Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#176 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Zamisli airbag za pješake kao kod Volva... Bošnjo bi ovo sve povadio.
- amar1994
#177 Re: RE: Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
[emoji38] [emoji38]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zamisli airbag za pješake kao kod Volva... Bošnjo bi ovo sve povadio.![]()
Vrhunska stvar za nase kamikaze [emoji41]
- Drvosjeca iz Dejcica
#178 Re: RE: Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
amar1994 wrote:[emoji38] [emoji38]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zamisli airbag za pješake kao kod Volva... Bošnjo bi ovo sve povadio.![]()
Vrhunska stvar za nase kamikaze [emoji41]
- amar1994
#179 Re: RE: Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Drvosjeca iz Dejcica wrote:amar1994 wrote:[emoji38] [emoji38]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zamisli airbag za pješake kao kod Volva... Bošnjo bi ovo sve povadio.![]()
Vrhunska stvar za nase kamikaze [emoji41]Ima caka, radi samo od 20 do 50 km/h. Naše kamikaze voze po 120 po gradu, tu ne pomaže ni 100 airbaga.
nisam mislio na te kamikaze , nego pjesake sto izljecu i preskacu ograde na ogradjenim cestama
-
citroen xm
#180 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
C6 ima sistem vezan za haubu koji štiti pješaka prilikom udara.
- zforumas
#181 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Ovako nesto imam trenutno na sluzbenom autu (Skoca Octavia 2015, kod njih se haman zove ACC) i jako je dobra stvar. Sluzi kao "poluatuopilot" (upalim tempomat i drzi odstojanje, samo auto koci i ubrzava u zavisnosti od prepreka, automatski drzi auto u traci). Upozorava i koci automatski ako uoci neku prepreku pogotovo kad se kakav papan ubaci naglo ili kada neko zakoci do balcaka.corolla02 wrote:ne znam ima li ta finta kod nekih auta momentalno, mada ima logike tu da rade kao tim, jastuci I pojas; A ako ima onda je to u najnovijim/buducim/premium klasi automobile
no kad je rijec o dodatnoj sigurnosti za sve ucesnike u saobracaju evo Toyota, bar ovamo za americko trziste, ce uvesti kao standardnu opremu za sve svoje modele od 2017, ovo oko prevencije udesa, zasitite zivota i smanjenje stete na autima kao i okolini
http://www.toyota.com/safety-sense
- armma
#182 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Moze biti da ti nisu aktivirani(ukljuceni) jastuci ,kod mene na golfu mozes ih iskljucit i nebitno kakav je udar nece se aktivirat to moras provjeriti, obicno se prekidac nalazi u kaseti kraj suvozaca ??
- KB9
#183 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
u pezou 307 se podesavaju kljucem, ubacis i okrenes na koju ces stranu, aktiviran il ne 
- ranger
#184 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
jeste li si gurni da se podesavaju airbagOVI ili samo passenger airbag tj.suvozacev...
- golfiista
#185 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
U svim autima je moguće isključiti samo suvozačev jastuk, ali u Golfu može i vozačev, zato je ispred konkurencije, jer prednjači u takvim i sličnim stvarima.ranger wrote:jeste li si gurni da se podesavaju airbagOVI ili samo passenger airbag tj.suvozacev...
- ranger
#186 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
pu ono moje govno iz bavarske ne mere ni jedan iskljucit...golfiista wrote:U svim autima je moguće isključiti samo suvozačev jastuk, ali u Golfu može i vozačev, zato je ispred konkurencije, jer prednjači u takvim i sličnim stvarima.ranger wrote:jeste li si gurni da se podesavaju airbagOVI ili samo passenger airbag tj.suvozacev...
- supercali
#187 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Nije logicno da se moze iskljuciti vozacev
Jer neko mora voziti
Suvozacev se moze iskljuciti zbog djecije sjedalice i sl
Jer neko mora voziti
- drunken tiger
#188 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Al golf prednjači u konkurenciji jer kojd njega može...supercali wrote:Nije logicno da se moze iskljuciti vozacev
Jer neko mora voziti
- supercali
#189 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Neki bespilotni golf tj bezvozacnidrunken tiger wrote:Al golf prednjači u konkurenciji jer kojd njega može...supercali wrote:Nije logicno da se moze iskljuciti vozacev
Jer neko mora voziti
Suvozacev se moze iskljuciti zbog djecije sjedalice i sl![]()
![]()
![]()
![]()
- amar1994
#190 Re: RE: Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
[emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]drunken tiger wrote:Al golf prednjači u konkurenciji jer kojd njega može...supercali wrote:Nije logicno da se moze iskljuciti vozacev
Jer neko mora voziti
Suvozacev se moze iskljuciti zbog djecije sjedalice i sl![]()
![]()
![]()
![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#191 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Ma to je samo za dede I nenezforumas wrote:Ovako nesto imam trenutno na sluzbenom autu (Skoca Octavia 2015, kod njih se haman zove ACC) i jako je dobra stvar. Sluzi kao "poluatuopilot" (upalim tempomat i drzi odstojanje, samo auto koci i ubrzava u zavisnosti od prepreka, automatski drzi auto u traci). Upozorava i koci automatski ako uoci neku prepreku pogotovo kad se kakav papan ubaci naglo ili kada neko zakoci do balcaka.corolla02 wrote:ne znam ima li ta finta kod nekih auta momentalno, mada ima logike tu da rade kao tim, jastuci I pojas; A ako ima onda je to u najnovijim/buducim/premium klasi automobile
no kad je rijec o dodatnoj sigurnosti za sve ucesnike u saobracaju evo Toyota, bar ovamo za americko trziste, ce uvesti kao standardnu opremu za sve svoje modele od 2017, ovo oko prevencije udesa, zasitite zivota i smanjenje stete na autima kao i okolini
http://www.toyota.com/safety-sense
sala mala naravno, ali generalno oni imucniji sloj stanovnistva se najcesce podudara sa vecim brojem godina; Znaci ti ljudi u startu plate extra ali poslje su bezbjedniji u saobracaju ali istovremeno rate za osiguranje su im manje takodjer, jer vise "safety" stavki na autu manji je osiguranje...
licno pri kupovini nedavnog auta, prodavali su oni meni verziju auta sa ovim karifekama (adaptive cruise control, lane watch assist, emergency braking assist) uz nadoplatu naravno, ali moj rezon je bio ok recimo a sta nakon 10 godina, nakon kad se auto podje kvariti ili ga budem prodavao tad musterije ce ga najcesce zaobilaziti u sirokom luku, elektornika sranje kad ostari...
- Bullet Tooth Tony
#192 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Ovi sto voze bavarce i sto im je sega , ja se nadam da ste otisli do Tomica ove godine , da vam besplatno zamjeni Takata zracne jastuke
A postavljacu teme provjeri koji su airbag/ovi kod tebe ... marka
- sema911s
#193 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Bullet Tooth Tony wrote:Ovi sto voze bavarce i sto im je sega , ja se nadam da ste otisli do Tomica ove godine , da vam besplatno zamjeni Takata zracne jastuke![]()
![]()
U ovlasteni servis da idu,,, pa znas li kada balkanac ide u ovlasteni servis...
Kada kupi kola i prokurci se medju prijateljima sa priznanicom o pregleduu..
Mada vecina auta je iz slovenije,, a znas sta od tamo dolazi i kakoo
- amar1994
#194 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Bullet Tooth Tony wrote:Ovi sto voze bavarce i sto im je sega , ja se nadam da ste otisli do Tomica ove godine , da vam besplatno zamjeni Takata zracne jastuke![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#195 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Honda's motorycle airbag, 2006

-
junior3
#196 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Sa tim još lakše glavu izgubit'. 
- Connaisseur Karlin
#197 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
junior3 wrote:Sa tim još lakše glavu izgubit'.
mozda trebamo vijdeti video ,svasta je moguce
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#198 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Mislim da, takata ide i u citroen.Bullet Tooth Tony wrote:Ovi sto voze bavarce i sto im je sega , ja se nadam da ste otisli do Tomica ove godine , da vam besplatno zamjeni Takata zracne jastuke![]()
![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#199 Re: Problem vazdušni jastuka? Novo vozilo kupljeno-nisu se aktivarli jastuci
Na starom autu airbazi zamijenjeni; dok novo auto je proizvedeno poslje recalla
- Bakir1