frugality, industriousness i inovativnost
Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
- wewa
#176 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
haman pa nisu, jednako kao ni

-
omar little
#177 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
ili nekog grckog gej pedera, tipa eros, prizvati i napuckati. tipovi ravena se jeze alternativnih lajfstajlova.Bloo wrote:it is a magical wooordomar little wrote:
to ti pricam
treba napraviti neki sigil i summonovati fertility goddesses i podučiti ih feminizmu i pustiti ih na RAVEN-a
-
omar little
#178 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
u jebote. dostojanstvo. ni manje ni vise.
- Bloo
- Globalna šefica
#179 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ja sam na forumu jako neodgojena osoba onda.hadzinicasa wrote:hm. a ja sve vrijeme mislim da dostojanstvo, pristojnost, ljubaznost i lijepo izrazavanje nisu karakteristika jednog spola, vec odgoja.
I što je najgore - jako neodgojena ŽENSKA osoba.
Odoh kopat nos i češkati se znategdjeveć
- hadzinicasa
#180 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
tjnm, ja samo ne zastupam stav: "psujem, vid' me sto sam emancipovana"
- wewa
#181 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
ova tema, a i njen pokretac fakat ne zasluzuju da se nabija broj postova
ali moram dati my 2 cents
podjednako mi smetaju sovinisti, zene koje pristaju na patrijarhat, zene koje nastoje biti kao muskarci, muskarci koji zenama povladjuju kao slabijima... nije to neka teska iritacija, vise nerazumijevanje.
vjerujem u jednakopravnost a ne apsolutnu jednakost. i u pravo na samoopredjeljenje, kao jedno od temeljnih ljudskih prava.
ali moram dati my 2 cents
podjednako mi smetaju sovinisti, zene koje pristaju na patrijarhat, zene koje nastoje biti kao muskarci, muskarci koji zenama povladjuju kao slabijima... nije to neka teska iritacija, vise nerazumijevanje.
vjerujem u jednakopravnost a ne apsolutnu jednakost. i u pravo na samoopredjeljenje, kao jedno od temeljnih ljudskih prava.
-
kiligonzales
#182 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Jednakost sansi je teznja, kao i apsolutna jednakost. Nekad su ljudi govorili ako dan docekas s jelom, cistom odjecom i mjestom za prenociti bogat si covjek. Danas su ljudi pomjerili svoje granice jer to nije za njih bilo dovoljno. Traganje za zadovoljstvom, pa i lagodnoscu u zivotu, blagostanjem, ljude je tjeralo ka rijesavanju mnogih svakodnevnih problema, kreativnosti i inovativnosti. Pošto je čovjek društveno biće, ljudi su stvorili težnju ne samo da mjenjaju sopstvene potrebe, već i svoga drustva. Poslje toga se uvidjelo da se od svakog novog saznanja i inovacije moze bolje zivjeti i steci prednost nad drugima (bogatstvo).Gojeni H wrote:Chmoljo se naljutio.R A V E N wrote:Možeđ li objasniti šta misliš s ovim? Stvarno nije troll-anje, nego ne razumijem.Chmoljo wrote: teško je pričati sa nekim ko ne razlikuje jednakost šansi sa apsolutnom jednakošću...
Jednakost sansi na uspjeh je izuzetno pozeljan fenomen za zdravo, fleksibilno i vitalno drustvo.
Bilo koja jedinka bi trebala imati istu sansu. Ovo postaje sve teze i u najvitalnijim drustvima zbog - nasljedstva.
Nasljedstvo nam ne daje iste sanse.
Apsolutna jednakost je utopija. Nije bila moguca ni u najkrvavijim komunistickim rezimima Pola Pota i Mao Ce Tunga.
Na kraju, apsolutna jednakost nije dobra ni za drustvo a posebno ne ekonomiju. Jer, ako nemas konkretan podsticaj da vise radis, mislis, izmisljas, onda ce se gradjanin/radnik utopiti u kolotecinu. Onaj ko vise radi i doprinosi drustvu i treba da ima vise.
Drzava gradi sredinu u kojoj se ideja moze (i treba) pretociti u konkretan projekat. Ili mislimo da inovatori postoje samo u SAD-u i Japanu?
Danasnji pojedinac bez obzira zivio u drustvu jednakih sansi i apsolutne jednakosti, ima i dalje poticaj da stvara nove stvari. Drzavu gradi njeno drustvo, najcesce oni najdovitljiviji, najbogatiji i najutjecajniji u njoj, koji najcesce njome stite sebe i uticaj, medjutim da bi zastitili sebe i ostalima moraju dati njihovo pravo i pravni okvir u kome ce ostvarivati prava za sebe. Raspodijela dobara unutar jednog drustva i drzave, pravednost i pravicnost, sigurnos, jednakost, sloboda su oduvijek bile teme ljudske ceznje, ljudske misli su prerasle ljudske glave.
-
John Cleese
#183 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Nisi, ti si zeko iz stripaBloo wrote:Ja sam na forumu jako neodgojena osoba onda.
I što je najgore - jako neodgojena ŽENSKA osoba.![]()
-
John Cleese
#184 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Jos jednom nek' vas cujem, odoh drito u granap po kabaš - ne gine vam pranje usta bez ispiranjaBloo wrote:omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.![]()
![]()
![]()
![]()
pičkaaaaaa
- tranquil
#185 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Tek sam maloprije postao svjestan da je ovaj biser od alfa mužjaka sin poznate BH parlamentarke, i da sigurno zarađuje manje od svoje poznate mamice.omar little wrote:vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.
Čist primjer kako patrijarhalni mentalni sklop i dvoličnost idu ruku pod ruku.
- cyprus
#186 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#187 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
i onda kaže: vodi argumentovanu raspravu sa ovakvim.tranquil wrote:Tek sam maloprije postao svjestan da je ovaj biser od alfa mužjaka sin poznate BH parlamentarke, i da sigurno zarađuje manje od svoje poznate mamice.omar little wrote:vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.
čovjek uspije sam sebe ubiti argumentima. i... ništa.
- tranquil
#188 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Preveden i loše upotrebljen idiom iz engleskog jezika ("hammer falls"), koji na našem ne zvuči tako efektno kao u originalu.cyprus wrote:Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
Nije da bi i na engleskom ovo u cjelosti naročito bolje zvučalo.
- Bloo
- Globalna šefica
#189 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
John Cleese wrote:Jos jednom nek' vas cujem, odoh drito u granap po kabaš - ne gine vam pranje usta bez ispiranjaBloo wrote:omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.![]()
![]()
![]()
![]()
pičkaaaaaa![]()

- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
omar little
#191 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
pa da. bilo je zanimljivo i gledati kako se posteni i normalni bosnjaci lome jer ne mogu bas otvoreno lajkat i esat cetnicko smece, ali najradje bi kad bi moglo. to je taj mentalitet. izbrises autora, prebacis na latinicu, orgazmicne ovacije bi dobio.tranquil wrote:Tek sam maloprije postao svjestan da je ovaj biser od alfa mužjaka sin poznate BH parlamentarke, i da sigurno zarađuje manje od svoje poznate mamice.omar little wrote:vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.
-
hAZNADAR
#192 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.omar little wrote:
pa da. bilo je zanimljivo i gledati kako se posteni i normalni bosnjaci lome jer ne mogu bas otvoreno lajkat i esat cetnicko smece, ali najradje bi kad bi moglo. to je taj mentalitet. izbrises autora, prebacis na latinicu, orgazmicne ovacije bi dobio.
Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
-
hAZNADAR
#193 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ljevica i feminizam ne idu obavezno zajedno.cyprus wrote:Hajd sve, al kakav je ovo debilan naslov teme? Kopa mi oči svaki put kad iskoči... Odakle inspiracija?
-
R A V E N
#194 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ja ne bih uplaćivao u javni zdravstveni iz kojeg bi se ti liječila, ne izgledaš uopšte kao prijatna i ugodna osoba.omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.
-
omar little
#195 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
odlicno. tako i treba da izgledam tvojoj sorti.R A V E N wrote:Ja ne bih uplaćivao u javni zdravstveni iz kojeg bi se ti liječila, ne izgledaš uopšte kao prijatna i ugodna osoba.omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.
-
R A V E N
#196 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Interesantno je da ti koristiš vulgarizam za sebe da bi svome feminizmu dala smisao i opravdala osjećaj ugroženosti, isto kao što seln odgovara sa "žena" tamo gdje ja napišem "feministkinja".
-
omar little
#197 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
poenta mog posta je bila bosnjina licemjernost.hAZNADAR wrote:Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.omar little wrote:
pa da. bilo je zanimljivo i gledati kako se posteni i normalni bosnjaci lome jer ne mogu bas otvoreno lajkat i esat cetnicko smece, ali najradje bi kad bi moglo. to je taj mentalitet. izbrises autora, prebacis na latinicu, orgazmicne ovacije bi dobio.
Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
-
hAZNADAR
#198 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Nacije nemaju karakterne osobine - samo pojedinci.omar little wrote:poenta mog posta je bila bosnjina licemjernost.hAZNADAR wrote:Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.omar little wrote:
Previse je stereotipa u ovoj temi.
-
omar little
#199 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
o pojedincima i pise. samoidentificirani posteni i normalni.hAZNADAR wrote:Nacije nemaju karakterne osobine - samo pojedinci.omar little wrote:poenta mog posta je bila bosnjina licemjernost.hAZNADAR wrote:
Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.
Previse je stereotipa u ovoj temi.
premalo je citanja s tvoje strane.
-
R A V E N
#200 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.
Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...
"Šta me briga, ne interesuje mene!"
Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...
"Šta me briga, ne interesuje mene!"