Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wewa

#176 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

haman pa nisu, jednako kao ni
frugality, industriousness i inovativnost
:cry:
omar little

#177 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

Bloo wrote:
omar little wrote:
to ti pricam :D
it is a magical wooord :D
treba napraviti neki sigil i summonovati fertility goddesses i podučiti ih feminizmu i pustiti ih na RAVEN-a
:mrgreen:
ili nekog grckog gej pedera, tipa eros, prizvati i napuckati. tipovi ravena se jeze alternativnih lajfstajlova. :D
omar little

#178 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

u jebote. dostojanstvo. ni manje ni vise.
Bloo
Globalna šefica

#179 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote:hm. a ja sve vrijeme mislim da dostojanstvo, pristojnost, ljubaznost i lijepo izrazavanje nisu karakteristika jednog spola, vec odgoja.
Ja sam na forumu jako neodgojena osoba onda.
I što je najgore - jako neodgojena ŽENSKA osoba. :D

Odoh kopat nos i češkati se znategdjeveć
hadzinicasa

#180 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hadzinicasa »

tjnm, ja samo ne zastupam stav: "psujem, vid' me sto sam emancipovana"
wewa

#181 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by wewa »

ova tema, a i njen pokretac fakat ne zasluzuju da se nabija broj postova

ali moram dati my 2 cents

podjednako mi smetaju sovinisti, zene koje pristaju na patrijarhat, zene koje nastoje biti kao muskarci, muskarci koji zenama povladjuju kao slabijima... nije to neka teska iritacija, vise nerazumijevanje.

vjerujem u jednakopravnost a ne apsolutnu jednakost. i u pravo na samoopredjeljenje, kao jedno od temeljnih ljudskih prava.
kiligonzales

#182 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by kiligonzales »

Gojeni H wrote:
R A V E N wrote:
Chmoljo wrote: teško je pričati sa nekim ko ne razlikuje jednakost šansi sa apsolutnom jednakošću...
Možeđ li objasniti šta misliš s ovim? Stvarno nije troll-anje, nego ne razumijem.
Chmoljo se naljutio.

Jednakost sansi na uspjeh je izuzetno pozeljan fenomen za zdravo, fleksibilno i vitalno drustvo.
Bilo koja jedinka bi trebala imati istu sansu. Ovo postaje sve teze i u najvitalnijim drustvima zbog - nasljedstva.
Nasljedstvo nam ne daje iste sanse.

Apsolutna jednakost je utopija. Nije bila moguca ni u najkrvavijim komunistickim rezimima Pola Pota i Mao Ce Tunga.
Na kraju, apsolutna jednakost nije dobra ni za drustvo a posebno ne ekonomiju. Jer, ako nemas konkretan podsticaj da vise radis, mislis, izmisljas, onda ce se gradjanin/radnik utopiti u kolotecinu. Onaj ko vise radi i doprinosi drustvu i treba da ima vise.

Drzava gradi sredinu u kojoj se ideja moze (i treba) pretociti u konkretan projekat. Ili mislimo da inovatori postoje samo u SAD-u i Japanu? :-)
Jednakost sansi je teznja, kao i apsolutna jednakost. Nekad su ljudi govorili ako dan docekas s jelom, cistom odjecom i mjestom za prenociti bogat si covjek. Danas su ljudi pomjerili svoje granice jer to nije za njih bilo dovoljno. Traganje za zadovoljstvom, pa i lagodnoscu u zivotu, blagostanjem, ljude je tjeralo ka rijesavanju mnogih svakodnevnih problema, kreativnosti i inovativnosti. Pošto je čovjek društveno biće, ljudi su stvorili težnju ne samo da mjenjaju sopstvene potrebe, već i svoga drustva. Poslje toga se uvidjelo da se od svakog novog saznanja i inovacije moze bolje zivjeti i steci prednost nad drugima (bogatstvo).

Danasnji pojedinac bez obzira zivio u drustvu jednakih sansi i apsolutne jednakosti, ima i dalje poticaj da stvara nove stvari. Drzavu gradi njeno drustvo, najcesce oni najdovitljiviji, najbogatiji i najutjecajniji u njoj, koji najcesce njome stite sebe i uticaj, medjutim da bi zastitili sebe i ostalima moraju dati njihovo pravo i pravni okvir u kome ce ostvarivati prava za sebe. Raspodijela dobara unutar jednog drustva i drzave, pravednost i pravicnost, sigurnos, jednakost, sloboda su oduvijek bile teme ljudske ceznje, ljudske misli su prerasle ljudske glave.
John Cleese

#183 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

Bloo wrote:Ja sam na forumu jako neodgojena osoba onda.
I što je najgore - jako neodgojena ŽENSKA osoba. :D
Nisi, ti si zeko iz stripa :D :lol:
John Cleese

#184 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.

inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.
:o :o :o :o
pičkaaaaaa
Jos jednom nek' vas cujem, odoh drito u granap po kabaš - ne gine vam pranje usta bez ispiranja :| :D
tranquil

#185 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

omar little wrote:vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.

Image
Tek sam maloprije postao svjestan da je ovaj biser od alfa mužjaka sin poznate BH parlamentarke, i da sigurno zarađuje manje od svoje poznate mamice.

Čist primjer kako patrijarhalni mentalni sklop i dvoličnost idu ruku pod ruku.
cyprus

#186 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by cyprus »

Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#187 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Chmoljo »

tranquil wrote:
omar little wrote:vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.

Image
Tek sam maloprije postao svjestan da je ovaj biser od alfa mužjaka sin poznate BH parlamentarke, i da sigurno zarađuje manje od svoje poznate mamice.

i onda kaže: vodi argumentovanu raspravu sa ovakvim.

čovjek uspije sam sebe ubiti argumentima. i... ništa.
tranquil

#188 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

cyprus wrote:Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
Preveden i loše upotrebljen idiom iz engleskog jezika ("hammer falls"), koji na našem ne zvuči tako efektno kao u originalu.

Nije da bi i na engleskom ovo u cjelosti naročito bolje zvučalo.
Bloo
Globalna šefica

#189 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Bloo wrote:
omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.

:o :o :o :o
pičkaaaaaa
Jos jednom nek' vas cujem, odoh drito u granap po kabaš - ne gine vam pranje usta bez ispiranja :| :D
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#190 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote: Image
Vala baš

Image
omar little

#191 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

tranquil wrote:

Image

pa da. bilo je zanimljivo i gledati kako se posteni i normalni bosnjaci lome jer ne mogu bas otvoreno lajkat i esat cetnicko smece, ali najradje bi kad bi moglo. to je taj mentalitet. izbrises autora, prebacis na latinicu, orgazmicne ovacije bi dobio.
hAZNADAR

#192 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hAZNADAR »

omar little wrote:

pa da. bilo je zanimljivo i gledati kako se posteni i normalni bosnjaci lome jer ne mogu bas otvoreno lajkat i esat cetnicko smece, ali najradje bi kad bi moglo. to je taj mentalitet. izbrises autora, prebacis na latinicu, orgazmicne ovacije bi dobio.
Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.

Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
hAZNADAR

#193 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
Ljevica i feminizam ne idu obavezno zajedno.
R A V E N

#194 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Ja ne bih uplaćivao u javni zdravstveni iz kojeg bi se ti liječila, ne izgledaš uopšte kao prijatna i ugodna osoba. :stolica1:
omar little

#195 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

R A V E N wrote:

Ja ne bih uplaćivao u javni zdravstveni iz kojeg bi se ti liječila, ne izgledaš uopšte kao prijatna i ugodna osoba. :stolica1:
odlicno. tako i treba da izgledam tvojoj sorti.
R A V E N

#196 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Interesantno je da ti koristiš vulgarizam za sebe da bi svome feminizmu dala smisao i opravdala osjećaj ugroženosti, isto kao što seln odgovara sa "žena" tamo gdje ja napišem "feministkinja".
omar little

#197 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

hAZNADAR wrote:
omar little wrote:

Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.

Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
poenta mog posta je bila bosnjina licemjernost.
hAZNADAR

#198 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by hAZNADAR »

omar little wrote:
hAZNADAR wrote:
omar little wrote:

Nacije nemaju karakterne osobine - samo pojedinci.

Previse je stereotipa u ovoj temi.
omar little

#199 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

hAZNADAR wrote:
omar little wrote:
hAZNADAR wrote:

Nacije nemaju karakterne osobine - samo pojedinci.

Previse je stereotipa u ovoj temi.
o pojedincima i pise. samoidentificirani posteni i normalni.

premalo je citanja s tvoje strane.
R A V E N

#200 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.

Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

"Šta me briga, ne interesuje mene!"
Post Reply