Stadioni u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#176 Re: Počinje izgradnja stadiona Tušanj
Steta sto Sloboda ispade, nadam se brzom povratku. Tuzla to zasluzuje.
-
lordy00
#177 Re: Počinje izgradnja stadiona Tušanj
Point. wrote:Steta sto Sloboda ispade, nadam se brzom povratku. Tuzla to zasluzuje.
-
am2804
#178 Re: Počinje izgradnja stadiona Tušanj
Tuzla svakako zaslužuje, a Sloboda ??? Neka ih malo, neka poslože malo kockice.........Point. wrote:Steta sto Sloboda ispade, nadam se brzom povratku. Tuzla to zasluzuje.
- Arteta
#179 Re: Počinje izgradnja stadiona Tušanj
Mislim da im je bitnije da rade stadion nego da udju odmah u ligu ali kakvi su sumnjam i u jedno i u drugo.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#180 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Veca tribina,veca tezina,veci temelji,vise para.
Samo nagadjam
Samo nagadjam
-
maida95
#181 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
takozvani "talski" temeljizipoo wrote: Kakvi su to temelji za istocnu tribinu na Tusnju pa kostaju 1,5 mil KM ?
-
zipoo
#182 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Sreca pa mi gradimo malu tribinumali_milojica wrote:Veca tribina,veca tezina,veci temelji,vise para.
Samo nagadjam
- mali_milojica
#183 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
zipoo wrote:Sreca pa mi gradimo malu tribinumali_milojica wrote:Veca tribina,veca tezina,veci temelji,vise para.
Samo nagadjam
Pa jeste manja,za 3000 mjesta. Oni su rekli da ce kod njih ici i neki trgovacki centar na istoku,mozda i to ima veze.
Njihovi temelji skuplji od nase tribine
- Logovan
#184 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Ja nikako ne razumijem zašto oni prave tribinu od 7 hiljada mjesta. Šta će im tolika tribina?
Bezveze će pare baciti. Bolje je da naprave manju tribinu, a ostatak para da usmjere za npr. teren.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#185 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Mislim da se racuna i na reprezentaciju.
-
maida95
#186 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Trebali su prvo sjever završiti, nema funkcionalnog wca na stadionu, a oni milione daju u novu tribinu koja sigurno neće biti gotova ni za pet godina, jer to tako kod nas ide..
- Logovan
#187 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Bezveze... Ne igra reprezentacija 100 puta u godini, pa da im se isplati.Tomahawk11 wrote:Mislim da se racuna i na reprezentaciju.
Kapacitet stadiona je 7 milja, ako ne griješim. Sa novom manjom tribinom će dobiti još nekih 4 milje. Sagradi se još i tribina iza gola i dobili bi kapacitet oko 14 milja. Ne treba im više, a možda je čak ovo i previše. Od ostatka bi uradili teren i možda još nešto, zavisi koliko bi para ostalo.
Ovako iskeširaju pare za tribinu od 7 hiljada mjesta, a teren neće ni dirnuti.
Evo @maida95 reče da sjever nema ni wc-a kako treba.
Last edited by Logovan on 26/01/2017 11:59, edited 1 time in total.
- leškarenje
#188 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Pa kad izracunas ako i zapad bude ovoliki imace stadion 22-25 milja,ne znam sad tacno.....to je tamanLogovan wrote:Ja nikako ne razumijem zašto oni prave tribinu od 7 hiljada mjesta. Šta će im tolika tribina?Bezveze će pare baciti. Bolje je da naprave manju tribinu, a ostatak para da usmjere za npr. teren.
-
zipoo
#189 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
mali_milojica wrote:zipoo wrote:Sreca pa mi gradimo malu tribinumali_milojica wrote:Veca tribina,veca tezina,veci temelji,vise para.
Samo nagadjam![]()
Pa jeste manja,za 3000 mjesta. Oni su rekli da ce kod njih ici i neki trgovacki centar na istoku,mozda i to ima veze.
Njihovi temelji skuplji od nase tribine

da im nisu janezi podvalili nas propali projekat
- Logovan
#190 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Inače, Tuzlaci će to svaku utakmicu popuniti bez problema.leškarenje wrote:Pa kad izracunas ako i zapad bude ovoliki imace stadion 22-25 milja,ne znam sad tacno.....to je tamanLogovan wrote:Ja nikako ne razumijem zašto oni prave tribinu od 7 hiljada mjesta. Šta će im tolika tribina?Bezveze će pare baciti. Bolje je da naprave manju tribinu, a ostatak para da usmjere za npr. teren.
- leškarenje
#191 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Dobro,zato sarajevski klubovi to popune hladno
sta je dva'es milja
Kad bi to gledali svima bi trebao stadion ko u Doboj kod Kaknja,taman
- mali_milojica
#192 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Kako su krenuli sa stadionom na Tusnju,ugostit ce reprezentaciju oko 2035.
Sad kopaju za temelje,iduce godine izljevaju,pa izbori malo se stane sa radovima,dok izvire iz zemlje bice 2023.
Sad kopaju za temelje,iduce godine izljevaju,pa izbori malo se stane sa radovima,dok izvire iz zemlje bice 2023.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#193 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Nema veze, jedan od rijetkih stadiona na kojem se nesto radi, osim naseg.
- mali_milojica
#194 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Velez dobro radi.
Zao mi je sto su daleko od grada,ona prica oko Sjevernog logora je bila dobra,ali ocito nista od toga.
Napravit ce i oni dobar stadion.
Ako Mladost iz DK ostane par godina u PL i oni bi mogli napraviti pismen stadion.
Misljenja sam da bi se kroz nekih 5 godina mogla lijepo iskristalisati situacija pa da imamo nekoliko solidnih stadiona i terena.
Zao mi je sto su daleko od grada,ona prica oko Sjevernog logora je bila dobra,ali ocito nista od toga.
Napravit ce i oni dobar stadion.
Ako Mladost iz DK ostane par godina u PL i oni bi mogli napraviti pismen stadion.
Misljenja sam da bi se kroz nekih 5 godina mogla lijepo iskristalisati situacija pa da imamo nekoliko solidnih stadiona i terena.
- Logovan
#195 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Iako smo i mi loši sa posjetama, opet smo neuporedivi. Imamo derbi, redovne Euro tekme, daleko veće armije navijača i naleti tu i tamo neka utakmica u kojoj prebacimo 10 milja, a kod Slobode je druga stvar.leškarenje wrote:Dobro,zato sarajevski klubovi to popune hladnosta je dva'es milja
![]()
-
zipoo
#196 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
18k-20k ne treba veci stadion. Tz, Ze, BL, Mo stadioni od 5k - 8k mjera. Ovo ostalo ne treba prelaziti onaj minimum za ispunjavanje kriterija.
Prioritet bi trebao biti teren, ali treba od nečeg i taj teren održavati. Ode on za jednu sezonu. Grbavica i BP jedini mogu iskoristiti svoje tribine.
Prioritet bi trebao biti teren, ali treba od nečeg i taj teren održavati. Ode on za jednu sezonu. Grbavica i BP jedini mogu iskoristiti svoje tribine.
- mali_milojica
#197 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Puno ljudi kod nas je izgubilo kulturu,pa i naviku odlaska na stadion.
Kad mi kaze nema koga gledati,tacno bi ga maljem medju rogove udario. Bilmeze,ides gledati svoj klub,sta te boli q protiv koga igra.
Zenica ima mjera stadion.
Tuzli treba stadion od cca 20k da su ljudi normalni. Puno ljudi gravitira prema TZ,a Sloboda je jedini klub vrijedan spomena u cijelom kantonu.
Naravno i mi u Sarajevu smo smijesni. Imas dva najveca kluba u drzavi,a prosjek cca 5k. Pa toliko ljudi je prije pratilo utakmice Famosa ili Pofalickog.
Velez npr da je danas na svom stadionu i da je u vrhu,siguran sam da bi na svakoj utakmici bilo cca 10k ljudi. Uvijek.
Borac ima solidan stadion. Malo da se usminka,sredi,teren. Odlican.
Kad mi kaze nema koga gledati,tacno bi ga maljem medju rogove udario. Bilmeze,ides gledati svoj klub,sta te boli q protiv koga igra.
Zenica ima mjera stadion.
Tuzli treba stadion od cca 20k da su ljudi normalni. Puno ljudi gravitira prema TZ,a Sloboda je jedini klub vrijedan spomena u cijelom kantonu.
Naravno i mi u Sarajevu smo smijesni. Imas dva najveca kluba u drzavi,a prosjek cca 5k. Pa toliko ljudi je prije pratilo utakmice Famosa ili Pofalickog.
Velez npr da je danas na svom stadionu i da je u vrhu,siguran sam da bi na svakoj utakmici bilo cca 10k ljudi. Uvijek.
Borac ima solidan stadion. Malo da se usminka,sredi,teren. Odlican.
- leškarenje
#198 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Bas to,pricam neki dan sa drugom o nasoj ligi i govorim kako jedva cekam da se nastavi....kaze ma bjezi,ja ne znam sta ti ides gledati
kad ga maljem nisam opalio
pa jebo te,ne konta da nemas sta gledati kad raja ne ide.Da je prosjek 10 milja nekome fine love se tu moze uzeti i kad bi se ulozila ta lova kvalitetno imalo bi se sta vidjeti.Nego standardno su takvi i najglasniji u svim stvarima,pogleda jednu-dvije tekme godisnje ali kad je pametovati o svemu ....eh tu su glavni,sve znaju.
Nekad mi draze biti na tekmi kad je onih 2000 koji su vazda tu,nego kad ima 7-8,jer tada ovi pametni dolaze do izrazaja
Nekad mi draze biti na tekmi kad je onih 2000 koji su vazda tu,nego kad ima 7-8,jer tada ovi pametni dolaze do izrazaja
-
Nadzorna_ploca
#199 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Slobodi je ovaj stadion mjera, dosta ljudi u ovom kantonu i ne navija za taj klub.
- Sarajevski-Seljak
#200 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u aktuelnoj pauzi
Ti prespavao evropu 2016teLogovan wrote:Iako smo i mi loši sa posjetama, opet smo neuporedivi. Imamo derbi, redovne Euro tekme, daleko veće armije navijača i naleti tu i tamo neka utakmica u kojoj prebacimo 10 milja, a kod Slobode je druga stvar.leškarenje wrote:Dobro,zato sarajevski klubovi to popune hladnosta je dva'es milja
![]()