaheri
sendzerveza - nemam pojam sta znaci.. (ako nije od saint jarvez)_BosanaC wrote:Bil' ti svega ti djetetu nadio neko od ovih imena?juan wrote:a sto kratko i slatko? zar nije bolje da ime ima neko fino i lijepo znacenje?
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
sva ostala...moglo bi biti i moje, i ime mog zenskog djeteta
- lady midnight
eh, i kod mene ce isti problem ubrzo biti aktuelan
mislim, u blizhoj porodici, je li
:D:D dotichna osoba zapela iz petnih zhila da bude bash pravo muslimansko ime
:D, ali da bude i "internacionalno" (joj shto volim ovu rijech, kao da muslimanska imena nisu po prirodi internacionalna
) pa joj ja predlagala ova:
Aisha
Nura (mozhe i s H, da bude josh internacionalnije
)
Hana
Sarah
inache, sumnjam da ce uzeti ijedno od ovih, ali eto, mozhda mi upali na forumu
:D
p.s. sendzherveza
nemoj ovo ni sluchajno, kad dodje u BiH svi ce je zvati dzhezva ili bezzeveza
:D:D
mislim, u blizhoj porodici, je li
Aisha
Nura (mozhe i s H, da bude josh internacionalnije
Hana
Sarah
inache, sumnjam da ce uzeti ijedno od ovih, ali eto, mozhda mi upali na forumu
p.s. sendzherveza
nemoj ovo ni sluchajno, kad dodje u BiH svi ce je zvati dzhezva ili bezzeveza
- danas
pemba (pembe na turskom) je ruzicasta boja, znaci nekako kao ruzica recimo... imam jednu tetku koja se tako zvala, bila je divna zena...zena wrote:sendzerveza - nemam pojam sta znaci.. (ako nije od saint jarvez)_BosanaC wrote:Bil' ti svega ti djetetu nadio neko od ovih imena?juan wrote:a sto kratko i slatko? zar nije bolje da ime ima neko fino i lijepo znacenje?
moji prijedlozi:
Sendžerveza
Đulzulejha
Umihana
Peeemba
kud ljepsih imena od nasih starih.....ni pemba - takođe pojma nemam..i ne sviđa mi se....
sva ostala...moglo bi biti i moje, i ime mog zenskog djeteta
PS @mamice, sta je bona
-
milton
Evo i mojih sugestija, pa uzmite što vam se sviđa:
Cool bosnian names (female):
Adelaida, Aida, Aicha (Aiša), Amber (means "lilly" in bosnian), Arlinda, Azra, Bilka, Boska, Carmela (Karmela), Charna (Čarna), Dahlia, Danira, Deina, Delyah (Delia), Deliliah (Dilajla), Deora, Divna, Drina (river in Bosnia), Dunya (Dunja), Elma, Ernedina, Farrah, Halima, Hanka, Hannah, Iskra, Jayda (Džejda), Jarmila, Yasmine (Jasmina), Jasna, Kaima, Kalina, Kambera, Katka, Khalia (Kalia), Kosara, LaMya (Lamija), Lawiza (Lavica), Lavina, Lemia, Leona, Lilia, Liridana, Lua, Malina, Medina, Meletta, Melvina, Meyra (Mejra), Mia, Milla, Millenia (Milenija), Milna, Mirela, Mirna, Naira (Nayra), Nada, Najda, Nalda, Narenta (Neretva; river in Bosnia), Neila, Nelly, Perla, Regina, Sabina, Sana (river in Bosnia), Sarah, Selma, Sheyla (Šejla), Stina (means "rock" in old-bosnian), Una (river in Bosnia), Vendela, Vesna, Zana, Zarka, Zehra, Zelda, Zayna (Zejna).
Cool bosnian males (male):
Adair, Adnan, Ale, Armin, Avdon, Aysel, Ban, Belmin, Bilal, Bran, Budmir, Damjan, Delal, Denjal (ili Denjel), Domobran, Darmin, Darwish (Derviš), Denzel, Delio, Deon, Desmir, Destin, Dian, Edber, Edhem, Edwin, Eldin, Emel, Enes, Enver, Ernedin, Godimir, Gorchin (Gorčin), Ibran, Idriz, Igman, Imran, Ishak (Isak), Jablan, Jacob (Jakup), Jadran, Jarmil, Jasen (Jasenko, Jasko), Jastreb, Jaylan (Džejlan), Jesenko, Junuz, Jusuf, Kaim, Kamber, Kamen, Kamer, Kaew, Kaplan, Kerim, Khaled (Halid), Kremen, Kulin, Lavin, Law (Lav), Leon, Lovor, Lubeid, Lukman, Mak, Marlon, Meldin, Melvin, Merlin, Milten, Miralem, Mirel, Naim, Neo, Nermin, Ozren, Palmir, Plamenko, Salem (Salim), Sandalj, Shewal, Shargan, Sokol, Sverad, Srebren, Timur, Tolmin, Twretko (Tvrtko), Venio, Vulkan, Zaim, Zemir, Zenit, Zmay (Zmaj), Zmayo (Zmajo)...
Cool bosnian names (female):
Adelaida, Aida, Aicha (Aiša), Amber (means "lilly" in bosnian), Arlinda, Azra, Bilka, Boska, Carmela (Karmela), Charna (Čarna), Dahlia, Danira, Deina, Delyah (Delia), Deliliah (Dilajla), Deora, Divna, Drina (river in Bosnia), Dunya (Dunja), Elma, Ernedina, Farrah, Halima, Hanka, Hannah, Iskra, Jayda (Džejda), Jarmila, Yasmine (Jasmina), Jasna, Kaima, Kalina, Kambera, Katka, Khalia (Kalia), Kosara, LaMya (Lamija), Lawiza (Lavica), Lavina, Lemia, Leona, Lilia, Liridana, Lua, Malina, Medina, Meletta, Melvina, Meyra (Mejra), Mia, Milla, Millenia (Milenija), Milna, Mirela, Mirna, Naira (Nayra), Nada, Najda, Nalda, Narenta (Neretva; river in Bosnia), Neila, Nelly, Perla, Regina, Sabina, Sana (river in Bosnia), Sarah, Selma, Sheyla (Šejla), Stina (means "rock" in old-bosnian), Una (river in Bosnia), Vendela, Vesna, Zana, Zarka, Zehra, Zelda, Zayna (Zejna).
Cool bosnian males (male):
Adair, Adnan, Ale, Armin, Avdon, Aysel, Ban, Belmin, Bilal, Bran, Budmir, Damjan, Delal, Denjal (ili Denjel), Domobran, Darmin, Darwish (Derviš), Denzel, Delio, Deon, Desmir, Destin, Dian, Edber, Edhem, Edwin, Eldin, Emel, Enes, Enver, Ernedin, Godimir, Gorchin (Gorčin), Ibran, Idriz, Igman, Imran, Ishak (Isak), Jablan, Jacob (Jakup), Jadran, Jarmil, Jasen (Jasenko, Jasko), Jastreb, Jaylan (Džejlan), Jesenko, Junuz, Jusuf, Kaim, Kamber, Kamen, Kamer, Kaew, Kaplan, Kerim, Khaled (Halid), Kremen, Kulin, Lavin, Law (Lav), Leon, Lovor, Lubeid, Lukman, Mak, Marlon, Meldin, Melvin, Merlin, Milten, Miralem, Mirel, Naim, Neo, Nermin, Ozren, Palmir, Plamenko, Salem (Salim), Sandalj, Shewal, Shargan, Sokol, Sverad, Srebren, Timur, Tolmin, Twretko (Tvrtko), Venio, Vulkan, Zaim, Zemir, Zenit, Zmay (Zmaj), Zmayo (Zmajo)...
-
Crvena Tifoza
VahaEdoxxx wrote:hajmo malo diskusije ... Safet ili Mesa ... hehe ...