Teroristicki napad u Berlinu

Post Reply
Kikibombona

#176 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Kikibombona »

Margita81 wrote:I opet:
Vracati nazad u pripizdine skupa sa blizom i daljom familijom. Kad te vlastita mati prijavi jer se druzis/propagiras nazadne ideje i ubijanja e onda ce se mozda stati u kraj ovakvim sranjima.
Ako iko onda Njemacka i posebno Berlin ovo nisu zasluzili.
Stoka nenormalna..
Neda ti se Magi nikako. Zbrises iz jednog sranja - doceka te drugo. :o

Angela Merkel na mukama. Ovo je izmaklo svakoj kontroli. Svaka budala se moze zabiti sa kamionom, izbosti nozem, ispucati rafal... to ne moze niko kontrolisati...

Nuzno je sto prije zaustaviti ratove na BI. Oni su generator terorizma.
Pandakonda

#177 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Pandakonda »

Dr. Kuca wrote:
Bodkin wrote:
Dr. Kuca wrote:Ali sta je vjerski fanatizam.
Kad dignes cafira u zrak jer vjeruje u pogresnog Boga

Ali vjera ne propagira nasilje, niti gdje pise da trebas raznijeti drugog koji nije tvoja vjera, nije bitno, islam, krscanstvo, katolicanstvo. Kako je to vjerski fanatizam?
Jesi siguran ?
2:191-193 Fight and kill unbelievers until “religion is Allah’s,” i.e. Islamic law rules all societies

“And slay them wherever you come upon them, and expel them from where they expelled you; persecution is more grievous than slaying. But fight them not by the Holy Mosque until they should fight you there; then, if they fight you, slay them — such is the recompense of unbelievers, but if they give over, surely Allah is All-forgiving, All-compassionate. Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s; then if they give over, there shall be no enmity save for evildoers.”
3:28 Don’t take unbelievers as friends and allies, unless it is for “fear of them,” i.e. deceptively for protection of oneself or of Islam

“Let not the believers take the unbelievers for friends, rather than the believers — for whoso does that belongs not to Allah in anything — unless you have a fear of them. Allah warns you that You beware of Him, and unto Allah is the homecoming.”
5:33 Crucify or amputate the hands and feet of those who make war against Allah and Muhammad

“This is the recompense of those who fight against Allah and His Messenger, and hasten about the earth, to do corruption there: they shall be slaughtered, or crucified, or their hands and feet shall alternately be struck off; or they shall be banished from the land. That is a degradation for them in this world; and in the world to come awaits them a mighty chastisement.”
8:39 Fight unbelievers until Islam reigns supreme

“Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s entirely; then if they give over, surely Allah sees the things they do.”

8:60 Make war against enemies of Allah

“Make ready for them whatever force and strings of horses you can, to terrify thereby the enemy of Allah and your enemy, and others besides them that you know not; Allah knows them. And whatsoever you expend in the way of Allah shall be repaid you in full; you will not be wronged.”
Ovo je samo vrh brijega :-)
listopad

#178 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by listopad »

Merkelova i svi prijatelji uvoza jeftine radne snage i dzihadizma su zavsili svoje.
Pandakonda

#179 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Pandakonda »

Merkel, Merkel :-)

Zgoljo

#180 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

Bal cetnistva,ustastva i islamofobije na forumu klix.ba :izet:

Ovaj panakonda nam jos mrtav hladan elaborira kako je islam opcenito zlocinacka religija i religija zla :-)

Ima li kakvih moderatora ovdje?
Kejn

#181 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Kejn »

Pandakonda wrote:Merkel, Merkel :-)

To je ahbab Egipat a ne Njemačka
kamberovica polje

#182 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by kamberovica polje »

Da cim spomenes da Islamu treba reforma ili standardizacija da ti ne smije svaki kozojeb tumačit kako on hoće odma si četnik, ustaša, islamofob, iluminat, čovjek gušter, Nele Karajlić...

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
slavemaster

#183 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by slavemaster »

tuknes
FAP mashina

#184 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by FAP mashina »

kamberovica polje wrote:Da cim spomenes da Islamu treba reforma ili standardizacija da ti ne smije svaki kozojeb tumačit kako on hoće odma si četnik, ustaša, islamofob, iluminat, čovjek gušter, Nele Karajlić...

Ti pripadas ovoj prvoj grupi od gore nabrojanih. Tvoji komentari jasno upucuju na to
Pandakonda

#185 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Pandakonda »

Kejn wrote:

To je ahbab Egipat a ne Njemačka
Ako sam fulio državu izvinjavam se :-) Ali opet poenta je ista da su te "izbjeglice", migranti itd. bagra i ne isplati ih se puštati u Europu.
Zgoljo wrote:Bal cetnistva,ustastva i islamofobije na forumu klix.ba :izet:

Ovaj panakonda nam jos mrtav hladan elaborira kako je islam opcenito zlocinacka religija i religija zla :-)

Ima li kakvih moderatora ovdje?
:lol:

Sine dragi ja sam samo postavio ajete/citate iz tvoje vjerske knjige, tako da problem nije u meni nego u tvojoj knjizi. Ko ovdje spominje ustaše i četnike ? Jel' ovdje ko govori da muslimanske vjernike treba ubit kao što su četnici radili ? Mi ovdje samo vršimo kritiku određene ideologije. Da li ćemo nazvati balijom svakog muslimana koji krene kritikovati pravoslavlje, katoličanstvo ili judaizam ?

Dokle god bilo koja religija bude ovoliko privilegovana da se ne može kritikovati nema nama napretka :-)
insomnia78

#186 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Potrpat na brodove i sve protjerati u vukojebine iz kojih su se i dovukli. Ovi ljevicarski debili ce tacno unistiti evropu
Pandakonda

#187 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Pandakonda »

Suspect in Berlin Christmas market attack came to Germany as refugee, reports say

http://www.foxnews.com/world/2016/12/20 ... s-say.html
Zgoljo

#188 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

Dakle lekcija za islamofobe,ksenofobe,fasiste,rasiste,cetnike,ustase...pocetnike :

-Teroristicki napad,krivicno djelo,krsenje zakona bilo koje vrste ima pocinioca koji ima svoje ime i prezime,eventualno ima i saucesnike i nalogodavce.SVI OSTALI LJUDI koji dijele,ili ne dijele, sa njim(a)neki kolektivitet(religija,etnicka pripadnost,nacionalnost,ideoloska ili politicka pripadnost,seksualna orjentacija itd.itd) NEMAJU NIKAKVE VEZE SA POCINITELJ(EM)-IMA,SA NJIHOVIM AKTOM NITI SE NA BILO KOJI NACIN MOGU I SMIJU OPTUZIVATI ZA NESTO SA CIME NEMAJU NIKAKVE VEZE.

Problemi su poceli onda kad se pogazio ovaj osnovni princip i kad je umjesto imena i prezimena odlucujuce postalo koje je zlikovac religijske pripadnosti.To je kreirao meistrim za potrebe nekih mocnika i sve ja to razumijem ali mene jednostavno boli ku...i za meinstrim i za mocnike,ja nisam ovca i mene niko nece levatiti.

Dakle,sve sto izlazi iz gore napisanog okvira smatram ksenofobijom,islamofobijom,fasizmom,rasizmom,kao sto takvo sto svakako i jeste,sa razlicitim spektrom motiva njihovih protagonista i reagovat cu na to u svakoj prilici i na svakom mjestu.
Last edited by Zgoljo on 20/12/2016 12:37, edited 2 times in total.
insomnia78

#189 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Kme, kme
Zgoljo

#190 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:Kme, kme
Meni ti to?
insomnia78

#191 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Ja
Zgoljo

#192 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:Ja
Sve potrpat i protjerat?
Dr. Kuca

#193 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Dr. Kuca »

Neki su toliko plitki da je grehota napisat ista.
insomnia78

#194 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:
Sve potrpat i protjerat?
Sve. Jos danas.
prog321

#195 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by prog321 »

Cuj terorizam?
To je akt psihicki bolesne osobe koji igrom slucaja nije nista drugo u zivotu procitao osim religijskih knjiga. Procitao je overstatement. U stvari cuo interpretacije drugih koji su mozda citali. :-D

Ni onaj Bosanac sto se zakucao kamionom u Austriji nije rekao da je to uradio zbog vjere nego sto ga je zena ostavila.
tandmand

#196 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by tandmand »

KB9 wrote:mozda ovo malo prodrma njemacku pa se ista dozove po pitanju svega i svacega sto prima u drzavu :thumbup:
Bogme, neka se Njemačka dozove i šta šalje iz države ... oružje, instruktore, novac, političku podršku. Na Bliskom istoku radikalnim selefijama, u Ukrajini nacistima.
Last edited by tandmand on 20/12/2016 12:44, edited 1 time in total.
Zgoljo

#197 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:
Zgoljo wrote:
Sve potrpat i protjerat?
Sve. Jos danas.
Kad bi mi(Bosnjaci) dosli na red,odmah u paketu s njima ili nesto docnije?
listopad

#198 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by listopad »

kamberovica polje wrote:Da cim spomenes da Islamu treba reforma ili standardizacija da ti ne smije svaki kozojeb tumačit kako on hoće odma si četnik, ustaša, islamofob, iluminat, čovjek gušter, Nele Karajlić...

Muslimanima ce se njihov fizicki i verbalni progon kriticara i reformatora njihove religije nazalost obiti pravo o glavu. Naravno da je pogresno ovakve dogadjaje pripisivati iskljucivo vjeri i ne moze ih se vaditi van konteksta globalne krize kapitalizma i ratova sirom islamskog svijeta za koje je Zapad jedan od glavnih krivaca. Ali nije Zapad kriv za unutrasnje vjerske podjele muslimana ciji sunitski ekstremisti recimo vise mrze siite od krscana i Zidova. Kada se tamo svaki dan medjusobno raznose, sto ocekivati tek ovdje. U Europi zivi nekoliko milijuna muslimana iz Azije i Afrike gdje uzivaju ista prava kao i domacini. No veliki broj tih muslimana ocigledno zanimaju samo njihova prava na slobodno prakticiranje vjere, svoje (retrogradne) obicaje i striktnu kontrolu zenskih clanova uze i sire obitelji sto pocinje njihovim pokrivanjem. Dok se sve to desava, socijalni standardi znatno opadaju, jer ovdasnje elite vode prvenstveno rat protiv "svoje" radnicke klase uvozom jeftinije konkurencije. Ljevica umjesto da socijalno pitanje stavi u prvi plan, ona se bavi osjecajima uvrijedjenih islamskih konzervativaca i fanatika i multikulti glupostima dok sve kriticare vjerskog radikalizma cesto nazivaju rasistima, iako upravo ti ljudi naglasavaju potrebu za solidarnoscu kojoj vjerski zidovi izmedju clanova drustva ne smiju biti prepreka. Sada se cude zasto desnica sve vise jaca i koja jedva ceka da se ovakvi napadi dese.
Bodkin

#199 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Čitalac wrote:AfD saopštava da je napadnuta "nemačka hrišćanska tradicija" te da se mogu očekivati i novi napadi jer je ambijent za ovakve zločine "sistematski uvezen u državu u poslednjih godinu i po dana".
-Podeljeni smo po pitanju imigracije, ali terorizam će nas ujediniti - kaže Frauke Petri.
**
Prema istraživanju od 7. decembra, AfD uživa podršku 13 odsto glasača.

Evo ih k'o Dodik, odbrana kršćanskih vrijdnosti a RS je dio toga. :oops:
Aha jer ako se ispostavi da je stvarno terorizam, gazenje ljudi na BOZICNOM trgu je paranoja jelde. Jebote vise RS
Pandakonda

#200 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Pandakonda »

Zgoljo wrote:Dakle lekcija za islamofobe,ksenofobe,fasiste,rasiste,cetnike,ustase...pocetnike :

-Teroristicki napad,krivicno djelo,krsenje zakona bilo koje vrste ima pocinioca koji ima svoje ime i prezime,eventualno ima i saucesnike i nalogodavce.SVI OSTALI LJUDI koji dijele,ili ne dijele, sa njim(a)neki kolektivitet(religija,etnicka pripadnost,nacionalnost,ideoloska ili politicka pripadnost,seksualna orjentacija itd.itd) NEMAJU NIKAKVE VEZE SA POCINITELJ(EM)-IMA,SA NJIHOVIM AKTOM NITI SE NA BILO KOJI NACIN MOGU I SMIJU OPTUZIVATI ZA NESTO SA CIME NEMAJU NIKAKVE VEZE.

Problemi su poceli onda kad se pogazio ovaj osnovni princip i kad je umjesto imena i prezimena odlucujuce postalo koje je zlikovac religijske pripadnosti.To je kreirao meistrim za potrebe nekih mocnika i sve ja to razumijem ali mene jednostavno boli ku...i za meinstrim i za mocnike,ja nisam ovca i mene niko nece levatiti.

Dakle,sve sto izlazi iz gore napisanog okvira smatram ksenofobijom,islamofobijom,fasizmom,rasizmom,kao sto takvo sto svakako i jeste,sa razlicitim spektrom i motivima njihovih protagonista i reagovat cu na to u svakoj prilici i na svakom mjestu.
Trenutno nema imena počinitelja jer valjda skupljaju dokaze da je to taj lik koji je u pritvoru (izbjeglica iz Pakistana koji je došao u Berlin). Negiranje uloge Islama u Islamskom terorizmu bi bilo jednako negiranju uloge kršćanstva u križarskim ratovima.

Pa zato što je taj svaki napad religijski motivisan. Već sam dao prije par stranica primjer za napad u Orlandu i Charlie Hebdo ako ti nije mrsko potraži. Možda oni jesu nešto pogrešno shvatili iz svoje religije ali je opet religija kriva jer ostavlja prostor za interpretaciju.

Pa vidim koliko znaš o ksenofobiji, islamofobiji, fašizmu čim to izjednačavaš to sa kritikom određene ideologije :lol:

I nemoj uvlačit muslimane iz BiH u ovo jer oni sa ovim nemaju veze. Kad si zadnji put čuo da je neki musliman iz BiH počinio ovakav napad u EU ? Zadnji put onaj lik u Austriji ali koliko se sjećam tu nije bilo religijskog motiva.
Post Reply