Zvizdić u Beogradu
- Država
#176 Re: Zvizdić u Beogradu
Zvizdić je (stranka mu se ne hvalila) jedini pristojan političar u BiH.
-
155_mm
#177 Re: Zvizdić u Beogradu
a jeli ti to hoces da kazes da je zvizdic otisao bez odobrenja (da ne kazem naloga) stranke u beograd?Država wrote:Zvizdić je (stranka mu se ne hvalila) jedini pristojan političar u BiH.
- vivaldi
#178 Re: Zvizdić u Beogradu
kojih dana? jel mislis na rat s kosovom? ili na rat s bih od proslog mjeseca? ili na rat s hrvatskom prije dva mjeseca? ili onih silnih ratova iz prve polovine prosle godine se ne mogu ni sjetiti...155_mm wrote:pa i ja se pitam kako da svima nije jasno da je srbiji ovih dana najveci prioritet ekonomski odnosi sa BiH. to vidi se iz javnih nastupa srpske politicke i vjerske elite ovih dana. ta ekonomska pitanja stu tako goreca i toliko vazna da nisu mogli sacekati nekoliko sedmica da se ili pocne novi sukob ili smire tenzije.
u medjuvremenu sleperi prelaze granice, cak i dok ovo pisem.
ne ide zvizdic da tamo prica o srpsko-sbonjsakcom prijateljstvu jer to nit je moguce, a i da jeste ne bi sigurno zvizdic isao na pregovore.
covjek ide da proba rijesit neki od milion sitnih problema tipa nadoknade za potopljeno zemljiste, krivudanja drine, mozda ovaj put sto turci hoce da plate i sl.
na kraju krajeva to mu i jeste posao.
u siriji teku rijeke krvi pa se opet svakodnevno sastaju, ponekad nesto i dogovore.
najveci animozitet u nasoj galaksiji je rusko-americki pa uprkos sanskcijama opet trguju, kerry i lavrov se sastaju jednom mjesecno...
ljudi moji nije politika forumsko naprdjivanje..
- Hemel
#179 Re: Zvizdić u Beogradu
Ovo mu je najace155_mm wrote:interesantne im teme. srpska politika dovela region na ivicu sukoba a ovi ce "prvenstveno o ekonomskim pitanjima".
![]()
![]()
![]()
![]()
„Prije svega, u fokus ćemo staviti izgradnju zajedničkih projekata iz oblasti infrastrukture, bitnih za BiH i Srbiju, ali i kompletnu regiju zapadnog Balkana, u svjetlu onoga što se dešava unutar "Connectivity Agenda-e" zajedno sa EU, ali svakako ćemo se dohvatiti brojnih tema, društvenih i političkih, koje su u ovom trenutku aktuelne i značajne, jer uistinu smatram, a isto tako misli i kolega Vučić, da retorika zaista mora biti spuštena na jednu razinu prihvatljivog političkog dijaloga i političke korektnosti, jer radikalna retorika, dizanje tenzija, stvaranje blokada ne ide u korist niti BiH niti Srbiji niti kompletnom regionu.
Zemlje u raspadu a oni razgovaraju o infrastrukturi pa me podsjeti zadnjih susreta Dodik-Vucic i na kraju saopstenje ''razgovaralo se o mostu Ljubovija-Bratunac'' i Dodo nije ni stigao do B.Luke vec porucuje Sudu,Tuzilastvu, OS...
Vucic se lukavo izvukao ali je poslao svoje ministre kojima je moga zabraniti dolazak na neustavan praznik.
-
155_mm
#180 Re: Zvizdić u Beogradu
nije problem ekonomsks saradnja jer kako stvari stoje ova dva jada i bede od drzava SRB i BiH i ne mogu sa nikim drugim ozbiljnije saradjivati nego medjusobno. naknada za potopljeno zemljiste se ne isplacuje decenijama, drina krivuda vjekovima i sve su to problemi koje treba rijesavati.vivaldi wrote:kojih dana? jel mislis na rat s kosovom? ili na rat s bih od proslog mjeseca? ili na rat s hrvatskom prije dva mjeseca? ili onih silnih ratova iz prve polovine prosle godine se ne mogu ni sjetiti...155_mm wrote:pa i ja se pitam kako da svima nije jasno da je srbiji ovih dana najveci prioritet ekonomski odnosi sa BiH. to vidi se iz javnih nastupa srpske politicke i vjerske elite ovih dana. ta ekonomska pitanja stu tako goreca i toliko vazna da nisu mogli sacekati nekoliko sedmica da se ili pocne novi sukob ili smire tenzije.
u medjuvremenu sleperi prelaze granice, cak i dok ovo pisem.
ne ide zvizdic da tamo prica o srpsko-sbonjsakcom prijateljstvu jer to nit je moguce, a i da jeste ne bi sigurno zvizdic isao na pregovore.
covjek ide da proba rijesit neki od milion sitnih problema tipa nadoknade za potopljeno zemljiste, krivudanja drine, mozda ovaj put sto turci hoce da plate i sl.
na kraju krajeva to mu i jeste posao.
u siriji teku rijeke krvi pa se opet svakodnevno sastaju, ponekad nesto i dogovore.
najveci animozitet u nasoj galaksiji je rusko-americki pa uprkos sanskcijama opet trguju, kerry i lavrov se sastaju jednom mjesecno...
ljudi moji nije politika forumsko naprdjivanje..
ali zato sad odjednom da se to mora rijesavati i da zvizdic trci u beograd. moglo je to sacekati koju sedmicu zasigurno.
- vivaldi
#181 Re: Zvizdić u Beogradu
prije ce biti da je zvizdic stariji od voza, a ne obrnuto. mislim da se iznenada desio voz, a ne zvizdic. voz je neplanirano naguzivanje vucica od strane onog klinca djurica sto ga je postavio za pitanje kosova.155_mm wrote:ali zato sad odjednom da se to mora rijesavati i da zvizdic trci u beograd.
-
155_mm
#182 Re: Zvizdić u Beogradu
na zalost to jos niko nije potvrdio i to najveci uzrok skepticnosti u vezi posjete.vivaldi wrote:prije ce biti da je zvizdic stariji od voza, a ne obrnuto. mislim da se iznenada desio voz, a ne zvizdic. voz je neplanirano naguzivanje vucica od strane onog klinca djurica sto ga je postavio za pitanje kosova.155_mm wrote:ali zato sad odjednom da se to mora rijesavati i da zvizdic trci u beograd.
a voz mi se cini kao probni balon za pocetak realizacije novog teritorialnog ustrojstva regiona kojeg je licno preCednik definisao kartografski. jer ipak je tramp srbin znaci ili sad ili nikad.
- vivaldi
#183 Re: Zvizdić u Beogradu
voz se desio prije 2 dana..pa da je tetku zvao sebi u posjetu ne bi se moglo tako brzo spakovat, a kamoli pripremit materijal za razgovor, taman da je predsjednik opstine u pitanju.155_mm wrote:na zalost to jos niko nije potvrdio i to najveci uzrok skepticnosti u vezi posjete.a voz mi se cini kao probni balon za pocetak realizacije novog teritorialnog ustrojstva regiona kojeg je licno preCednik definisao kartografski. jer ipak je tramp srbin znaci ili sad ili nikad.
druga stvar, ko god je ovo s vozom iole pratio, mogao je zakljucit da je vucic priznao (u par razlicith izjava) da ono nije neki njegov primisljeni plan vec glupost onog djurica jer je u jednoj izjavi rekao da je za onako ofarbani voz cuo bukvalno kad je vec sve bilo gotovo, a u nekoj drugoj izjavi je spomenuo kako je djuric dobar i pametan, ali mlad, neiskusan i jos nesto sl.
kad se sranje desilo, onda je vec bio primoran da ko i svaki trener stane u zastitu svog igraca bez obzira da li se s njim slaze ili ne slaze.
vucic se u srbiji pita za svaku bitnu stvar, ali je fizicki nemoguce da zna svaku sitnici iz ekonomije, pravosudja, unutrasnje politik, vanjske...
farbanje voza sasvim sigurno nije bilo u vrhu listu prioriteta.
na kraju krajeva ovo nije prvi put da su ga drugi naguzili. prosli mjesec je platio 200 miliona maraka nekog starog duga petrohemije za koji uopste nije ni znao, ali to nije bilo vijest koja "mirishe na rat" pa nije privukla paznju ko voz.
-
daddy-kool
#184 Re: Zvizdić u Beogradu
Koliko vidim on to tek danas prihvata Vučićev poziv za 23.01. Tako da nema govora o prethodno dogovorenom sastanku.
http://ba.n1info.com/a132719/Vijesti/Vi ... gradu.html
I na kraju krajeva, šta može dogovoriti, koje su poluge moći u njegovim rukama?
Jedina priča koja ima smisla je da ide kao emisar, dal samo po Vučićevom pozivu za photo op i skretanje pažnje + uručenje zahtjeva, ili po ovoj reisovoj pomirbenoj liniji. Ne znam šta je gore.
Jedina priča koja ima smisla je da ide kao emisar, dal samo po Vučićevom pozivu za photo op i skretanje pažnje + uručenje zahtjeva, ili po ovoj reisovoj pomirbenoj liniji. Ne znam šta je gore.
Last edited by daddy-kool on 16/01/2017 23:29, edited 1 time in total.
-
RNG_25
#185 Re: Zvizdić u Beogradu
Predvidljivo i očekivano. Kontradikcije nema. Stoga i ovakav tvoj nesuvisao odgovor. Kao napomena: kontradikcija bi značila da imaju neke tvrdnje u ta 2 moja citata koje jedna drugu isključuju, a ja ih predstavljam kao obje istinite. Ja tvrdim da nema. Ponudio sam ti opciju da ti daš primjer takve kontradikcije, što naravno nisi učinio niti ćeš učiniti.palermo wrote:ma nemojRNG_25 wrote:
Onda ukaži na kontradikciju, umjesto da trošiš riječi bezveze.to bi i sa mnom da se zajebavaš....hop, hop u skokovima
A ne pada mi na pamet da se zajebavam sa... bilo kime.
- vivaldi
#186 Re: Zvizdić u Beogradu
pa sasvim sigurno da nije mocan ko bakir, ali nema sumnje da ima ovlastenja za neka manje bitne stvari.daddy-kool wrote:Koliko vidim on to tek danas prihvata Vučićev poziv za 23.01. Tako da nema govora o prethodno dogovorenom sastanku.
-
RNG_25
#187 Re: Zvizdić u Beogradu
Da, siguran sam da standardna političko-šuplja priča je od velikog "društveno-političkog" značaja za BiH u vremenu kada ista se suočava sa otvorenim separatizmom iz reda istih ljudi koji tu priču nude (u najboljem slučaju) naivnim bošnjačkim političarima. Ali dobro, nije nemoguće da bude i više dobra nego zla iz te "priče", a uostalom šta to BH političari i mogu više uraditi... Tj. vidjet ćemo.Sarajmen wrote:RNG_25 wrote:Da, navodni pametni ljudi. Samo je "omanji" problem kada "dijalog" pokušaš voditi sa ne baš pametnim ljudima, ili ljudima čiji interesi su u nepremostivom konfliktu sa tvojim. Ništa zato, sretno sa "dijalogom", siguran sam da će baš kao i zadnjih par decenija, ili stoljeća, susjedi imati razumijevanja za sasvim smislene i iskrene prijateljske prijedloge koji bošnjaci uvijek imaju na pretek.Sarajmen wrote:Zna se šta je alternativa dijalogu i pametni ljudi na vrijeme pokušaju da je odbace. To što mi smatramo da nije vakat za dijalog sa Srbijom, ili bilo kim drugim, je samo naša komocija bez mrve odgovornosti.
ZVIZDIĆ O SUSRETU SA VUČIĆEM: Predsjedavajući Vijeća ministara BiH otkriva o čemu će razgovarati sa premijerom Srbije
"Smatram da dijalog i razgovor i dalje moraju ostati ključni instrumenti za rješavanje problema unutar regiona zapadnog Balkana", izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u intervjuu za TV1 govorio je o predstojećoj posjeti Srbiji i prihvatanju poziva od premijera Aleksandra Vučića.
„Ja sam prihvatio poziv premijera Vučića i biću u zvaničnoj posjeti Srbiji u naredni ponedjeljak. To će biti kontinuitet saradnje, prije svega dobrosusjedske saradnje između BiH i Srbije, dobre saradnje i dobrih relacija koje imamo premijer Vučić i ja i svakako saradnje između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, jer treba da imamo na umu da je prošle godine prvi put u zadnjih 20 godina održana zajednička sjednica sa kojom su pokrenuti brojni pozitivni procesi, prije svega, u smislu ekonomske saradnje i u smislu saradnje na brojnim poljima koji su u društveno-političkom značaju važni i za BiH i za Srbiju.
Smatram da dijalog i razgovor i dalje moraju ostati ključni instrumenti za rješavanje problema unutar regiona zapadnog Balkana. To su najbolji i najefikasniji instrumenti putem koji se može doći do zajedničkih rješenja ili definisanja najmanjeg zajedničkog sadržioca zajedničkih interesa koje možemo imati između BiH i Srbije.
Sasvim sam siguran da će i ova posjeta razinu dobrosusjedskih odnosa, razinu dobrih ekonomskih odnosa koji se nalaze u uzlaznoj putanji, pa i naravno procese pomirenja dići na veći nivo, nivo koji već može garantovati ili dati perspektive kvalitetnije budućnosti za sve građane i BiH i Srbije“, kazao je Zvizdić.
Na novinarsko pitanje da li se znaju teme razgovora, predsjedavajući Vijeća ministara BiH je odgovorio da će sa srbijanskim premijerom najviše govoriti o ekonomskim pitanjima.
„Prije svega, u fokus ćemo staviti izgradnju zajedničkih projekata iz oblasti infrastrukture, bitnih za BiH i Srbiju, ali i kompletnu regiju zapadnog Balkana, u svjetlu onoga što se dešava unutar "Connectivity Agenda-e" zajedno sa EU, ali svakako ćemo se dohvatiti brojnih tema, društvenih i političkih, koje su u ovom trenutku aktuelne i značajne, jer uistinu smatram, a isto tako misli i kolega Vučić, da retorika zaista mora biti spuštena na jednu razinu prihvatljivog političkog dijaloga i političke korektnosti, jer radikalna retorika, dizanje tenzija, stvaranje blokada ne ide u korist niti BiH niti Srbiji niti kompletnom regionu.
Naš najmanji zajednički sadržilac je evropski put, put evropskih integracija ka kojem ide Srbija, ka kojem ide BiH. Sasvim sam siguran da unutar tih tema možemo naći veliki broj zajedničkih projekata“, rekao je Denis Zvizdić.
- Matzan
#188 Re: Zvizdić u Beogradu
KENJAC wrote:Jebo te kompleks mi nabiste ! Majke mi , ja sam za mene mislio da nisam bas neka kukavica, dok ne procitah neke postove ovdje. Koja muda imate , svaka cast ! Ja bih ali ne smijem , ne znam sta vas sprecava da udarite pravo na Kalemegdan !?
Ja , samo da smijem , Temisvar bi mi bio granica !
- kamen spoticanja
#189 Re: Zvizdić u Beogradu
Majku mu ,kad srbijanski establisment s manjim entiteom pravi specijalne veze onda dreka
sad dreka kad ide drzavni premijer
i vala ako je srbija toliko otisla u mp3 da je samo zvizdic moze spasiti onda neka...i nek ide...halal im bilo
i vala ako je srbija toliko otisla u mp3 da je samo zvizdic moze spasiti onda neka...i nek ide...halal im bilo
-
radostan dan
#190 Re: Zvizdić u Beogradu
Sastaju se da vide sta i kako oko autoputa Sa-Bg...
- jao_situacije
#191 Re: Zvizdić u Beogradu
umjesto da se ovo gleda iz pravog ugla a to je da dodik i ne ide više baš često do bg, da vučić svako malo poziva državne zvaničnike, a ne entitetske, na konake da sarajevo nije pro forme nego da ima i nekog sadržaja na sastancima
na forumu šuplja o spašavanju vučića... od koga ili čega ga zvizdić spašava, na koji način ?
e bosno moja poharana, zato mi ne znamo voditi državu jer nemoš od inata i ljutnje prst pred okom da vidiš
dovoljna je ona slika klintonovog tapšanja vučića da vidiš kako i šta
dovoljna je izjava onog hoyta da vidiš što nema dodika kod vučića
za nas je jedino loše što je sda ovakva kakva jeste u očima amerike, ali i istočnog bloka, najjača opcija, i opcija sa kojom se radi
ali kad bolje razmislim narodu i ne treba bolje od ovakve sda
na forumu šuplja o spašavanju vučića... od koga ili čega ga zvizdić spašava, na koji način ?
e bosno moja poharana, zato mi ne znamo voditi državu jer nemoš od inata i ljutnje prst pred okom da vidiš
dovoljna je ona slika klintonovog tapšanja vučića da vidiš kako i šta
dovoljna je izjava onog hoyta da vidiš što nema dodika kod vučića
za nas je jedino loše što je sda ovakva kakva jeste u očima amerike, ali i istočnog bloka, najjača opcija, i opcija sa kojom se radi
ali kad bolje razmislim narodu i ne treba bolje od ovakve sda
- jao_situacije
#192 Re: Zvizdić u Beogradu
i pruge..radostan dan wrote:Sastaju se da vide sta i kako oko autoputa Sa-Bg...
-
radostan dan
#193 Re: Zvizdić u Beogradu
Ne znam za pruge, za autoput se odavno prica, navodno je i turska zainteresovana...
- jao_situacije
#194 Re: Zvizdić u Beogradu
pruga je prvo bila
onda se tek pojavila priča o autoputu
to još kad su obojica kod anđe na kafi bili
onda se tek pojavila priča o autoputu
to još kad su obojica kod anđe na kafi bili
-
Zgoljo
#195 Re: Zvizdić u Beogradu
Halo ba,predsjednik te zemlje je prije par dana dosao u B.Luku,popisao se po institucijama ove zemlje te javno,jasno i nedvosmisleno pozvao na njen raspad.Predsjednik,hej.
I sta sad,ima neko ko misli da Vucic ne misli to isto?
Jebote,ima li iko ziv normalan u ovoj zemlji.
I sta sad,ima neko ko misli da Vucic ne misli to isto?
-
Zgoljo
#196 Re: Zvizdić u Beogradu
Puskomitraljez,znas da sam te davno provalio.Ne prodaji ljudima velikosrpsku adjendu iz pozicije toboznjeg kosmopolite,Bosnjaka,bivseg borca Armije....PM72 wrote:To možeš ali ako si u situaciji kao Tači na Kosovu ili onaj iz Sjeverne Koreje.Mi nismo.Um caruje a snaga klade valja.Mi ni uma ni snage nemamo za kofrčenje.Stvar je jasna. Srbijanske vlasti su neprijateljski raspolozene prema BiH, sto iz dana u dan svojim konkretnim djelovanjem na terenu i potvrdjuju.
Sta ti imas razgovarati sa njima i ici im na noge, sem ako im neces reci da se nose u tropicku matere svoje?
Smijesno izgleda vjeruj.Ti i onaj kenjac ste najsmjesniji primjeri.
E,i Ripicipi aka sekularist,dje cu njega zaboravit jbt.
-
Zgoljo
#197 Re: Zvizdić u Beogradu
pemanapemani wrote:Hajde shvatam kada ti neko zavrne ruku da se ponasas podanicki, ali da sam inzistiras da budes podanik, ne znam...
Kada vec pricamo o pokoljima u zadnjih 200 godina, cija je lubanja na haubi auta kojim su lokalne cetnicke vojvode vozale Vucica oko opkoljenog Sarajeva?
P.S. Kao Bosanac, molim Bosnjake koji se vole nazivati temeljnim narodom BiH, da odaberu politicare koji nece sjebati taj temelj i biti jebeni podanici, bar dok istupaju u ime BiH.
-
FreakyStyley
#198 Re: Zvizdić u Beogradu
Opet ponavljam, dokaz koliko su srpska propaganda i specijalni rat efikasni je klix.ba forum.Zgoljo wrote:Halo ba,predsjednik te zemlje je prije par dana dosao u B.Luku,popisao se po institucijama ove zemlje te javno,jasno i nedvosmisleno pozvao na njen raspad.Predsjednik,hej.
I sta sad,ima neko ko misli da Vucic ne misli to isto?![]()
Nama vise ni Bog ne moze pomoc.
Hajmo sad, horski, pravit viceve, memeove i ponavljat "ko nas bre zavadi" mantru. To najbolje znamo.
-
daddy-kool
#199 Re: Zvizdić u Beogradu
Ne može Zvizdić spasiti Srbiju niti mu je to posao, ne može on napraviti ni odredbe ustavnog suda BiH da se poštuju.kamen spoticanja wrote:Majku mu ,kad srbijanski establisment s manjim entiteom pravi specijalne veze onda dreka
Ustvari, koja je stvarna moć u njegovim rukama?
Ovdje on ide po Vučićevom pozivu, ali po Bakirovom naređenju, kao emisar, izaslanik od povjerenja, sa reisovom lulom mira, za bošnjačko-srpski historijski sporazum. Inače stvarno postoji odsustvo osjećaja političkog momenta.
-
KENJAC
#200 Re: Zvizdić u Beogradu
E nesretni moj PM! Haj sto mene uporedjuju sa Balijama , al sto tebe sa Cetnicima?Zgoljo wrote:Puskomitraljez,znas da sam te davno provalio.Ne prodaji ljudima velikosrpsku adjendu iz pozicije toboznjeg kosmopolite,Bosnjaka,bivseg borca Armije....PM72 wrote:To možeš ali ako si u situaciji kao Tači na Kosovu ili onaj iz Sjeverne Koreje.Mi nismo.Um caruje a snaga klade valja.Mi ni uma ni snage nemamo za kofrčenje.Stvar je jasna. Srbijanske vlasti su neprijateljski raspolozene prema BiH, sto iz dana u dan svojim konkretnim djelovanjem na terenu i potvrdjuju.
Sta ti imas razgovarati sa njima i ici im na noge, sem ako im neces reci da se nose u tropicku matere svoje?
Smijesno izgleda vjeruj.Ti i onaj kenjac ste najsmjesniji primjeri.
E,i Ripicipi aka sekularist,dje cu njega zaboravit jbt.
....a mi nesretnici , jedina nasa greska je sto smo rat upoznali i mimo foruma !