maher wrote:ispade sedamdesetih i osamdesetih na čaršiji nije niko slušo halida, sabana, semsu, ferida, necka, ramceta, ćazima... svi išli u dedan i rock, odabrana raja u stari sat i kod rese, nijje bilo ni behke i ljuce, ni daira ni hamam bara ... slusala se samo strana muzika, a halid i hanka nisu mogli dalje od stupa
Ja ne znam gdje si ti živio,ali da ti kažem slijedeću stvar:
..u Sarajevu se nekad slušalo sve,ali bukvalno sve..nije bilo tih ograničenja u raji..
prije rata je bila veoma popularna tzv.sarajevska pop-rock scena Bijelo Dugme,Plavi Orkestar,Vatreni Poljubac,Zabranjeno Pušenje,Valentino,Merlin,Crvena Jabuka,Divlje Jagode..kao i Čola,a prije toga i Indexi...
ovi vokalno-instrumentalni sastavi su harali ne samo Bosnom,nego i čitavom bivšom Jugom
paralelno s njima imali smo takođe i Južni Vjetar,koji je isto tako harao Jugom(da se ne lažemo)
na koncertu na stadionu Grbavica,napravili su haos osamdeset i neke godine,ne sjećam se tačno...ali znam
ja nisam slušao Behku i Ljucu,ali npr,ako bi rekli da npr Nervozni Poštar nije imao svoje slušaoce širom Jugoslavije,pa čak i širom svijeta(dijaspora),grdno bi se prevarili.
pronađite na youtube hitove ove grupe i ako mi neko kaže da nikad nije čuo ni jednu njihovu pjesmu,siguran sam da debelo laže.