Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#176 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

:shock: :?

svasta ...

centar i carsija nikada, ama bas nikada nije bilo belaja za normalnu raju, u 10 se izlazilo, do 3 bi se promijenilo par kafana

i onda laganini kuci, pjehaka ... od rocka, dedana, starog sata ... glavnom dzadom, sprednim uliciama ... i nikada me nije bilo strah niti mi je palo na pamet da se nesto moze desiti :roll:

mislim fakat koliko je tebi godina i odakle kupis ove price?????
uglavnomja

#177 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

drina i moscanica :lol: :lol: :lol:

momenti iz vojnickih prica, kao i suhra :D
muha_sa

#178 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:drina i moscanica :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

glasno se nasmijah (hanumu prepadoh :lol: ) kad procitah da su belajsuzi u drini i mošcanici :lol:

al hajd :-) nasjeo na price
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#179 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by japin_mutapi »

maher

#180 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

muha_sa wrote:

glasno se nasmijah (hanumu prepadoh :lol: ) kad procitah da su belajsuzi u drini i mošcanici :lol:

Izvinjavam se poznavaocima na nepoznavanju činjenica, ali gdje su onda izlazili pjane i belajsuzi i kako carsijski mangupi stekose slavu... i rok i dedan imali su i svoje dobre i svoje loše periode
ako ste kući išli preko drvenije možda ste morali skakutati preko mosta... ako sta zazveci... prazni dzepove
KENJAC

#181 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Koliko vas na ovoj temi ne zna ni sta je Sarajevo , a kamo li sarajevska raja ! Cuj batine dobit "nako" ! Odoh ja na temu o Rogatici. Izgleda da sa ja tamo rasto !
dječak sa šibicama

#182 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by dječak sa šibicama »

Na bascarsiji je, po vlastitom priznanju, belaja imao samo Necko Latic i slicni njemu, koje su carsijski jalijasi uzimali na zub zbog rumenog lica i sarenog djempera.

Uz to je slavodobitno dodao kako je danas bascarsija "laticfrendli".

I to je nekakva razlika izmedju nekad i danas.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#183 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by bitanga_sa_otesa »

KENJAC wrote:Odoh ja na temu o Rogatici. Izgleda da sa ja tamo rasto !
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#184 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Bodkin »

Realno bolje danas. Imamo internet i autoput. Ako je tako dobro bilo, sto nismo prije rata imali?
KENJAC

#185 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Bodkin wrote:Realno bolje danas. Imamo internet i autoput. Ako je tako dobro bilo, sto nismo prije rata imali?
I mobilne i bankomat !
HAVANA

#186 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by HAVANA »

Sega tema bas. :lol: E cuj drina i moscanica.Da si reko sejo i deba ti cigle prodavali pred masinskom pa hajd...A i to, pobijes se i kuci vidaj rane...Nema bombe,pistolja...Smijesno je bilo sta i porediti a vi kako hocete...Ono je bilo nesta,ovo je mudo od ovce.Halo ba ljudi semafor ne znaju nastimat,nemam cim da se okupam u 2 ujutro...trebam li jos nabrajati,mogo bi do sutra.Bilo i proslo.Zivi u lijepim sjecanjima.Kome je ovo bolje, nije dobre glave.
HAVANA

#187 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by HAVANA »

Bodkin wrote:Realno bolje danas. Imamo internet i autoput. Ako je tako dobro bilo, sto nismo prije rata imali?
I sise prije manje bile.Sad su vece. :mastakazes:
uglavnomja

#188 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

maher wrote:
muha_sa wrote:

Izvinjavam se poznavaocima na nepoznavanju činjenica, ali gdje su onda izlazili pjane i belajsuzi i kako carsijski mangupi stekose slavu... i rok i dedan imali su i svoje dobre i svoje loše periode
ako ste kući išli preko drvenije možda ste morali skakutati preko mosta... ako sta zazveci... prazni dzepove
Evo moja ruta je bila preko drvenije. Nikad mi niko dzepive nije ispraznio.
Be lajsuzi, kako kazes ili jalija kako smo ih mi zvali, su imali svoju klijentelu. Nisu dirali normalne ljude. Svako od nas je znao svoju lokalnu jaliju i bio fobar s njima. Postojao je neki kodeks :lol:

Ili ti je neko napricao bajke iz pete seste ruke ilu se sjecas samo rasula pred sami pocetak rata.

Jer sve sto si napisao na ovoj temi bukvalno veze nema sa stvarnim dogadjajima.
Bodkin

#189 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Bodkin »

HAVANA wrote:Sega tema bas. :lol: E cuj drina i moscanica.Da si reko sejo i deba ti cigle prodavali pred masinskom pa hajd...A i to, pobijes se i kuci vidaj rane...Nema bombe,pistolja...Smijesno je bilo sta i porediti a vi kako hocete...Ono je bilo nesta,ovo je mudo od ovce.Halo ba ljudi semafor ne znaju nastimat,nemam cim da se okupam u 2 ujutro...trebam li jos nabrajati,mogo bi do sutra.Bilo i proslo.Zivi u lijepim sjecanjima.Kome je ovo bolje, nije dobre glave.
Ili bolje nije vidio
maher

#190 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

ispade sedamdesetih i osamdesetih na čaršiji nije niko slušo halida, sabana, semsu, ferida, necka, ramceta, ćazima... svi išli u dedan i rock, odabrana raja u stari sat i kod rese, nijje bilo ni behke i ljuce, ni daira ni hamam bara ... slusala se samo strana muzika, a halid i hanka nisu mogli dalje od stupa
golman

#191 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by golman »

maher wrote:
muha_sa wrote:
maher wrote:sorry, nije poslije 10 nego poslije 22 vrlo lako se moglo fasovati na pravdi boga ili dosta raje je bilo strah da bi mogli dobiti batine od jalijasa iz pjesama pušenja
pošto sam djete čaršije a najstariji od svih ucesnika na ovoj temi ovo što pišeš je notorna neistina :-) sad što je nekog strah hodat čaršijom drugi je par opanaka---samo kažem da je neopravdan strah----rijec je o nekdašnjem vaktu, vaktu mog odrastanja i mladosti

što se fasovanja tice---mogo si fasovat u sred Titove ako tražiš belaja
onda vjerovatno drina i moscanica nisu na čaršiji
Mošćanica jest,ali Drina nije bila na Čaršiji...nego tamo negdje blizu kina Radnik,samo preko puta.
bitanga_sa_otesa

#192 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

kod kina kumrovec je drina bila :lol: :lol:
golman

#193 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by golman »

maher wrote:ispade sedamdesetih i osamdesetih na čaršiji nije niko slušo halida, sabana, semsu, ferida, necka, ramceta, ćazima... svi išli u dedan i rock, odabrana raja u stari sat i kod rese, nijje bilo ni behke i ljuce, ni daira ni hamam bara ... slusala se samo strana muzika, a halid i hanka nisu mogli dalje od stupa
Ja ne znam gdje si ti živio,ali da ti kažem slijedeću stvar:

..u Sarajevu se nekad slušalo sve,ali bukvalno sve..nije bilo tih ograničenja u raji..
prije rata je bila veoma popularna tzv.sarajevska pop-rock scena Bijelo Dugme,Plavi Orkestar,Vatreni Poljubac,Zabranjeno Pušenje,Valentino,Merlin,Crvena Jabuka,Divlje Jagode..kao i Čola,a prije toga i Indexi...
ovi vokalno-instrumentalni sastavi su harali ne samo Bosnom,nego i čitavom bivšom Jugom

paralelno s njima imali smo takođe i Južni Vjetar,koji je isto tako harao Jugom(da se ne lažemo)

na koncertu na stadionu Grbavica,napravili su haos osamdeset i neke godine,ne sjećam se tačno...ali znam

ja nisam slušao Behku i Ljucu,ali npr,ako bi rekli da npr Nervozni Poštar nije imao svoje slušaoce širom Jugoslavije,pa čak i širom svijeta(dijaspora),grdno bi se prevarili.

pronađite na youtube hitove ove grupe i ako mi neko kaže da nikad nije čuo ni jednu njihovu pjesmu,siguran sam da debelo laže.
KENJAC

#194 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Jebem ti sumpor. Ono bi o Sarajevu pricalo a ne zna gdje je Drina ! Suhro draga sta ti od grada ucinise !
golman

#195 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by golman »

KENJAC wrote:Jebem ti sumpor. Ono bi o Sarajevu pricalo a ne zna gdje je Drina ! Suhro draga sta ti od grada ucinise !
Kome kažeš,meni ili Bitangi?
maher

#196 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

golman wrote:
maher wrote:ispade sedamdesetih i osamdesetih na čaršiji nije niko slušo halida, sabana, semsu, ferida, necka, ramceta, ćazima... svi išli u dedan i rock, odabrana raja u stari sat i kod rese, nijje bilo ni behke i ljuce, ni daira ni hamam bara ... slusala se samo strana muzika, a halid i hanka nisu mogli dalje od stupa
Ja ne znam gdje si ti živio,ali da ti kažem slijedeću stvar:

..u Sarajevu se nekad slušalo sve,ali bukvalno sve..nije bilo tih ograničenja u raji..
prije rata je bila veoma popularna tzv.sarajevska pop-rock scena Bijelo Dugme,Plavi Orkestar,Vatreni Poljubac,Zabranjeno Pušenje,Valentino,Merlin,Crvena Jabuka,Divlje Jagode..kao i Čola,a prije toga i Indexi...
ovi vokalno-instrumentalni sastavi su harali ne samo Bosnom,nego i čitavom bivšom Jugom

paralelno s njima imali smo takođe i Južni Vjetar,koji je isto tako harao Jugom(da se ne lažemo)

na koncertu na stadionu Grbavica,napravili su haos osamdeset i neke godine,ne sjećam se tačno...ali znam

ja nisam slušao Behku i Ljucu,ali npr,ako bi rekli da npr Nervozni Poštar nije imao svoje slušaoce širom Jugoslavije,pa čak i širom svijeta(dijaspora),grdno bi se prevarili.

pronađite na youtube hitove ove grupe i ako mi neko kaže da nikad nije čuo ni jednu njihovu pjesmu,siguran sam da debelo laže.
Hvala ti za ovo, sad mi je jasnije
bitanga_sa_otesa

#197 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

golman wrote: Kome kažeš,meni ili Bitangi?
tebi,ja sam bio sarkastican,vrlo dobro znam gdje je drina bila...

Image
Last edited by bitanga_sa_otesa on 19/11/2016 00:08, edited 1 time in total.
KENJAC

#198 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Drina je pored Stare Pravoslavne Crkve !
golman

#199 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by golman »

KENJAC wrote:Drina je pored Stare Pravoslavne Crkve !
Jbg,ja sam bio mlađi tad pred rat,nisam hodao po kafanama te vrste,ali zar nije bila i neka Drina tamo kad pođeš od kina Radnik,pređeš ulicu pa prema vojnoj bolnici?
bitanga_sa_otesa

#200 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

ta se zvala triglav
Post Reply